Dodaj do ulubionych

Tramwaj na Rataje za prawie 42 mln zł

21.11.06, 22:48
nawet jak będą błędy... błąd jest na samym początku i nazywa się Grobelny, jak widzę to wykonawcy powoli boją się tu realizować inwestycje...

nie głosujcie na Grobelnego bo zostanie nam tu Sahara, ptaki spadną z drzew a ratusz odleci na księżyc
Obserwuj wątek
    • bloggi Re: Tramwaj na Rataje za prawie 42 mln zł 22.11.06, 00:19
      Aż jeden wykonawca? Śmiech na sali. Do takiego stanu doprowadził nas pan
      Grobelny. Inwestorzy z Poznania uciekają. Dziwicie się - kolejna afera się
      szykuje. Pisze o niej "Głos" bo Wyborcza już jakoś nie potrafi...

Wstyd "Gazeto". Naprawde chcecie mieć takiego prezydenta przez następne 4 lata?
      Chcecie widzieć jak to miasto zatopi sie w tym jego bagnie?

www.glos.com/index.php?ida=1871/
      • Gość: ZZZ Gazeta już wybrała - Pasło! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.11.06, 00:38
        Przecież GW wyraźnie wybrała juz prezydenta Poznania. Od poczatku konsekwentnie
        promuje Pasło a zwalcza Grobelnego. Kiedyś (w latach 90tych) dbano o
        niezależność mediów albo chociaż ukrywano swoje skłonności. Teraz GW niemal
        otwarcie popiera Pasło-Wiśniewską a punktuje Grobelnego. Podobnie zresztą jak
        Głos, któremu ktoś podłożył kwity na Grobelnego. Wszak sam Głos napisał że
        sprawa ma ponad trzy lata... to dlaczego została opisana teraz... czyżbym się
        mylił....??
        • bloggi chyba Grobelnego 22.11.06, 00:44
          Gazeta Wyborcza jakimś dziwnym zbiegem okoliczności nie pisze o przekrętach
          pana Grobelnego o których doniósł Głos Wielkopolski. Mało też o znanych już
          wszystkim poznaniakom - Kupcu oraz Kulczykparku.

Chcecie prezydenta, który biega po sądach i spotyka się zamiast z inwestorami
          to z PROKURATORAMI? Dziękuję za takie "obiektywne" media.
          • Gość: Analityk Sztabowcy Paslo-STOP!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 07:23
            SZtabowcy Paslo -w niszczeniu Poznania i opluwaniu wszystkich inwestycji w
            Poznaniu m.in.Tramwaju na Rataje jestescie gorsi nawet od Bakowskiego.WSTYD!!!.
            • Gość: JaJo Re: Sztabowcy Paslo-STOP!!!!!! IP: *.ce.put.poznan.pl 22.11.06, 12:58
              Nie jestem sztabowcem, a inżynierem. W pierwszej turze nie głosowałem na p.
              Pasło - Wiśniewską. Twierdzę jednak, że o ile fakt budowy tramwaju przez Most
              Św. Rocha należy oceniać bardzo pozytywnie, to wykonanie już znacznie gorzej:
              Kórnicka to po prostu katalog błędów. Obawiam się, że podobnie może być z
              kolejnym odcinkiem, choć z drugiej strony cieszę się perspektywą jazdy tramwajem
              za rok
              • Gość: mostowiec Re: Sztabowcy Paslo-STOP!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:59
                ja tez jestem inzynieram :)i sie zastanawiam jaki katalog błedów masz na mysli......wymien kilka tych błędów
      • marcin.poznan Dobrze, że jeden wykonawca się znalazł 22.11.06, 10:13
        Co do tego mają inwestorzy? Nienawiść do Groblnego pomieszała Ci rozum ;) Ja też
        nie przepadam za Grobelnym, ale brak chętnych do wykonania prac wynika z ogólnej
        sytuacji w całym kraju. Ilość budów jaka się odbywa "zaskoczyła" płytki rynek
        budowlany i stąd przewaga popytu w tej (i wielu innych) branży.
      • Gość: gatuzi Re: Tramwaj na Rataje za prawie 42 mln zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 13:45
        Ale co do tego maja inwestycje?? ciesz sie ze powstanie i ze sa na to
        pieniadze , skad miasto wzielo taka sumke,z tego ze Twoim zdaniem nic sie tu
        nie dzieje?? wiekszosc gmin w polsce nie ma takiego budrzety na caly rok, jak
        tu idzie na jedna inwestycje,
      • Gość: doogroo Re: Tramwaj na Rataje za prawie 42 mln zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 16:25
        Inwestorem jest miasto. Wykonawców nie ma. Stuknij się leciutko zanim coś napiszesz.
    • tytus62 Re: Tramwaj na Rataje za prawie 42 mln zł 22.11.06, 08:32
      Dupa zawsze z tyłu.Tak jak z kandydatami na prezydenta.Grobelny nie,Leniwa
      Marysia nie, brakuje mi normalnego kandydata.Takiego,który obieca i obietnic
      DOTRZYMA ! Będę mógł go rozliczyć z konkretów, a nie z wizji (wszystkie
      zaczynają się od słowa chciałbym)
      • lmblmb Przestań oglądać kreskówki 22.11.06, 09:15
        > brakuje mi normalnego kandydata.Takiego,który obieca i obietnic
        > DOTRZYMA ! Będę mógł go rozliczyć z konkretów, a nie z wizji (wszystkie
        > zaczynają się od słowa chciałbym)

Jak w temacie.
        • Gość: mj Smutni jestescie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:59
          Rzecz idzie o nowa trase tramwajowa, ktora - to juz pewne - powstanie. Zamiast
          cieszyc sie z tego, upolityczniacie wszystko, co dowodzi, ze sami bylibyscie
          marnymi prezydentami... Pytanie do redkacji: Czy juz wiadomo czy odcinek,
          któredy pobiegną szyny będzie wyłączony z ruchu samochodów? Mam nadzieję,
          dodatkowy kawałek deptaka nie zaszkodzi.
          • Gość: optymista Re: Smutni jestescie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:24
            Mam nadzieje, że cały odcinek w Centrum, gdzie pobiegnie nowa trasa będzie wyłączony z ruchu samochodowego. Poznaniaków po prostu trzeba zmusić do korzystania z komunikacji miejskiej, bo ona bedzie się rozwijać, a szerokość dróg w Centrum nie będzie wzrastać.

PS. Ustosunkowując się do wielkiego offtopa w temacie > głosujemy na Marię Pasło-Wiśniewską. :)
            • Gość: JaJo Re: Smutni jestescie.. IP: *.ce.put.poznan.pl 22.11.06, 12:55
              Tylko Podgórna będzie (być może) wyłączona z ruchu samochodowego. Na
              pozostałych odcinkach są w tej chwili co najmniej 3 pasy, więc obok tramwaju
              samochód się zmieści
              • bewu Re: Smutni jestescie.. 23.11.06, 14:46
                Według planów, które GW publikowała już cztery lata temu, ruchu samochodowego
                nie będzie wzdłuż linii tramwajowej mniej więcej od mostu Rocha aż do
                Podgórnej.
        • tytus62 Re: Przestań oglądać kreskówki 23.11.06, 10:59
          Jakoś nie chwytam aluzji.Czy zbyt duże są moje wymagania wobec ludzi,którym
          płacę ?
    • Gość: Ozzol Lewizna na bank!! IP: 212.180.156.* 22.11.06, 14:05
      Czy oni totalnie zwariowali? 42 miliony za 1km torów? To jest cena z księzyca.
      W Elblągu za 2 km torów niedawno oddanych do uzytku zaplacono ok. 10 milionów.
      Nawet zakładając, że budowa w śródmieściu jest droższa i poznań ma wyższe
      koszty robocizny to całość nie powinna być droższa niż 20-25 mln. SKANDALEM I
      LEWIZNĄ ŚMIERDZI NA KILOMETR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka