Dodaj do ulubionych

Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzelan...

27.12.06, 22:10
A jak nie włamanie mozna nazwać wejście do czyjegos domu bez zezwolenia jego
własciciela i to jeszcze po pijanemu, Mój dom moja twierdza i nikt
niepozadany nie ma prawa do niego wejść, rodzina niech wreszcie da spokój bo
ich syn i tak był włamywaczem i tak pozostanie, bo taka jest prawda.
Obserwuj wątek
    • Gość: R Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzelan.. IP: *.icpnet.pl 27.12.06, 23:02
      Biegli wskazani i opłaceni przez rodzinę jak sądzę.
      • l.george.l Re: Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzel 27.12.06, 23:51
        Gość portalu: R napisał(a):

> Biegli wskazani i opłaceni przez rodzinę jak sądzę. [...]

Raczej przez Pana Nikta, który jako jedyny na forum trzymał stronę włamywacza i teraz zagra nam na nosie.
        • pan.nikt Re: Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzel 28.12.06, 00:09
          Nie mam ochoty grać w tej sprawie nikomu na nosie.
          Śmierć młodego chłopaka z rąk "oszołoma" nie jest do tego okazją.

Powtórzę to co mówię od dawna.
          Poczekajmy na fakty, ekspertyzy, i wyrok sądu.

A kto nasłał ekspertów??
          Zapewne nie ustosunkowana w pewnych kręgach rodzina "oszołoma".
          Jest inne pytanie.
          Dlaczego prokuratura, tak szybko i tak łatwo umarzała sprawę????
          • Gość: Gucio Re: Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzel IP: *.aster.pl 08.01.07, 22:09
            sędzia taki sam człowiek jak prokurator. nieważne jak ta sprawa się zakończy,
            najważniejsze, że jednej skórzewskiej szumowiny mniej, która by jeszcze
            niejednej rodzinie krzywdę uczyniła, czy to nachodząc w środku nocy, czy to
            kradnąc auto z samochodu. Na pewno wielu się dzięki zejściu adriana z tego
            padołu zawaha siegając po cudze, może i życie uratuje, któż to wie!? Może mniej
            matek (odmawiam tego miana tej godnej pogardy kobiecie) będzie poić syna
            alkoholem? Swoją drogą szkoda, że nie możemy cofnąć się w czasie i zobaczyć, jak
            buta i pewność siebie tych bandziorów wieczorową porą (bo jak wiemy, adrianowi
            kilku przyszłych pensjonariuszy Wronek towarzyszyło, domyślam się, że się tu
            nawet wypowiadają) w nagły sposób ustępują zdziwieniu i pełnym portkom! Taki
            film, lekcja pokory, w szkołach byłby skuteczniejszy niż trójki romka!
            W ostateczności raz do roku szkolny apel na skórzewskim cmentarzu z prezentacją
            zawartości otwartej trumny (pjuk pjuk)!
            • pan.nikt Re: Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzel 08.01.07, 22:20
              KOMPLETNIE nie znasz sprawy, albo głupi jesteś.
              Zginął chłopak, uczeń z dobrą opinioą, a nie żaden obszczymurek, czy chuligan.
              Można mieć różne zdanie o tej strzelaninie, ale na litość, nie TWÓRZ FAKTÓW.
    • lmblmb Pchnięcie furtki to wejście na teren 27.12.06, 23:53
      "Z zeznań innego specjalisty wynika natomiast, że samo dostanie się do ogrodu
      rodziny J. nie wymagało szczególnych zabiegów. Wystarczyło pchnąć furtkę."

Co z tego? Pchnięcie furtki to wejście na teren. Polskie prawo wyraźnie stawia
      sprawę: teren prywatny musi być ogrodzony. I był. A wchodzący wiedział, że mija
      granicę prywatnego terenu.
    • Gość: właśc. willi Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzelan.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 23:56
      Gdybym była matka tego zabitego, to bym sie pod ziemię schowała ze wstydu, że
      mój syn poszedł do sąsiadów i wchodził do ich domu nie DRZWIAMI WEJŚCIOWYMI
      (!!!), a od tyłu, jak klasyczny włamywacz. Gdyby do mnie wchodziła nieznana
      postać od strony ogrodu, to niezaleznie od tego, czy furtka była łatwa do
      otwierania, czy nie, także zareagowałabym jak ten geodeta ze Skórzewa. Fakt, iż
      szyba była przestrzelona wcale nie dowodzi, że pierwszy zaatakował własciciel
      domu. Boże, co my mamy za biegłych i prokuratorów, jeżeli uznają oni, że to
      własciciel zaatakował włamywacza, a nie odwrotnie!
      • Gość: sasiad Re: Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 10:51
        >wchodził do ich domu nie DRZWIAMI WEJŚCIOWYMI
        > (!!!), a od tyłu, jak klasyczny włamywacz

furtka prowadzaca do drzwi wejsciowych
        a nie od tylu
        nie znasz ukladu to sie nie wypowiadaj

a matka chlopaka nie ma sie czego wstydzic, bo to byl mily i dobry chlopak
    • Gość: stypendysta samozaproszenie IP: *.centertel.pl 27.12.06, 23:56
      Jak rozumiem, mogę do p. Kowalskiej zaprosić się na kawkę o 1 w nocy, w drzwi załomotać i zostanę przywitany z kwiatami!
    • Gość: Poznaniak Pełne wsparcie dla Pana Piotra!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:38
      Panie Piotrze - kazdy uczciwy Polak stoi po Pana stronie. Bez wzgledu na to,
      czy wybil szybe ów Adrian, czy nie. Niech Pan ani przez chwilę w to nie watpi.
      • pan.nikt Re: Pełne wsparcie dla Pana Piotra!!! 29.12.06, 09:12
        Kłąmiesz.
        Jestem uczciwym Polakiem i nie stoję po stronie mordercy
        • Gość: Poznaniak Oj za to "mordercy" to moglbys odpowiedziec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:25
          w sadzie, jesli tylko by sie Panu Piotrowi zechcialo! Nie zycze Ci tego, bo
          moze sie zanadto zapaliles, ale nazwanie kogos morderca, kogo sąd uniewinnil,
          to moze byc duzy problem. Nie mowiac juz o tym, ze nie masz zupelnie racji.
        • renepoznan Re: Pełne wsparcie dla Pana Piotra!!! 29.12.06, 11:46
          pan.nikt napisał:

> Kłąmiesz.
          > Jestem uczciwym Polakiem i nie stoję po stronie mordercy

Toż kolego przesadził. Po czyms takim to moglibysmy wywalic na Ciebie kubeł
          inwektyw i nie miałbyś prawa protestować.
          A swoja drogą jak Ty godzisz pisowskie zacietrzewienie z typowo lewacką obroną
          za wszelką cenę ludzi łamiacych prawa innych.
          Choć głupio pytam. I to i to lewactwo. Tylko w deobiazgach sie różnią.
          • pan.nikt Re: Pełne wsparcie dla Pana Piotra!!! 02.01.07, 11:46
            spokojnie.
            Nie widzisz różnicy pomiędzy bandytą, a podchmielonym sąsiadem??.

A strzelanie do sąsiada, nie jest chyba normalne.

Ale. może w niektórych kręgach????
    • Gość: JANEK Zabezpieczenie domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 10:27
      Niedługo będą oskarżać za słabe zabezpieczenie domu czy mieszkania, a nie za
      wtargnięcie.
    • Gość: gosc Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzelan.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 11:03
      nie rozumiem jak mozna tak subiektywnie napisac w gazecie, ktora powinna
      obiektywnie przekazywac fakty - co jest przelomem w sledztwie?? przeciez od
      poczatku bylo wiadomo, ze znaleziono slady butow na furtce i czy ma znaczenie
      to, ze ktos kopnal lekko czy mocno, czy ze tylko pchnal noga furtke - czy jesli
      kopnal mocno to sie wlamal a jesli latwo bylo otworzyc to juz nie?? co to za
      bzdury i jeszcze opatzrone takim tytulem? poza tym przy furtce jest domofon,
      wiec po co ja kopac? nie rozumiem jak dziennikarz moze robic przecietnemu
      czytelnikowi taka wode z mozgu podpierajac sie jedynie przekonaniami jednej
      strony.
      Poza tym to chyba nie nowosc, ze jesli ktos wchodzi do domu, to stzral pada z
      wnetrza domu, wiec jak mozna takie ustalenia nazwac przelomowymi??
    • renepoznan Zeznania biegłych???? Na jaką okoliczność? 28.12.06, 11:03
      Wiem, że sie czepiam ale zeznania to składają świadkowie. Biegli wydają opinię.
      To mimo wszystko coś innego.
    • Gość: RAUBER do przestępcy / włamywacza się strzela IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 13:54
      Nie rozumiem o co ten cały dym, do przestępcy i włamywacza się strzela! Gdy ktoś
      włazi komuś na posesję, jest agresywny i w tej agresji zmierza w stronę ofiary
      (właściciela posesji) to musi liczyć się z tym że dostanie kulkę w pacynę. I tu
      ten bandzior dostał kulkę.

Panie Nikt, nie rozumiem Cię zupełnie.
      • pan.nikt Re: do przestępcy / włamywacza się strzela 29.12.06, 09:15
        Gość portalu: RAUBER napisał(a):

>
        > Panie Nikt, nie rozumiem Cię zupełnie.

Bo "TĘPY" jesteś, a może tylko zbyt młody??
    • Gość: repoman Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzelan.. IP: *.icpnet.pl 28.12.06, 16:42
      Ci biegli, ta prokuratura, sama ofiara jak i domniemany sprawca, jak widać,
      jesteście siebie. Leczcie się na te durne przymulone łby!
    • Gość: G. Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzelan.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 19:26
      jak mozna tak tendencyjnie napisac cytujac zdanie adwokata, ze zeznania - a
      ktos tu slusznie zauwazyl, ze nie zeznania tylko opinie, czyli co adwokat nie
      wie czy zeznania czy opinie - bieglych nie zostaly zauwazone - umknely uwadze
      prokuratury... to w takim razie dlugo ich nie zauwazali, bo juz chyba kilka
      razy ta sprawa znajdowala sie w sadzie... to co prokuratura slepa? a mnie sie
      wydaje, ze ten adwokat naciaga matke, mydlac jej oczy i wmawiajac, ze da sie w
      tej sprawie cos zrobic... a tak naprawde chodzi mu o to, zeby zaistniec i
      wyciagnac kase... i tylko zal p. Piotra, bo wciaz musi do tego wracac i sie z
      tym zmagac...
    • Gość: yoyo Re: Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 22:49
      Ten proces w ogóle nie powinien mieć miejsca, bo podaje w wątpliwość prawo
      każdego człowieka do obrony koniecznej. Nawalony koleś w niewiadomych zamiarach
      włazi mi w nocy na posesję a ja mam się zastanawiać jak postepować żeby tylko
      nie wyglądało, że to wszystko moja wina. Paranoja.
      • pan.nikt Re: Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzel 29.12.06, 09:17
        Jasne, obrońcy mordercy boją się sprawiedliwego sądu.
        Wolą decyzję PROKURATORA-URZęDNIKA.
        Qrcze, jak za Bieruta????
        • starveling Re: Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzel 29.12.06, 10:03
          Panie.Nikt,
          siedzisz sobie teraz z Szkocji i wymądrzasz się. Ale jestem ciekawa, jak
          zachowasz się, gdy jakiś zapijaczony rodak wywali nocą drzwi do Twojego domu i
          zacznie bełkotać, że on Ciebie przeprasza, ale Tobie się powiodło i dlatego masz
          się z nim podzielić telewizorem, DVD, komputerem i samochodem? Będziesz czekać
          na bobbies i dzwonić na Scotland Yard, czy też stwierdzisz: mój dom moją
          twierdzą? Zanim uderzysz w klawiaturę, poważnie zastanów się nad odpowiedzią!

Głodomorka
          • pan.nikt Re: Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzel 02.01.07, 11:49
            Pomału, pomału.
            O jakim podziale mówisz??
            Przecież ten chłopak nic nie chciał.
            Po co dodajesz coś co nie miało miejsca??
            Żeby dodać powagi sprawie??
            Żeby uzasadnić konieczność morderstwa??
    • Gość: kwadransik Re: Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 00:10
      Jak nie wstyd tej rodzinie włamywacza - przecież to on jest winny - po co
      chodził po cudzych posesjach i to w nocy i do tego jeszcze pod wpływem. ja
      gdybym miała takiego syna to bym ze wstydu pod ziemie sie chyba zapadła
      • pan.nikt Re: Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzel 29.12.06, 09:16
        uhahahahah,
    • Gość: keczup Re: Przełomowe zeznania biegłych w sprawie strzel IP: 217.153.53.* 02.01.07, 11:53
      Ale się pan ekspert ocknął - po ponad roku!!! Nie dalej jak na Sylwestra
      widziałem jak pijany koleś wywalił szybę "bez użycia narzędzi". Zgadnijcie - też
      nie miał śladów :)))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka