Dodaj do ulubionych

Marsz Równości – Poznań jest nasz, Poznań jest Wie

18.11.06, 19:01
Marsz równości przeszedł ulicami Poznania i Poznań się nie zawalił. Nie było
gołych tyłków, którymi straszyli poznaniaków przeciwnicy marszu. Nie było
pedofilii którą nieustannie porównuje się z homoseksualizmem. Nie było
deprawacji, rozpusty, pijaństwa, porywania i gwałcenie dzieci i innych
niedorzeczności które przypisuje się gejom. Już widzę jak rozczarowani
musieli czuć się wszyscy ci którzy tak straszyli poznaniaków zagrożeniami
jakie według nich ten marsz niesie. Nie rozczarowali natomiast przeciwnicy
marszu. Ich prostackie zastrzeżenia jak zwykle poparte tylko i wyłącznie
uprzedzeniami, oraz wspaniałe oparte na miłości bliźniego hasła od lat
trzymają ten sam rynsztokowy poziom. Poznań jest nasz, nas wszystkich ludzi
szanujących prawa człowieka i będących za tolerancją i równością.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ela Re: Marsz Równości – Poznań jest nasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 23:24
      I bardzo dobrze się stało. Zdecydowane działania policji uspokoiły tych
      wszystkich prostaków. Tak trzymac chłopaki
    • trajan_bez_ziemi Re: Marsz Równości – Poznań jest nasz, Pozn 19.11.06, 00:45
      "Poznań jest nasz"
      Masz na myśli tę śmieszną zbieraninę otoczoną kordonem policji przy schodach na
      placu wolności? Cóż, więcej ludzi w jednym miejscu można na mieście uświadczyć
      jak tramwaj z rozkładu wypadnie.
      W tym roku całe szczęście większość Was Skinie olała. Kompletna klapa, ostatnie
      miejsca w wiadomościach. Pani Teutsch musi być zrozpaczona.
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Żenada IP: *.icpnet.pl 19.11.06, 10:17
        Jesteś bardzo, bardzo w błędzie. Poznań jest miastem pragmatyków, ludzi
        myślących o przyszłości, a do tego niektórych z nich stać na wielkie rzeczy. W
        tym mieście jest miejsce tak na gejów i lezbijki, którzy nie muszą się o siebie
        obawiać, jak i na ludzi takich jak Ty, którzy mają swoje lęki, obawy, którzy nie
        potrafią zaakceptować odmienności. Twoja postawa jest tak stara jak
        homoseksualizm. Na pewno starsza od Chrześcijaństwa. Jeśli ktoś sprzeciwiałby
        się siłą Twojej demonstracji, też bym Cię poparł. W Poznaniu spokój ma być,
        pracować trzeba i każdy nie krzywdząc innego może żyć jak chce. Takie minimum
        musi zaakceptować każdy.
        • trajan_bez_ziemi Slogany, slogany... 19.11.06, 10:39
          "Poznań jest miastem pragmatyków, ludzi myślących o przyszłości, a do tego
          niektórych z nich stać na wielkie rzeczy."
          Wybacz przyjacielu, ale jeżeli uważasz, że rzeczą "wielką" jest udział w tego
          typu imprezie to wybacz, ale chyba niewiele wiesz o świecie.

"ludzi takich jak Ty, którzy mają swoje lęki, obawy, którzy nie
          potrafią zaakceptować odmienności"
          Powiedz mi szczerze, czy tego typu sloganów Was gdzieś uczą na specjalnych
          kursach agit-propu? To są naprawdę beznadziejne teksty, nawet nie są zabawne :/
          W każdym razie możesz mi wierzyć, ktoś kto wymyślił te slogany mierzył świat
          własną miarą i próbował ją przyłożyć do ludzi myślących tak jak ja i wyszły mu
          nieliche brednie. Dla swojego własnego dobra nie powtarzaj tych bredni.

"W Poznaniu spokój ma być, pracować trzeba i każdy nie krzywdząc innego może żyć
          jak chce."
          Opisujesz stan faktyczny.

"Jeśli ktoś sprzeciwiałby się siłą Twojej demonstracji, też bym Cię poparł."
          Dwa lata temu w paradzie równości uczestniczyli członkowie organizacji
          "Koliber", ludzie myślący tak jak ja. Mieli ze sobą transparenty z żądaniem
          wolnego rynku, wolności podatkowej i prawie do nieakceptowania żądań
          homoseksualistów. W imię szczytnych haseł o mnogości i różnorodności
          światopoglądów zaproszonych na marsz organizatorzy przy pomocy policji USUNĘLI
          stojących sobie spokojnie Koliberków.
          Ludzie tacy jak TY mieli wtedy wspaniałą okazję, aby wykazać jak bardzo są
          "tolerancyjni". Jednak nie zrobiono nic, ponieważ ludzie tacy jak Ty przyjacielu
          są zwolennikami wolności swoich poglądów, tolerancji dla swoich postaw,
          akceptowania swojego światopoglądu. Dlatego uczestnikom marszu równości nie
          przeszkadzało usunięcie ze swoich szeregów ludzi myślących inaczej niż oni.
          Okazuje się, że wbrew szczytnym hasełkom w praktyce na ludziach myślących
          inaczej kończy się Wasza "tolerancja".
          Wasz cynizm, hipokryzja i wewnętrzne zakłamanie już mnie nie dziwią. Dziwi mnie
          natomiast, że istnieją ludzie tak zaślepieni, żeby Wam przyjacielu wierzyć wbrew
          WSZYSTKIM obiektywnym faktom. Ciesze się chociaż, że jest ich tak mało, jak to
          pokazał wczorajszy marsz.
        • gej.skin Masz rację Włodek. 21.11.06, 09:46
          Tylko myślenie o przyszlości ma sens. Tymczasem Polacy z ogromna lubościa
          rozpamietuja przeszlość z czego nic ale to zupelnie nic nie wynika. Trajan tego
          nie zrozumie, za bardzo jest zamkniety w skorupie swoich uprzedzen.
    • Gość: Q Tysiace osób na marszu homoseksualistów !!!!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 19.11.06, 10:48
      Duzy sukces Marszu pederastów i lespijek. Wzięło w nim udział tysiące osób
      Wymianiam w kolejności wynikajacej z liczebności:
      1. ? - niewiadoma ilośc poznaniaków załatwiających swoje sprawy w centrum,
      2. 500 policjantów maszerujacych trasa marszu.
      3. 200-400 osób (sprawa niewyjasniona ilu) nioących transparenty seksualne lub
      wznoszących jednoznacznie seksualne okrzyki.
      4. 150 osób idacych z marszem i wznoszacych okszyki naty homoseksualne.
      5. O osób niepełnosprawnych, mniejszości narodowych i innych.

Podsumowując marsz zgromadził tysiące osób i odniósł wielki sukces.
      GW ma o czym pisać. Tylko te homofobiczne media relacjonowały go na ostatnich
      miejscach w swych informacjach.
      • Gość: M Re: Tysiace osób na marszu homoseksualistów !!!!! IP: *.icpnet.pl 19.11.06, 14:31
        Gość portalu: Q napisał(a):

> Duzy sukces Marszu pederastów i lespijek. Wzięło w nim udział tysiące osób

W punkcie pierwszym dodałbym: i przeklinajacych zablokowanie centrum. Ale na
        szczęscie trwało to krótko - te kilka maszerujacych osób szybko przebiegło
        trasę.

W punkcie 4 napisałbym o: okrzykach anty homoseksualnych.

w pkt. 5 to źle napisałeś. Zdaniem policji było 450 osób niepełnosprawnych.
        Niepełnosprawność nie musi oznaczać wózka inwalidzkiego.
      • tuethan Re: Tysiace osób na marszu homoseksualistów !!!!! 20.11.06, 14:59
        Gość portalu: Q napisał(a):

> 3. 200-400 osób (sprawa niewyjasniona ilu) nioących transparenty seksualne lub
        >
        > wznoszących jednoznacznie seksualne okrzyki.
        A to dziwne, gdzie to widziałeś? W jakim mieście? W jakiej alternatywnej rzeczywistości? Ja tam byłam od początku do końca i żadnych haseł związanych z seksem nie słyszałam i nie widziałam.
        > 5. O osób niepełnosprawnych, mniejszości narodowych i innych. Owszem były w tłumie osoby niepełnosprawne i reprezentujące mniejszości narodowe, trzeba było się lepiej przyjrzeć.
        >
        > Podsumowując marsz zgromadził tysiące osób i odniósł wielki sukces.
        Nikt o tysiącach osób nie pisał. Z Twojego postu wnioskuję, że to Ty, nie czytelnicy GW, żyjesz w alternatywnej, wyimaginowanej rzeczywistości.
        • Gość: Włodek z Grunwaldu ależ to jest problem zdaniem "zamkniętych". Trzeba IP: *.icpnet.pl 21.11.06, 17:56
          się cieszyć, że marsz nie był tematem mediów. Gdy obserowałem w Monachium paradę
          na Św. Krzysztofa, to gapie się cieszyli, gdyż było kolorowo i zabawnie, ale
          media nie pisały wiele. Po co mają pisać. Ot jedna z demonstracji lubianych, czy
          nie lubianych, ale powszechnie tolerowanych. O tolerancję wszak chodzi. Ale
          przeciwnicy mają inne priorytety i tego nie rozumieją :-)
    • Gość: tytus Re: Marsz Równości – Poznań jest nasz, Pozn IP: *.icpnet.pl 21.11.06, 23:13
      a kto zaplaci za cala akcje polici ktura pilnowala tej calej smiesznej
      demonstracji?my mieszkancy z naszych podatkuw.choc byscie po kolanach chodzili
      i przekonywali to i tak jestescie zbokolami nic nie wartymi. nie jestem
      rasistom ale moze zrobimy marsz zlodzieji?to tez ludzie ze slabosciami. ludzie
      niemaja co jesc i pieniedzy na nich brak ale na waszglupawy marsz sie znalazly.
      NIE CIERPIE WAS
    • Gość: iurek Homonaziści znowu maszerowali w Poznaniu IP: *.echostar.pl 22.11.06, 00:29
      i jak zwykle zbrukali wszystko, co wiąże się z normalnością, tradycją,
      rodziną.... start u podnóża pomnika poznańskiego Czerwca to czyn godny
      aktywistów NSDAP lub bolszewików, do których zresztą mają bardzo wiele podobieństw.
    • ludendorf Re: Marsz Równości – Poznań jest nasz, Pozn 22.11.06, 21:13
      Przez was za pare lat będzie nas 30 mln. Ta orientacja jest sprzeczna ze zdrowym
      rozsądkiem i hamuje naturalny proces ewolucyjnego rozwoju gatunku Homo Sapiens.
      A absolutna tolerancja to czysta anarchia. Zresztą jak powiedział Mirosław Baka
      w takim serialu: "Jestem tolerancyjny, no ale jak widzę liżących się 2ch facetów
      to mnie nie kręci" Chciałoby się krzyknąć: "Lesby! geje! cała Polska z was się
      śmieje", no ale wtedy zaraz zakwalikujecie mnie do Moherowo-Lpr-owskiej ekipy
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Marsz Równości – Poznań jest nasz, Pozn IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 22:35
        a myślisz, że mnie dwóch facentów, czy nawet jeden, jakikolwiek kręci? Nie. Ale
        to nie zmienia faktu, że homo są z nami od kiedy zeszliśmy z drzew. I jakoś się
        populacja zwiększa mimo, iż tępi się ich dopiero od kiedy istnieje wrażliwy na
        homoseksualizm (gdyż szczególnie narażony) Kościół Katolicki.
        • ludendorf Re: Marsz Równości – Poznań jest nasz, Pozn 22.11.06, 23:51
          Tępi bo sami chcą mieć na niego monopol. Właściwie to nie mam nic przeciw ich
          egzystencji ale muszą być swiadomi, że nigdy nie będą mogli adoptować dzieci ,
          a ich zw. partnerskie nie można będzie uznać za równouprawnione z małżeństwem
          tradycyjnym z powodów demograficznych i "darwinowskich" to chyba oczywiste. Taka
          jest opinia wielu ludzi, ośmiele się powiedzieć że zdecydowanej większości.
          Jeśli homo nie przyjmują jej do wiadomości to znaczy że są na bakier z tak
          szumnie głoszoną tolerancją
        • trajan_bez_ziemi Re: Marsz Równości – Poznań jest nasz, Pozn 23.11.06, 01:34
          "Nie. Ale to nie zmienia faktu, że homo są z nami od kiedy zeszliśmy z drzew. I
          jakoś się populacja zwiększa"

Tak się składa, że okresy wzmożonej afirmacji zjawiska skutkowały problemami
          demograficznymi właśnie, spójrz choćby na niektóre greckie polis. Popularny
          homoseksualizm (nomen omen wynikający między innymi z uznawanego przez Greków
          "faktu", że kobieta nie posiada duszy, przeto mężczyzna nie może kochać takiej
          istoty) skutkował w pewnym momencie "niedoborem" obywateli, osłabieniem się
          społeczeństwa, siły militarnej. A w efekcie marginalizacją i upadkiem greckich
          państw-miast.

Zresztą o ile mnie pamięć nie myli brak zainteresowania Greków płcią przeciwną
          przyczynił się do opracowania przez opuszczone greczynki przyrządu, który dziś
          nazwalibyśmy sztucznym członkiem :)

Podobny problem wystąpił w Rzymie, gdzie ogólny upadek obyczajów i związany z
          tym zjawiskiem kryzys demograficzny skutkował (wraz z prowadzoną przez Rzym
          polityką) wewnętrzną barbaryzacją imperium i był jedną z wielu przyczyn jego upadku.

Czyż historia nie lubi się powtarzać? Czyż nie jesteśmy w sytuacji Rzymian?
          Postępuje "neobarbaryzacja" naszego "imperium" paneuropejskiego, "obywateli
          coraz mniej". Tylko czekać na nowego Odoakera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka