Gość: Munky IP: *.poznan.multinet.pl 04.11.01, 19:13 Przepraszam, czy ktoś się może orientuje, jakie zamiary mają Niemcy co do montowni w Antoninku. Słyszałem, że mają w planach produkcje nowego modelu autka (coś w stylu Passata), ale może się myle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: P.B Re: VW w Antoninku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.01, 19:59 Gość portalu: Munky napisał(a): > Przepraszam, czy ktoś się może orientuje, jakie zamiary mają Niemcy co do > montowni w Antoninku. Słyszałem, że mają w planach produkcje nowego modelu autk > a > (coś w stylu Passata), ale może się myle. Niemcy zobowiązali się zainwestować w VW 1 mld marek do 2004 r. Będzie tam produkowany najprawdopodobniej 1 model samochodu, LTV czy jakoś tak. Poznański VW zrezygnuje z produkcji samochodów osobowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: VW w Antoninku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.01, 20:56 Jeśli znasz sie na motoryzacji więcej Ci powie jak napisze że montowany będzie w Antoninku następca VW Caddy (będzie to coś a`la Peugeot Partner lub Renault Kangoo) i VW T5 -następca VW T4 -coś w rodzaju Mercedesa Vito Odpowiedz Link Zgłoś
canemuto Re: VW w Antoninku 04.11.01, 23:00 czy ktos wiec cos konkretnego o vw lupo??? cena, osiagi i takie tam... wiem, ze z tym pytaniem wyskakuje jak filip z konopii, ale lupo to od kilku godzin moja pasja (a watek jest w koncu o volkswagenie:))) pozdro (especially dla dyzurnego lol i nieobecnego na forum poznania dyzurnego radosta:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: VW w Antoninku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.01, 00:22 Coś o Lupo??? Hmm... Sam jeżdzę VW większym od Lupo, ale chyba mogę coś powiedzieć? :) Lupo -mały, niepraktyczny, dość ładny, drogi samochodzik. Oprócz wersji GTI i FSI jest też dość słaby. Pytanie do jakich celów chciałbyś go używać i czy chcesz nowy samochód. Jeśli nowy poczekaj do wiosny na nowego Polo -jest z buźki bliźniaczo podobny do wilczka a przy tym praktyczniejszy. Jakby coś jeszcze -pytaj :) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto Re: VW w Antoninku IP: *.icpnet.pl 05.11.01, 02:31 przyznam szczerze, ze kierowalem sie: - wygladem (miod-malina, tyle ze maly) - iloscia spalanej ropy (3l ropy na setke o ile pamiec mnie nie myli, brzmi lepiej niz dobrze) naprawde polo (to brzydactwo...) bedzie podobne do canis lupus volkswagenus??? no to faktycznie poczekam. a wiesz cos moze o cenach (i jak zwykle osiagach). aha - jeszcze jedno (jak ja juz zaczne, to nie daje spokoju hehehe:))) golf kombi 110kM diesel - dobre czy zle??? pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: VW w Antoninku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 19:26 VW Lupo 3L jest wpowadzonym do produkcji samochodem ze swego czasu eksperymentalnym silnikiem. Tak niskie spalanie osiągnięto min. dzięki temu że wyjęto z niego wszystko co waży. Jest to więc całkowity "golec" -b. drogi (silnik) nie wiem ile bo w Polsce nie jest oferowany. O silniku 1,9 TDI Volkswagena książki już napisano :) To najlepszy 4cylindrowy turbodoładowany silnik dieselowski na świecie -niezeleżnie czy włożony jest do VW, Audi, Seata czy Skody. Bardzo mało spala (średnio 5,5 l) i ma bardzo dobrą dynamikę. Moc nawet od 68 KM (SDI) do 150 KM w Seatach. Ojciec miał Audi A3 110 KM -cudo! Ja małem Golfa III 1,9 TDI Variant 90 KM. Polecam! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicker Re: VW w Antoninku IP: *.icpnet.pl 07.11.01, 22:11 no maja ponoc coś nowego postawić, rozbudowac fabryke czy jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: VW w Antoninku IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 22:17 Ja gdzieś wyczytałem że mają tam produkowac tylko samochody dostawcze. Montaż osobowych ma zniknąc. Małe serie po likwidacji barier celno-podatkowo-ochronnych się nie opłacają. Odpowiedz Link Zgłoś