Dodaj do ulubionych

Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak????????

18.01.07, 11:24
Muszę udać się na korektę przegrody nosowej, mam skierowanie. Czy polecacie
jakiegoś lekarza w Poznaniu, który robi to rzetelnie sprawnie i bez bólu???
Czekam na propozycje.Dziękuję
boję się...
Obserwuj wątek
    • lowflowfanatic Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 18.01.07, 12:12
      Zapraszam na Oddział Laryngologiczny do Szpitala Wojewódzkiego przy ul.
      Juraszów 7/19. Będziemy mieli przyjemność wykonać u Pani ten zabieg w
      komfortowym i bezpiecznym znieczuleniu ogólnym.
      • Gość: diana Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.echostar.pl 18.01.07, 12:46
        Bardzo mi miło dziekuję
        Juraszów to Lutycka tzw. tak???
        Jaki długo trzeba czekać na zabieg???
        • lowflowfanatic Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 18.01.07, 12:59
          Tak, Juraszów to Lutycka. Proszę zgłosić się z posiadanym skierowaniem do
          Poradni Laryngologicznej (via rejestracja, oczywiśce) w rotundzie szpitala, tam
          zostanie Pani podany termin przyjęcia na oddział i zabiegu. Terminy są krótkie.
          • Gość: m Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:32
            ja moge polecic przybyszewskiego.. moja mama rok temu miala ta operacje.. a ja
            sama ide z tym problemem w poniedzialek;d nigdzie lepiej Ci nie zrobia pozdro
      • Gość: diana Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.echostar.pl 04.03.07, 14:07
        Witam

Zapisałam się na zabieg na 2 kwietnia
    • Gość: diana Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.echostar.pl 19.01.07, 09:11
      a do kogo mam się zwrócić tak miłego z tego forum na lutyckiej???
      ;-)
      • lowflowfanatic Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 19.01.07, 11:50
        W Poradni Laryngologicznej trafisz losowo na lekarza, a mnie znajdziesz na
        Oddziale Intensywnej Terapii, bo, jak mówię, zajmuję się znieczulaniem.
        • Gość: Pilot Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 19.01.07, 17:04
          To teraz ten zabieg robi sie w znieczuleniu ogólnym? LOL:) Ja mialem "mała
          rzeźnie" w szpitalu wojskowym w Dęblinie przed studiami w Szkole Orląt.
          Wojskowy otolaryngolog(?)obchodzil sie ze mna jak z mięsem armatnim :) Nie dosc
          ze znieczulenie miejscowe, to jeszcze po pierwszym zabiegu musialem zrobic na
          WIML w Warszawie poprawkę...uhhh....ale czego to młody człowiek nie zrobi zeby
          latać:))))
          • Gość: asik Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.echostar.pl 19.01.07, 17:48
            mam pytanie: czy po tym zabiegu zmienia sie glos i jezeli ktos ogolnie mowil
            przez nos to barwa sie zmienia????
            • Gość: ble Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 17:52
              jest to wysoce prawdopodobne
            • sineira Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 20.01.07, 19:52
              > mam pytanie: czy po tym zabiegu zmienia sie glos i jezeli ktos ogolnie mowil
              > przez nos to barwa sie zmienia????
              Mi się nie zmienił, ale podobno się zdarza.
              Gwarantowana utrata węchu na jakiś czas:)
              Możliwy efekt specjalny - czerwone białka oczu na jakieś 2 tygodnie (straszyłam
              potem koleżanki, hehehe).
              Nie polecam przed końcem zimy, nos się robi baaardzo wrażliwy na temperaturę.
              I tylko w znieczuleniu ogólnym! Są jeszcze miejsca, gdzie robią z miejscowym,
              uważam to za zbrodnię.
              Ja robiłam w takiej prywatnej klinice na ul. Strusia, ale nie wiem, czy jeszcze
              istnieje.
        • Gość: gość Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.icpnet.pl 30.01.07, 14:38
          Mam poważne pytanie.
          Czy znieczulasz także dzieci 6 letnie (wycięcie migdałkow)
          Jak narazie wszyscy z którymi mialam doczynienia odmawiali ze wzgledu na astmę
          i drożny otwor owalny 0,2 cm
          Prosze o info na adres gazetowy lub na forum
          • Gość: gość powyżej do lowflowfanatic IP: *.icpnet.pl 30.01.07, 14:41
            • lowflowfanatic Re: powyżej do lowflowfanatic 30.01.07, 17:28
              Jeżeli przyniesiesz AKTUALNE echo serca, udowadniające lewo-prawy przeciek i
              opinię KARDIOLOGA - PEDIATRY, to nie widzę problemu ze znieczuleniem. Istotne
              warunki wyszczególniłem dużymi litrerami. Ponadto kardiolog w sowjej opinii
              MUSI wypowiedzieć sie w kwestii okołozabiegowej pfofilaktyki infekcyjnego
              zapalenia wsierdzia.
              • Gość: gość Re: powyżej do lowflowfanatic IP: *.icpnet.pl 01.02.07, 18:45
                lowflowfanatic napisał:

> Jeżeli przyniesiesz AKTUALNE echo serca, udowadniające lewo-prawy przeciek i
                > opinię KARDIOLOGA - PEDIATRY, to nie widzę problemu ze znieczuleniem. Istotne
                > warunki wyszczególniłem dużymi litrerami. Ponadto kardiolog w sowjej opinii
                > MUSI wypowiedzieć sie w kwestii okołozabiegowej pfofilaktyki infekcyjnego
                > zapalenia wsierdzia.

Czyli szanse w Polsce zerowe tzn. termin wizyty u kardiologa to dopiero
                listopad, badania Echo, także listopad 2007.
                Brak wyników i konsultacji wykonanych ambulatoryjnie, to dyskwalifikacja.
                Jeden wniosek, wyjazd z Polski i bez problemowy zabieg w szpitalu, łącznie z
                badaniami.
                • lowflowfanatic Re: powyżej do lowflowfanatic 06.03.07, 09:30
                  Ww. wymienione badania można zrobić od ręki, na poczekaniu, np. w Cordisie na
                  al. Stalingradzkiej. Zapewniam, że żaden odpowiedzialny lekarz nie wykona
                  zadnego zabiegu w znieczuleniu ogólnym u chorego z wadą przeciekową, bo zawsze
                  może zaistnieć skurcz naczyń płucnych, prowadzący czasem do zgonu, a wtedy
                  będzie kolejna pożywka dla żądnych odwetu na lekarzach mediów. A może sami
                  powinniśmy zawczasu zakuć się w kajdanki? Natomiast skargi na odległe terminy
                  badań opłacanych przez NFZ proszę kierować do NFZ. Aha, za granicą na pewno
                  wyjdzie drożej.
                  • Gość: gośc Re: powyżej do lowflowfanatic IP: *.icpnet.pl 11.05.07, 22:12
                    lowflowfanatic napisał:
                    >Aha, za granicą na pewno
                    > wyjdzie drożej.
                    Ale bez jakichkolwiek problemów.
    • iwpal Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 30.01.07, 22:30
      Ja miałam operowaną w 111 Szpitalu Wojskowym w 2000r, w znieczuleniu
      miejscowym, trochę bolało "po", ale bez szaleństw, więcej straszenia niz
      rzeczywistego bólu; poza tym, jak mówiła pani dr, która mnie operowała "kobiety
      maja miękką chrząstkę i ładnie si goi". Przegrodę mam prosta jak struna (bardzo
      ładnie to widać na zdjęciu RTG), nos drożny, skończyły sie uciążliwe infekcje
      (głównie zapalenia krtani), głos w moim pzrypadki - nie zmienił sie
      • martita60 Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 02.02.07, 19:05
        no ja tez sie zglosilam do wojskowego na przegrode nosowa, mailam tam migdalki
        robione i milo wspominam:P pozdrawiam
        • Gość: diana Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.echostar.pl 04.03.07, 14:09
          WITAM

Zapisałam sie na zabieg na 2 kwietnia jednak poinformowano mnie z ezabieg jest
          w znieczuleniu miejscowym. Panie Lowfanatic nie chce uciekac z łozka
          szpitalnego jak sie okaze ze to jednak miejscowo. Czy na 100% zapewnia mnie Pan
          ze zabieg ten jesli poprosze bedzie w znieczuleniu ogolnym??
          Pozdrawiam
          • iwpal Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 04.03.07, 20:42
            Ale w miejscowym jest całkiem OK, po ogólnym najczęsciej boli głowa i sa
            mdłości. Bedzie dobrze, nie bój sie.
          • lowflowfanatic Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? 06.03.07, 09:24
            Proszę odnaleźć mnie na Oddziale Intensywnej Terapii od 12 marca (poda Pani
            mojego nicka pielęgniarce oddziałowej, ona wie, o kogo chodzi).
    • Gość: rzeźnik Re: Przegroda nosowa-operacja/Kto, gdzie i jak??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 22:15
      Młotek,piła,u mnie w stodole
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka