Dodaj do ulubionych

żłobek Krecik

04.09.06, 21:21
Czy ktoś z was ma tam swoje dziecko?? W grupie mojego synka 25 dzieci, a
powinno być 20, opiekunki nie dają rady, ustawowo powinno być 1 opiekunka na 4
dzieci, a tu 1 opiekunka na 5. Wszystkie dzieci płaczą i wiadomo, że na raz
ich na ręce nie wezmą, nie przytulą... Katastrofa, ale co zrobić jak się nie
ma wyjścia???
Obserwuj wątek
    • asca25 Re: żłobek Krecik 29.09.06, 10:51
      Moja córeczka jest w pierwszej grupie (ma 11 miesięcy) i po pół roku pobytu w
      KRECIKU dziś jest tam ostatni dzień. To bardzo dobry żłobek, a mała uwielbia do
      niego chodzić. Uśmiech jej z buzi nie schodzi jak widzi panie i dzieci.
      Doskonale się rozwija, dużo uczy. Niestety się przeprowadzamy do innego miasta.
      Dziś się popłakałam jak musiałam się pożegnać rano z paniami. Jeszcze ja
      odbiorę po pracy i Karinka już nie zobaczy KRECIKA:((( tak bardzo mi smutno:(

Co do grup- tak jest wszędzie, a zapewniam, że panie starają się jak mogą. Ja
      jestem bardzo zadowolona z tego żłobka, oby następny był taki.
    • arvenha_81 Re: żłobek Krecik 14.01.07, 01:45
      hej, planujemy posłać nasze dziecko właśnie do tego żłobka - mogę prosić o
      więcej informacji? Ile wcześniej najlepiej je zapisać? Jak wygląda dzień w
      "Kreciku" - np. 8-miesięcznego dziecka? Wiecie coś więcej?

pozdrawiam ;-)
    • hajaga Re: żłobek Krecik 15.01.07, 11:34
      Ja słyszałam bardzo dużo dobrego na temat tego żłobka. Od koleżanek, ale też
      nie raz czytałam na forum. I już dawno podjęłam decyzję, że chcę, żeby moja
      mała chodziła tam, ale dostać się tam nie sposób. dzisiaj byłam tam i chciałam
      zapisać małą od maja, ewentualnie od września i usłyszałam, że nie ma szans,
      żeby mała dostała miejsce. NIe przyjmują nawet zapisu w kolejkę, bo jak pani, z
      którą rozmawiałam powiedziała, jest to bezsensu - czeka już tyle dzieci, że
      prawdopodobieństwo, że tyle miejsc się zwolni jest praktycznie równe zeru.
      Jestem załamana, bo mamy fajną opiekunkę, ale naprawdę nie stać nas na nią i
      myślałam, że jak pójdę pół roku wcześneij, to nie powinno być problemu, a
      okazuje się, że jest i to duży. A naprawdę zależy mi na tym żłobku, bo opinie
      b. dobre no i pod domem, a nie na drugiem końcu miasta.
      Do arvenha_81: idź już teraz do żłobka i zapytaj, kiedy masz się zgłosić, żeby
      zapisać dzieciaczka - wydaje się, że z tymi najmłodszymi jest najłatwiej, bo
      nie ma dzieci z młodszej grupy, które przechodzą wyżej i siłą rzeczy mają
      pierszeństwo przed nowymi.
      Pozdrawiam
      • arvenha_81 Re: żłobek Krecik 15.01.07, 13:17
        Dzięki Hajaga ;-) Widzę, że mogę na Ciebie liczyć nie tylko w przypadku lekarza
        czy położnej ;-) Dzwoniłam tam jakiś tydzień temu i usłyszałam, że jeszcze jest
        za wcześnie dla nas na zapisy, że mamy przyjść jakoś w marcu, skoro dziecko
        chcemy posłać od września jakoś. Mimo to chcemy pójść tam z mężem w najbliższy
        piątek zobaczyć warunki i wiedzieć czy to na pewno ten żłobek wybieramy.
        Usłyszałam właśnie - podczas rozmowy tel. - że mają teraz bardzo dużo
        dzieciaczków raczkujących i to im głównie poświęcają uwagę... trochę mnie to
        zmartwiło - bo jeśli nasze będzie za małe i nie będzie jeszcze raczkowało to
        położą je do łóżeczka i będzie tak cały dzień leżało?? - niestety tak
        wywnioskowałam z tego, co mówiła osoba z "Krecika"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka