Dodaj do ulubionych

Wystawa dinozaurów

03.03.07, 09:44
Czy ktoś był już może na wystawie dinozaurów w Poznaniu. Zastanawiam się czy
warto sie wybrać z dziećmi, choć nie jest to tania zabawa (bilet rodzinny 4
-os. kosztuje ok 55 zł)

nowe forum rodzinne: www.forum.rodzinna.eu - zapraszam
Obserwuj wątek
    • aniapd Re: Wystawa dinozaurów 03.03.07, 14:46
      mmgos napisała:

> Czy ktoś był już może na wystawie dinozaurów w Poznaniu. Zastanawiam się czy
      > warto sie wybrać z dziećmi, choć nie jest to tania zabawa (bilet rodzinny 4
      > -os. kosztuje ok 55 zł)
      >
      > Ja ide jutro, córka nie ma 100 cm więc wejdzie za darmo. Jeśli twoje dzieci
      interesują sie dinozaurami, to naprawdę nie szkoda tych pieniędzy. Lepiej na
      to, niz na jakieś bzdury. Mój syn ma 8 lat i je uwielbia, a gdy miał 4 lata bez
      problemu wymawiał slowo paleontolog i wszystkie trudne nazwy dinozaurów jak np.
      velociraptor czy pachycefalozaur. Muszę go zabrać, podobna wystawa była parę
      lat temu nad morzem. Dinozaurów było kilka, syn miał 3,5 roku i spędziliśmy tam
      ponad dwie godziny. Do dzis zostało pełno zdjęć na, pod, i obok każdego z
      ogromnych dinozaurów. A może twoje dzieci znajdą w tym swoje nową wielka pasję,
      jak mój syn.
      Pozdrawiam
      > nowe forum rodzinne: www.forum.rodzinna.eu - zapraszam
      • Gość: lili Re: Wystawa dinozaurów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 15:23
        My w tym roku jeszcze nie bylismy, ale moj syn tez uwielbia dinozaury :)). Nie
        wiem czy byliscie kiedys w parku dinozaurow w Baltowie? To jest dopiero
        atrakcja dla malego paleontologa :)). Moj syn byl zachwycony.
        baltowskipark.pl/
        • mmgos Re: Wystawa dinozaurów 04.03.07, 20:47
          tak słyszałam o tym Jurajskim Parku w Baltowie, ale teraz mamy przedsmak tego na
          hali targowej w Poznaniu :)

nowe forum rodzinne: www.forum.rodzinna.eu/index.php?topic=157.0 - a tam
          parę fotek z tej wystawy
    • Gość: Q Nie Warto !!! IP: 195.20.110.* 05.03.07, 09:02
      Byłem w niedzielę. Wybuliłem 54zł (no bo córeczka ma 116cm i na darmówke się nie
      załapała) i co zobaczyłem. Kilka (w sumie to i fajnie wykonanych i owszem)
      figurek na z lekka obsypanym piaseczku i ostawionych podsychającymi thujami.
      W sumie wte i nazad jakies 100m to przejścia - 10min zwiedzania.
      TE BILETY (jakie bilety - wydruk z kasy fiskalnej) NIE POWINNY BYĆ DROŻSZE JAK
      5zł NORMALNY !!!
      Ta wystawa to po prostu zdzieranie kasy z rodziców, którzy dla "dobra" dziecka
      ulegną i pójdą, za namową m.in. Gazety, z nadzieją że warto.

Może po wizycie w Parku w Kleinvelce mam zbyt wygórowane wymagania, ale tam po
      prostu warto zapłacić za drogę i bilet, który później jest przyzwoitą pamiątką
      (a nie wydruk z kasy fiskalnej).

Genralnie - NIE POLECAM. Gazet - co ty promujesz i jaką masz z tego prowizje (z
      biletów) ???
      • Gość: Agniecha Re: Nie Warto !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.07, 22:24
        A ja bylam, moim dzieciom się podobało !
        • Gość: Q Re: Nie Warto !!! IP: 195.20.110.* 12.03.07, 10:00
          > A ja bylam, moim dzieciom się podobało !
          Nie twierdze, że dzieciom się nie podobało, bo moim też się podobało.
          Ale właśnie dlatego twierdzę, że to zdzierstwo z rodziców kosztem dzieci - bo
          żaden rodzic nie odmówi dzieciom i wybuli te 54zł. To nie powinno kosztować
          wiecej jak 5zł - cena była by uczciwa. No ale pewnie organizator musi też mieć z
          czego opłacić reklamę i "obiektywne" reportaże m.in. w Gazecie.
          Nie mówiąc już o reportażach w TVP - w tym w głównym wydaniu Wiadomości.

Przejedź się do Kleinwelki - tam zapłacisz niewiele więcej a na pewno podobać
          się będzie nie tylko dzieciom...

www.saurierpark.de/html/default.htm
    • Gość: zonk zdzierstwo do potęgi IP: *.icpnet.pl 11.03.07, 01:41
      Tak jak przedmówca zauważył - 100m "w te i nazad", parę gumowych figur... niby
      fajnych, ale to za mało jak na owe 17 zł (cena weekendowa) od głowy. A czary
      niesmaku dopełniają jakieś głupawe gierki no i dmuchana trampolina dla
      dzieciaków (dodatkowe sposoby na wydarcie jeszcze większej kasy).

W sumie nie polecam, głównie ze względu na zbyt wygórowaną cenę.

W przyszłości pomyślę nad odlaniem w jakiejś gumie czy kauczuku paru figur
      podobnych stworów... i nic, tylko zasuwać po miastach i wioskach i golić kase od
      gawiedzi.

A jak ktoś chce dzieciakom pokazać dinozaury to warto zrobić sobie wycieczkę do
      Londynu (w obecnych czasach to przecież żaden kłopot!) do tamtejszego Muzeum
      Historii Naturalnej - duzo tam więcej i o wiele ciekawiej. I przynajmniej kości
      prawdziwe mają!
      • bart-mc Re: zdzierstwo do potęgi 11.03.07, 09:02
        Muszę przyznać racje. Dla dzieciaków to niezła frajda , ale nie warta tych
        pieniędzy , to przykre że naciągacze żyją z dzieci.
        • Gość: mn Re: zdzierstwo do potęgi IP: *.icpnet.pl 12.03.07, 10:13
          wychodzac z owej wystawy mialem uczucie ze ktos mnie okradl! 3 os 42 zl i taka
          kicha! i do tego te dodatkowo platne atrakcje!!! z woskowymi postaciami na
          pietrze postanowilem nie ryzykowac. domyslam sie ze podobne g...! zaluje ze nie
          poszedlem z mlodym do kina, cyrku, zoo etc stracony czas a przede wszystkim
          pieniadze!
          O D R A D Z A M !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka