Dodaj do ulubionych

Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha?

29.11.06, 10:51
Halo, halo, a gdzież to schowali się apologeci ministra edukacji? Strach obleciał, że Was forumowa administracja zdelegalizuje?

www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=23429
Obserwuj wątek
    • Gość: kibic Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? IP: *.poz.zigzag.pl 29.11.06, 12:26
      A ktoś popierał?
      • cortez_i_pizarro Popieram Romana Giertycha 29.11.06, 14:42
        Zdeterminowanego, odwaznego i uczciwego polityka w dzisiejszej Polsce. Wole go
        tysiackrotnie od gnid typu Kwach, Miller czy ta mala pijawka Olejniczak. Wole
        go milionkrotnie od pseudo-liberalow z PO.

Jest znakomitym ministrem oswiaty, ktory - Bogu dzieki - przykreci srube
        Owsiakowej gownaterii co nam wszystkim wyjdzie tylko na dobre.

PS l.goerge.l ma jakas obsesje na punkcie tego mezczyzny. Czy l.george.l to
        moze jakis pociotek tego zjawiska pod nazwa Boy George...
        • Gość: Refleks Re: Popieram Romana Giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:28
          Nie,to nie może być prawda...Jeszcze tacy są?
          • Gość: Kazek Re: Popieram Romana Giertycha IP: *.lanet.net.pl 30.11.06, 16:49
            są sa, ale przynajmniej nie trzeba się dzięki nim zbyt wiele rozpisywać. Sam
            powiedział o sobie wszystko głębią swej argumentacji ;-))
    • trajan_bez_ziemi Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? 29.11.06, 15:16
      Odpowiedz Giertycha:
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8623278&rfbawp=1164809703.098&ticaid=12c50

Ciekawe, czy Georg już jest w stanie pojąć różnicę między poparciem dla osoby, a
      jej pomysłów? Ostatnio miał z tym spore trudności.
      • Gość: kiks4 Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:33
        cortez_i_pizarro napisał:

Jest znakomitym ministrem oswiat
        -------
        Roman Giertych jest Ministrem Edukacji. Ministrem Oświaty zostanie najprawdopodobniej Kazimierz Marcinkiewicz, wczoraj zasygnalizował to premier Kaczyński w wywiadzie radiowym.
        Tak więc wzorem innych ministerstw- zamiast jednego będziemy mieli dwa ministerstwa- widocznie tak jest taniej
      • Gość: ja Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? IP: *.icpnet.pl 01.12.06, 08:33
        trajan_bez_ziemi napisał:

> Odpowiedz Giertycha:
        > wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?
        kat=1342&wid=8623278&rfbawp=1164809703.098&ticaid=12c50

Widzicie. Giertych jest donosicielem. I to ma być Minister Oswiaty.
    • l.george.l Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? 30.11.06, 09:48
      I co? Głupio wyszło. Takie dobre pomysły miał pan minister wg niektórych
      forumowiczów. A ilu nauczycieli się wygłupiło wpadając w euforię.
      www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=95&ShowArticleId=23552
      • trajan_bez_ziemi Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? 30.11.06, 10:20
        Georg, czy jesteś w stanie logicznie wytłumaczyć jaki związek zauważasz między
        opisywanym skandalem, a pomysłami Giertycha na edukację?

Uważasz może, że wybryki MW powodują, iż idea walki z bandytyzmem w szkołach
        traci swoją aktualność?

A może "sieg heil" jednego z wszechpolaków dyskredytuje w Twoich oczach
        nauczycieli, którzy chcą zmian w edukacji?

Trzeba naprawdę bardzo, ale to bardzo chcieć dostrzegać takowy związek.
        • l.george.l Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? 30.11.06, 11:18
          trajan_bez_ziemi napisał:
          [...]
          > A może "sieg heil" jednego z wszechpolaków dyskredytuje w Twoich oczach
          > nauczycieli, którzy chcą zmian w edukacji?
          [...]

Owszem, tak, jeśli nie bierze się pod uwagę, kto proponuje zmiany i jeśli nie
          uruchomia się wyobraźni, by przewidzieć, czemu te zmiany mają służyć.
          • trajan_bez_ziemi Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? 30.11.06, 19:28

> Owszem, tak, jeśli nie bierze się pod uwagę, kto proponuje zmiany i jeśli nie
            > uruchomia się wyobraźni, by przewidzieć, czemu te zmiany mają służyć.

Georg, jesteś autentycznie chory z nienawiści :( To już niestety nie jest
            zabawny slogan.

Mam mieszane uczucia, co do przewidywanej skuteczności programu "zero
            tolerancji" i pokrewnych, ale trzeba mieć zgorę, żeby węszyć w tym jakieś
            spiski. Czy ufo i krasnoludki również nie dają Ci spokoju?
            Czy gdyby takie same zmiany proponowałby Łybacka już nie widziałbyś w nich nic
            złego?

Potrafisz w ogóle zauważyć jakieś merytoryczne wady programu, których nomen omen
            jest sporo? Bo jakoś nie zauważyłem, żeby przeszkadzało Ci cokolwiek poza
            autorem i jego masońskimi/faszystowskimi spiskami, czy co tam ci się w głowie roi.
    • citisus Zdelegalizować SLD.... 30.11.06, 10:41
      To skandal, rzecz działa się za ich rządów i oni się nie przeciwstawili.
      Nic nie zrobili, oczy przymykali ....
      • cortez_i_pizarro Che Guevara i czapki-budionnowki 30.11.06, 14:48
        Widze ostatnio gownaterie w wieku gimnazjalnym obnoszaca sie z portretami
        zbrodniarza Che Guevarry na koszulkach. Kilka lat temu widzialem tez kilku
        smarkaczy w czapkach budionnowkach z czerwona gwizda. Takie czapki z szerokim
        usmiechem na ryju sprzedawal zupelnie legalnie sklepikarz w Szklarskiej Porebie.

L.george.L - dlaczego podobnie nie grzmisz na tego typu zjawiska. Czy smierc
        zamordowanych przez czerwonych (a bylo i nadal jest ich znacznie wiecej) jest
        mniej istotna od smierci zamordowanych przez brunatnych.

A o szczegolach ideologicznych nie rozmawiajmy bo prawie sie nie roznia.
    • Gość: Włodek z Grunwaldu Przepraszam za Schadenfreude IP: *.icpnet.pl 30.11.06, 15:10
      Ale nie mogę się nacieszyć, gdy widzę bądź co bądź łatwe do przewidzenia i
      typowe dla polskiej prawicy - zawsze nadchodzi moment, gdy zaczyna się
      gryzienie. To nie są ideologiczne spory, techniczne spory, czy jakiekolwiek
      spory, a po prostu gryzienie. Taka to recepta na Polskę jest prawicy - czy PO,
      czy PiS, czy LPR, czy Maciarewiczów, jak i wszelkich innych pociotków. Zaraz
      I.George, który mile zaskoczył mnie dziś trzeźwością osądu, przy sprawie
      16-tolatki, zostanie gejem, komuchem, lewakiem, Żydem. No, ciekawe, ciekawe...
      • trajan_bez_ziemi Re: Przepraszam za Schadenfreude 30.11.06, 19:45
        "I.George, który mile zaskoczył mnie dziś trzeźwością osądu"

Tawariszcz Włodzimierz--> Czy objawem tego "zdrowego osądu" ma być pozbawiona
        jakiegokolwiek merytorycznego sensu erupcja demencji?
        A Twoje ideologiczne spekulacje i wynurzenia na temat masońskich spisków i metod
        polskiej prawicy, tudzież wizje jak zaraz nazwiemy Georga, są jak rozumiem
        kontynuacją metody Georga? Byle pisać, a treść jest nieważna.
        Typowe tawariszcz.

Ja doskonale rozumiem, że od niektórych nie mogę wymagać merytorycznych
        odpowiedzi. To jasne i zrozumiałe, nie od każdego można wymagać tak
        skomplikowanych i zaawansowanych umiejętności jak sklecanie logicznych zdań, czy
        konstruowanie najprostszych związków przyczynowo - skutkowych. Nie wspominając
        już w ogóle o takich kosmosach jak logiczna argumentacja. Niemniej nie każdy
        musi pisać na forum :)
        • l.george.l Re: Przepraszam za Schadenfreude 01.12.06, 00:56
          Bardzo proszę, tu jest wyjaśnienie, czemu służą pomysły Giertycha:
          www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=209&ShowArticleId=23559
          • Gość: m Popieram l.george.l IP: *.icpnet.pl 01.12.06, 10:26
            Zobaczcie co narozrabiał Giertych jako Minister Edukacji:
            wiadomosci.onet.pl/1442889,12,1,0,120,686,item.html
            Wzywam do protestów przeciwko szkodliwej działalności Giertycha.
            l.george.l - razem przeciw Giertychowi!!!!!!
            • Gość: m Re: Popieram l.george.l IP: *.icpnet.pl 01.12.06, 10:30
              Dla tych, którym nie chce się otwierać linków:

"Filipiny: ponad 200 ofiar Giertycha

Do co najmniej dwustu osób wzrosła liczba ofiar śmiertelnych Giertycha, który
              pustoszy środkowe i wschodnie rejony Filipin. - poinformowały władze.
              Większość osób poniosła śmierć w gigantycznych lawinach błotnych, spowodowanych
              przez Ministra. Trwa akcja ratunkowa.

Pod zwałami mułu i skał znalazły się dwie wioski w pobliżu wulkanu Mayon,
              położonego w odległości ok. 322 km na południe od Manili. Pięć innych wniosek
              zostało częściowo zniszczonych. Siła szału Giertycha nieco osłabła. Prędkość
              Giertycha wynosi obecnie ok. 150 km/godz a w porywach 185 km/godz. Giertych
              przesuwa się w kierunku Morza Południowochińskiego.

• wlodekzpoznania Re: Przepraszam za Schadenfreude 01.12.06, 17:53
          :-) Pisz sobie do woli. Jeśli moje wrażenie nie są dla Ciebie logiczne... Coż to
          Twój problem. Wrażenia w mojej ocenie nie muszę być logiczne, za wyjątkiem
          osoby, która takie wrażenia ma. Są one po prostu z natury subiektywne. I nie
          podlegają dyskusji, ani nie można do nich przekonywać. Siłą rzeczy wrażenia nie
          są racjami, gdyż nie są umocnione argumentami.

Natomiast mam prośbę do Ciebie i corteza -> łatwo Wam się jakaś taka retoryka
          antykomuchowska nasówa. Osobiście jako licealista rozrzucałem nieco ulotek,
          oberwałem raz w nerki pałami, a kilka razy pobieżnie.Natomiast mój ojciec
          siedział okrągły rok w stanie wojennym, potem na 5 lat wyleciał z uniwerku do
          zminy w Polsce, przez co cała moja rodzina nieco wycierpiała. Jeśli chciałbyś
          jeszcze używać tej retoryki, to tak dla uzasadnienia napisz czy coś malutkiego
          zrobiłeś dla Polski, by móc teraz tak szczekać. Jeśli nie, to miej nieco
          godności i nie kontynuuj tego wątku.
          • l.george.l Re: Przepraszam za Schadenfreude 01.12.06, 17:58
            wlodekzpoznania napisał:

[...] czy coś malutkiego
            > zrobiłeś dla Polski, by móc teraz tak szczekać. [...]

Aż za wiele - płacę skandalicznie wysokie podatki.
          • trajan_bez_ziemi Re: Przepraszam za Schadenfreude 01.12.06, 20:21
            wlodekzpoznania--> Włodku, powinienem CI dziękować :) Jesteś idealnym exemplum
            na potwierdzenie moich poprzednich spostrzeżeń.

"Jeśli chciałbyś
            > jeszcze używać tej retoryki, to tak dla uzasadnienia napisz czy coś malutkiego
            > zrobiłeś dla Polski, by móc teraz tak szczekać. Jeśli nie, to miej nieco
            > godności i nie kontynuuj tego wątku."

Ach tak, no oczywiście. Kolejny Twój wyskok a la dyskusja o adopcjach dzieci
            przez pary homo, kiedy to nie życzyłeś sobie głosów swoich oponentów. I jeszcze
            zapewne we własnym mniemaniu uważasz siebie za obrońcę demokracji i nie widzisz
            w tym żadnej sprzeczności. I pomyśleć, ktoś taki jak ty śmie bredzić o godności.

Oj malutki, nie zastąpisz licytacją na to kto więcej oberwał pałami logicznej
            argumentacji. Swoje w życiu oberwałem, ale nie zamierzam traktować tego jako
            quasi argumentu. Nomen omen na moje argumenty nie zamierzasz, czy też co raczej
            jest bardziej prawdopodobne nie jesteś w stanie jak widzę odpowiadać ani w wątku
            o adopcji, ani w pozostałych. Może napisz w każdym z nich, że nie mam racji, bo
            Twój ojciec siedział w więzieniu. Po prostu zwalisz mnie z nóg.

Po co roznosiłeś ulotki, żeby teraz firmować dawnych towarzyszy? Ludzie, którzy
            zamykali Twojego ojca w więzieniu zmienili piórka i teraz ich drogą do kariery
            nie są plecy klasy robotniczej, a łebki homosiów, aborcja i temu podobne tematy.
            Trzymają się czasem za plecami młodych mołojców, ale nie trzeba wiele uwagi,
            żeby to spostrzec. Ale Ty przyjacielu prawdopodnobnie nigdy tego nie zauważysz.

• l.george.l Kolejne argumenty 01.12.06, 17:25
      dlaczego Giertych nie powinien zajmować jakichkolwiek stanowisk w tym kraju.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3766089.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka