Dodaj do ulubionych

VW w Antoninku

IP: *.poznan.multinet.pl 04.11.01, 19:13
Przepraszam, czy ktoś się może orientuje, jakie zamiary mają Niemcy co do
montowni w Antoninku. Słyszałem, że mają w planach produkcje nowego modelu autka
(coś w stylu Passata), ale może się myle.
Obserwuj wątek
    • Gość: P.B Re: VW w Antoninku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.01, 19:59
      Gość portalu: Munky napisał(a):

> Przepraszam, czy ktoś się może orientuje, jakie zamiary mają Niemcy co do
      > montowni w Antoninku. Słyszałem, że mają w planach produkcje nowego modelu autk
      > a
      > (coś w stylu Passata), ale może się myle.

Niemcy zobowiązali się zainwestować w VW 1 mld marek do 2004 r. Będzie tam
      produkowany najprawdopodobniej 1 model samochodu, LTV czy jakoś tak. Poznański VW
      zrezygnuje z produkcji samochodów osobowych.
      • Gość: lol Re: VW w Antoninku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.01, 20:56

Jeśli znasz sie na motoryzacji więcej Ci powie jak napisze że montowany będzie
        w Antoninku następca VW Caddy (będzie to coś a`la Peugeot Partner lub Renault
        Kangoo) i VW T5 -następca VW T4 -coś w rodzaju Mercedesa Vito
        • canemuto Re: VW w Antoninku 04.11.01, 23:00
          czy ktos wiec cos konkretnego o vw lupo??? cena, osiagi i takie tam... wiem, ze
          z tym pytaniem wyskakuje jak filip z konopii, ale lupo to od kilku godzin moja
          pasja (a watek jest w koncu o volkswagenie:))) pozdro (especially dla dyzurnego
          lol i nieobecnego na forum poznania dyzurnego radosta:)))
          • Gość: lol Re: VW w Antoninku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.01, 00:22
            Coś o Lupo??? Hmm... Sam jeżdzę VW większym od Lupo, ale chyba mogę coś
            powiedzieć? :) Lupo -mały, niepraktyczny, dość ładny, drogi samochodzik. Oprócz
            wersji GTI i FSI jest też dość słaby. Pytanie do jakich celów chciałbyś go
            używać i czy chcesz nowy samochód. Jeśli nowy poczekaj do wiosny na nowego
            Polo -jest z buźki bliźniaczo podobny do wilczka a przy tym praktyczniejszy.
            Jakby coś jeszcze -pytaj :)

Pozdro
            • Gość: canemuto Re: VW w Antoninku IP: *.icpnet.pl 05.11.01, 02:31
              przyznam szczerze, ze kierowalem sie:
              - wygladem (miod-malina, tyle ze maly)
              - iloscia spalanej ropy (3l ropy na setke o ile pamiec mnie nie myli, brzmi
              lepiej niz dobrze)

naprawde polo (to brzydactwo...) bedzie podobne do canis lupus volkswagenus???
              no to faktycznie poczekam. a wiesz cos moze o cenach (i jak zwykle osiagach).
              aha - jeszcze jedno (jak ja juz zaczne, to nie daje spokoju hehehe:))) golf
              kombi 110kM diesel - dobre czy zle??? pozdro:)
              • Gość: lol Re: VW w Antoninku IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 19:26

VW Lupo 3L jest wpowadzonym do produkcji samochodem ze swego czasu
                eksperymentalnym silnikiem. Tak niskie spalanie osiągnięto min. dzięki temu że
                wyjęto z niego wszystko co waży. Jest to więc całkowity "golec" -b. drogi
                (silnik) nie wiem ile bo w Polsce nie jest oferowany.
                O silniku 1,9 TDI Volkswagena książki już napisano :) To najlepszy 4cylindrowy
                turbodoładowany silnik dieselowski na świecie -niezeleżnie czy włożony jest do
                VW, Audi, Seata czy Skody. Bardzo mało spala (średnio 5,5 l) i ma bardzo dobrą
                dynamikę. Moc nawet od 68 KM (SDI) do 150 KM w Seatach. Ojciec miał Audi A3 110
                KM -cudo! Ja małem Golfa III 1,9 TDI Variant 90 KM. Polecam!

Pozdrawiam
    • Gość: Kicker Re: VW w Antoninku IP: *.icpnet.pl 07.11.01, 22:11
      no maja ponoc coś nowego postawić, rozbudowac fabryke czy jak
      • Gość: tur Re: VW w Antoninku IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.11.01, 22:17
        Ja gdzieś wyczytałem że mają tam produkowac tylko
        samochody dostawcze. Montaż osobowych ma zniknąc.
        Małe serie po likwidacji barier celno-podatkowo-ochronnych się nie opłacają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka