niunia_75 06.01.07, 20:07 Proszę o opinie,ponoć okey położna a jak naprawde jeszcze niewiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karmeliza Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 07.01.07, 14:04 Hej,znam panią Lucynę, gdyż chodzę do szkoły rodzenia prowadzonej przez nią w DK Dąbrówka. Nie wiem, jaką jest położną, ale mam o niej bardzo dobre zdanie jako o prowadzącej szkołę - jest bardzo komunikatywna, ciepła i rzetelna. Zajęcia są dobrze przygotowane i zawsze ćwiczy indywidualnie z każdą osobą. Z tego, co mówi o Lutyckiej, widać też, że niczego nie zataja i odpowiada dzielnie na wszystkie pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
arvenha_81 Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 07.01.07, 20:09 Chodzę do lekarza z Lutyckiej i on poleca właśnie szczególnie P. Marię Szafrańską i P. Lucynkę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kabekabe3 Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 13.07.07, 10:37 czy możesz mi powiedzieć do jakiego lekarza chodzisz z Lutyckiej? -- Odpowiedz Link Zgłoś
mjodzik78 Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 12.01.07, 23:58 Pani Lucyna była przy moim porodzie, i jestem jej bardzo wdzięczna, miała akurat dyżur i bardzo nam pomogła, mówiła mezowi jak mam masować, robiła zimne okłady na moje plecy (miałam potworne bóle krzyżowe) i wszystko wyjaśniała, podczas badania, mówiła co i jak, naprawdę polecam!!! Poznałam ja jeszcze na szkole rodzenia - bardzo ciepła i pomocna kobieta!!! - Marysia ma już.... FAJNE FORUM DLA MAM Odpowiedz Link Zgłoś
koralik27 Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 28.01.07, 21:47 ja tez b. polecam! chodzilam do szkoly rodzenia prowadzonej przez p. Lucynke byla tez przy moim porodzie, akurat miala dyzur, czulam sie przy niej naprawde komfortowo gdy po porodzie przyszla do mnie pogratulowac syna, ja dziekowalam jej, ile nauczyla mnie podczas zajec, bo rzeczywiscie oddychanie szlo jak powinno! pzdr, koralik Odpowiedz Link Zgłoś
martalz07 Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 23.03.07, 15:44 Czesc Karolik27! Czy możesz podać mi namiary na tą szkołę rodzenia? z góry dziękuję za pomoc...Ja poród mam na 18 wrzesnia i mam zamiar rodzic na Lutyckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka-i-oskar Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 29.01.07, 13:35 ja rodziłam z p. Lucyną Opiekowała się mną od momentu mojego wejścia do szpitala do wyjścia już z synem. Była przy badaniu, potem pomagała wziążć prysznic, robiła lewatywę, zainstalowała mnie na porodówce, zadbała o moje rzeczy, zadbała o mojego męża podczas kryzysów, nadzorowała cały poród, głaskała po ręce, nacinała krocze, odebrała małego i wszystko wszystko dalej. Dzięki niej na porodówce było dużo śmiechu i humory nam dopisywały. Później już na noworodkowym jak już podjęłam decyzję o niekarmieniu piersię (po wielu kłopotach piersiowych) uszanowała ją i przemyciła mi tabletki hamujące laktację. Chodziłam do niej do szkoły rodzenia, do porodu ją wzywałam, mimo, że Lucyna bierze "co łaska" dałam jej 300 zł. za to że mimo potwornego bólu usmiech nie schodził z moich ust. Tym razem też oczywiście mam zamiar rodzić z Lucyną. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_75 Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 29.01.07, 14:17 dzięki za info o p. Lucynce,też chodziłam do szkoły w Dąbrówce i wiem, że prawie każda laska chciała by Ona była przy porodzie.Wasze wypowiedzi tylko potwierdziły moje przypuszczenia - dzięki Kumpele z mojej grupy już urodziły i też ją bardzo chwalą, a ja czekam.... termin minął 26 stycznia a mój synek nic z tego sobie nie robi.....a ja tak bardzo chciałabym GO już mieć przy sobie!!!!!!Oczywiście rodzić zamierzam na Lutyckiej, mam nadzieję, że nie będę żałować tej decyzji i że trafię na dyżur p. Lucynki!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karmeliza Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 16.02.07, 12:08 Po przeczytaniu tych wpisów i po uczestnictwie w szkole rodzenia sama też postanowiłam poprosić panią Lucynę o uczestnictwo w moim porodzie. Bardzo przemawia do mnie jej fachowość, co doceniłam na szkole rodzenia, oraz wielka serdeczność i poczucie humoru. Chyba łatwiej przetrwać trudy porodu z kimś, kto się uśmiecha, żartuje, a jednocześnie jest pełen ciepła. Teraz jakoś prościej czekać mi na ten wielki dzień. Pozdrowienia dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
papilio.ego Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 13.03.07, 14:32 My również zdecydowaliśmy poprosić panią Lucynę o obecność przy porodzie, jest przemiłą i wykfalifikowaną położną. Na każde pytanie zawsze fachowo odpowiada, nie będąc przy tym stronniczą. Nikogo nigdy nie przekonuje na siłę do rodzenia na Lutyckiej, po prostu mówi bez ogódek, jak tam jest i tym chyba przekonuje. Poza tym podczas szkoły rodzenia nie traktuje nas jak czarną masę ale podchodzi do każdej indywidualnie, każdej poświęca czas i interesuje się naszymi sprawami. Jest to naprawdę cudowna kobieta. Polecam prowadzoną przez nią szkołę rodzenia (w Dąbrówce) i nią samą :) Buziaki dla wszystkich "oczekujących" Odpowiedz Link Zgłoś
karmeliza Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 15.03.07, 11:24 Pani Lucyna była przy moim porodzie przed tygodniem. Dzięki niej przeżyłam dość trudny poród w dobrym stanie. Bardzo mi pomagała - dbała, żebym wygodnie leżała, nakazała masaż pleców i zimne okłady. Polecam z całego serca. Jak będę miała więcej czasu, to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
cholmin Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 09.08.07, 13:55 a czy mogłabym prosić o jakieś namiary na p. Lucynę lub p. Marię, które tu tak wychwalacie? Też szukam dobrej połoznej z Lutyckiej:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kajm4 Re: PANI LUCYNKA 21.08.07, 09:22 Polecam z całego serca. Rodziłam u niej 8 i 6 lat temu. Poznałam ją poprzez mojego ginekologa z Lutyckiej, później ordynatora nagradzanego "bocianami" oddziału we Wrześni. Jakież było jego zdziwienie, gdy dowiedział się że będe rodziła w Poznaniu u pani Lucynki a nie na jego wzorowym oddziale. Ale to pani Lucynka pomogła mi w moich porodach, trafiłam na jej dyżury, pomagała mi we wszystkim. Super położna. PS. Mój mąż dalej ma jej numer w komórce :) Odpowiedz Link Zgłoś
joannapoznan Re: PANI LUCYNKA, lutycka 12.09.07, 13:24 hello,czy ktos moze mi podac namiar na tą lub inną sprawdzoną połążną z lutyckiej? na mail: joanna@verbum.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
annnkkka Re: PANI LUCYNKA, lutycka 14.09.07, 22:39 Fakt,super kobieta,miałam okazje poznać osobiscie:)jednak złe wieści- p.Lucynka została zastepca oddziałowej,ma teraz mnóstwo papierkowej roboty i dyzury ma tylko od rana do 15-16,a we wtorki i czwartki jeszcze dodatkowo prowadzi zajecia w szkole rodzenia:(bynajmniej na to ,że trafimy na nia w nocy nie ma co liczyć...bynajmniej nie martwie się-leżałam tam teraz na oddziale 4 dni,ponieważ mam zagrożenie przedwczesnym porodem i trzymali mnie na obserwacji-jutro zaczyna mi się dopiero 35tydz.wszystkie położne są tam super-w szczególności p.Maria Szafrańska,p.Ewa Obst,p.Ewa Nowicka oraz młoda p.Iza Małecka-super godne polecenia z czystym sumieniem:) pozdrawiam..ja bynajmniej napewno za kilka tyg tam wróce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
quoyle1 Re: PANI LUCYNKA, lutycka 29.10.07, 10:06 Czy może ta szkoła ma jakąś stronę internetową? Ile kosztował udział w zajęciach? Zajęcia prowadziła tylko pani Lucyna czy ktoś jeszcze? Jaka była tematyka zajęć? Odpowiedz Link Zgłoś
karmeliza Re: PANI LUCYNKA, lutycka 29.10.07, 13:52 Szkoła pani Lucyny nie ma strony internetowej (chyba...) - zajęcia są w Dąbrówce na os. Chrobrego we wtorki lub czwartki. Jeden cykl obejmuje 10 spotkań (każde płatne osobno po 30 zł). Każde spotkanie składa się z ćwiczeń i z części teoretycznej. Ćwiczenia są super - przystosowane do wysokiej ciąży - wzmacniające określone partie mięśni, rozluźniające, przygotowujące do porodu. Poza tym pani Lucyna z każdą ciężarną indywidualnie ćwiczy oddech i parcie. Dobrze mieć ze sobą mężczyznę, ale ja chodziłam sama i też nie było źle. Część teoretyczna obejmowała zagadnienia porodu (przyjęcie do szpitala, wszystkie etapy porodu), połogu i opieki nad noworodkiem. Mi bardzo się to przydało, gdy musiałam samodzielnie stawić czoła mojemu dziecku :) Odpowiedz Link Zgłoś
erica75 Re: PANI LUCYNKA, lutycka 08.11.07, 15:28 Witam Was dziewczyny,jestem zainteresowana szkołą P .Lucynki i porodem z jej udziałem.Czy możecie dać mi namiary na P.Lucynkę,byłabym wdzięczna.Jakiego lekarza z Lutyckiej polecacie i czy przyjmuje na kasę chorych.Dziękuje serdecznie.Pozdrawiam przyszłe mamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annnkkka Re: PANI LUCYNKA, lutycka 08.11.07, 16:01 Owszem moge Ci podac nr p.Lucynki ale podaj jakis prywatny kontakt,bo tak na forum nie moge....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ririki Re: PANI LUCYNKA, lutycka 17.02.08, 21:54 Annnkkka, czy i ja mogę prosić o namiary na panią Lucynkę na maila gazetowego? z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
i-t-a Re: PANI LUCYNKA, lutycka 11.07.08, 22:07 Czy ja też mogę prosić o namiary na maila gazetowego? dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiadabek Re: PANI LUCYNKA, lutycka 03.08.08, 12:59 Czy ja też mogę prosić o namiary na maila gazetowego? z góry dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
papilio.ego Dziewczyny... 06.08.08, 16:54 Pani Lucyna - faktycznie, to bardzo miła i kochana osóbka, ale nie nastawiajcie się, że będziecie z nią rodziły. Ja miałam z nią 2 razy umówione, że przyjedzie, jak będę rodziła, za pierwszym razem była na wyjeździe i poleciła mi inną siostrę a za drugim, po prostu nie dojechała. Z dwóch innych źródeł słyszałam, że też nie dojechała, więc nie nastawiajcie się na całego na poród z Nią. Nie piszę tego, by jej cokolwiek ująć, bo - jak mówię, jest ona przesympatyczna i pewnie, gdyby chciała rodzić z każdą kobietą, która o to poprosi, musiałaby spędzać w szpitalu dnie i noce. Odpowiedz Link Zgłoś
henia76 Re: do papilio.ego 14.08.08, 16:29 a miałaś Ją opłaconą czy tak się umawiałyście że przyjedzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
papilio.ego Re: do papilio.ego 14.08.08, 22:10 Umówiliśmy się, że przyjedzie, że mam dzwonić jak będzie się coś działo. Dzwoniłam jak zaczęły się skurcze, potem jak już byliśmy w szpitalu. Dzwoniła na oddział i siostra jej powiedziała, że poród idzie błyskawicznie, więc stwierdziła, że i tak nie zdąży dojechać. Nie wiem, może, gdybym jej WCZEŚNIEJ zapłaciła, to dotarłaby. Nie ważne, opieka i tak była świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
henia76 Re: do papilio.ego 15.08.08, 17:08 to najważniejsze że opieka była super!!! Ja jestem bardzo ciekawa jak to u mnie wszystko będzie wyglądało.Już niedługo... Odpowiedz Link Zgłoś
quoyle1 Re: do papilio.ego 18.08.08, 18:38 Ze mną rodziła p. Maria Szafrańska, anioł nie kobieta, polecam ją gorąco! Bardzo ciepła, serdeczna i pomocna! Odpowiedz Link Zgłoś
niunia_75 Re: do papilio.ego 20.08.08, 20:42 ja rodziłam z p. Ewą Obst super poszło i była bardzo fajna a p. Szafrańska to faktycznie anioł!!!!opiekowała sie mną ( i innymi) zaraz po porodzie bo akurat objęła dyzur. Co do p. Lucynki to tez byłam z nią umówina ale jak sie zaczęlo miała urlop....wiec poleciła p. Ewie by przy mnie była i na prawde była!Jesli nie dojedzie to na pewno wspomni kolezance a wtedy jest na serio ok!pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tja74 Re: do papilio.ego 06.11.08, 12:48 Prześlijcie mi prosze namiary na pania Lucynę na priv. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
idziab Re: do papilio.ego 12.12.08, 16:45 Czy mogłabyś mi przesłać namiary na nią lub Panią Lucynkę (adres idziab@poczta.onet.pl) dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
gosiadabek Re: do idziab 13.12.08, 09:03 A kiedy wybierasz się na Lutycką? Ja jak dobrze pójdzie to już w przyszłym tygodniu... mam nadzieję. A kontakt otrzymałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
aluska8206 Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 07.01.09, 19:16 ja rodziłam na Lutyckiej 07.11.2008 polecam ten szpital i wszystkie położne....jestem bardzo zadowolona z opieki podczas porodu obecna była położna o imieniu Iza nie pamiętam nazwiska przecudna kobieta :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
beta62d Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 20.04.10, 10:16 WItam, Sugerując się Waszymi opiniami, bardzo możliwe, że właśnie szptal na Lutyckiej wybiorę do porodu. Mój termin to 8 lipiec :) Dziewczyny, czy mogłybyscie podać namiary na p. Lucynę lub Marię Szafrańską na priv (beta62@o2.pl). Tyle dobrzego tutaj o nich czytam, że aż się człowiek faktycznie mniej boi...:) Moje pytanie, czy można się umówić z którąś, żeby pokazała oddział? Wiadomo, że nie aż tak dokładnie z detalami, ale żeby człowiek wiedział czego się spodziewać, to zawsze uspokaja. Czy w ogole coś takiego jest możliwe...? Dzięki wielkie za odpowiedź i pomoc. Dzięki Waszym wpisom kobieta nie czuje się taka osamotnionia i zagubiona.. :) POzdrawiam wszystkie mamuśki obecne i przyszłe :) Odpowiedz Link Zgłoś
malaorka Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 19.05.10, 16:45 Witam, Również będę bardzo wdzięczna za podanie kontaktu do położnych ze szpitala na Lutyckiej w Poznaniu. Zbliża się termin mojego porodu i bardzo mi zależy, aby mieć zaprzyjaźnioną Pania położną, na która będę mogła w 100 procentach liczyć podczas porodu. Mój e-mail: sylwia_allegra@o2.pl Pozdrawiam wszystkie Mamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
lizz33 Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 19.05.10, 20:57 pozdrawiam lipcową Mamę :) jeśli tylko dotrwamy do 34 tyg. to pewnie pojawimy się właśnie na Lutyckiej - nasz termin to 17 lipca. Niestety nie mam namiarów na wskazaną osobę, ale z postów wynika,że tam ogólnie jest bardzo ok! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
quoyle1 Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 19.05.10, 21:15 Wysłałam Wam maila z namiarami na położną :) Odpowiedz Link Zgłoś
lizz33 Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 19.05.10, 22:21 wielkie dzięki za namiary :) Odpowiedz Link Zgłoś
agata0811 Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 03.08.10, 09:27 Cześć! Czy ktoś może mi powiedzieć kiedy trzeba się najpóźniej zapisać do szkoły rodzenia? jak długo ona trwa? i ile ona kosztuje! bardzo proszę o informację. Jest to moje pierwsze dziecko, także proszę o pomoc:) Czy mogę prosić namiary do Pani Lucyny, z tego co piszecie jest ona bardzo dobrą położną. odpiszcie proszę Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka8008 Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 02.10.09, 10:27 Cześć, już dawno nikt się nie wpisywał. Mimo to, bardzo proszę o namiary na p. Lucynkę lub inne godne polecenia położne z Lutyckiej. Będę bardzo wdzięczna.;-) dido1108@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
green87 Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 12.05.10, 16:03 Czy ktoś tutaj jeszcze zagląda? Jeśli tak to czy mogłabym dostać również namiar na Panią Lucynkę? W którym tygodniu ciąży najlepiej zgłosić się do położnej? Będę wdzięczna ja jakąkolwiek odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia884 Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 03.10.10, 21:40 Bardzo miło wspominam zajęcia ze szkoły rodzenia z panią Lucynką - ciepła zawsze uśmiechnięta - udziela wyczerpujących odpowiedzi na zadane każde pytanie. Gorąco polecam. Telefon do p. Lucynki - 604 322 296 Odpowiedz Link Zgłoś
monikaszymonz Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 05.07.11, 11:47 Ja rodziłam z położną Jadwiga Wojciechowską wspaniała kobitka dzieki niej mogłabym odrazu po porodzie rodzic jeszcze raz bardzo mi pomogła, ma ogromne doświadczenie, była ciepła, kochana anioł poprostu interesowała sie nami po porodzie niestety nie mam żadnego kontaktu do Pani Jadwigi i bardzo ubolewam z tego powodu. Wszystkim dziewczyną życzę żeby miała dyżur jak będą rodziały swoje małe cuda:) gorąco ja polecam bo jest przecudowną kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_blacha Re: położna p.Lucyna Kaczmarek z Lutyckiej 16.09.11, 23:28 poszperałam trochę i znalazłam mini info www.psm.poznan.pl/dabrowka.php czyli Szkoła Rodzenia spotkania poniedziałki i czwartki od 16.00-18.00 prowadząca Lucyna Kaczmarek tel. 604-322-296 oraz internetowa szkoła rodzenia, gdzie pracuje P. Lucyna przedporodem.pl/wykladowcy.html Odpowiedz Link Zgłoś