Dodaj do ulubionych

Os. Parkowe w Komornikach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 00:00
Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na Os. Parkowym w KOmornikach. Czy
wykonawca jest elastyczny, jaka jest jakosc wykonczenia, czy to dobra
lokalizacja?
Obserwuj wątek
    • Gość: lioness lee Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.icpnet.pl 04.09.06, 08:39
      jesu...
      czy komorniki to dobra lokalizacja...
    • Gość: mo79 Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.epsa.pl 04.09.06, 10:04
      witam:)
      wiadomo, ze nie jest to Poznań,ale uwazam,że lokalizacja jest dobra-nie masz
      zgiełku wielkiego miasta a dojazd do Poznania jest naprawde dobry- mozesz
      jechać grunwaldzka (tam niestety jest możłiwosć natknięcia sie na przejazd
      kolejowy),ale pozostaje ul.Głogowska (obecnie remontowana i poszerzana-
      zakończenie planowane na 2008 rok-nam to nie przeszkadza,bo wprowadzamy sie do
      komornik na przełomie 2007/2008 roku:),a po remoncie przejazd będzie znacznie
      łatwiejszy!) no i trzecia opcja-jedziesz od węzła komornickiego do węzła
      dębińskiego autostradą i potem przez dębiec do centrum:-) pod tym wzgledem
      uważam,ze lokalizacja zdecydowanie lepsza niz plewiska,mimo,że plewiska sa
      bliżej o jakies 5 km,za to z jedyną droga dojazdową prowadząca przez przejazd
      kolejowy, któy jest zamykany w ciagi dnia wielokrotnie:)
      pozdrawiam:-)
      mo79
      • Gość: lala Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.icpnet.pl 04.09.06, 11:28
        a plewisk idziesz do poznania spacerkiem, a zrób sobie taki spacerek z komornik
        • Gość: MO79 Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.epsa.pl 04.09.06, 13:23
          rozumiem,ze tym spacerkiem to odrazu do centrum Poznania bo tak blisko?:) Mimo
          wszystko i tak wybieram Komorniki,bo do lokalizacji Plewisk to już mnie nic
          nieprzekona,zwłaszcza jak pare razy jechałam tam i za kazdym razem stałam w
          długaśnej kolejce samochodów czekajacych na przejazd pociagu,a czasami na
          przejazd dwóch pociagów jednocześnie a w dodatku jadący z plewisk w kierunku
          poznania dojeżdżajac do torów są na drodze podporzadkowanej-i to drugi wielki
          minus...przynajmniej jak dla mnie
          Pozdrawiam:-)
          mo79
        • Gość: mo79 Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.epsa.pl 04.09.06, 13:39
          p.s. nawiązujac jeszcze do dojazdów do centrum- czasami osoby mieszkajace w
          Poznaniu na tzw.Sypialniach miasta maja do centrum też dosyć utrudniony
          dojazd,czasami z kiloma przesiadkami... wiec odległosc akurat - w przypadku
          porónania Plewisk i Komornik minimalna -nie ma aż takiego
          znaczenia...przynajmniej dla mnie...ja i tak nie zamierzam na piechotę chodzić
          do Poznania:-)
          mo79
      • troll32 Re: Os. Parkowe w Komornikach 04.09.06, 12:51
        O nie Moniko, z Plewisk mam dokładnie te same 3 drogi dojazdu, tylko że częśc z
        nich jest bliżej:) Do pracy codziennie dojeżdżam autostradą, a Głogowską też
        moge pojechać cofając się nieco do Kolejowej.
        • Gość: mo79 Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.epsa.pl 04.09.06, 13:31
          jak juz napisałam blizej...kazdy wybiera inne argumenty,które pozwolą mu podjać
          decyzję o słusznosci danej lokalizacji...ja przynajmniej jadąc z komornik do
          poznania nie musze się "cofac" autem ani za bardzo kręcić kierownicą,zeby
          dojechac do głównych dróg prowadzących do centum Poznania:-). Szczerze mówiac z
          komornik do pracy (w okolicach Śródki) mam dogodniejszy dojazd niż z Plewisk.
          początkowo do komornik podchodziłam z ogromnym dystansem,nawet sprzeciwiałam
          sie temu wyborowi (poznań wogóle nie wchodził w grę -oczywiscie ze względu na
          ceny mieszkań),ale naprawdę do Plewisk (bo tez przez baaardzo długi czas
          wchodziły w grę-całe szczęście istrnieje tez forum o osiedlu na Plewiskach
          które takze pomogło mi wybić sobie z głowy zakup mieszkania u developera
          budującego tam mieszkania) zniechecił mnie ten wiecznie zakorkowany przejazd
          kolejowy no i oczywiscie sam developer:-) teraz nie żałuję:-) a
          najważniejsze,zeby każdy był zadowolony ze swpjego wyboru:)
          pozdrawiam:)
          mo79
          • troll32 Re: Os. Parkowe w Komornikach 04.09.06, 16:39
            Ja rozumiem, też pracuję w okolicach Śródki i dojazd autostradą jest taki sam z
            Komornik jak i z Plewisk :)a z kręceniem kierownicą raczej nie mam problemów
            (polecam wspomaganie). A cofając się do Kolejowej aby pojechać Głogowską mam i
            tak bliżej niż nie cofając się z Komornik:) Ja nie polemizuję z Tobą gdzie jest
            lepiej, tylko wyjaśniam nieprawdziwe rzeczy jakie napisałaś, że z Plewisk jest
            tylko jedna droga dojazdu. Z poza tym Plewiska mają jedną rzecz której nigdy
            nie będzie w Komornikach - 20 minut spaceru i jestem w tramwaju:) A co do
            developera - chyba nie o tym była mowa.
            • Gość: mo79 Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.epsa.pl 05.09.06, 06:42
              twierdzę,ze z Komornik jest łatwiejszy dojazd do tych głównych dróg,o których
              wspominałam,ale też nie mam ochoty zagłębiac sie w ten temat,bo wiadomo,ze
              każdy swoje chwali:)
              p.s.1 a autem ze wspomaganiem kierownicy to jeżdze wiec nie musisz mi tego cudu
              techniki polecać:-)
              p.s.2.za to prawie pod sam dom podjeżdza mi autobus z Poznania...niestety
              jedzie on chyba przez przejazd przy Plewiskach:( aczkolwiek to mnie nie martwi
              aż tak bardzo,bo i tak będę korzystała z czterokołowego środka transportu
              zwanego pieszczotliwie samochodem:-)
              pozdrawiam
              mo79
              • Gość: lioness lee Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.icpnet.pl 05.09.06, 11:09
                MO mówił ci już ktoś ,ze jesteś beznadziejna? Twoje wysilanie sie na dowcip i
                elokewncje sa żenujace i te próby uprawiania sztuki epistularnej.
                Cud techniki - wspomagamie, opisz nam jeszcze swoje super gacie.
                • Gość: mo79 Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.epsa.pl 05.09.06, 13:03
                  właściwie o to samo to mogłabym zapytac Ciebie...zastanawiam sie jednak czy
                  warto,bo dla mnie odpowiedź jest jasna.
                  i Ty mówisz o elokwencji...boki zrywam ze smiechu...może jak już to sztuka
                  epistOlarna co...? zanim napisałe(-a)ś nie sprawdziłe(-a)ś w słowniku...???i co
                  Ty chcesz udowodnić?? No elokwencją swoja dałe(-a)ś niezły popis.BRAWO!! to
                  dopiero jest ŻENUJĄCE!!generalnie to mogę Tobie podziękować,bo dzieki Tobie
                  nieźle się ubawiłam:-)
                  a tak z innej beczki to wogole nie rozumiem po co tu sie pojawiasz skoro nic
                  ciekawego na to forum nie wnosisz,poza kąśliwymi, beznadziejmymi i
                  bezwartosciowymi uwagami...
                  a owy wspomniany cud techniki to była ironiczna uwaga...jakbyś nie zauważył/-
                  a,ale widocznie nie stać Ciebie na zrozumienie tak prostych rzeczy...współczuję,
                  a o super gacie zapytaj moze supermana...on jakies takie dziwne zakładał na
                  swoje super obcisłe wdzianko...
                  nie pozdrawiamm bo i po co...
                  • Gość: lioness lee Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.icpnet.pl 05.09.06, 14:07
                    Mo-skarbie w ogóle pisze sie osobno
                    • Gość: mo79 Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.epsa.pl 06.09.06, 06:55
                      no fakt...nie chce być inaczej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka