Gość: Piotr IP: *.gpd.com.pl 05.05.03, 10:04 "(...) Bali się o dzieci, które bawiły się w piaskownicy (...)" --- Nie jestem ornitologiem - czy na pewno sępy porywają dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NGG SPROSTOWANIE: Sęp krążył nad Gostyniem IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 11:27 Według oficjalnego komunikatu gostyńskich strażaków (podawanego w lokalnym radiu) sęp odleciał z Gostynia w kierunku wschodnim (a nie zachodnim - jak twierdzi "Gazeta"). Dla dobra sępa - niezbędne jest sprostowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Sęp krążył nad Gostyniem IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 05.05.03, 12:09 Gość portalu: Piotr napisał(a): > "(...) Bali się o dzieci, które bawiły się w piaskownicy (...)" > --- > Nie jestem ornitologiem - czy na pewno sępy porywają dzieci? bali się o dzieci? niektórzy jak coś powiedzą to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: Sęp krążył nad Gostyniem 05.05.03, 13:23 > > "(...) Bali się o dzieci, które bawiły się w piaskownicy (...)" > > --- > > Nie jestem ornitologiem - czy na pewno sępy porywają dzieci? > > bali się o dzieci? > niektórzy jak coś powiedzą to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać Rewelacja - widocznie bogobojni mieszkańcy Gostynia mają już jakieś doświadczenia w tym względzie ;-) A druga sprawa - frapuje mnie, w jaki sposób strażacy mieli złapać tego sępa? Czy założenie było może takie, że mieli jeździć za tym biednym sępem wozem strażackim z wyciągniętą drabiną, na końcu której miał stać jakiś strażak, może z siatką na motyle i łapać... I już zupełnie poważnie - to rzeczywiście spora ciekawostka, bo ostatnio widziano sępa kasztonowatego w roku 1982 w okolicy Skarżyska-Kamiennej Odpowiedz Link Zgłoś