diana1982 18.01.07, 11:24 Muszę udać się na korektę przegrody nosowej, mam skierowanie. Czy polecacie jakiegoś lekarza w Poznaniu, który robi to rzetelnie sprawnie i bez bólu??? Czekam na propozycje.Dziękuję boję się... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lowflowfanatic Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 18.01.07, 12:12 Zapraszam na Oddział Laryngologiczny do Szpitala Wojewódzkiego przy ul. Juraszów 7/19. Będziemy mieli przyjemność wykonać u Pani ten zabieg w komfortowym i bezpiecznym znieczuleniu ogólnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.echostar.pl 18.01.07, 12:46 Bardzo mi miło dziekuję Juraszów to Lutycka tzw. tak??? Jaki długo trzeba czekać na zabieg??? Odpowiedz Link Zgłoś
lowflowfanatic Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 18.01.07, 12:59 Tak, Juraszów to Lutycka. Proszę zgłosić się z posiadanym skierowaniem do Poradni Laryngologicznej (via rejestracja, oczywiśce) w rotundzie szpitala, tam zostanie Pani podany termin przyjęcia na oddział i zabiegu. Terminy są krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:32 ja moge polecic przybyszewskiego.. moja mama rok temu miala ta operacje.. a ja sama ide z tym problemem w poniedzialek;d nigdzie lepiej Ci nie zrobia pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.echostar.pl 04.03.07, 14:07 Witam Zapisałam się na zabieg na 2 kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.echostar.pl 19.01.07, 09:11 a do kogo mam się zwrócić tak miłego z tego forum na lutyckiej??? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lowflowfanatic Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 19.01.07, 11:50 W Poradni Laryngologicznej trafisz losowo na lekarza, a mnie znajdziesz na Oddziale Intensywnej Terapii, bo, jak mówię, zajmuję się znieczulaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilot Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.01.07, 17:04 To teraz ten zabieg robi sie w znieczuleniu ogólnym? LOL:) Ja mialem "mała rzeźnie" w szpitalu wojskowym w Dęblinie przed studiami w Szkole Orląt. Wojskowy otolaryngolog(?)obchodzil sie ze mna jak z mięsem armatnim :) Nie dosc ze znieczulenie miejscowe, to jeszcze po pierwszym zabiegu musialem zrobic na WIML w Warszawie poprawkę...uhhh....ale czego to młody człowiek nie zrobi zeby latać:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.echostar.pl 19.01.07, 17:48 mam pytanie: czy po tym zabiegu zmienia sie glos i jezeli ktos ogolnie mowil przez nos to barwa sie zmienia???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 17:52 jest to wysoce prawdopodobne Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 20.01.07, 19:52 > mam pytanie: czy po tym zabiegu zmienia sie glos i jezeli ktos ogolnie mowil > przez nos to barwa sie zmienia???? Mi się nie zmienił, ale podobno się zdarza. Gwarantowana utrata węchu na jakiś czas:) Możliwy efekt specjalny - czerwone białka oczu na jakieś 2 tygodnie (straszyłam potem koleżanki, hehehe). Nie polecam przed końcem zimy, nos się robi baaardzo wrażliwy na temperaturę. I tylko w znieczuleniu ogólnym! Są jeszcze miejsca, gdzie robią z miejscowym, uważam to za zbrodnię. Ja robiłam w takiej prywatnej klinice na ul. Strusia, ale nie wiem, czy jeszcze istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.icpnet.pl 30.01.07, 14:38 Mam poważne pytanie. Czy znieczulasz także dzieci 6 letnie (wycięcie migdałkow) Jak narazie wszyscy z którymi mialam doczynienia odmawiali ze wzgledu na astmę i drożny otwor owalny 0,2 cm Prosze o info na adres gazetowy lub na forum Odpowiedz Link Zgłoś
lowflowfanatic Re: powyżej do lowflowfanatic 30.01.07, 17:28 Jeżeli przyniesiesz AKTUALNE echo serca, udowadniające lewo-prawy przeciek i opinię KARDIOLOGA - PEDIATRY, to nie widzę problemu ze znieczuleniem. Istotne warunki wyszczególniłem dużymi litrerami. Ponadto kardiolog w sowjej opinii MUSI wypowiedzieć sie w kwestii okołozabiegowej pfofilaktyki infekcyjnego zapalenia wsierdzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: powyżej do lowflowfanatic IP: *.icpnet.pl 01.02.07, 18:45 lowflowfanatic napisał: > Jeżeli przyniesiesz AKTUALNE echo serca, udowadniające lewo-prawy przeciek i > opinię KARDIOLOGA - PEDIATRY, to nie widzę problemu ze znieczuleniem. Istotne > warunki wyszczególniłem dużymi litrerami. Ponadto kardiolog w sowjej opinii > MUSI wypowiedzieć sie w kwestii okołozabiegowej pfofilaktyki infekcyjnego > zapalenia wsierdzia. Czyli szanse w Polsce zerowe tzn. termin wizyty u kardiologa to dopiero listopad, badania Echo, także listopad 2007. Brak wyników i konsultacji wykonanych ambulatoryjnie, to dyskwalifikacja. Jeden wniosek, wyjazd z Polski i bez problemowy zabieg w szpitalu, łącznie z badaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
lowflowfanatic Re: powyżej do lowflowfanatic 06.03.07, 09:30 Ww. wymienione badania można zrobić od ręki, na poczekaniu, np. w Cordisie na al. Stalingradzkiej. Zapewniam, że żaden odpowiedzialny lekarz nie wykona zadnego zabiegu w znieczuleniu ogólnym u chorego z wadą przeciekową, bo zawsze może zaistnieć skurcz naczyń płucnych, prowadzący czasem do zgonu, a wtedy będzie kolejna pożywka dla żądnych odwetu na lekarzach mediów. A może sami powinniśmy zawczasu zakuć się w kajdanki? Natomiast skargi na odległe terminy badań opłacanych przez NFZ proszę kierować do NFZ. Aha, za granicą na pewno wyjdzie drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: powyżej do lowflowfanatic IP: *.icpnet.pl 11.05.07, 22:12 lowflowfanatic napisał: >Aha, za granicą na pewno > wyjdzie drożej. Ale bez jakichkolwiek problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
iwpal Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 30.01.07, 22:30 Ja miałam operowaną w 111 Szpitalu Wojskowym w 2000r, w znieczuleniu miejscowym, trochę bolało "po", ale bez szaleństw, więcej straszenia niz rzeczywistego bólu; poza tym, jak mówiła pani dr, która mnie operowała "kobiety maja miękką chrząstkę i ładnie si goi". Przegrodę mam prosta jak struna (bardzo ładnie to widać na zdjęciu RTG), nos drożny, skończyły sie uciążliwe infekcje (głównie zapalenia krtani), głos w moim pzrypadki - nie zmienił sie Odpowiedz Link Zgłoś
martita60 Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 02.02.07, 19:05 no ja tez sie zglosilam do wojskowego na przegrode nosowa, mailam tam migdalki robione i milo wspominam:P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.echostar.pl 04.03.07, 14:09 WITAM Zapisałam sie na zabieg na 2 kwietnia jednak poinformowano mnie z ezabieg jest w znieczuleniu miejscowym. Panie Lowfanatic nie chce uciekac z łozka szpitalnego jak sie okaze ze to jednak miejscowo. Czy na 100% zapewnia mnie Pan ze zabieg ten jesli poprosze bedzie w znieczuleniu ogolnym?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwpal Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 04.03.07, 20:42 Ale w miejscowym jest całkiem OK, po ogólnym najczęsciej boli głowa i sa mdłości. Bedzie dobrze, nie bój sie. Odpowiedz Link Zgłoś
lowflowfanatic Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 06.03.07, 09:24 Proszę odnaleźć mnie na Oddziale Intensywnej Terapii od 12 marca (poda Pani mojego nicka pielęgniarce oddziałowej, ona wie, o kogo chodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeźnik Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:15 Młotek,piła,u mnie w stodole Odpowiedz Link Zgłoś