Dodaj do ulubionych

Protest poznańskich listonoszy

22.11.06, 09:04
Całkiem cwane: strajkować tuż przed liberalizacją rynku pocztowego. Będą
więcej zarabiać - szkoda tylko, że ich firma padnie.
Nie mogę się doczekać... możliwości wyboru
Obserwuj wątek
    • Gość: jurij Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:20
      Też się nie mogę doczekać. W marcu dostałem życzenia świąteczne wysłane
      priorytetem, tyle, że w grudniu:-), a paczka wysłąna 13 listopada tego roku
      jeszcze nie dotarła do adresata w Czeladzi, nie wiedzą gdzie paczka ugrzęzła,
      uwaga!!! reklamować mogę po 14 dniach, a jak chcę wcześniej to muszę zapłacić za
      reklamację- hihi!!! Barany jedne.
      • Gość: kibic Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.poz.zigzag.pl 22.11.06, 10:09
        GW pisze:
        W poniedziałek wieczorem poczta zgodziła się na wszystkie postulaty - oprócz
        podwyżek. Zaproponowała podniesienie minimalnej płacy z 900 do 110 zł.
        Listonosze nie przyjęli tej propozycji.

Też bym nie przyjął. Na oko to obnizka a nie podwyżka. I to o 790 zł.
    • Gość: jam Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:30
      Ci, którzy nie rozumieja jak ciężka i niebezpieczna jest praca listonoszy
      w Poczcie Polskiej niech przestaną wipisywać swoje bzdury na ten temat.
      Chcecie mieć wysokiej jakosci usługi za niewolniczą pracę i marne pieniadze.
      "Poczta Polska" to obóz pracy najemnej, gdzie oszczedza sie na bezpieczeństwie
      i godziwych warunkach pracy zwyklych pracowników, zmuszając do przebywania w
      niewolniczym systemie, gdzie czesto rozgrywa sie prywatne ineteresy
      kierownictwa. Większość z wypracowanych przez firmę dochodów pożera
      kierownictwo, administracja i nadmierne inwestycje w infrastrukturę techniczną.
      Co z tego mają, ci kiorzy przynosza poczcie zyski?
      Poznanska poczta nawet przoduje w kraju w wyzyskiwaniu listonoszy.
      Dawno powinno sie zmienić tutaj dyrekcję RUP i DOP.
      • yaroslaff Re: Protest poznańskich listonoszy 22.11.06, 19:57
        Czy ja powiedziałem że praca listonosza jest lekka i bezpieczna?
    • Gość: mann Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:35
      Do wszystkich poznanskich listonoszy!Popieram strajk.Strajkujcie az do
      skutku.Jeszce jeden postulat.Wyrzućcie na zbity pysk dyrektorów z
      poznańskieich RUP i DOP.
      • Gość: buka Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.11.06, 11:02
        Tak jest, niech szefy sami noszą 15-kilowe torby w upał, deszcz, śnieg.
        Listonosze nie dajcie się!!!
    • Gość: shedows Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:06
      Listonosze trzymajcie się razem. Prezesi za chwilę wykorzystując tragedie w
      Halembie zaczną was straszyć opluwać okłamywać. Razem jesteście silni,
      pojedyńczo jesteście nikim. Pamiętajcie że dla polskich prezesów jesteście
      bydłem. Nie ma nic gorszego jak polski pies (prezes )Rozmowy prowadzcie tylko w
      obecności prawników i na piśmie.Co to za płaca 1100zł a reszta to idzie na
      rozpasanie prezesów??
      • Gość: dark Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:42
        Tak jest.Nie dajcie się ludzie tym chamom i wyzyskiwaczom z centrali poczty.
        Miały być - wolność i dobrobyt kraju.Jest gorzej niz w PRL.
        Nie dajcie sie wyzyskiwac psom.
    • Gość: kann Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:08
      Liberalizacja rynku pocztowego - slogan z lat 90-tych.
      • Gość: amisz Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 14:42
        Popieram strajk. Jeśli o mnie chodzi, mogę iść na pocztę odebrać list czy
        przesyłkę. A listonosze powinni walczyć o swoje!
        • Gość: man Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:08
          popieram
    • Gość: mol Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:19
      przestańmy robic na prezesów.
    • Gość: jam Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 17:53
      przepedzic poznaskich dyrektorów pocztowych
      na taczki z łajdakami i wyzyskiwaczami
    • Gość: Inka Popieram listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 09:41
      Czasy napiwków dawno się skończyły (wszechobecne konta) a przesyłek przybywa...
      W mojej kamienicy listonosze mają skrzynkę z przesyłkami, widzę jak jedna pani
      przychodzi do niej 3-4 razy dziennie by załadowac torbę, tyle tego jest.
      A zarząd zamiast poprawic ich warunki i pensje myśli tylko jak z poczty zrobic
      sklepy z mydłem i powidłem.
      • yxmena Re: Popieram listonoszy 23.11.06, 10:21
        Listonosze noszą tak ciężkie torby,że czasem zastanawiałam się jak oni w ogóle
        jeszcze następnego dnia mają siłę chodzić? Całym sercem jestem z Nimi.W tym
        kraju jeśli nie wywalczy się siłą perswazji swoich praw pracowniczych to po
        prostu się "ginie".Ciekawa jestem ile zarabia Dyrektor Poczty Polskiej ....
    • Gość: korkor Re: Protest poznańskich listonoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:57
      Listonosze z poznańskiego okręgu strajkujcie bez skrupułów.
      Tylko siłą mozna pokonac wyzyskiwaczy.
      Dyrekcja DOP na taczki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka