asp420 19.11.06, 21:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: k Re: Po raz pierwszy w Poznaniu Marsz Równości prz IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.06, 22:32 kretyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER ten marsz to fajna reklama dla Poznania IP: *.spray.net.pl 19.11.06, 22:40 ten marsz to fajna reklama dla Poznania, tak go trzeba potraktować, od kilku dni o Poznaniu było głośno w mediach, dzięki homosiom, hej homosie, teraz proszę w Poznaniu zorganizować Karnawał Równości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mixer Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodzi??? IP: *.icpnet.pl 20.11.06, 08:59 Bo ja na przykład nie bardzo. I wiem jedno - w Poznaniu i w Polsce nie chodzą po mieszkaniach kontrole parafialne i nie sprawdzają z kim kto śpi. A jeżeli demonstrantom się wydaje, że będą robić regularne zadymy i krzyczeć do mnie że mi musi się gejostwo podobać, bo inaczej będę homofobem, antysemitą i faszystą, to odpowiadam - mi i tak się nie zacznie się podobać... Odpowiedz Link Zgłoś
tuethan Re: Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodz 20.11.06, 13:52 Gość portalu: mixer napisał(a): > Bo ja na przykład nie bardzo. I wiem jedno - w Poznaniu i w Polsce nie chodzą > po mieszkaniach kontrole parafialne i nie sprawdzają z kim kto śpi. A jeżeli > demonstrantom się wydaje, że będą robić regularne zadymy i krzyczeć do mnie że > mi musi się gejostwo podobać, bo inaczej będę homofobem, antysemitą i faszystą, > > to odpowiadam - mi i tak się nie zacznie się podobać... To ja odpowiadam Tobie: nie musi Ci się to podobać, a już napewno nikt nikogo nie namawia do zostania homoseksualistą. Chodzi nam o równe prawa dla wszystkich. O to, żeby bez względu na płeć, orientację, kolor skóry, niepełnosprawność mieć szansę na pracę i godziwe wynagrodzenie, o to, żeby homoseksulaliści mogli zalegalizować związek, żeby partner czy partnerka mogli odwiedzić nas w szpitalu, a kiedy odejdziemy, dziedziczyli po nas, żeby mogli wychowywać dzieci, bo homoseksualista nie znaczy pedofil... żeby nie wytykano nas palcami, kiedy trzymamy się za ręce. Zgdadzam się, że to z kim się sypia, jest sferą prywatną, ale żądam równych praw i równego traktowania. Obnosimy się ze swoją orientacją? Heterycy też to robią. W parkach, na ulicach, tramwajach, w prasie i telewizji, trzymają się za ręce, obejmują, całują publicznie... Dlaczego tylko Wam wolno? My w Was nie rzucamy kamieniami, nie bijemy nikogo za to, że jest inny. Przestańcie nas dyskryminować, a nie bedziemy musieli organizować marszy. I jeszcze jedno: marsz nie był jedynie na rzecz homoseksualistów i nie tylko homoseksualiści brali w nich udział, widziałam całe rodziny z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczup Re: Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodz IP: 217.153.53.* 20.11.06, 14:01 Wiele z tych rzeczy homoseksualiści już mogą. Ale najprościej robić hałas na ulicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.rapgra.com Re: Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodz IP: *.icpnet.pl 20.11.06, 14:16 A czy w CV piszesz Orientacja: hetero/homo? Czy w MPK prosisz o bilety dla homoseksualistów? Czy w marketach są osobne homokasy? Związków partnerskich nie mogą też legalizować pary heteroseksualne. Gdzie tu jest miejsce na gwałcenie Waszych praw? Publiczne okazywanie uczuć - przecież NIKT Wam tego nie zabrania. To, że ktoś reaguje tak, a nie inaczej na widok tulących się osób tej samej płci, to nie jest Wasza wina. Gdybym na ulicy całował się z moją dziewczyną, też dostałbym po łbie od mohera, a ludzie patrzyliby na to z niesmakiem. To co? Też jestem dyskryminowany? My w Was też nie rzucamy kamieniami, nie bijemy. Robią to te osoby, które rzucają kamieniami w każdego. Robią to te, które biją każdego...Idąc tokiem Waszego rozumowania, dyskryminowane jest 90% społeczeństwa. Reszta to ci, którzy robią zadymy na meczach. I na koniec taki przytyk. Jeżeli Wy jesteście dyskryminowani, to co powiesz o ludziach niepełnosprawnych, upośledzonych czy kolorowych? Mówienie w takim kontekście o dyskryminacji homoseksualistów jest hipokryzją. Dlatego, że Ty prędzej dałabyś pracę osobie homoseksualnej niż hetero czy niepełnosprawnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaJo Re: Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodz IP: *.ce.put.poznan.pl 20.11.06, 15:06 Z tego co wiem nie ma też w marketach osobnych kas dla kawalerów i żonatych. Pytanie czy może być promocja bez dyskryminacji - np. promowanie przez Państwo tradycyjnego modelu rodziny. Jestem za prawami dla homoseksualistów za wyjątkiem: - wychowania dzieci, aby im nie robić krzywdy, - równania promocji tradycyjnej rodziny z dyskryminacją innych (ciekawe, że np. kawalerowie nie czują się dyskryminowani) Co do niepełnosprawnych to jestem zdecydowanie za tym, aby im pomóc, a w kwestii poprawy poruszania się po mieście działam w tym kierunku. Przy czym stosuję zasadę, że niepełnosprawny powinien mieć możliwość bezpiecznego dojścia do celu, ale może być ona w sensownym zakresie wydłużona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczup Re: Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodz IP: 217.153.53.* 20.11.06, 15:08 > Jestem za prawami dla homoseksualistów za wyjątkiem: > - wychowania dzieci, aby im nie robić krzywdy, > - równania promocji tradycyjnej rodziny z dyskryminacją innych (ciekawe, że np. > kawalerowie nie czują się dyskryminowani) Spóźniłeś się, oni te prawa już mają :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tuethan Re: Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodz 20.11.06, 16:29 Gość portalu: JaJo napisał(a): > Z tego co wiem nie ma też w marketach osobnych kas dla kawalerów i żonatych. > Pytanie czy może być promocja bez dyskryminacji - np. promowanie przez Państwo > tradycyjnego modelu rodziny. > Jestem za prawami dla homoseksualistów za wyjątkiem: > - wychowania dzieci, aby im nie robić krzywdy, A jakiej krzywdy. możesz mi powiedzieć? Wyobrażasz sobie, że jeżeli ktoś jest homoseksualistą to zgwałci dziecko? Czy chodzi Ci o to, że będzie się czuło gorsze, że nie ma jak "normalne" dzieci mamusi i tatusia, tylko np. dwie mamusie? Gdyby homoseksualiści byli traktowani jak normalni ludzie, dziecko dorastające w takiej rodzinie nie musiałoby czuć się inne, ani gorsze. Oczywiście w naszej rzeczywistości dzieci naucza się jedynego słusznego modelu rodziny... > - równania promocji tradycyjnej rodziny z dyskryminacją innych (ciekawe, że np. > kawalerowie nie czują się dyskryminowani) Ciekawe, że właśnie jednym z powszechnych argumentów przeciwników marszu jest to, że homoseksualiści promują w ten sposób swoją orientację, "obnoszą się", "narzucają", macie pretensje, że leziemy Wam w oczy, ale promocja "tradycyjnego modelu rodziny" jest w porządku. Nie mam nic przeciwko związkom heteroseksualnym. Jestem bi. Ale nie wmawiajcie, że homoseksualiści mogą bez przeszkód okazywać sobie uczucie i mają takie same prawa jak heterycy. Pełne oburzenia i wręcz obrzydzenia wypowiedzi na tym forum, na temat marszu, na którym naprawde nie działo się nic gorszącego, są tego najlepszym dowodem. Promujcie sobie tradycyjny model rodziny do woli, ale nie spychajcie tym samym homoseksualistów na margines społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczup Re: Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodz IP: 217.153.53.* 20.11.06, 16:38 Oczywiście, że homoseksualiści mogą sobie bez przeszkód okazywać uczucia. Oczywiście, że homoseksualista ma takie same prawa jak każdy inny obywatel naszego kraju. Promocja tradycyjnego modelu rodziny i zakaz adopcji dzieci przez związku jednopłciowe nie spycha homoseksualistów na margines. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasjan Re: Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:21 Gość portalu: keczup napisał(a): > Oczywiście, że homoseksualiści mogą sobie bez przeszkód okazywać uczucia. > Oczywiście, że homoseksualista ma takie same prawa jak każdy inny obywatel > naszego kraju. > Promocja tradycyjnego modelu rodziny i zakaz adopcji dzieci przez związku > jednopłciowe nie spycha homoseksualistów na margines. Jeżeli mówimy o stanie prawnym to masz racje, ale oprócz prawa stanowionego jest jeszcze coś takiego jak normy obyczajowe i sankcje stosowane za ich przekraczanie -społeczny ostracyzm, różne formy nacisków i dyskryminacji (np. jak chce się kogoś zwolnić z pracy pretekst zawsze się znajdzie), w końcu otwarta przemoc. Celem marszów jest również (a może i nade wszystko) zmiana postaw społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczup Re: Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodz IP: 217.153.53.* 21.11.06, 09:25 > Jeżeli mówimy o stanie prawnym to masz racje, ale oprócz prawa stanowionego > jest jeszcze coś takiego jak normy obyczajowe i sankcje stosowane za ich > przekraczanie -społeczny ostracyzm, różne formy nacisków i dyskryminacji (np. > jak chce się kogoś zwolnić z pracy pretekst zawsze się znajdzie), w końcu > otwarta przemoc. Celem marszów jest również (a może i nade wszystko) zmiana > postaw społecznych. O, wreszcie jaki sensowny argument. Tylko teraz należy zadać sobie pytanie - czy marsz zmienił nastawienie Poznaniaków do homoseksualistów na lepsze czy na gorsze. Organizatorzy wybieriając takie a nie inne miejsce urazili wielu innych ludzi, więc prorokuję, że nastawienie zmieni się na gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodz IP: *.poz.zigzag.pl 22.11.06, 10:04 Gość portalu: keczup napisał(a): Tylko teraz należy zadać sobie pytanie - cz > y > marsz zmienił nastawienie Poznaniaków do homoseksualistów na lepsze czy na > gorsze. Do homoseksualistów nie zmienił. Natomiast do uczestników marszu zmienił. Jeslibym sie dowiedział, że któryś z moich pracowników jest homoseksualistą to bym wzruszył ramionami - a co mnie to obchodzi. Natomiast gdybym sie dowiedział, że któryś wziął udział w marszu to bym go natychmiast z roboty wywalił. Ale nie za udział w marszu. Za wykazanie głupoty dyskwalifikującej go w pracy wymagającej myślenia i odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodz IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 23:09 > Jestem za prawami dla homoseksualistów za wyjątkiem: > > - wychowania dzieci, aby im nie robić krzywdy, > A jakiej krzywdy. możesz mi powiedzieć? Wyobrażasz sobie, że jeżeli ktoś jest h > omoseksualistą to zgwałci dziecko? Czy chodzi Ci o to, że będzie się czuło gors > ze, że nie ma jak "normalne" dzieci mamusi i tatusia, tylko np. dwie mamusie? G > dyby homoseksualiści byli traktowani jak normalni ludzie, dziecko dorastające w > takiej rodzinie nie musiałoby czuć się inne, ani gorsze. Oczywiście w naszej r > zeczywistości dzieci naucza się jedynego słusznego modelu rodziny... Wiesz, brałem udział w ubiegłorocznym marszu i manifestacji tak z solidarności, więc potraktuj otwarcie moje pytanie. Też nie bardzo mogę się pogodzić na adopcję przez pary homoseksualne dzieci. Jest to dążenie do zrównania praw do realizacji własnych pragnień przez osoby homo. To zrozumiałe. Jednak nie wydaje mi się, ze problemem jest promocja jenego modelu rodziny i akceptacji dla dziecka z rodzicami homo. Nie wydaje Ci się, że dziecko znajdujące się w wieku, w którym ma potrzebę utożasamiania się ze społeczeństwem, nawiązania relacji stadnych, stanie się w sposób nieunikniony queer na siłę? I nie mam na myśli postawy wobec seksualności, lecz to, że nie bedzie ono miało możliwości wyboru poruszania się po mainstreamie społeczństwa, bądź jego poszukujących poboczach, a zostanie do tego zmuszone. Dzieci punków, alkoholików, artystów, czy wszelkich innych ludzi żyjących alternatywnie, tak w pozytywnym, jak i negatywnym sensie (jeśli taki istnieje), zawsze stają samodzielnie przed wyborem swojej drogi. Dzieci pary homoseksualnej nie będą miały takiego wyboru, jeśli będą chciały akceptować swoich przybranych rodziców. To jest według mnie zbyt duże żądanie wobec dziecka. Co sądzisz na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
tuethan Re: Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodz 20.11.06, 16:04 > I na koniec taki przytyk. Jeżeli Wy jesteście dyskryminowani, to co powiesz o > ludziach niepełnosprawnych, upośledzonych czy kolorowych? Marsz był również dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjan Re: Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:07 Gość portalu: www.rapgra.com napisał(a): > Publiczne okazywanie uczuć - przecież NIKT Wam tego nie zabrania. To, że ktoś > reaguje tak, a nie inaczej na widok tulących się osób tej samej płci, to nie > jest Wasza wina. Gdybym na ulicy całował się z moją dziewczyną, też dostałbym > po łbie od mohera, a ludzie patrzyliby na to z niesmakiem. To co? Też jestem > dyskryminowany? Gdybym w jakimś mieściem nie mógł publicznie okazywać uczuć swojej dziewczynie (dyskretny pocałunek, trzymanie za rękę itp), gdyż atakowany byłbym przez bandy "moherów", również zorganozował bym marsz, w obronie swoich obywatelskich swobód. > A czy w CV piszesz Orientacja: hetero/homo? W CV nie piszę, ale choć specjalnie się z tym nie afiszowałem (małe konserwatywne miasto, my bez ślubu) w pracy wszyscy wiedzą, że żyje w stałym związku. Jestem hetero więc nie ma problemu (co najwyżej wciąż muszę odpowiadać kiedy ślub). A gdybym był homo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu prawa hetero, a homo IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 22:57 "Związków partnerskich nie mogą też legalizować pary heteroseksualne." No właśnie. To też trzeba zmienić. Myślę, że w tej sprawie trzeba występować razem z gejami. "Publiczne okazywanie uczuć - przecież NIKT Wam tego nie zabrania. To, że ktoś reaguje tak, a nie inaczej na widok tulących się osób tej samej płci, to nie jest Wasza wina. Gdybym na ulicy całował się z moją dziewczyną, też dostałbym po łbie od mohera, a ludzie patrzyliby na to z niesmakiem. To co? Też jestem dyskryminowany?" No, zdecydowanie! Jeśli by się ktoś na Ciebie w takiej sytuacji obruszył, to stanąłbym w Waszej obronie. Problem w tym, że trzykrotnie byłem świadkiem agresji wobec dwóch par chłopaków i pary dziewczyn. A wobec pary chłopak-dziewczyna jeszcze nigdy, mimo iż statystycznie rzecz biorąc spotyka się je znacznie częsciej, więc i takie problemy powinny się przytrafiać. "Waszego rozumowania, dyskryminowane jest 90% społeczeństwa. Reszta to ci, którzy robią zadymy na meczach." Wiesz, może masz rację. W Polsce jest ogromne przyzwolenie na przemoc fizyczną. Przemieszkałem 8 lat w Europie Zachodniej i są w różnych miastach tzw. niebezpieczne dzielnice (np. w Manchesterze dwukrotnie byłem świadkiem strzelaniny). Stopień przestępczości jest tam nie do pomyślenia. Polska to oaza bezpieczństwa, a przysłowiowa Wilda to dzieciaki z podstawówki. Jednak w Polsce istnieje zwyczajowa zgoda na załatwianie spraw agresją. Gdy się komuś nie spodobało, że jadę za wolno, otworzył mi drzwi w samochodzie i mnie palnął niszcząc okulary, to musiał mi za nie zapłacić kilkaset PLN, ale postępowanie karne umorzono ze względu na niską szkodliwość społeczną (ukarany zostałby jedyeni gdybym się nie zgodził na zadośćucznienie i domagał się rozstrzygnięcia przed sądem). Można kogoś pobić do krwi, a Policjant Cię co najwyżej go od ofiary odciągnie, pouczy itd. To są żarty. Wszyscy jesteśmy ofiarami agresji, problem tylko w tym, że kumuluje się ona na kozłach ofiarnych, czy nazwiemy ich pedziami, czy komuchami, czy Żydami. Wszystko to stanowi pretekst. I na tym możnaby zakończyć, gdyby nie wypowiedzi na tym forum. Otóż agresywne sformułowania nie są domeną kiboli, ale całej masy normalnie wyglądających sfrustrowanych Polaków. Dlatego tez trzeba duzo bardziej stanowczo stawać w obronie reguł tolerancji w TYM NASZYM kraju. Jeszcze ze trzy cztery pokolenia. Zrozum to proszę i przyłącz się. "I na koniec taki przytyk. Jeżeli Wy jesteście dyskryminowani, to co powiesz o ludziach niepełnosprawnych, upośledzonych czy kolorowych? Mówienie w takim kontekście o dyskryminacji homoseksualistów jest hipokryzją. Dlatego, że Ty prędzej dałabyś pracę osobie homoseksualnej niż hetero czy niepełnosprawnej..." Ciekawe skąd Ci się wzięło takie poczucie krzywdy, by obcego człowieka występującego w obronie swej godności, tak na dzień dobry oskarżać o niegodność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasjan Re: Tylko czy ci demonstanci wiedzą o co im chodz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:03 Gość portalu: mixer napisał(a): > Bo ja na przykład nie bardzo. I wiem jedno - w Poznaniu i w Polsce nie chodzą > po mieszkaniach kontrole parafialne i nie sprawdzają z kim kto śpi. A jeżeli > demonstrantom się wydaje, że będą robić regularne zadymy i krzyczeć do mnie że > mi musi się gejostwo podobać, bo inaczej będę homofobem, antysemitą i faszystą, > > to odpowiadam - mi i tak się nie zacznie się podobać... Homoseksualizmu podobnie jak heteroseksualizmu nie można sprowadzić tylko do "spania ze sobą". Orientacja psycho-seksualna to również budowana na biologicznym popędzie głęboka emocjonalna więź między dwojgiem ludzi. O ile łatwo ukryć przed rodziną, przyjaciółmi,znajomymi własne kontakty seksualne, to już np. wspólnego życie z drugą osobą, nie da się długo utrzymywać w tajemnicy. Nie trzeba parafialnych kontrolerów, wystarczą w zupełności wści..cy sąsiędzi, ciekawscy znajomi (np. koledzy z pracy), "lokalne BBC" w osiedlowym sklepiku itp. Odpowiedz Link Zgłoś
trajan_bez_ziemi Re: ten marsz to fajna reklama dla Poznania 20.11.06, 09:45 Analogicznie idealną reklamę miał Paryż rok temu jak młodzi muzłumanie podpalili pół miasta! Ale impreza, cuż za reklama dla miasta! A co do głośności w mediach, to głośno było ale tylko w GW. Zajrzyj tez czasem do innych mediów RAUBER, choćby na onecik, to nic nie kosztuje a może zaznasz też troszkę innej a nie tylko "gazecianej" rzeczywistości. Info o marszu "spadło" z onetu i wp.pl jeszcze przed wieczorem w sobotę :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAUBER Re: ten marsz to fajna reklama dla Poznania IP: *.spray.net.pl 20.11.06, 22:09 Nie porównuj tych zdarzeń. Homosie nie są groźni i przynoszą nam zyski. Za to to co było w Paryżu to bandytyzm, do bandziorów którzy demolowali miasto powinno się strzelać - oczywiście publicznie. Za niszczenie własności prywatnej / publicznej powinno się odstrzeliwać. Odpowiedz Link Zgłoś
trajan_bez_ziemi Re: ten marsz to fajna reklama dla Poznania 21.11.06, 14:07 Zrozum, żadna manifestacja nie może być wizytówką czy reklamą miasta. Dlaczego uważasz, że wizytówką miasta ma być marsz równości, a nie np. pochód świętomarciński? Który jest przecież o wiele milszą, ładniejszą, lepszą, liczniejszą i nie polityczną imprezą, a jednak nie jest wizytówką miasta przyciagającą rzesze turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasjan Re: ten marsz to fajna reklama dla Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 22:16 trajan_bez_ziemi napisał: > Analogicznie idealną reklamę miał Paryż rok temu jak młodzi muzłumanie podpalil > i > pół miasta! Ale impreza, cuż za reklama dla miasta! Podobno wszystko można z wszystkim porównać, wszystko z wszystkim można połączyć, ale żeby dostrzec analogie między pokojową manifestacją z podpaleniem połowy miasta? Jaki oryginalny to musi być ciąg skojarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LukasK 500 policjantów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 23:25 Ja mam pytanie, kto zapłacił za pracę 500 policjantów, i to jeszcze w sobotę. I skąd w ogóle wzięli tylu policjantów. Czy przypadkiem nie ucierpiało na tym bezpieczeństwo miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc 200 osob, kilkaset, 450 osób, prawie 500, 1000 IP: *.icpnet.pl 19.11.06, 23:59 Pierwsze doniesienia (wydawały się obiektywne - patrząc na relację w TV), to 200 osób uczestniczących w marszu (m.in. tak podało Radio Merkury). Potem ilość demonstrujących w notatkach prasowych rosła... najpierw kilkaset a potem ustabilizowała się na poziomie 450 osób - zgodnie z danymi przedstawionymi przez Policję. (tak m.in. podawały Interia.pl oraz Onet.pl) Teraz w GW widzę - blisko 500 osób... Jutro pewnie przeczytam - prawie 1000 osób... Co jeszcze - marsz się odbył, został przyjęty obojętnie przez Poznaniaków. Wszystkie lokalne media odnotowały ten fakt (że się odbył), tylko jedyna Gazeta Wyborcza z tego robi sensację... najpierw relacjonując minuta po minucie, teraz rozwodząc się nad tym sobotnim incydentem, który wbrew obawom, nie spowodował ogromnych korków w mieście (przynajmniej przejazd przez miasto wschód-zachód nie był całkowicie zablokowany, jak to się stało podczas zeszłorocznego marszu bez zezwolenia (imho - nielegalnego, ale tak rozgłośnionego, że nawet sądy uchyliły decyzję administracyjną)). Już jakiś czas temu odniosłem wrażenie i ostatnie wydażenie to potwierdziło, że Gazeta Wyborcza jest nieobiektywna... potrafi przeinaczać fakty i usiłuję kreować rzeczywistość... inną, niż jest prawda. Niestety w tym roku marsz przeszedł chroniony przez Policję, która się stawiła w 2 razy więksej ilości, niż demonstranci... i nic się nie wydażyło... brak jest sensacji więc próbuje się ją jakoś wywołać. Dodam, że podobnie nieobiektywne są m.in. media tak zażarcie zwalczające tego typu demonstracje, liberalizm etc. oraz będące w opozycji do wszystkiego, co napisze Gazeta Wyborcza... prawda zawsze leży po środku. Dlatego gratuluję Poznaniakom zdrowego podejścia i obojętnego odbioru tej manifestacji... Ten marsz, dopóki organizatorzy i media go promujące będą się zachowywać prowokacyjnie i wrogo wobec społeczeństwa (a tak się zachowują - wystarczy poczytać wypowiedzi nasączone nienawiścią wobec wszystkich innych, którzy nie są za takimi mainifestacjami), dopóty nie będzie w społeczeństwie akceptacji dla takich demonstracji. W najlepszym wypadku będzie to obojętność (tak jak w tym roku - brawo Poznaniacy). Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza bez "Kozery" 20 000 było! Wiwat Dziennik TV PRL! 20.11.06, 00:04 PRLowska propaganda sukcesu, hehehe kabaret Tey się kłania - już to kiedyś wyśmiewali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Po raz pierwszy w Poznaniu Marsz Równości przes.. IP: *.server.ntli.net 20.11.06, 00:59 Nikt nie zmusza do czytania wyborczej. To gazeta dla ludzi myslacych. Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza HAhaHAhaHAhaHAha 20.11.06, 01:06 Gość portalu: artur napisał(a): > Nikt nie zmusza do czytania wyborczej. To gazeta dla ludzi myslacych. BUUUUHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Mega ROTFL do potęgi kosmicznej. Łojejejejejejejejejejejej, brzuch mnie boli, nie mogę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trajan_bez_ziemi Re: Po raz pierwszy w Poznaniu Marsz Równości prz 20.11.06, 09:52 "Nikt nie zmusza do czytania wyborczej. To gazeta dla ludzi myslacych." LOL'ROTFL :D Nie ma bardziej krystalicznego przykładu gazety dla ludzi, któzy nie są w stanie wyrobić sobie własnej opinii i muszą wpierw przeczytać co mają myśleć. Ba, nawet niektóre artykuły są w taki sposób pisane, żeby odbiorca przypadkiem nie dopuścił do siebie jakichkolwiek własnych refleksji. Jak od czasu do czasu mam "to" w rękach to sam nie wiem, śmiać sie czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Zrobiłem co mogłem: olałem.... 20.11.06, 06:43 No cóż zrobiłem co mogłem, nawet nie wiedziałem, że jakiś quasi-polityczny szhow pod znakiem homo-tolerancji był... to bardzo dobrze, nie zawracajcie mi głowy głupotami..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana fajnie, ze sie odbyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 09:03 fajnie, ze demonstracja sie odbyla i doszla do celu. pokazala, ze czesc ludzi w tym kraju jest jeszcze normalna. szkoda, ze musialo ich ochraniac 500 policjantow. i szkoda, ze dostep do tego portalu maja faszyzujacy kolesie. jaro_ss - dobrze, ze nie wiedziales o marszu. pewnie w tym czasie ogladales "strongmena" albo grales na playstation? haha. Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza 500 osób w Polsce jest normalnych reszta to idioci 20.11.06, 09:19 Gość portalu: dana napisał(a): > fajnie, ze demonstracja sie odbyla i doszla do celu. pokazala, ze czesc ludzi w > > tym kraju jest jeszcze normalna. BUHAHA, max 500 ludków jest niby normalnych, a reszta (circa 38 mln) to idioci? Albo faszyści? No nieźle, nieźle... > szkoda, ze musialo ich ochraniac 500 > policjantow. i szkoda, ze dostep do tego portalu maja faszyzujacy kolesie. Tia, sami faszyści w tej Polsce, oprócz rzecz jasna 500 osób i redakcji Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
trajan_bez_ziemi Oj dzieci, dzieci... 20.11.06, 09:48 Dziecko chciało być zabawne? Cóż, średnio się udało... No i sprawdz sobie choćby w encyklopedii hasło "faszyzm". W sumie wątpie, żebyś była/był (?) w stanie pojąć nawet zwykłą definicję, ale próbuj! Próbuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon-Szczecin Dewiantom-NIE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 11:48 Poznań i jego mieszkańcy nie są moimi ulubieńcami ale przeciwników marszu zboczeńców popieram jak najbardziej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz Dzisiaj pedały jutro pedofile a pojutrze ? IP: 62.29.170.* 20.11.06, 12:22 Ktos tam liczył na dziewczyny w bikini ??? Feministki z nieoglonymi nogami ? i płaskie jak filc , heheh banda dewiantów , rozkapryszone dzieciaki i narkomani a wsrod nich jeden pan z dzieckiem hymmmm moze jakis dobry pedofil ;( bez pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgorczyna Re: Po raz pierwszy w Poznaniu Marsz Równości prz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 16:32 "Chodzi nam o równe prawa dla wszystkich. O to, żeby bez względu na płeć, orientację, kolor skóry, niepełnosprawność mieć szansę na pracę i godziwe wynagrodzenie," Ba! Tego prawa w Polsce nie maja nawet biali/biale hetero... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solidarny Po raz pierwszy w Poznaniu Marsz Równości przes.. IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.06, 17:38 Mam pytanie kto zapłaci za prace ponad 500 policjantów. Kto zapłaci za zamknięte ulice i korki. ODP:NAPEWNO NIE TA ZBIERANINA Z MARSZU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś......... [...] IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.06, 17:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najlepszy Re: Po raz pierwszy w Poznaniu Marsz Równości prz IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.06, 19:27 piotruś oj piotruś ! co to wogóle za pyatanie przecież to oczywiste...ty głupi człowieku oj oj oj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Po raz pierwszy w Poznaniu Marsz Równości prz IP: *.icpnet.pl 20.11.06, 17:51 Katolicy zapłacą. Tak samo jak płacą za blokowanie ulic w boże ciało! Kot Was Błogosławi, amen.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasjan Re: Po raz pierwszy w Poznaniu Marsz Równości prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:31 Gość portalu: solidarny napisał(a): > Mam pytanie kto zapłaci za prace ponad 500 policjantów. > Kto zapłaci za zamknięte ulice i korki. > ODP:NAPEWNO NIE TA ZBIERANINA Z MARSZU Zapłacimy my wszyscy. Liberalna-demokracja to niestety taki drogi ustój polityczny, w którym my wszyscy musimy płacić za ochronę podstawowych praw i wolności obywatelskich, takich jak np. wplność zgromadzeń. O wiele tańsza jest dyktatura, gdzie manifestacje organiozować może jedynie uwielbiana przez naród władza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: memento Po raz pierwszy w Poznaniu Marsz Równości przes.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 18:52 Miły początek, ale co dalej? I tak wyginęły mamuty. Odpowiedz Link Zgłoś
plutonowy_grenedier Re: Po raz pierwszy w Poznaniu Marsz Równości prz 20.11.06, 19:02 Nasze władze tym razem pozwoliły na marsz nie robiąc specjalnych problemów. Nie było również żadnych kontrmanifestacji. Efekt tego jest jasno widoczny - nikt o nim nie mówi, telewizja milczy o temacie zajmując się Rokitą. Z pewnością to wbrew oczekiwaniom organizatorów. Przecież bez ataków, bez przeszkód na drodze do tolerancji, nie ma krzyku i rozgłosu. A bez rozgłosu nie ma popularności i związanych z nią profitów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: solidarny Po raz pierwszy w Poznaniu Marsz Równości przes.. IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.06, 20:03 Mam propozycje niech miasto prześle rachunek za koszty manifestacji pani Agacie Teutsch. Czerwoni też coś dorzucą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laluś Agata Teutsch - jak kobieta jest taka szpetna IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.06, 20:10 Agata Teutsch - jak kobieta jest taka szpetna to niedziwidz się że sypatyzuje z dewiantami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iurek czy pociąg do odbytu jest powodem do dumy? IP: *.echostar.pl 22.11.06, 00:21 dziwne, że faceci preferujący homo-stosunki analne czują potrzebę publicznego demonstrowania dumy z tego powodu. A już domaganie się specjalnych praw tylko z powodu preferowania anormalnych technik seksualnych jest po prostu kpiną. I dowodem na oszołomstwo tej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś