IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 17:39
Witam wszystkich, rozważam kupno mieszkania na rynku wtórnym i nowego, jednym
z argumentów są dla mnie koszty czynszu i opłat, większości nowych mieszkań
nie ma instalacji gazowych zdarza sie również ogrzewanie na prąd, czy ktoś
jest wstanie mi podać ile wynoszą opłaty w nowym mieszkaniu w ramach
wspólnoty?
dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: kawas Re: koszty IP: *.icpnet.pl 05.11.06, 20:14
      kup nowe i nie zawracaj sobie głowy głupotami
      • Gość: gosc Re: koszty IP: 217.153.6.* 11.11.06, 23:20
        dobre podejscie :-D
        • Gość: ola Re: koszty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 12:48
          no tak, nie przejmuj sie... tylko że nie chciałabym potem znaleźć się w
          sytuacji kiedy spłata kredytu i opłaty za mieszkanie okaża się na tyle duże że
          będą dla mnie zbyt wielkim obciążeniem. z całym szacunkiem dla kolegów ale nowe
          za wszelką cene to nie dla mnie.pozdrawiam
          • Gość: Ala Re: koszty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 23:07
            Masz rację,ze na to zwracasz uwagę, nie można iść na żywioł i dać się zwariować
            przy kupnie,bo można mieć kłopoty.Wiadomo,że jeśli ogrzewasz prądem i
            gotujesz "na prądzie", to jest chyba najdroższa opcja. Tańszy jest mimo
            wszystko gaz.Poprzednio mieszkałam w bloku z płyty(60m2) i opłaty za CO,gaz i
            podgrzanie wody miałam wyższe niż teraz, gdy mieszkam w domu(200m2)i ogrzewam
            gazem,podgrzewam wodę gazem i gotuję na kuchence gazowej.Jeśli masz do tego
            kredyt ,to koszty utrzymania mieszkania są bardzo istotne.Wybierz jakieś oferty
            z rynku wtórnego podobne metrażowo i popytaj u pośredników ,jakie tam są opłaty.
            Dla sprawdzenia obdzwoń kilka ogłoszeń i zastanów się,czy musisz mieć
            koniecznie NOWE.Rynek wtórny ma też zalety-przede wszystkim mieszkanie już
            JEST!,znane są koszty,znane otoczenie,zmani ludzie,którzy tam mieszkają...
    • Gość: ja Re: koszty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 00:14
      pierwsze slysze, ze w nowych mieszkaniach gazu nie ma! Mowimy o Poznaniu? Ja
      kupilam nowe mieszkanie w Komornikach i w umowie mam gaz. To co w Poznaniu ma
      byc gorzej z przylaczami???
      • mariolka99 Re: koszty 15.02.07, 08:06
        Mieszkania na rynku wtórnym wcale nie są tańsze niż te na pierwotnym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka