Dodaj do ulubionych

Maratończycy opanowali Poznań

15.10.06, 23:43
serdecznie kibicowałam w zeszłym(biegł syn),i w tym roku(córka na szkolnym
dystansie).
Podziwiam maratończyków, bardzo sznuję ich i podziwiam.Gratulacje.
Za rok też będę kibicować... pobiegnie syn,
a może sama w jakimś krótkim biegu sił spróbuję..?
Obserwuj wątek
    • Gość: O Liberalna GW dyskryminuje.... !!! IP: 212.2.99.* 16.10.06, 00:22
      Dlaczego w artykule nie znalazła się informacja o tym kto zajął medalowe
      miejsca w kategorii rolkarzy i wózków dla inwalidów? Niepełnosprawni jacyś
      gorsi są od Kenijczyków? To taka odwrócona dyskryminacja typowa dla GW. Jednych
      głaszczemy, innych olewamy, szkoda.... no i wstyd, bo jesteście przecież
      wielkimi propagatorami tego maratonu...
    • Gość: Jan_P Maratończycy opanowali Poznań IP: *.ppath.umn.edu 16.10.06, 02:59
      pozdrowienia dla martonczykow i kibicow - zal ze taki krotki artykul bo to
      najwiekszy maraton w Posce. Nie moglem biec w tym roku bo jestem w USA i zal
      wielki bo od 5 lat biegam PM - jest swietny. Moize wiecej zdjec dacie ?
      Pozdrowienia - Jan
      • Gość: Martix Wrocław Re: Maratończycy opanowali Poznań IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.06, 08:00
        Pozdrowienia i wielkie dzięki dla Poznaniaków którzy nie tylko pięknie kibicują
        ale i najmniej w kraju narzekają na maraton i maratończyków.W moim mieście
        Wrocławiu maraton choć starszy{w przyszłym roku w kwietniu ma być 25
        jubileuszowy}to pod względem organizacji i kibiców gorszy i w dodatku mniejsza
        jest tolerancja społeczeństwa wobec niego,bardziej on przeszkadza wielu
        mieszkańcom niż w Poznaniu{Wrocław miastem życzliwych i tolerancyjnych?,nie do
        końca,nie wszyscy}.Tak samo jest na maratonie w Krakowie i Warszawie.
        Świetnie się spisali mieszkańcy na osiedlu Rusa gdzie co roku licznie się
        stawiają z garnkami i radosnymi okrzykami oraz wielu innych miejscach.Był nawet
        zespół rockowy,powoki pod tym względem doganiamy Berlin gdzie na maratonie na
        trasie roi sę od kibiców,zespołów,różnych grajków,transparentów dopingujących.
        Ja w Poznaniu biegłem po raz piąty i chętnie będę tu co roku wracał,nawet gdy
        nie zrobisz tu życiówki to i tak będziesz z niego zadowolony,tu dba się o
        maratończyków amatorów,nie tylko zawodowców.
        • Gość: Jan Re: Maratończycy opanowali Poznań IP: *.mn.res.rr.com 16.10.06, 08:28
          szukam namiarow mna fotki z 7 MP - wysiadlo Wielk.Forum Bieg. a chcialem sobie
          zobaczyc jak bylo w tym roku - ma ktos jakikes linki ?
          • Gość: Martix biegacz Re: Maratończycy opanowali Poznań IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.06, 08:45
            Wejdż na www.maratonypolskie.pl i włącz po lewej stronie rubrykę ZDJĘCIA.
          • Gość: Kondizorek HKS H. Re: Maratończycy opanowali Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 08:47
            Super maraton! 3 raz biegłem i nie żałuję, mimo, że życiówki przez skurcze nie
            udało się pobić. Najlepsi kibice pod słońcem, zwłaszcza harcerze z Hufca Poznań
            Nowe Miasto! To co zrobili było po prostu fantastyczne! Muzyka, okrzyki,
            instrumenty, flagi! Super super super! Wielkie dziękiwszystkim którzy w jakiś
            sposób przyczynili się do kolejnego sukcesu Poznańskiego Maratonu. Czekamy zatem
            na kolejny za rok. Czyżby kolejny rekord? :-)
            • Gość: Martix Re: Maratończycy opanowali Poznań IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.06, 08:55
              Nie przejmuj się,tu trasa na życiówki za łatwa nie jest,dają popalić te
              podbiegi.Niemal wszystkim moim znajomuym i mnie poszło troszkę gorzej niż
              wcześniej{ja zmęczony jestem zbyt częstymi startami}.Ale nie ma co się poddawać
              i trzeba tu ponownie wystartować.Poznański maraton kwitnie i będzie nadal się
              rozwijał.ALLELUJA!DO PRZODU!
              • Gość: Kondziorek z HKS H Re: Maratończycy opanowali Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 09:23
                Pewnie, że sie nie przejmuję, tym bardziej, że do tej pory tylko w Poznaniu
                biegałem i stąd mam swoją życiówkę. Do zobaczenia za rok! :-)
          • Gość: jerry Re: Maratończycy opanowali Poznań IP: 217.168.130.* 16.10.06, 13:09
            fotki z 7.PM: www.tutej.pl/cms.php?i=16217
    • Gość: Zak Maratończycy... - biegajcie sobie dookoła Malty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 09:54
      2,5 tys maratończyków i chyba tyle samo jak nie więcej kierowców tkwiących w
      korkach. Więcej czasu zużyłem przebijając się przez Poznań z dala od maratonu
      niż na ponad 50 kilometrową trasę do Poznania. Nie jechałem na piknik tylko z
      powodu imprezy dla niepełnosprawnych odbywającej się w ciszy i spokoju w innym
      mieście bez medialnego zadęcia.
      Mam nadzieję że kierowcy przypomną o maratonie panom Grobelnemu i
      Frankiewiczowi w dniu wyborów.
      • Gość: Martix Wrocław Re:To przyjedż pan wcześniej i nie narzekaj! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.06, 10:50
        Radzę na drugi raz panu przyjechać wcześniej do Poznania.W środkowy weekend-w
        niedzielę zawsze co roku odbywa się w Poznaniu maraton,o nim jest głośno w
        mediach.Więc słuchaj pan uważnie komunikaty i dostosuj się pan do nich.Inaczej
        pretensje możesz pan mieć do siebie nie do pana prezydenta miasta
        Grobelnego,maratończyków czy Bóg jeszcze wie kogo.Proponuję panu założyć dres i
        się przebiec choć na 3 km,zapewniam że to dobre na stres i humor.
        • Gość: Zak Re:To przyjedż pan wcześniej i nie narzekaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:33
          Termin wyjazdu nie zależał ode mnie to po pierwsze a impreza w związku którą
          wyjechałem odbywa się ponad 50 km od Poznania między innymi pewnie dlatego że
          zarząd miasta ma pieniądze dla Lecha, na uliczne maratony a nie ma na małe
          imprezy dla niepełnosprawnych i inne sporty.
          Dwa, rano wyjechałem z Poznania zanim zamknięto ulice niestety powrót przypadł
          przed 15.
          Po trzecie, w niedzielę kończyła się jedna z imprez Polagry więc organizowanie
          biegu w ten dzień to typowy pomysł obecnych prezydentów miasta na utrudnianie
          życia poznaniakom.
          Dresu nie założe bo mi się źle kojarzy a bieganie prowadzi do przegrzania
          szarych komórek i utrudnia rozumienie czytanego tekstu.
          • Gość: Adam Re:To przyjedż pan wcześniej i nie narzekaj! IP: *.echostar.pl 16.10.06, 12:27
            Nie truj dupy swoimi frustracjami. Dzięki takim jak ty to miasto do może pójść
            tylko do trumny.
            • Gość: DM Re:To przyjedż pan wcześniej i nie narzekaj! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.06, 15:31
              Typowy malkontent i ciężki przypadek ten Zak.Gdyby Poznań miał się słuchać
              takich marud jak on to było by w mieście szaro i smutno.Maraton to świetna
              impreza,która ożywia to miasto,integruje ludzi oraz jest świetną zabawą,kto
              tego nie widzi ten jest burak i tyle.Popatrzcie na maratończyków,to weseli i
              zdrowi ludzie,dobrze nastawieni do życia,a szare komórki Zaku to może mieć
              poprzewracane ten kto nadmiernie narzeka jak ty a nie biega.
          • Gość: Paweł Re:To przyjedż pan wcześniej i nie narzekaj! IP: *.mofnet.gov.pl 16.10.06, 16:36
            Jest!!!
            Ze zdziwieniem czytałem same pochwalne posty, a przecież przy tego typu
            okazjach zawsze odzywa się pełno malkontentów i frustratów, aż wreście jest!
            Znalazł się "Zak".
            Teraz tylko czekam na wypowiedź typu: "niech biegają w środku nocy, przez
            poligon w Biedrusku. Wówczas nie będą NAM przeszkadzali".

W życiu nie chodzi o korki mieście i o to że nie można dojechać w niedzielę do
            centrum handlowego by mieć jeszcze więcej dóbr wszelakich.
            W życiu chodzi o cieszenie się nim, o dzielenie radości z innymi zapaleńcami, o
            odpowiednio ustawione priorytety, o zachęcanie do wspólnej, jednoczącej, zabawy
            swe rodziny, o uśmiech szczęścia po osiągnięciu nieosiągalnego, o to by BYĆ a
            nie MIEĆ.

• Gość: DM Re:To przyjedż pan wcześniej i nie narzekaj! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.10.06, 17:30
              Racja!Ludzie przy tych wszelkich dobrach zatracili głowę,dla wielu liczy się
              tylko pieniądz,by się nachapać,napchać,odzywa się własne ja i egoizm.Maraton
              jest świetną zabawą ale i odskocznią od takiego konsumpcyjnego i szkodliwego
              życia.
          • Gość: Z.Kazibut Poznan Re:Sport daje radosc i zdrowie IP: *.icpnet.pl 17.10.06, 17:29
            Ze smutkiem przyznaje ,ze jak taka osoba moze pracowac z ludzmi
            niepelnosprawnymi.Przeciez najlepsza metoda terapii z tymi osobami jest ich
            przywracania do zdrowia sa wszelkie formy kultury fizycznej takie jak
            rehabilitacja,rekreacja a takze sport osob niepelnosprawnych.Z tymi ludzmi nie
            moga pracowac osoby ,ktorzy neguja formy ruchowe przydatne dla zdrowia.Potrzebe
            ruchu dla zdrowia doceniaja bogatsze spoleczenstwa niz nasze w maratonie
            berlinskim staruje 40tys.ludzi i zapisy koncza sie na wiosne.Tam ludzie juz
            wiedza ,ze inwestujac w sport to lekarz na nich nie zarobi a i sa pogodni i
            szare komorki duzo wydajniej pracuja.8- Poznan Maraton 14. 10 . 2007r.Z
            sportowym pozdrowieniem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka