Gość: marjul2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 00:00 Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na Os. Parkowym w KOmornikach. Czy wykonawca jest elastyczny, jaka jest jakosc wykonczenia, czy to dobra lokalizacja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lioness lee Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.icpnet.pl 04.09.06, 08:39 jesu... czy komorniki to dobra lokalizacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo79 Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.epsa.pl 04.09.06, 10:04 witam:) wiadomo, ze nie jest to Poznań,ale uwazam,że lokalizacja jest dobra-nie masz zgiełku wielkiego miasta a dojazd do Poznania jest naprawde dobry- mozesz jechać grunwaldzka (tam niestety jest możłiwosć natknięcia sie na przejazd kolejowy),ale pozostaje ul.Głogowska (obecnie remontowana i poszerzana- zakończenie planowane na 2008 rok-nam to nie przeszkadza,bo wprowadzamy sie do komornik na przełomie 2007/2008 roku:),a po remoncie przejazd będzie znacznie łatwiejszy!) no i trzecia opcja-jedziesz od węzła komornickiego do węzła dębińskiego autostradą i potem przez dębiec do centrum:-) pod tym wzgledem uważam,ze lokalizacja zdecydowanie lepsza niz plewiska,mimo,że plewiska sa bliżej o jakies 5 km,za to z jedyną droga dojazdową prowadząca przez przejazd kolejowy, któy jest zamykany w ciagi dnia wielokrotnie:) pozdrawiam:-) mo79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.icpnet.pl 04.09.06, 11:28 a plewisk idziesz do poznania spacerkiem, a zrób sobie taki spacerek z komornik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MO79 Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.epsa.pl 04.09.06, 13:23 rozumiem,ze tym spacerkiem to odrazu do centrum Poznania bo tak blisko?:) Mimo wszystko i tak wybieram Komorniki,bo do lokalizacji Plewisk to już mnie nic nieprzekona,zwłaszcza jak pare razy jechałam tam i za kazdym razem stałam w długaśnej kolejce samochodów czekajacych na przejazd pociagu,a czasami na przejazd dwóch pociagów jednocześnie a w dodatku jadący z plewisk w kierunku poznania dojeżdżajac do torów są na drodze podporzadkowanej-i to drugi wielki minus...przynajmniej jak dla mnie Pozdrawiam:-) mo79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo79 Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.epsa.pl 04.09.06, 13:39 p.s. nawiązujac jeszcze do dojazdów do centrum- czasami osoby mieszkajace w Poznaniu na tzw.Sypialniach miasta maja do centrum też dosyć utrudniony dojazd,czasami z kiloma przesiadkami... wiec odległosc akurat - w przypadku porónania Plewisk i Komornik minimalna -nie ma aż takiego znaczenia...przynajmniej dla mnie...ja i tak nie zamierzam na piechotę chodzić do Poznania:-) mo79 Odpowiedz Link Zgłoś
troll32 Re: Os. Parkowe w Komornikach 04.09.06, 12:51 O nie Moniko, z Plewisk mam dokładnie te same 3 drogi dojazdu, tylko że częśc z nich jest bliżej:) Do pracy codziennie dojeżdżam autostradą, a Głogowską też moge pojechać cofając się nieco do Kolejowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo79 Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.epsa.pl 04.09.06, 13:31 jak juz napisałam blizej...kazdy wybiera inne argumenty,które pozwolą mu podjać decyzję o słusznosci danej lokalizacji...ja przynajmniej jadąc z komornik do poznania nie musze się "cofac" autem ani za bardzo kręcić kierownicą,zeby dojechac do głównych dróg prowadzących do centum Poznania:-). Szczerze mówiac z komornik do pracy (w okolicach Śródki) mam dogodniejszy dojazd niż z Plewisk. początkowo do komornik podchodziłam z ogromnym dystansem,nawet sprzeciwiałam sie temu wyborowi (poznań wogóle nie wchodził w grę -oczywiscie ze względu na ceny mieszkań),ale naprawdę do Plewisk (bo tez przez baaardzo długi czas wchodziły w grę-całe szczęście istrnieje tez forum o osiedlu na Plewiskach które takze pomogło mi wybić sobie z głowy zakup mieszkania u developera budującego tam mieszkania) zniechecił mnie ten wiecznie zakorkowany przejazd kolejowy no i oczywiscie sam developer:-) teraz nie żałuję:-) a najważniejsze,zeby każdy był zadowolony ze swpjego wyboru:) pozdrawiam:) mo79 Odpowiedz Link Zgłoś
troll32 Re: Os. Parkowe w Komornikach 04.09.06, 16:39 Ja rozumiem, też pracuję w okolicach Śródki i dojazd autostradą jest taki sam z Komornik jak i z Plewisk :)a z kręceniem kierownicą raczej nie mam problemów (polecam wspomaganie). A cofając się do Kolejowej aby pojechać Głogowską mam i tak bliżej niż nie cofając się z Komornik:) Ja nie polemizuję z Tobą gdzie jest lepiej, tylko wyjaśniam nieprawdziwe rzeczy jakie napisałaś, że z Plewisk jest tylko jedna droga dojazdu. Z poza tym Plewiska mają jedną rzecz której nigdy nie będzie w Komornikach - 20 minut spaceru i jestem w tramwaju:) A co do developera - chyba nie o tym była mowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo79 Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.epsa.pl 05.09.06, 06:42 twierdzę,ze z Komornik jest łatwiejszy dojazd do tych głównych dróg,o których wspominałam,ale też nie mam ochoty zagłębiac sie w ten temat,bo wiadomo,ze każdy swoje chwali:) p.s.1 a autem ze wspomaganiem kierownicy to jeżdze wiec nie musisz mi tego cudu techniki polecać:-) p.s.2.za to prawie pod sam dom podjeżdza mi autobus z Poznania...niestety jedzie on chyba przez przejazd przy Plewiskach:( aczkolwiek to mnie nie martwi aż tak bardzo,bo i tak będę korzystała z czterokołowego środka transportu zwanego pieszczotliwie samochodem:-) pozdrawiam mo79 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lioness lee Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.icpnet.pl 05.09.06, 11:09 MO mówił ci już ktoś ,ze jesteś beznadziejna? Twoje wysilanie sie na dowcip i elokewncje sa żenujace i te próby uprawiania sztuki epistularnej. Cud techniki - wspomagamie, opisz nam jeszcze swoje super gacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo79 Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.epsa.pl 05.09.06, 13:03 właściwie o to samo to mogłabym zapytac Ciebie...zastanawiam sie jednak czy warto,bo dla mnie odpowiedź jest jasna. i Ty mówisz o elokwencji...boki zrywam ze smiechu...może jak już to sztuka epistOlarna co...? zanim napisałe(-a)ś nie sprawdziłe(-a)ś w słowniku...???i co Ty chcesz udowodnić?? No elokwencją swoja dałe(-a)ś niezły popis.BRAWO!! to dopiero jest ŻENUJĄCE!!generalnie to mogę Tobie podziękować,bo dzieki Tobie nieźle się ubawiłam:-) a tak z innej beczki to wogole nie rozumiem po co tu sie pojawiasz skoro nic ciekawego na to forum nie wnosisz,poza kąśliwymi, beznadziejmymi i bezwartosciowymi uwagami... a owy wspomniany cud techniki to była ironiczna uwaga...jakbyś nie zauważył/- a,ale widocznie nie stać Ciebie na zrozumienie tak prostych rzeczy...współczuję, a o super gacie zapytaj moze supermana...on jakies takie dziwne zakładał na swoje super obcisłe wdzianko... nie pozdrawiamm bo i po co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lioness lee Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.icpnet.pl 05.09.06, 14:07 Mo-skarbie w ogóle pisze sie osobno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo79 Re: Os. Parkowe w Komornikach IP: *.epsa.pl 06.09.06, 06:55 no fakt...nie chce być inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś