l.george.l 29.11.06, 10:51 Halo, halo, a gdzież to schowali się apologeci ministra edukacji? Strach obleciał, że Was forumowa administracja zdelegalizuje? www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=23429 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kibic Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? IP: *.poz.zigzag.pl 29.11.06, 12:26 A ktoś popierał? Odpowiedz Link Zgłoś
cortez_i_pizarro Popieram Romana Giertycha 29.11.06, 14:42 Zdeterminowanego, odwaznego i uczciwego polityka w dzisiejszej Polsce. Wole go tysiackrotnie od gnid typu Kwach, Miller czy ta mala pijawka Olejniczak. Wole go milionkrotnie od pseudo-liberalow z PO. Jest znakomitym ministrem oswiaty, ktory - Bogu dzieki - przykreci srube Owsiakowej gownaterii co nam wszystkim wyjdzie tylko na dobre. PS l.goerge.l ma jakas obsesje na punkcie tego mezczyzny. Czy l.george.l to moze jakis pociotek tego zjawiska pod nazwa Boy George... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Refleks Re: Popieram Romana Giertycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:28 Nie,to nie może być prawda...Jeszcze tacy są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Re: Popieram Romana Giertycha IP: *.lanet.net.pl 30.11.06, 16:49 są sa, ale przynajmniej nie trzeba się dzięki nim zbyt wiele rozpisywać. Sam powiedział o sobie wszystko głębią swej argumentacji ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
trajan_bez_ziemi Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? 29.11.06, 15:16 Odpowiedz Giertycha: wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8623278&rfbawp=1164809703.098&ticaid=12c50 Ciekawe, czy Georg już jest w stanie pojąć różnicę między poparciem dla osoby, a jej pomysłów? Ostatnio miał z tym spore trudności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks4 Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 15:33 cortez_i_pizarro napisał: Jest znakomitym ministrem oswiat ------- Roman Giertych jest Ministrem Edukacji. Ministrem Oświaty zostanie najprawdopodobniej Kazimierz Marcinkiewicz, wczoraj zasygnalizował to premier Kaczyński w wywiadzie radiowym. Tak więc wzorem innych ministerstw- zamiast jednego będziemy mieli dwa ministerstwa- widocznie tak jest taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? IP: *.icpnet.pl 01.12.06, 08:33 trajan_bez_ziemi napisał: > Odpowiedz Giertycha: > wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? kat=1342&wid=8623278&rfbawp=1164809703.098&ticaid=12c50 Widzicie. Giertych jest donosicielem. I to ma być Minister Oswiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? 30.11.06, 09:48 I co? Głupio wyszło. Takie dobre pomysły miał pan minister wg niektórych forumowiczów. A ilu nauczycieli się wygłupiło wpadając w euforię. www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=95&ShowArticleId=23552 Odpowiedz Link Zgłoś
trajan_bez_ziemi Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? 30.11.06, 10:20 Georg, czy jesteś w stanie logicznie wytłumaczyć jaki związek zauważasz między opisywanym skandalem, a pomysłami Giertycha na edukację? Uważasz może, że wybryki MW powodują, iż idea walki z bandytyzmem w szkołach traci swoją aktualność? A może "sieg heil" jednego z wszechpolaków dyskredytuje w Twoich oczach nauczycieli, którzy chcą zmian w edukacji? Trzeba naprawdę bardzo, ale to bardzo chcieć dostrzegać takowy związek. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? 30.11.06, 11:18 trajan_bez_ziemi napisał: [...] > A może "sieg heil" jednego z wszechpolaków dyskredytuje w Twoich oczach > nauczycieli, którzy chcą zmian w edukacji? [...] Owszem, tak, jeśli nie bierze się pod uwagę, kto proponuje zmiany i jeśli nie uruchomia się wyobraźni, by przewidzieć, czemu te zmiany mają służyć. Odpowiedz Link Zgłoś
trajan_bez_ziemi Re: Ktoś tu jeszcze popiera Giertycha? 30.11.06, 19:28 > Owszem, tak, jeśli nie bierze się pod uwagę, kto proponuje zmiany i jeśli nie > uruchomia się wyobraźni, by przewidzieć, czemu te zmiany mają służyć. Georg, jesteś autentycznie chory z nienawiści :( To już niestety nie jest zabawny slogan. Mam mieszane uczucia, co do przewidywanej skuteczności programu "zero tolerancji" i pokrewnych, ale trzeba mieć zgorę, żeby węszyć w tym jakieś spiski. Czy ufo i krasnoludki również nie dają Ci spokoju? Czy gdyby takie same zmiany proponowałby Łybacka już nie widziałbyś w nich nic złego? Potrafisz w ogóle zauważyć jakieś merytoryczne wady programu, których nomen omen jest sporo? Bo jakoś nie zauważyłem, żeby przeszkadzało Ci cokolwiek poza autorem i jego masońskimi/faszystowskimi spiskami, czy co tam ci się w głowie roi. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Zdelegalizować SLD.... 30.11.06, 10:41 To skandal, rzecz działa się za ich rządów i oni się nie przeciwstawili. Nic nie zrobili, oczy przymykali .... Odpowiedz Link Zgłoś
cortez_i_pizarro Che Guevara i czapki-budionnowki 30.11.06, 14:48 Widze ostatnio gownaterie w wieku gimnazjalnym obnoszaca sie z portretami zbrodniarza Che Guevarry na koszulkach. Kilka lat temu widzialem tez kilku smarkaczy w czapkach budionnowkach z czerwona gwizda. Takie czapki z szerokim usmiechem na ryju sprzedawal zupelnie legalnie sklepikarz w Szklarskiej Porebie. L.george.L - dlaczego podobnie nie grzmisz na tego typu zjawiska. Czy smierc zamordowanych przez czerwonych (a bylo i nadal jest ich znacznie wiecej) jest mniej istotna od smierci zamordowanych przez brunatnych. A o szczegolach ideologicznych nie rozmawiajmy bo prawie sie nie roznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Grunwaldu Przepraszam za Schadenfreude IP: *.icpnet.pl 30.11.06, 15:10 Ale nie mogę się nacieszyć, gdy widzę bądź co bądź łatwe do przewidzenia i typowe dla polskiej prawicy - zawsze nadchodzi moment, gdy zaczyna się gryzienie. To nie są ideologiczne spory, techniczne spory, czy jakiekolwiek spory, a po prostu gryzienie. Taka to recepta na Polskę jest prawicy - czy PO, czy PiS, czy LPR, czy Maciarewiczów, jak i wszelkich innych pociotków. Zaraz I.George, który mile zaskoczył mnie dziś trzeźwością osądu, przy sprawie 16-tolatki, zostanie gejem, komuchem, lewakiem, Żydem. No, ciekawe, ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
trajan_bez_ziemi Re: Przepraszam za Schadenfreude 30.11.06, 19:45 "I.George, który mile zaskoczył mnie dziś trzeźwością osądu" Tawariszcz Włodzimierz--> Czy objawem tego "zdrowego osądu" ma być pozbawiona jakiegokolwiek merytorycznego sensu erupcja demencji? A Twoje ideologiczne spekulacje i wynurzenia na temat masońskich spisków i metod polskiej prawicy, tudzież wizje jak zaraz nazwiemy Georga, są jak rozumiem kontynuacją metody Georga? Byle pisać, a treść jest nieważna. Typowe tawariszcz. Ja doskonale rozumiem, że od niektórych nie mogę wymagać merytorycznych odpowiedzi. To jasne i zrozumiałe, nie od każdego można wymagać tak skomplikowanych i zaawansowanych umiejętności jak sklecanie logicznych zdań, czy konstruowanie najprostszych związków przyczynowo - skutkowych. Nie wspominając już w ogóle o takich kosmosach jak logiczna argumentacja. Niemniej nie każdy musi pisać na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Przepraszam za Schadenfreude 01.12.06, 00:56 Bardzo proszę, tu jest wyjaśnienie, czemu służą pomysły Giertycha: www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=209&ShowArticleId=23559 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Popieram l.george.l IP: *.icpnet.pl 01.12.06, 10:26 Zobaczcie co narozrabiał Giertych jako Minister Edukacji: wiadomosci.onet.pl/1442889,12,1,0,120,686,item.html Wzywam do protestów przeciwko szkodliwej działalności Giertycha. l.george.l - razem przeciw Giertychowi!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Popieram l.george.l IP: *.icpnet.pl 01.12.06, 10:30 Dla tych, którym nie chce się otwierać linków: "Filipiny: ponad 200 ofiar Giertycha Do co najmniej dwustu osób wzrosła liczba ofiar śmiertelnych Giertycha, który pustoszy środkowe i wschodnie rejony Filipin. - poinformowały władze. Większość osób poniosła śmierć w gigantycznych lawinach błotnych, spowodowanych przez Ministra. Trwa akcja ratunkowa. Pod zwałami mułu i skał znalazły się dwie wioski w pobliżu wulkanu Mayon, położonego w odległości ok. 322 km na południe od Manili. Pięć innych wniosek zostało częściowo zniszczonych. Siła szału Giertycha nieco osłabła. Prędkość Giertycha wynosi obecnie ok. 150 km/godz a w porywach 185 km/godz. Giertych przesuwa się w kierunku Morza Południowochińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodekzpoznania Re: Przepraszam za Schadenfreude 01.12.06, 17:53 :-) Pisz sobie do woli. Jeśli moje wrażenie nie są dla Ciebie logiczne... Coż to Twój problem. Wrażenia w mojej ocenie nie muszę być logiczne, za wyjątkiem osoby, która takie wrażenia ma. Są one po prostu z natury subiektywne. I nie podlegają dyskusji, ani nie można do nich przekonywać. Siłą rzeczy wrażenia nie są racjami, gdyż nie są umocnione argumentami. Natomiast mam prośbę do Ciebie i corteza -> łatwo Wam się jakaś taka retoryka antykomuchowska nasówa. Osobiście jako licealista rozrzucałem nieco ulotek, oberwałem raz w nerki pałami, a kilka razy pobieżnie.Natomiast mój ojciec siedział okrągły rok w stanie wojennym, potem na 5 lat wyleciał z uniwerku do zminy w Polsce, przez co cała moja rodzina nieco wycierpiała. Jeśli chciałbyś jeszcze używać tej retoryki, to tak dla uzasadnienia napisz czy coś malutkiego zrobiłeś dla Polski, by móc teraz tak szczekać. Jeśli nie, to miej nieco godności i nie kontynuuj tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Przepraszam za Schadenfreude 01.12.06, 17:58 wlodekzpoznania napisał: [...] czy coś malutkiego > zrobiłeś dla Polski, by móc teraz tak szczekać. [...] Aż za wiele - płacę skandalicznie wysokie podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
trajan_bez_ziemi Re: Przepraszam za Schadenfreude 01.12.06, 20:21 wlodekzpoznania--> Włodku, powinienem CI dziękować :) Jesteś idealnym exemplum na potwierdzenie moich poprzednich spostrzeżeń. "Jeśli chciałbyś > jeszcze używać tej retoryki, to tak dla uzasadnienia napisz czy coś malutkiego > zrobiłeś dla Polski, by móc teraz tak szczekać. Jeśli nie, to miej nieco > godności i nie kontynuuj tego wątku." Ach tak, no oczywiście. Kolejny Twój wyskok a la dyskusja o adopcjach dzieci przez pary homo, kiedy to nie życzyłeś sobie głosów swoich oponentów. I jeszcze zapewne we własnym mniemaniu uważasz siebie za obrońcę demokracji i nie widzisz w tym żadnej sprzeczności. I pomyśleć, ktoś taki jak ty śmie bredzić o godności. Oj malutki, nie zastąpisz licytacją na to kto więcej oberwał pałami logicznej argumentacji. Swoje w życiu oberwałem, ale nie zamierzam traktować tego jako quasi argumentu. Nomen omen na moje argumenty nie zamierzasz, czy też co raczej jest bardziej prawdopodobne nie jesteś w stanie jak widzę odpowiadać ani w wątku o adopcji, ani w pozostałych. Może napisz w każdym z nich, że nie mam racji, bo Twój ojciec siedział w więzieniu. Po prostu zwalisz mnie z nóg. Po co roznosiłeś ulotki, żeby teraz firmować dawnych towarzyszy? Ludzie, którzy zamykali Twojego ojca w więzieniu zmienili piórka i teraz ich drogą do kariery nie są plecy klasy robotniczej, a łebki homosiów, aborcja i temu podobne tematy. Trzymają się czasem za plecami młodych mołojców, ale nie trzeba wiele uwagi, żeby to spostrzec. Ale Ty przyjacielu prawdopodnobnie nigdy tego nie zauważysz. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Kolejne argumenty 01.12.06, 17:25 dlaczego Giertych nie powinien zajmować jakichkolwiek stanowisk w tym kraju. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3766089.html Odpowiedz Link Zgłoś