yaroslaff 22.11.06, 09:04 Całkiem cwane: strajkować tuż przed liberalizacją rynku pocztowego. Będą więcej zarabiać - szkoda tylko, że ich firma padnie. Nie mogę się doczekać... możliwości wyboru Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jurij Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:20 Też się nie mogę doczekać. W marcu dostałem życzenia świąteczne wysłane priorytetem, tyle, że w grudniu:-), a paczka wysłąna 13 listopada tego roku jeszcze nie dotarła do adresata w Czeladzi, nie wiedzą gdzie paczka ugrzęzła, uwaga!!! reklamować mogę po 14 dniach, a jak chcę wcześniej to muszę zapłacić za reklamację- hihi!!! Barany jedne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.poz.zigzag.pl 22.11.06, 10:09 GW pisze: W poniedziałek wieczorem poczta zgodziła się na wszystkie postulaty - oprócz podwyżek. Zaproponowała podniesienie minimalnej płacy z 900 do 110 zł. Listonosze nie przyjęli tej propozycji. Też bym nie przyjął. Na oko to obnizka a nie podwyżka. I to o 790 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:30 Ci, którzy nie rozumieja jak ciężka i niebezpieczna jest praca listonoszy w Poczcie Polskiej niech przestaną wipisywać swoje bzdury na ten temat. Chcecie mieć wysokiej jakosci usługi za niewolniczą pracę i marne pieniadze. "Poczta Polska" to obóz pracy najemnej, gdzie oszczedza sie na bezpieczeństwie i godziwych warunkach pracy zwyklych pracowników, zmuszając do przebywania w niewolniczym systemie, gdzie czesto rozgrywa sie prywatne ineteresy kierownictwa. Większość z wypracowanych przez firmę dochodów pożera kierownictwo, administracja i nadmierne inwestycje w infrastrukturę techniczną. Co z tego mają, ci kiorzy przynosza poczcie zyski? Poznanska poczta nawet przoduje w kraju w wyzyskiwaniu listonoszy. Dawno powinno sie zmienić tutaj dyrekcję RUP i DOP. Odpowiedz Link Zgłoś
yaroslaff Re: Protest poznańskich listonoszy 22.11.06, 19:57 Czy ja powiedziałem że praca listonosza jest lekka i bezpieczna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mann Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:35 Do wszystkich poznanskich listonoszy!Popieram strajk.Strajkujcie az do skutku.Jeszce jeden postulat.Wyrzućcie na zbity pysk dyrektorów z poznańskieich RUP i DOP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buka Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.11.06, 11:02 Tak jest, niech szefy sami noszą 15-kilowe torby w upał, deszcz, śnieg. Listonosze nie dajcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shedows Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:06 Listonosze trzymajcie się razem. Prezesi za chwilę wykorzystując tragedie w Halembie zaczną was straszyć opluwać okłamywać. Razem jesteście silni, pojedyńczo jesteście nikim. Pamiętajcie że dla polskich prezesów jesteście bydłem. Nie ma nic gorszego jak polski pies (prezes )Rozmowy prowadzcie tylko w obecności prawników i na piśmie.Co to za płaca 1100zł a reszta to idzie na rozpasanie prezesów?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:42 Tak jest.Nie dajcie się ludzie tym chamom i wyzyskiwaczom z centrali poczty. Miały być - wolność i dobrobyt kraju.Jest gorzej niz w PRL. Nie dajcie sie wyzyskiwac psom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kann Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:08 Liberalizacja rynku pocztowego - slogan z lat 90-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amisz Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 14:42 Popieram strajk. Jeśli o mnie chodzi, mogę iść na pocztę odebrać list czy przesyłkę. A listonosze powinni walczyć o swoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:08 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mol Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:19 przestańmy robic na prezesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jam Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:53 przepedzic poznaskich dyrektorów pocztowych na taczki z łajdakami i wyzyskiwaczami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Popieram listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 09:41 Czasy napiwków dawno się skończyły (wszechobecne konta) a przesyłek przybywa... W mojej kamienicy listonosze mają skrzynkę z przesyłkami, widzę jak jedna pani przychodzi do niej 3-4 razy dziennie by załadowac torbę, tyle tego jest. A zarząd zamiast poprawic ich warunki i pensje myśli tylko jak z poczty zrobic sklepy z mydłem i powidłem. Odpowiedz Link Zgłoś
yxmena Re: Popieram listonoszy 23.11.06, 10:21 Listonosze noszą tak ciężkie torby,że czasem zastanawiałam się jak oni w ogóle jeszcze następnego dnia mają siłę chodzić? Całym sercem jestem z Nimi.W tym kraju jeśli nie wywalczy się siłą perswazji swoich praw pracowniczych to po prostu się "ginie".Ciekawa jestem ile zarabia Dyrektor Poczty Polskiej .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korkor Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:57 Listonosze z poznańskiego okręgu strajkujcie bez skrupułów. Tylko siłą mozna pokonac wyzyskiwaczy. Dyrekcja DOP na taczki! Odpowiedz Link Zgłoś