Dodaj do ulubionych

Nowy Glowny!

IP: *.icpnet.pl 17.05.03, 22:08
dzisiaj dotarla do mnie super informacja z Urzedu Miasta ze znalazl sie
inwestor ktory wybuduje w Poznaniu nowy dworzec!ma w nim byc galeria handlowa
i ma byc ladniejszy i wiekszy od terazniejszego(na wzor LIPSKA) macie moze
wiecej wiadomosci na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: P.B Re: Nowy Glowny! IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 17.05.03, 22:52
      Gość portalu: fernando napisał(a):

> dzisiaj dotarla do mnie super informacja z Urzedu Miasta ze znalazl sie
      > inwestor ktory wybuduje w Poznaniu nowy dworzec!ma w nim byc galeria handlowa
      > i ma byc ladniejszy i wiekszy od terazniejszego(na wzor LIPSKA) macie moze
      > wiecej wiadomosci na ten temat?

pewnie słyszałeś o dworcu PKS, poszukaj wiadomości w dziale inwestycje....
      • Gość: fernaNDO Re: Nowy Glowny! IP: *.icpnet.pl 18.05.03, 20:44
        niestety nie byl to blad wyraznie slyszalem PKP!
        inwestycja jest narazie w fazie negocjacji ale nadzieja zawsze mozna sie zywic!
        a tak poza tym inwestor jest b powazny chodzi o jakas francuska firme (nie
        jestem pewny ale chyba chodzi o Apsys)
        • Gość: P.B Re: Nowy Glowny! IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 20:49
          Gość portalu: fernaNDO napisał(a):

> niestety nie byl to blad wyraznie slyszalem PKP!
          > inwestycja jest narazie w fazie negocjacji ale nadzieja zawsze mozna sie
          zywic!
          > a tak poza tym inwestor jest b powazny chodzi o jakas francuska firme (nie
          > jestem pewny ale chyba chodzi o Apsys)

Ciekawe gdzie miały ten nowy dworzec stanąć?
          o wolych torach zapomnij....:(
        • Gość: bula Całkiem możliwe IP: *.icpnet.pl 18.05.03, 21:22
          Gość portalu: fernaNDO napisał(a):

> niestety nie byl to blad wyraznie slyszalem PKP!
          > inwestycja jest narazie w fazie negocjacji ale nadzieja zawsze mozna sie
          zywic!
          > a tak poza tym inwestor jest b powazny chodzi o jakas francuska firme (nie
          > jestem pewny ale chyba chodzi o Apsys)

Jeśli chodzi o Apsys, to podobną inwestycję zrealizowali już w Warszawie.
          Czyli Hipermarket Carrefour oraz galeria handlowa wraz ze stacją PKP Warszawa
          Wileńska przy ul. Radzymińskiej na Pradze.
          Więc PB - fernado może mieć rację.
          Pozdrawiam
          bula
          • Gość: fernando Re: Całkiem możliwe IP: *.icpnet.pl 18.05.03, 21:34
            maja zburzyc stary wybudowac nowy!!!jak pisalem jest to narazie w fazie
            negocjacji ale jest duze prawdopodobienstwo ze sie wszystko spelni!
          • Gość: P.B Re: Całkiem możliwe IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 21:39
            Gość portalu: bula napisał(a):

> Jeśli chodzi o Apsys, to podobną inwestycję zrealizowali już w Warszawie.
            > Czyli Hipermarket Carrefour oraz galeria handlowa wraz ze stacją PKP Warszawa
            > Wileńska przy ul. Radzymińskiej na Pradze.
            > Więc PB - fernado może mieć rację.
            > Pozdrawiam
            > bula

Chciałbym aby to była prawda, ale:
            1. Nie ma miejsca na nowy dworzec główny
            2. .... tym bardziej na centrum handlowe
            3. Po ostatnich perypetiach na lini miasto - Apsys, dotyczących Łaciny,
            inwestor zasugerował wycofanie z Poznania (pal ich licho, na Łacinę jest sporo
            chętnych)
            • Gość: fernando Re: Całkiem możliwe IP: *.icpnet.pl 18.05.03, 21:46
              dworzec mialby miec chyba pare pieter!inaczej bezsens!mialby byc podobny do
              tego w Lipsku!(Niemcy)
              • Gość: VIPunia - Iwona Re: Całkiem możliwe IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 18.05.03, 22:56
                Gość portalu: fernando napisał(a):

> dworzec mialby miec chyba pare pieter!inaczej bezsens!

hmmm sprawa jest bardo realna, w koncu miejsce jest bardzo dobre, a obecny
                dworzec PKP delikatnie mowiac sie sypie... tunele sa niebezpieczne itd.
                ale przypuszczam, ze ta inwestycja to perspektywa 7-10 lat, bo tak 'hop siup'
                w jednym miejscu postawic nowy to nie bedzie latwo... tunele itp.. pod tym
                gaszczem informatyki i torow ehhh...
                poza tym od pewnego czasu trawaja prace remontowe i modernizacyjne na Dworcu

> mialby byc podobny do tego w Lipsku!(Niemcy)

ooo hehehe no ja wiem ze w okolicach dworca glownego jest duzo miejsca, az do
                Hetmanskiej, ale czy Ty kiedys widziales Dworzec PKP w Lipsku ??? ...
                ja mialam przyjemnosc ... jest to "troche duze" :)))
                milo by bylo :P

• Gość: pro Re: Całkiem możliwe IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.03, 12:36
                  > ooo hehehe no ja wiem ze w okolicach dworca glownego jest duzo miejsca, az do
                  > Hetmanskiej, ale czy Ty kiedys widziales Dworzec PKP w Lipsku ??? ...
                  > ja mialam przyjemnosc ...
                  DZIEWCZYNO CO TY BIERZESS??? DWORZEC PKP W LIPSKU??? MASZ NIEZŁE WIZJE!!! A
                  MOŻE JA NIC NIE WIEM, MOZE NIEMCY W RAMACH DOSZKODWAŃ ODDALI NAM SAKSONIĘ, I W
                  WOJEWÓDZTWIE SAKSOŃSKIM PKP WYBUDOWAŁO PIERWSZY PORZĄDNY DPOWRZEC W
                  RZECZPOSPOLITEJ??? NIECH SAKSOŃCZYCY PATRZĄ!!! OPAŁACAŁO SIĘ PRZYŁACZENIE DO
                  POLAKI!!!!! ;)))

A tak poważnie - byłoby SUPER ale skoro inwestorem ma byc Apsys to nie wierzę w
                  te cuda...
                  • Gość: VIPunia - Iwona Re: Całkiem możliwe IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 20:31
                    Gość portalu: pro napisał(a):

> > ooo hehehe no ja wiem ze w okolicach dworca glownego jest duzo miejsca, az
                    > do
                    > > Hetmanskiej, ale czy Ty kiedys widziales Dworzec PKP w Lipsku ??? ...
                    > > ja mialam przyjemnosc ...
                    > DZIEWCZYNO CO TY BIERZESS??? DWORZEC PKP W LIPSKU??? MASZ NIEZŁE WIZJE!!!

po 1) nie krzycz, pisanie kapsem to jak podnoszenie głosu - całkiem
                    niepotrzebnie :)
                    po 2) ton mojej wypowiedzi jest lekko ironicznych w stsunku do poprzedniej,
                    wiec chyba zle przeczytales posty - wizje miala osoba, do ktorej odnosily sie
                    mje wypowiedzi - na przyszlosc radze czytac dokladniej :)

heh
    • Gość: MaC Market Re: Nowy Glowny! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 23:20
      Kolejne centrum handlowe. To taka moda na zestawy w których zawsze jest
      hipermarket. Chcesz mieszkania -dostajesz market , chcesz dworzec - dostajesz
      market, chcesz kino- dostajesz market , chcesz teatr - dostajesz market. I tak
      dalej, czego miasto nie potrzebuje to zawsze w zestawie jest hipermarket.
    • Gość: ? Re: kolejny hipermarket IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.05.03, 23:17
      Ile jeszcze marketów?
      • Gość: ADI-GBG Re: kolejny hipermarket IP: *.telia.com 26.05.03, 13:31
        A niech sobie nowe markety powstaja-najwazneijsze ze towarzysza im inwestycje-
        oby sie z naszymi dworcami PKS i PKP ruszylo a co za to to mnie nie obchodzi-
        wstyz i zal jak sie tam teraz czlowiek pokazuje
    • hajaszek Jutro będę wiedział kto i kiedy dam znać :-) 25.05.03, 23:25
      Serio serio
      z wyrazami szacunku
      Hajaszek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka