Dodaj do ulubionych

do redakcji - Danter a Gazeta

28.03.03, 11:07
Redakcjo,
napisałam do Was maila przedwczoraj, ale widzę, że na takie - bezpośrednio
przesyłane do gazety - nie odpowiadacie.Więc chcę Was zapytać na FORUM:
jak możecie w dodatku budowlanym wciąż podawać namiary na firmę BDM
Development?
Oszukała tylu ludzi i firm, o czym pisaliście na swoich łamach.
Czemu to ma służyć ? Podajecie na nich kontakt, żeby kolejny klient wpadł w
ich szpony? Ja wpadłam właśnie tak. Przeprowadzając się do Poznania
przejrzałam poznańską Wyborczą z kilku miesięcy poszukując informacji o
wiarygodnych firmach.I trafiłam na Dantera na Waszych łamach. Albo się macie
za gazetę opiniotwórczą albo nie.
Takie firmy powinno się bojkotować a umieszczanie ich w tak opiniotwórczej
gazecie, to nieporozumienie, chyba, że za to płacą, ale jeśli to robią, to za
ukradzione m.in. mnie - pieniądze.
Przepracowałam w "Gazecie" 5 lat i w takich momentach bardzo mi za Was wstyd !

Obserwuj wątek
    • redakcja Re: do redakcji - Danter a Gazeta 28.03.03, 18:26
      Lista w dodatku budowlanym jest tylko spisem deweloperów. Znajdują się w niej
      wszystkie firmy działające na rynku poznańskim (mogło się zdarzyć, że
      pominęliśmy przedsiębiorstwa pojawiające się i znikające jak meteory). Wśród
      nich są pewnie także takie, których klienci mają kłopoty z odebraniem
      mieszkania. Między innymi dlatego nie piszemy nad tą listą, że wymieniamy w
      niej firmy, których usługi polecamy. W sprawie, o której Pani pisze na razie
      nikt nie został skazany. Tym niemniej zastanawiamy się, czy w ogóle publikować
      taką listę skoro jej obecność na łamach może być opacznie rozumiana.

Błażej Wandtke
      • Gość: Marvin Re: do redakcji - Danter a Gazeta IP: *.icpnet.pl 28.03.03, 21:33
        redakcja napisała:

> Lista w dodatku budowlanym jest tylko spisem deweloperów. Znajdują się w niej
        > wszystkie firmy działające na rynku poznańskim (mogło się zdarzyć, że
        > pominęliśmy przedsiębiorstwa pojawiające się i znikające jak meteory). Wśród
        > nich są pewnie także takie, których klienci mają kłopoty z odebraniem
        > mieszkania. Między innymi dlatego nie piszemy nad tą listą, że wymieniamy w
        > niej firmy, których usługi polecamy. W sprawie, o której Pani pisze na razie
        > nikt nie został skazany. Tym niemniej zastanawiamy się, czy w ogóle
        publikować
        > taką listę skoro jej obecność na łamach może być opacznie rozumiana.
        >
        Sytuacja DANTERA na poznańskim rynku buowlanym jest znana nie od dzisiaj i
        mieszkańcy Poznania doskonale wiedzą, że ten developer ma ogromne kłopoty
        finansowe i kupe długów. Nie znaczy to jednak, ze wie o tym cała Polska. Moim
        zdaniem uzasadniona jest pretensja mojej przedmówczyni bo skąd niby ma
        wiedzieć, że DANTER ma kłopoty skoro mieszka w innym mieśćie? Słusznie też
        dodała, że "Gazeta" jest prasą opiniotwórczą więc nie dziwi mnie jej
        zniesmaczenie informacjami o tej firmie. Skoro juz piszecie o wszystkich
        firmach działających na rynku poznańskim to może dobrze by było dodać info o
        kłopotach tej firmy. wówczas informacja byłaby pełna i nie wprowadzała
        czytelników i potecjalnych klietów w błąd.Pozdrawiam
        • Gość: puschkau Re: do redakcji - Danter a Gazeta IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.03, 14:14
          Gość portalu: Marvin napisał(a):

> redakcja napisała:
          >
          > > Lista w dodatku budowlanym jest tylko spisem deweloperów. Znajdują się w n
          > iej
          > > wszystkie firmy działające na rynku poznańskim (mogło się zdarzyć, że
          > > pominęliśmy przedsiębiorstwa pojawiające się i znikające jak meteory). Wśr
          > ód
          > > nich są pewnie także takie, których klienci mają kłopoty z odebraniem
          > > mieszkania. Między innymi dlatego nie piszemy nad tą listą, że wymieniamy
          > w
          > > niej firmy, których usługi polecamy. W sprawie, o której Pani pisze na raz
          > ie
          > > nikt nie został skazany. Tym niemniej zastanawiamy się, czy w ogóle
          > publikować
          > > taką listę skoro jej obecność na łamach może być opacznie rozumiana.
          > >
          > Sytuacja DANTERA na poznańskim rynku buowlanym jest znana nie od dzisiaj i
          > mieszkańcy Poznania doskonale wiedzą, że ten developer ma ogromne kłopoty
          > finansowe i kupe długów. Nie znaczy to jednak, ze wie o tym cała Polska. Moim
          > zdaniem uzasadniona jest pretensja mojej przedmówczyni bo skąd niby ma
          > wiedzieć, że DANTER ma kłopoty skoro mieszka w innym mieśćie? Słusznie też
          > dodała, że "Gazeta" jest prasą opiniotwórczą więc nie dziwi mnie jej
          > zniesmaczenie informacjami o tej firmie. Skoro juz piszecie o wszystkich
          > firmach działających na rynku poznańskim to może dobrze by było dodać info o
          > kłopotach tej firmy. wówczas informacja byłaby pełna i nie wprowadzała
          > czytelników i potecjalnych klietów w błąd.Pozdrawiam

Rzeczywiście, umieszczanie Dantera w tej rubryce jest błędem. Tym bardziej, że
          to "Gazeta" pierwsza obszernie pisała o jego kłopotach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka