Gość: Misia IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.01, 17:59 Co o nich myślicie? Misia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: Poznańskie puby IP: 62.148.83.* 19.11.01, 10:42 Przyznaję, że trochę mnie zdziwił wątek o "pubach" w podforum o kulturze. Trzeba spojrzeć trochę dokładniej: 1. Dobrze, że ktoś zagląda na podforum, które nawet Redakcja określiła jako martwe. 2. Dobrze, gdyby to podforum stało sie ucieczką od tego, co dzieje się na regionalnym Poznania. 3. I dobrze, że są miejsca w Poznaniu, które łączą w sobie z powodzeniem funkcję pubu z kinem, galerią, salą koncertową lub klubem dyskusyjnym. Pozdrowienia Misia! Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Poznańskie puby 25.11.01, 18:01 Jak widzisz, podforum zmieniło nazwę. Teraz Ci już pasuje? :-) Misia Odpowiedz Link Zgłoś
mariefrance Re: Poznańskie puby 19.11.01, 12:23 Jakie sa poznanskie puby? Nijakie malo oryginalne zbyt mlodziezowe Lubie Zywca z przyzwyczajenia i Academic Pub, bo tam sympatyczni barmani Pozdrawiam Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raper Re: Poznańskie puby IP: 150.254.191.* 27.11.01, 14:03 Witam Rzeczywiście niektóre Puby w Poznaniu są zbyt młodzieżowe, co to za przyjemność wyjść sobie wieczorkiem do pubu i siedzieć w otoczeniu 17-18 letniej "rozbrykanej" młodzieży. NIe można sobie w spokoju pogadać i wypić piwka gdyż pijane małolaty wrzeszczą ci wulgarnie nad uchem :) Jak ktoś nie wierzy niech uda się do LONG PUBU (miałem nieszczęście tam przebywać parę razy). Z drugiej strony rozumiem ich ja też byłem młody i chodziłem sie wyszumieć :) Dlatego dla spokoju i komfortu pubowania trzeba odwiedzać lokale nieznane młodszej publiczności lub dla niej za drogie (tu z kolei można spotkać "bezszyjnych" ale to już inna historia :) ) Ogólnie pod względem pubów w Poznaniu nie jest żle i każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie trzeba wiedzieć po prostu gdzie szukać. Pozdrawiam PS. Osobiście polecam JAMESONA na Św Marcinie można wypic browka i pograć w bilarda (choc w weekendy zdaża się tłok) Odpowiedz Link Zgłoś
mariefrance Re: Poznańskie puby 27.11.01, 20:54 Też bardzo lubię Jamesona. No i w piłkarzyki można pograć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromm Re: Poznańskie puby IP: *.cust.poz.supermedia.pl 27.11.01, 21:12 Absurd,Za Kulisami,Corner,W Starym Kinie,Awaria,Rock n Roll,Bana - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Poznańskie puby 27.11.01, 21:55 Nooo, kochani, Jameson jest boski, to fakt (i tańszy od "Zakręconej"...). A co do np. Longa, to byłam tam daaawno temu i widziałam na własne oczy chłopców w wieku 10-12 lat z piwkiem i fajkami, kiwającymi się w rytm emitowanego właśnie MTV. Ż&ż (żałosne i żenujące). Więcej tam nie poszłam, naprawdę wolę te droższe, ale konkretniejsze i normalniejsze puby. Moje typy: "Jameson` Bilard Club" (mimo krzywych band przy stołach...), "Pod minogą", "Blue note" (miodzik!), "Corner", "Pomyłka" (taniutka!), "O`Morgans Pub"... Więcej na razie nie pamiętam (no! opuścić proszę te (ż)aluzje! ;-) ) Pzdr Misia Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Poznańskie puby 27.11.01, 21:57 A może byśmy kiedyś tak wyskoczyli razem na jakąś partyjkę bilardzika (Jameson, of course)??? :-) Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto Re: Poznańskie puby IP: *.icpnet.pl 27.11.01, 22:53 na przelomie listopada i grudnia przyszlego roku w poznaniu zostanie otwarty pub z prawdziwego zdarzenia. na pewno odwiedzac beda go tez osoby w wieku 18 lat ale o wulgaryzmach i taniej popelinie nie ma mowy. gwarantuje. bedzie to taki artystyczno-awangardowy pub, ale bez smiesznego i zenujacego zadecia:))) (jak np. w starym kinie, ktore dla mnie jest po prostu przystania dla pseudo- artystow; nie mowie o wszystkich bywalcach, ale czesc przychodzacych tam kolesi wola o pomste do nieba: "artysci za 3,50":))). pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raper Re: Poznańskie puby IP: 150.254.191.* 28.11.01, 09:03 Canemuto czyżbyś otwierał coś własnego? :) A co do Starego Kina to nigdy nie byłem, ale ja również nie przepadam za pseudo artystycznym klimatem :) Ludzie pozujący na "bohemę" artystyczną sa poprostu śmieszni. A co do Jamesona to polubiłem ostatnio takie miejsca gdzie oprócz picia piwa i gadania można się zabawić w inny sposób - bilard, piłkarzyki, dart. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
cromm Re: Poznańskie puby 28.11.01, 20:43 W Starym Kinie jest niezła atmosferka podczas meczy reprezentacji (tych wyjazdowych)...a od czasu do czasu przy piwku można obejrzeć jakiś stary film- taki którego ani w kinie,ani w tv. nie uświadczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canemuto Re: Poznańskie puby IP: *.icpnet.pl 15.01.02, 03:29 sorry za "szybka" odpowiedz ale nie mialem netu... tak - otwieram knajpe, a wlasciwie... no wlasnie - klub? pub? mam tylko (tylko...) koncepcje wystroju wnetrza, nazwe, pomysly na "co sie bedzie dzialo", perspektywy finansowe (tzn. srodki na rozkrecenie beda:))) ale nie wiem jak to bedzie oficjalnie zakatalogowane. cromm - to prawda, w starym mozna zobaczyc filmy ktorych gdzie indziej nie uswiadczysz, ale obstaje przy moim zdaniu dotyczacym sporej czesci klienteli tego miejsca. no wlasnie - czy wymieniona w innym watku "pod minoga" to nie podobne klimaty dwie bramy dalej??? pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1950 Re: Poznańskie puby -do canemuto 18.01.02, 14:58 to możę tam bedziemy organizowac nasze spotkania e-lechitów? no ale na pewno nie z takim skutkiem jak nasze wspólne e-andrzejki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pluto Re: Poznańskie puby -do canemuto IP: 213.77.112.* 18.01.02, 15:02 canemuto to ja napisałem ten ost.post. nick sie nie zgadza bo umieszczałem znajomej ogłoszenie w necie o prace i musiałlem sie zalogowac jakos. a pozniej zapomniełem sie ...wylogowac! I WSZYSTKO JASNE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelie DO CANEMUTO Re: Poznańskie puby IP: *.icpnet.pl 19.01.02, 12:39 Gość portalu: canemuto napisał(a): > sorry za "szybka" odpowiedz ale nie mialem netu... > tak - otwieram knajpe, a wlasciwie... no wlasnie - klub? pub? mam tylko > (tylko...) koncepcje wystroju wnetrza, nazwe, pomysly na "co sie bedzie > dzialo", perspektywy finansowe (tzn. srodki na rozkrecenie beda:))) ale nie > wiem jak to bedzie oficjalnie zakatalogowane. cromm - to prawda, w starym mozna > > zobaczyc filmy ktorych gdzie indziej nie uswiadczysz, ale obstaje przy moim > zdaniu dotyczacym sporej czesci klienteli tego miejsca. no wlasnie - czy > wymieniona w innym watku "pod minoga" to nie podobne klimaty dwie bramy > dalej??? pozdro. No to kiedy otwierasz ten klub? pub? knajpę? I gdzie? Pozdro. A. Odpowiedz Link Zgłoś