jula02 11.08.06, 08:45 Witam, Szukam kogos kto kupuje dom w Szczytnikach od developer Hause-Pol? Albo opinie kogos kto już kupul, budują jeszcze w Borówcu i Kamionkach. Szukam ipini na temat tej firmy. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ida191 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 11.08.06, 19:18 byliśmy zainteresowani zakupem domu w szczytnikach ale znajomi nam odradzili. Nie ze względu na firmę tylko okolicę tzn.bliskość Krzesin i lotniska wojskowego . Od grudnia mają przylecieć 42 maszyny i latać codzienne od 5 rano co 15 minut ( co 3 dni). Hałas jest podobno taki,że "nogi się uginają" itd. Tak więc mimo bliskości do Poznania zrezygnowaliśmy niestety z tej okolicy ( zagrożone hałasem są podobno też Kamionki;Borówiec ;Daszewice) . Jeśli jednak to Państwu nie przeszkadza to myślę ,że najlepiej popytać ludzi ;którzy tam juz mieszkają ; my mieliśmy taki plan ale niestety samoloty bojowe nas przeraziły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.icpnet.pl 13.08.06, 10:19 witam, ja buduje dom w szczytnikach i musze zdementowac informacje na temat lotow co 15 min od 5 rano :). w wypowiedziach prasowych wojsko mowilo o 100 lotach w miesiacu - co daje srednio 3 loty dziennie. maszyny przylatuja 9 listopada i to tylko 4 - a kiedy beda nastepne - nie wiadomo. o ilosc lotow sie nie obawiam bo na poczatku bedzie ich napewno sporo, ale pozniej fundusze na paliwo napewno szybko zaczna topniec. jezeli chodzi o halas to samoloty bede podchodzily do ladowania nad torami w koninku - wieksze obciazenie halasem beda mieli mieszkancy lubonia gdzie samoloty beda startowaly. ja aktualnie mieszkam na ratajach na trasie ladowania samolotow na lawice i raczej nie spodziewam sie wiekszego halasu niz mam dotychczas. co do house-pol to proponuje kupic dzialke i wybudowac dom samemu - bedzie zdecydowanie taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiatr Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 13:25 To dlaczego osiedle dla "Amerykańców -lotników" powstaje na Strzeszynie ; a w nie w okolicy Krzesin??Podobno właśnie dlatego ,że ilość lotów będzie ogromna ; w końcu jest to eskadra szkoleniowa ; a na paliwko kasę daje NATO. Informacje o ilośćiach lotów i samolotów (42sztuki itd) potwierdzam- info bezpośrednio od ludzi pracujących w Sztabie na Krzesinach ( ich słowa:"broń Boże się nie buduj w tych okolicach") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.icpnet.pl 14.08.06, 20:25 cala poludniowa czesc poznania bedzie poszkodowana przez lotnisko, lubon krzesiny, borowiec, plewiska, kamionki, daszewice. ja wybaralem ta okolice ze wzgledu na las, szybki dojazd do poznanaia i cene (gdy kupywalem dzialke ceny byly jeszcze bardzo przystepne - teraz w szczytnikach jest juz dosyc drogo - tzn dla mnie 70PLN za nieuzbrojona dzialke to drogo). co do halasu to mieszkajac w miescie jest duzo glosniej. szukalem dzialki 4miesiace i naprawde baaaaaaaardzo trudno jest wyszperac cos w dobrej okolicy, bo to albo lotnisko, albo linia wysokiego napiecia, albo planowana obwodnica, albo ani jednego drzewa w okolicy no i oczywiscie cena. Odpowiedz Link Zgłoś
macdro Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 14.08.06, 21:29 ja powiem tak :)) Mieszkam w Daszewicach - lotnisko jest w krzesinach - pas idzie w kierunku wsch-zach i tam sobie fruwaja przy starcie i ladowaniu. Pewnie teraz jest o wiele mniej lotow niz kiedys bedzie ale sie bym tego tak nie obawial. ze 3 lata temu byly manewry lotnicze - przylacialo kupe samolotow. Widzialem i slyszalem je w przeddzien oficjalnego rozpoczecia manewrow. Widzialem je tez w telewizji. Jak byly manewry to sobie startowaly na zach (chyba :)) moze na wschod hihi i ani widu ani slychu. Jak przeleci nieraz samolot sobie nad takimi daszewicami (a szczytniki sa zaraz obok :)) to naprawde jest to nic w porownianiu z przyjemnosciami wzdluz ulicy bukowskiej. Mieszkam - pisze to co widze i slysze. Acha jak bylem niedawno obok miroslawca gdzie o dziwo lataja sporo to nie powiem zeby to jakos wielce przeszkadzalo. A bylem tam na ostrym kacu wiec halas raczej wylapywalem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troll Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 10:37 Gdzie Borówiec a gdzie Plewiska??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.icpnet.pl 22.08.06, 22:02 zobacz na mape poznania, samloty startuja w kierunku lubonia i tam wlaczaja dopalacze, przelatujac wtedy nad plewiskami, gdy laduja przelatuja nad borowcem, zawracaja w robakowie i obieraja kurs na lotnisko lecac nad torami w okolicach koninka Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 06.09.06, 12:32 Czy jest jeszcze ktoś kto kupuje tam dom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: 195.20.110.* 22.08.06, 11:46 > To dlaczego osiedle dla "Amerykańców -lotników" powstaje na Strzeszynie ; a w > nie w okolicy Krzesin?? Bo tam wojsko ma swoje tereny, na których kiedyś było czołgowisko w kierunku poligonu na Biedrusko. Nie dziwie się, że wolą tam wybudować osiedle zamiast kupować nowe tereny za kupe kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alek Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:18 A czy nie mozecie się jeszcze wycofać??? Bo teren Szczytnik w zwiazku z trasami lotów samolotów bojowych jest bardzo!!!!niekorzystny. Wiem to od m.in. od osoby z Rodziny ;która pracuje na Krzesinach. Absolutnie nie poleca tej lokalizacji!!!!To będzie horror co tam się będzie działo. Marzycie o Domku życia ,a będzie gehenna!I to nieprawda ,że beda latać rzadko i nie bedą mieć kasy na paliwo itd. ; ogromne pieniądze zostały w to zainwestowane i będą cały czas wkładane. Ja tez kiedyś myślałem o tej lokalizacji -wiadomo blisko Poznania; działki nie najdrozsze; dobry dojazd po ukończeniu drogi ekspresowej itd. ale Nam odradzono kategorycznie!!! Podobno nawet tereny ;które teoretycznie nie powinny być zagrożone lotami i tak w praktyce będą podziwiać przeloty samolotów- tak ma np. mój Kuzyn w Kamionkach gdzie wg. planu przelotów nie powinien ich widzieć ,a jednak jak ćwiczyli to oglądał je w pełnej krasie ze swojej działki- huk jest podobno taki ,że nogi sie same uginają !! Widok moze fajny jak sie widzi coś takiego raz na rok ale nie co 3 dni od 5 rano do wieczora co 15 minut. Dzięki za takie atrakcje !!Musicie myśleć przyszłościowo,że w razie jakby się coś stało w życiu to Kto kupi od Was ten dom- w tej lokalizacji po rozpoczęciu manewrów obawiam sie ,że będą problemy. Pozdrawiam- Poszukiwacz Działek po przejściach Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 21.08.06, 08:33 Czy ktos jeszcze buduje sie z tą Firma lub na tych działkach? Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 18.08.06, 14:02 Dziękuję za odpowiedzi Powiem tak, ja słyszałam ze rzeczywiscie samoloty mają latac ale w godzinach od 7.00-15.00 od poniedziałku do piatku, czy akurat nad moja działka tego nie mam pojecia ;), my umowe przedwstepna podpisalismy teraz załatwiamy kredyt, co do budowy samemu niestey nie mamy czasu maz pracuje do pozna a budowe tak trzeba dogladac i jest troche załatwiania z papierami , wiec wybralismy dom ktory oni oferowali z małymi poprawkami. Pozdrawiam sąsiada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wik Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 23:24 Ja tez bede sie budowal z ta firma tyle ze w Kamionkach. Jak wyjdzie w praniu nie wiem, poki co proponuje wymieniac newsy w temacie rozwoju wypadkow na obu (Twoim i moim) frontach :-) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 26.09.06, 08:51 Witam, No właśnie wczoraj byliśmy ponownie w House-Pol odebrac brakujące dokumenty do Banku, heh co tu mowic strasznie się boję choć wiem że parę ładnych domów juz powstało. My czekamy na pozwolenie na budowę podobno ma być dziś załatwiamy kredyt i mają ruszyć z budową pod koniec października, w sumie projekt zrobiony kosztorys tez a najgorsze jest to ze ciągle znajdują się doradcy ze lepiej zrobic tak a moze lepiej inny kocił grzewczy a moze ogrzewanie podlogowe...... heh i bądż tu mądry. No ale mam nadzieje ze za rok o tej pozre będziemy mieszkać we własynm domku Pozdrawiam i czekam na relacje z Twojej strony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
teodor23 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 27.09.06, 13:25 Cieszę się, że kupiłaś ten dom. Widzę, że nie jestem najgłupszy człowiekiem pod słońcem. Kupiłem działkę w 2001 roku kilka km za Szczytnikami (dalej od lotniska). Nikt mi nie wspomniał o F-16. Gmina zarzekała się, że cisza i spokój. Żałuję, że nie byłem bardziej dociekliwy. W 2003 zamieszkałem w nowym domu a tu pierwsze manewry. OKROPNOŚĆ Gdyby nie sytuacja rodzinna już dawno sprzdałbym mój nowiutki, śliczny, ukochany domek. Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 28.09.06, 12:00 Witam, Mozesz mi powiedziec jak czesto są cwiczenia i czy to naprawde tak przeszkadza? Hymm dałes mi do myslenie musze tam podjechac i porozmawiac z ludzmi ktorzy tam mieszkaja. Dziękuje za info. Odpowiedz Link Zgłoś
marta_inter Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 28.09.06, 12:03 Aktualnie ćwiczeń prawie nie ma - bo jeszcze F16 do Polski nie przyleciały. Jak juz przyleci cała eskadra (do konca 2007 roku chyba) to beda latały pewnie codziennie - choc niektórzy twierdza, ze tylko 3-4 razy w tygodniu. Oficjalna mapa oddziaływania lotniska jest tutaj : stare.poznan.uw.gov.pl/img/wydzialy_sr_mapalotniska.png Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 02.10.06, 12:56 Marta_inter dzieki za info..... ;) no cóż decyzja zapadła będzimey tam mieszkać ;) no chyba nie będa latały 24h na dobe ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozik Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 15:13 no właśnie że będą latały 24/24h...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.icpnet.pl 02.10.06, 15:23 za co?? i na czym?? zanim przerobia je na wodor troche czasu uplynie, a paliwo lotnicze ...... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozik Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 15:41 Pomysl tylko: wojsko dostalo wielkie dotacje z NATO na przebudowe lotniska, wydalismy kupe kasy na zakup F16, USA uruchamia program offsetowy i tylko po to aby samoloty pordzewialy sobie w hangarze. Polska jest czlonkiem NATO i ostoja wschodnich granic UE. Beda latac jak nic cala dobe. Bo inaczej okaze sie ze wydano morze pieniedzy w bloto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.icpnet.pl 02.10.06, 15:49 momysl - czy w naszym kraju wydano kiedys pieniadze nie w bloto?? przeciez my nie potrafimy wykozystac dotacji z UE a co mowic o takich skomplikowanych sprawach jakimi jest obrona narodowa Odpowiedz Link Zgłoś
marta_inter Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 02.10.06, 15:54 Moim zdaniem beda latac, bo : 1. Beda szkolic pilotów (Ci co sie teraz uczą w USA) 2. NATO bedzie chciało miec jednostki w pełni gotowosci bojowej 3. USA bedzie chciało zarabiac na dostawach czesci zamiennych, uzbrojenia i innych dodatków 4. Kolejne rządy będą sie chwalić jaką to mamy nowoczesną eskadrę i wyszkolenie itp. itd Odpowiedz Link Zgłoś
teodor23 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 02.10.06, 16:08 Obawiam się, że masz rację. Życie pokaże czy da się tu żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 10.10.06, 10:24 To fakt ... Czas pokaże czy da się tam zyć .... Mam wielką nadzieję, że tak .... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzesiny Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 09:10 Żyć się da ale co ta za życie z widokiem na F-16 itp. non stop. Dziwię sie Pani ,że tyle osób na tym forum Panią uprzedzało przed zakupem tej lokalizacji ; nawet jeden z mieszkańców ,a i tak sie Zdecydowaliście. Cóż za akt desperacji i nie powiem czego jeszcze.... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 11.10.06, 11:56 i głupoty ... heh naprawde 100 razy przeanalizowalismy z męzem za i przeciw.... byliśmy na miejscu rozmawialiśmy z mieszkańcami, nie wierzę że samoloty będą latały 24 godziny na dobe my pracujemy do późna.... wracamy do domu wieczorem z tego co się dowiadywalismy samoloty maja latać do godz. 17.00. W związku z tym ze miejsce nam bardzo odpowiada dobry - szybki dojazd do Poznania, mąz ma 5 min do pracy dotychczas dojezdzał godzinę, rodzina w pobliżu oraz bardzo ładne usytuowanie działki to wszystko sprawiło, że się zdecydowaliśmy. Ale to nie tylko my... jest tam ponad 80 działek, na dzien dzisiejszy zostały 3 do sprzedania. To znaczy, ze nie tylko my sie tam zdecydowaliśmy budować..... Odpowiedz Link Zgłoś
pola011 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 11.10.06, 13:36 Czy mogłabym prosić o informację o tych trzech działkach? Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 11.10.06, 13:59 wejdz na stronke www.housepol.pl/ tam jest kontakt do firmy która spzredaje tam działki ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.man.poznan.pl 11.10.06, 13:47 cześć, mam tam działke od prawie 2 lat na os. Zielone Wzgórze i na wiosnę zaczynam budowę. Firma przez 1,5 nie dotrzymywała warunków umowy - brak przyłączy!!! ale przeczekałam czs minął i w marcu budowa. Nawet namówiłam kolegę z pracy i zaczynaja mu budowac dom - kupił ofertę House-polu Ja się F16 nie boję! zobacz ile tam ludzi się buduje np. osiedle za stawem , super duże ! Pozdrawiam " sąsiadka" Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 11.10.06, 13:57 Witam sąsiadkę ;) Też zaczynamy budowę od października tego roku z House-Pol, właśnie na os Zielone Wzgórze i tak też będzie się nazywała nasza ulica... ;) no niby wszystko juz jest ostatnio rozmawialismy z ludzmi którzy tam juz mieszkają i jest ok ;)a tereny super ;). Czekałam na pozytywną wypowiedź... hehe Pozdrawiam serdecznie i liczę na kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 15:50 No narazie jest super ale zaczekajmy do listopada- kiedy przylecą pierwsze maszyny- to dopiero będzie czad- a czy do pracy wyjeżdżacie Państwo przed 5 rano??? bo od tej godziny będą latać ; a co z weekendami, współczuję dzieciom- uraz na całe życie od tego huku!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.man.poznan.pl 12.10.06, 12:35 Witam! czyli będziemy sąsiadkami! fajnie. Tak jak mówiłaś tereny fajne spokojne i blisko co centrum Poznania. Ja np. do pracy na Garbary jade od mojego "pola" 15 minut!!!! rewelacja teraz mieszka w miescie i czasami wracam godzine!! i to juz jest skandal! Jedyne co moge doradzić to to żebyście pilnowali House -pol podczas budowy, moi sąsiedzi są zadowoleni ale mówia że trzeba im patrzeć na ręce. Ja narazie szukam ekipy! No to do zobaczenia na osiedlu! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: 195.94.206.* 11.10.06, 18:24 A ja wspołczuje mieszkańcom śrudnieścia, ławicy, Rataj ...... gdzie huczy od samolotów cywilnych - ludzie takie są czasy. albo sie ma kase i wybiera sie super lokalizacje (chociaz takich nie ma bo zawsze cos komus bedzie przeszkadzac) albo wybiera sie cos na twoim poziomie. ja w tym roku przykrywam dom dachem i w przyszlym sie wprowadzam i mimo od czasu do czasu przeleci F-16 to nikt mi nie zabierze lasów, nie będę wysluchiwal codziennie śmieciarki pod blokiem, czul zapachy papierosów palonych przez sasiadke podemna, sluchal ogluszajacej muzyki ...... czy wy myslicie ze te mysliwce beda lataly caly czas????? za co?? i kto bedzie je prowadzil. narazie przylatuja 4 a pozniej (do 2008) ma ich byc 32 - tylko ze pilotow mamy narazie kilku. mysliwce wzielismy bo tego wymaga od nas czlonkowstwo w NATO, ale jestesmy biednym krajem i nie zdziwie sie jak piloci wroco do stanow bo tam im wiecej placa :))) wiec szczytniczanie, borówczanie, ........ bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostek Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 22:50 No rozumiem trudno sie przyznać do własnej głupoty no ale cóż czas pokaże jak to będzie naprawdę . Ale przesadza Pan z porównywaniem samolotów cywilnych do huku ponaddżwiękowych- chyba jeszce ich nie słyszeliście ,co?? No ale już niedługo to będzie tak fajnie "słychać i czuć"zamiast tych autobusów; papierosków itd. - okaże się co będzie lepsze. I jeśli piszą do Was osoby z Krzesin lub powiązane z nimi pośrednio ,że samoloty będą latać i do tego często i długo i nikomu nie zabraknie paliwa to po co w kółko to zaprzeczanie ,że to lotnisko to tylko tzw. sztuka- Niestety NIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.icpnet.pl 11.10.06, 23:07 dzialke wybralem swiadomie, bylem tam podczas pokazow w ubieglym roku i napewno gozej niz wtedy nie bedzie. jezeli chodzi o loty to cala część poznania na północ od autostrady bedzie "skarzona" F-16. a co do porownywania samolotow cywilnych - to mieszkam na trasie ladowania na lawice i co kilkadziesiat minut rozlega sie huk ladujacych samolotow. jest to uciazliwe, ale przyzwyczailem sie do tego. podstawowa roznica miedzy moim obecnym mieszkaniem jest fakt, ze tu mam 42m2 a tam bede mial 130m2, ogrod, grill co wieczor, dzieci beda bawily sie we wlasnej piaskownicy a nie z psimi kupami psow sasiadow....... moze ktos mi wyjasni dlaczego ceny dzialek w tamtej okolicy wzrosly w ciagu roku o 60% (z 44pln na 70pln) ???? czy ludzie nie wiedza o lotnisku??? dlaczego dziennie przyjezdza po kilka osob i pytaja czy sa tu wolne dzialki?? czyzby tylko kilkanascie no moze kilkaset osob wiedzialo co bedzie sie tam dzialo??? a moze w Poznaniu i okolicahc nie ma juz dobrych lokalizacji za rozsadna cene???? a co powiecie na nowe bloki np na polance z torami tramwajowymi pod oknem i z widokiem na Malta decor, albo na piatkowskie osiedla przy kolejowej obwodnicy miasta???? takie sa uroki cywilizacji i zawszw ale to zawsze znajdzie sie cos co nie bedzie nam odpowiadalo. Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 12.10.06, 11:19 Zgadzam się z moim poprzednikiem ;)no i fakt jest taki ze "skarzona" strefa jest bardzo duza.... i mimo wszystko jestem przekonana ze da sie tam zyć tym bardziej jak będziemy mieć tak miłych sasiadów. Pozdrawiam z ulicy Zielone Wzgórze.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chętny Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 11:38 A czy będzie można przyjechać do Państwa na pokazy lotnicze ??? Zapisuję się na listopad!! Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 12.10.06, 11:47 Spoko heh zapraszam na dzien dzisiejszy na trawke.... bo domku jeszcze nie bedzie ;)ale goraca herbatkę z rumem można wypić i podziwiać loty ....;) Szczytniczanie mają gdzieś to latanie.... !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karola981 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 12.10.06, 12:45 Świetne hasło sąsiadko!!! gratuluje twórczości!!!Zielone Wzgórze to MY! Jaki masz nr działki? pewnie jakieś na obwodzie osiedla bo tam buduje house-pol! ja mam na środku Do zobaczenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrus Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.crowley.pl 12.10.06, 17:29 I juz sie skarżą... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=50160063&a=50160063 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.man.poznan.pl 12.10.06, 12:39 Cześć Ja też światomie kupiłam działkę w Szczytnikach i bardzo sie z tergo cieszą! Popieram Cie w Twojej opinii! Pewnie będziemy sąsiadami Pa Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 13.10.06, 09:10 Karola 987 witam serdecznie ;) nasza działeczka to nr 85 kurcze zwariowałam heheh ale jestesmy rzeczywiscie na skraju mamy tylko sąsiadów po bokach... ;) jejku mam nadzeiej ze za rok o tej porze bedziemy juz tam mieszkac ;) pozdrawiam sasiadkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 10:30 Mieszkać i podziwiać pieknę widoki ha ha ha - ale podniebne ; chociaz lecą tak szybko ,że nawet nie zdązysz zobaczyć ale za to usłyszysz i to ostro!!! Nawet sobie z sąsiadeczką nie pogadasz -chyba ,że jak w niemym filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 10:34 A ty co? Zazdrościsz? Dlaczego chcesz na siłę zepsuć komuś radość z posiadania własnego domu na własnym skrawku ziemii? Byli przecież świadomi gdzie kupują działki i gdzie zbudują dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 20:49 Dzisiaj byłam na osiedlu w Szczytnikach. Domy rosną jak grzyby po deszczu! Jest już tak przytulnie. Mam nadzieje, że za rok o tej porze będziemy juz wykańczać nasze domy "sąsiadeczko" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 23.10.06, 11:17 Heh mił mi to slyszec..... ;) ja jadę teraz w weekend zobaczyc jak to wszystko wygląda. No mam nadzieję, że za rok o tej porze to juz będziemy mieszkać hehe no i jak wszystko dobrze pojdzie to nasz synuś będzie miał w drodze rodzenstwo.... ;) hehe no na grillka musimy sie koniecznie umowic a Ty kochana jaki masz nr działki lub ulice będę szukała... ;) Pozdrawiam gorąco sąsiadkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 13:10 Dziewczyny podajcie sobie maila prywatnego i róbcie pogaduchy typu:grilek ;synuś itd na nim. Bo myślałem ,że macie jakieś konkrety do przekazania a nie ploteczki- no ale myślę ,że już w listopadzie będziecie miały co opowiadać jakie tam są "fajne widoki" samolotowe i huuuuuuuuki; ciekawe czy się pochwalicie, co??Chyba nie bo będzie wstyd co...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 13:35 Witam Po pierwsze uwazam, ze to orum jest wlasnie do zaciesniania kontaktow z przyszlymi sasiadami. Poza tym nie rozumiem o czym mowa, przeciez Borówiec lezy poza strefa oddzialywania stare.poznan.uw.gov.pl/img/wydzialy_sr_mapalotniska.png Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 23.10.06, 14:42 Jeśli nie masz tam działki to nie rozumiem dlaczego w ogole zabierasz głos ... przeczytaj sobie jeszcze raz temat ! A co do samolotów oczywiscei ze powiemy, szczera prawdę nawet ta najgorszą .... kupujemy tam działkę świadomie !!!!! My i 100 innych rodzin .... zreszta jeśli jesteś tak bardzo ciekawy, kup sam tam działeczkę ( zachęcam piękna okolica) a sam już niedługo się przekanasz, że Szczytniczanie mają gdzieś latanie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 14:49 Tak się składa ,że mam pojęcia o czym mówię!!! Moi Znajomi pozbyli się ( właśnie domku w Szczytnikach( zdążyli; uff ) - w przepięknym miejscu i piękny dom - nie mam nic do okolicy oprócz połozenia obok lotniska w Krzesinach gdzie notabene....pracuję. Pomacham Wam z góry juz wkrótce ; do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.icpnet.pl 23.10.06, 22:27 czy ktos odpowie na pytnie.a wy drpiecie sie jak koty. gdzi jest głosniej,a gdzie ciszej.czy ktos może cos powiedziec na temat tej firmy .jak budują i czy firma jest solidna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.icpnet.pl 23.10.06, 22:44 jeszcze jedno .działki są 3 ,ale 2 z transformatorami i juz wszystkie sprzedane.zostały jeszcze 2 ale z wraz z budową domów od podstaw przez Hause-pol.moze ktos ma samą działkę.jestem zainteresowany.narka. Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 24.10.06, 08:35 Maks bardzo się ciesze ze tam pracujesz b o moze nam powiesz co z samolotami... ja wiem ze hałas bedzie ale czy one będą latać 24 h ...? bo tu się spieramy jak to będzie moze nas oswiecisz i powiesz jakie są plany w których godzinach będą latały czy w weekendy tez czy czas pracy pilotów jest "normalnym" czasem w godzinach np. 7.00-17.00? My nie mamy pojęcia jak to wygląda prosimy o wyjaśnienie. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.icpnet.pl 24.10.06, 09:10 JULA02 z całego tego bałaganu dochodzę do wniosku,ze dom będzie budowac house-pol.czy możesz opisac mi blizej całą procedurę. Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 24.10.06, 12:46 Hej WALDI, wygląda to tak ze developer House-pol buduje nam dom i oddaje w stanie developerskim, u nich kupujemy działke wraz z domem (vat na wszystko 7%) maja gotowy projekt, Ty mozesz wprowadzic tam zmiany (no ale bez przesady) my własnie załatwiamy kredyt bedzie wypłacany w transzach oni zaczynaja budowac jak wpłynie na ich konto pierwsza transza potem Bank sprawdza budowe i nastepne transze wypłaca, niestety cały zcas to nie jest nasze mamay z nimi podpisana umowe pzredwstepna dopiero po zakonczeniu budowy jest spisywany akt notarialny na nas... wszystko jest opisane w umowie pzredwstepnej... tak to z grupsza wyglada jak chcesz pogadac to mozna mnie złapac na gg 2868332, budowa ma sie rozpoczac w pzryszłym tygodniu a zakonczyc mają maj-czerwiec... heh zobaczymy ;) Wejdz na ich stronke i sobie poczytaj www.housepol.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
waldi0304 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 24.10.06, 13:26 jula02.dzięki za inf.juz wstępnie byłem na rozmowie.tylko przeraża mnie bliskosc tego lotniska.żona jest za szczytnikami,a ja się cały czas wacham.dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 24.10.06, 13:53 Waldi..... tak naprawde nikt z nas nie wie jak bedzie i pewnie kazdy z nas ma obawy ale mam nadzieje ze godziny latania beda sie w miare pokrywalay z naszymi godzinami pracy i tak w domu jestesmy poznym popoludniem no a noni mam WIELKĄ nadzieje ze nie będą latali 24 godziny na dobe..... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.icpnet.pl 24.10.06, 15:03 Witam, Chcę poinformować, że loty samolotów bojowych nie odbywają się w godzinach urzędowych...? Godziny lotów nie wynikają z jakiegoś określonego grafiku; bywa tak, że w jednym czasie (dzień-noc)odbywają się równolegle loty F-16 (bojowych) oraz samolotów transportowych-HERCULES i na dodatek jeszcze największych samolotów- cystern i potężnych AWACS (te z zainstalowanymi radarami). Ostatecznie samoloty muszą wykonywać zadania w różnych warunkach pogodowych i w różnych porach doby - wojny nie trwają tylko w słoneczne dni od 07.30-15.30!!! Wiatry w tym rejonie w 80% wieją z zachodu na wschód. Lądowania odbywają się z kierunku wsch-zach a starty z kierunku wsch-zach. Pozdrawiam i głowa do góry- niekoniecznie na samoloty na niebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.man.poznan.pl 24.10.06, 11:19 Cześć! mój nr to 59/59 ! ulicy jeszcze nie ma chyba że liczyć tą którą zrobili sasiedzi na moim poletku jak jechali z cegłami do siebie!!!! Koniecznie musimy się spotkac zarok na grillu! Pozdrawiam sasiadka Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 24.10.06, 12:50 Karola, noo musimy musimy ;) nasza działeczka to 59/85 heh u nas maja zacząc walczyć od 27 października ..... cały czas czekamy na kredyt. Pozdrawiam sasiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.man.poznan.pl 31.10.06, 13:27 Witam! no to już rozpoczeliscie budowę!! Gratuluję!! Ja zaczynam na wiosnę! A kto Was buduje?? hose-pol?? czy prywatni budowlańcy?? ... niech sie mury pna do góry!!! Na wiosnę bede Cię szukała! 59//85??? tak! powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
jula02 Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P 31.10.06, 14:21 Witam sasiada.... ;) no bylismy zobaczyc w sobotę teren na naszej działeczce juz wyrównany hehe nam buduje house-pol z małymi naszymi zmianami i poprawkami do projektu ;) Jejku juz się nie moge doczekac ! Pozdrawiam sąsiadka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: 195.94.206.* 24.10.06, 13:15 widze ze watek sie nam rozwija i w szczytnikcha robi sie coraz ciasniej. moja budowa aktualnie stoi - czekam na wiezbe, ale wokol dzieje sie naprawde sporo. nie tylko os.zielone wzgorze (bo chyba tak sie nazywa) rozwija sie intensywnie. ja buduje na os. lesna polana (po drugiej stronie ul Jeziornej) i az boje sie pomyslec co tam bedzie dzialo sie w przyszlym roku gdy dzialki zostana uzbrojone w prad (ok 100 dzialek na ktorych aktualnie prowadzoych jest 7 budow). co do przytulnosci to jest naprawde ok. co sadzicie o budowie wiaduktu?? mi podoba sie to bardzo gryz dojazd do RR bedzie naprawde "ekspresowy" i nie zajmie wiecej niz "11" min ;) jak sama nazwa drogi wskazuje. mam tylko nadzieje ze wraz ze wzrostem ilosci mieszkancow nie wzrosnie zanieczyszczenie okolicznych lasow - jak to ma miejsce w borowcu, ale coz poczekamy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 12:27 Pisza o Was! wiadomosci.onet.pl/1429125,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: Czy ktoś kupuje dom w Szczytnikach od Hause-P IP: *.icpnet.pl 07.11.06, 17:26 dzis na moim szczynickim niebie lecial jakis Mig. I musze przyznac bo bylem zaskoczony ze jest tak cicho!! Samolot podchodzil do ladowania i halas byl mniejszy niz ATRa gdy podchodzi do ladowania na lawicy nad moim blokiem. zobaczymy jak bedzie z F-16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Wlasnie powitalem 2 f-16 IP: *.icpnet.pl 08.11.06, 15:44 i calkiem fajne wrazenia. halas byl gdy wlaczyly dopalacze i nawracaly, ale widok .... kozmiczny. halas krotkotrwaly i jak najbardziej do zniesienia mowie oczywiscie o chwili gdy wlaczaja dopalacze (ale to i tak robia nad Krzesinami), a samo podchodzenie do ladowania prawie nieodczuwalme. juz sie nie moge doczekac az bedzie ich wiecej - widoki naprawde przednie, a halas jest tak krotkotrwaly, ze nie wydaje mi sie wiekszy od obecnego ladowania samolotow nad moja glowa na lawice czy od przejezdzajacego 30m odemnie tramwaju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Wlasnie powitalem 2 f-16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:11 Są super ; nie wiem po co się jednak tak pocieszsz z tym hałasem ; narazie są 2 ; a co będzie jak ruszy 30 kilka naraz; a będą latać nawet 60 razy w ciągu 1 dnia i nocy . Chyba sam siebie cały czas pocieszasz ,że nie jesteś taki głupi ,że tam kupiłeś działkę. Ale niestety ... jesteś! Jak myślisz czemu Marlewo będzie jutro protestować?? A potem Szczytniki;Robakowo; Borówiec itd?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitek Re: Wlasnie powitalem 2 f-16 IP: *.crowley.pl 08.11.06, 19:54 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,statp,cG93aWF6YW5l,wid,8590546,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: Wlasnie powitalem 2 f-16 IP: *.icpnet.pl 09.11.06, 00:09 glupi?? dlaczego mnie obrazasz?? podaobaja mi sie F-16 i halas generowany przez 30 maszyn nie jest liniowa zaleznoscia 30x101DB=3030DB. nie jestes w stanie przekroczyc wartosci generowanej przez 1 samolot, halas moze byc tylko i wylacznie dluzszy. biorac pod uwadge 60x3sekundy to tylko 180 sekund co daje 3minuty halasu dzinnie z czego ok 12 h spedzam w pracy czyli ok 1,5minuty halasu dziennie (srednio). mieszkajac na ratajech zdecydowanie bardziej upierdliwe jest sluchanie basowego brzmienia lokalnych dresow prez co najmniej 1 lub 2 utwory (ok 200sekund) czy nocnych autobusow, ktore wybudaja mnie ze snu (co zaróznica czy halas bedzie o kilka decybeli wyzszy ???). ale nikt nie zabierze mi okolicznych lasow, jeziorek i nawet widoku F-16. a halasem jest skarzony caly poznan (niestety) i prostesty nie tylko marlewa, krzesin, lubonia, plewisk, szczytnik, borowca, koninka, kórnika, ........ i wielu innych miejscowosci(i dzielnic miasta poznan) zmusza za kilka lat wladze do przeniesienia lotniska, a dopiero wtedy ceny nieruchomosci w bezposredniej okolicy aglomeracji poznan ze swietnym dojazdem do centrum (remontowana 11), infrastruktura, ktora powstanie za 10 lat - wzrosna. i nawet fundusz ARKA BZWBK, nie przebije wzrostem tych zyskow. zapraszam do dyskuji za 10 lat :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kostek Re: Wlasnie powitalem 2 f-16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 14:22 Nie będzie przeniesienia lotniska w Krzesinach ; nie ma takiej możliwości!!! Nie liczyłbym więc na wzrost wartości nieruchomości w okolicy Krzesin ; raczej odwrotnie. Trzeba było myśleć wcześniej ,a nie teraz liczyć decybele hałasu itd. A las ; jeziorko itd w najblizszej okolicy Poznania to nie tylko Szczytniki i jego okolice i wcale nie trzeba jechać 30 km za Poznań. No ale mariooo wie lepiej przecież tam będzie mieszkać i lubi hałas F-16; ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: Wlasnie powitalem 2 f-16 IP: *.icpnet.pl 09.11.06, 15:36 wie lepiej?? nie, ale fakty sa takie, ze w ciagu roku wartosc mojej dzilki wzrosla o 75% (mam wyceny rzeczoznawcy z sierpnia ubieglego roku kiety to dzialke nabywalem jak i z czerwca tego roku gdy staralem sie o kredyt na budowe). sadze pewnie ze rzecoznawca nie wiedzial co jest w okolicy, bo przeciez ... no wlasnie to w koncu osoba uprawniona, ktora zna b.dobrze rynek nieruchomosci i wie co i jak. co do halasu f-16, to zapraszam. ogladalem dzisiejsze ladowanie i wspolczuje mieszkancom Krzesin i Lubonia, ale dzwiek ktory docieral do moich uszu nie przyprawil mnie o palpitacje serca i chec pozbycia sie domu :). tak jak mowilem wczesniej, jedni wola f-16 inni tramwaje pod domem, jeszcze inni linie wysokiego napiecia, a i znajda sie zwolennicy obwodnicy kolejowej poznania oraz fabryk i magazynow. duze miasto ma szerokie spektrum nowo powstajacych lokalizacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Wlasnie powitalem 2 f-16 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 16:07 a wartość mojej działki od zeszłego roku wzrosła 0 ponad 250 % ! więc nie ma się co szczycić wzrostem o 75% w Szczytnikach ,żadna rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariooo Re: Wlasnie powitalem 2 f-16 IP: *.icpnet.pl 09.11.06, 16:50 gratulacje bardzo dobrej inwestycji!!!. cieszy fakt, ze ludzie potrafia dobrze lokowac swoje oszczednosci, a nie trzymaja pieniedzy w przyslowiowej skarpecie ja mam je niewielkie i tymbardziej cieszy mnie 75% wzrost. moze za kilka lat stac mnie bedzie na lokowanie pieniedzy w bardziej lukratywne i przynoszace wieksze zyski nieruchomosci. narazie cieszy to co mam. Odpowiedz Link Zgłoś
waldi0304 Re: Wlasnie powitalem 2 f-16 25.11.06, 23:40 byłem w piątek pod czerniejewem k/ nekli. praeleciało kilka samolotów z lotniska w powidzu.mówią,że człowiek nie..... do wszystkiego się przyzwyczaji.nosiłem się z zamiarem kupna działki w szczytnikach i dziękję teraz temu w górze,że nie posłuchałem żony9 też mi teraz przyznaje racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Wlasnie powitalem 2 f-16 IP: *.man.poznan.pl 27.11.06, 15:43 Zastanów się bo w grudniu znowu będą działki na sprzedaż i powiem Ci że sama kupię !! i mam znajomych którzy też kupią!!! bo warto!!! Szczytniki sa poza strefa F16 !!! tego pewnie nie wiedziałeś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: Wlasnie powitalem 2 f-16 IP: *.man.poznan.pl 27.11.06, 15:37 Wyobraź sobie, że Szczytniki sa poza strefą latania F-16 !!!! Więc wiem dlaczego mam - wszystkim obecnym i przyszłym mieszkańcom tak zazdrościsz!!! Masz wiadomosci bardzo niskiej wartośći , a pomysl jeszcze, że Borówiec jest 10 km za Szczytnikami!!!! Nic nie wiesz a gadasz głupoty!!! Odpowiedz Link Zgłoś