Dodaj do ulubionych

Ekologiczny Zieliniec

06.06.07, 13:25
Nie wiedzieć dlaczego komentarze do artykułu o wyprowadzce VW z Poznania są
na forum ogólnym.
Zatem ja powtórzę to co tam napisałem.
Wydaje się dziwne, że VW wynosi produkcję do Swarzędza, którego
wiceburmistrzem jest p. Agnieszka Hipś - wieloletnia asystentka p. Grażyny
Kulczyk. Jest to dziwne, bo najgłośniej protestującym przeciwko rozbudowie VW
w Antoniku jest, mieszkaniec okolicy, mec. Tomasz Grzybkowski - od kilku lat
pełnomocnik p. Kulczyk. Z panią Hipś mecenas i jego pracownicy kontaktowali
się kiedyś kilka razy dziennie, znają się dobrze, rozumieją...
Kiedyś już Głos Wlkp. wątpił w szczerość intencji tzw. ekologów. Dziś wydaje
się pewne że działalność Ekologicznego Zielińca nie ma z ekologią nic
wspólnego. Odpowiednie organy powinny zbadać legalność działań tego
stowarzyszenia i osób za nim stojących.
Na marginesie - czy nadal toczy się sprawa zaginięcia zarzutów mieszkańców w
MPU ? Jakim cudem reprezentujący wówczas Zieliniec mec. Jackowski, pracownik
kancelarii mec. Grzybkowskiego, wiedział o zaginionych zarzutach ??
Obserwuj wątek
    • biker_0 Re: Ekologiczny Zieliniec 11.06.07, 12:42
      Gwardzisto co do "Faktow" wyglada na to ze pisujesz do nich jedynie
      niestworzone historie.Miniona epoka i dzisiejsze media (w tym twoja wypowiedz)
      pokazują że szkalowanie jest najlepsza metoda ochrony własnych interesów.

Atakujac jedna strone najpewniej inna promujesz.Nieladnie
      • Gość: ruda21 Ekologiczny Zieliniec IP: 87.204.218.* 11.06.07, 13:22
        Gwardzista przytoczyl kilka zapomnianych szczegolow i dodal nowe (co do ich
        wiarygodnosci nie mam akurat zdania). Tak wiec atakowanie go, bez podawania
        jakichkolwiek argumentow jest glupie.
        A jesli idzie o zaginione zarzuty to sledztwo - zdaje sie - zostalo umorzone, po
        podrzuceniu ich z powrotem do MPU. Jesli sie myle, niech mnie ktos oswieci.
      • pies_a Re: Ekologiczny Zieliniec 11.06.07, 13:30
        dziwne zacietrzewienie.prawdopodobnie forumowicz z gwardii (?) cos traci...
        Sprawa jest oczywista VW szuka miejsca i tam sie przeniesie gdzie sie
        rozwinie...
        • Gość: ruda21 Re: Ekologiczny Zieliniec IP: 87.204.218.* 11.06.07, 14:08
          Ekologiczny Zieliniec to twor sztuczny, sluzacy interesom reprezentujacych go
          prawnikow. Przewodniczacy tego stowaryszenia nigdy ic nie wie i odsyla do nich.
          Ci zas nie sa sklonni odpowiedziec na pytania.
    • Gość: marek.es Re: Ekologiczny Zieliniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 14:22
      Podejrzewam, że "ekologiczny Zieliniec" jest tym bardziej ekologiczny, im
      bardziej pod ich działki podchodzi.To tak jak z protestującymi na
      ul.Smołdzinowskiej.Im bliżej,tym drożej.Taka gra.Nie mam nic przeciw,pod
      warunkiem,że miasto nie stanie po jakiejkolwiek stronie ze wskazaniem na VW.
      • Gość: pies_a Re: Ekologiczny Zieliniec IP: *.pl.man-mn.com 11.06.07, 14:36
        Wlasnosc to wlasnosc, czy to dziwne ze sie jej broni ? Nie dziwne ze odsyla do
        prawnikow skoro pytania maja podobnie zaczepny charakter.

• gwardzista Re: Ekologiczny Zieliniec 11.06.07, 21:07
          No proszę, jaki odzew ;) Bardzo mnie on cieszy. A moi adwersaże, niech wskażą
          choćby jedno nieprawdziwe zdanie w mojej wypowiedzi.
          PS. Nikogo nie promouję, po prostu irytuje mnie obłuda.
          • Gość: F. Re: Ekologiczny Zieliniec IP: *.dsl.bell.ca 12.06.07, 07:00
            ...widze tu watki mowiace o poruszaniu sie po miescie rowerem...to bardzo
            niedojzale, i niepowazne sady...

...miasto w ciagu tygodnia - napietego ruchu jego mieszkancow...rozlicznych
            ludzkich potrzeb...nie znosi rowerzystow...

...niedziela owszem...spacerkiem za miastem....wle w miescie poruszanie sie
            rowerem jest zupelnym absurdem...ja to rozumiem piszacych ekologow...szanuje
            ich zdanie....ale panowie badzcie powazni nie cofniemy cywilizacji....tam gdzie
            jeszcze ludzie poruszaja sie rowerem...swiadczy to o jakims ich zapoznionym
            stylu zycia...

...MIASTO JEST DLA LUDZI BIZNESU....biznesy szybkiego...zmotoryzowanego...ci
            ludzie pracuja po pietnascie godzin dziennie....czesto non stop na nogach...i
            wy ich zmusicie do przemierzania miasta na rowerach....?

...rowerowy biznes to taka mloda fantazaj jak ...ulanska...kiedy jest sie
            mlodym w sile wieku....to rower jest bardzo dobra forma rozwojowa...nie
            przecze...ale na peryferiach miast...w parkach....zbiorowych letnich
            wycieczkach rowerowych....przemierzac Swietokrzyskie szlaki...tylko panowie
            daleko od miast....

...kazdego ranka w obrebie 100km. zmierza do Toronto setki tysiecy ludzi...gdy
            na jakiejs z kilku setek autostrad biegnacych do serca miasta zdazy sie
            wypadek...ruch jest zablokowany na godzine dwie moze dluzej...ludzie stoja
            wdychajac spaliny...i nadal nie wiedza skod maja raka....paruje nagrzany
            asfalt...wydzielajac zabojcze tlenki olowiu...jak na polskich domach nagrzana
            papa...nadal nie wiedza skad maja raka...w godzinach obiadowych ida na kurczaka
            do Swich Saletu....wpieprzaja kurczaka chodowanego na farmie ktory nigdy nie
            widzial slonca...tylko jarzenowki....nadal nie wiedza skad maja raka....do
            obiadu podano im salatke...ze szklarni...bezwartosiowa, bo nigdy nie widziala
            promieni ultra fioletowych...a oni nadal nie wiedza skad maja raka....

...niektorzy juz wiedza ze samochod trzeba zostawic na przedmiesciach miasta i
            dalej poruszac sie metrem....to wlasnie przy stacjach metra na peryferiach
            niasta powstaly duze pietrowe parkingi...bo tak zyje sie sprawniej, lepiej i
            zdrowiej.
            • biker_0 Re: 12.06.07, 08:41
              Każdy teren zielony należy chronic.To oaza zycia.To tak jakby koło WPN ktos
              stawial fabryke.Gwardzisto jestes hipokryta bo mieszasz polityke z naturalnym
              prawem czlowieka do zycia blizej natury.Brawo dla wladz Swarzędza które daja
              szanse na rozwiązanie pata, nareszcie pozytywne zmiany
              • biker_0 Re: 12.06.07, 08:51
                Czy wiecie ze w Toronto zostala wybudowana najwyzsza wieza będąca cudem
                inżynierii majaca 553,33 m wysokości.

Pozdrawiam Toronto

pl.wikipedia.org/wiki/CN_Tower
                • Gość: Filip Re: IP: *.dsl.bell.ca 12.06.07, 15:59
                  ...jest cos we mnie z zielonej lodygi -
                  ktora sie czepia kirczowo tematu.

...jest cos we mnie z porannego ptaka -
                  co dospiewac musi sobie stratum.

...jest cos we mnie ....
                  • koperniq Re: 12.06.07, 21:38
                    ..z kamienia polnego-
                    w por roku zmianach zaprawionego

..z ziemi i jej zywiolow -
                    co ja ozywiaja tworza i wypelniaja

..jest cos...
                  • Gość: Filip Re: IP: *.dsl.bell.ca 13.06.07, 06:02
                    ...ladne ujecie....gratuluje..

i.wp.pl/a/f/jpeg/17852/jar2.jpeg
                    Gość portalu: Filip napisał(a):

> ...jest cos we mnie z zielonej lodygi -
                    > ktora sie czepia kurczowo tematu.
                    >
                    > ...jest cos we mnie z porannego ptaka -
                    > co dospiewac musi sobie stratum.
                    >
                    > ...jest cos we mnie ....

....moze to moj blad (w poprzedniej wersji tekstu)..ale zdazalo mi sie juz
                    kilka krotnie pisac razem z moderatorem...na cztery rece...
              • gwardzista Temat dla dziennikarzy śledczych.... 12.06.07, 22:06
                Post od którego rozpocząłem wątek powinien być sygnałem dla dziennikarzy
                śledczych.
                Irytujące jest to, że są w Poznaniu tacy ludzie, którzy dla własnego interesu
                są w stanie sparaliżować pół miasta - tylko dlatego że ich domek wycenili
                prawie jak w Tokio. Po prostu, w sytuacji, w której poczują że można zarobić,
                zachowują się jak drapieżniki czujące krew - przestają myśleć patrzą tylko na
                cel, który muszą osiągnąć.

Jednak są pewne granice załatwiania spraw.

Widzę, że Filip się wk...ił ;). Pozdrawiam w każdym razie....
                • koperniq Re: 12.06.07, 23:22
                  ..z zywiolow
                  co ja trwaia niszcza i pala

..oj jest jest
                  • swaypo . 12.06.07, 23:43
                    meczy zgryzota ? macie wielkie brzuchy ?
                    ja jezdze wszedzie rowerkiem i ciesze sie ze Poz. nalezy do najbardziej
                    zielonych miast w europie.a co moje jest warte tyle ile uwazam
                    • mallard1 Re: . 13.06.07, 08:26
                      Popieram Swarzędz !
                      • gwardzista Nie mam nic do rowerów... 15.06.07, 01:19
                        Ten wątek nie dotyczy walki z rowerzystami, ale wykorzystywania szczytnych idei
                        do rozwiązywania własnych interesów finansowych.
                        • Gość: jm Koniec żartów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 01:16
                          Masz frajerze tydzień na zerwanie kontaktów towarzyskich ze swoimi
                          przyjaciółmi, którzy są uczciwymi ludźmi. Nie chcę, aby smród jaki będzie
                          ciągnął się za tą sprawą dokuczał także mojej rodzinie, nie chcę więcej
                          artykułów w prasie, nie chcę nerwów, nie chcę Ciebie widzieć na oczy.
                          Proszę, obracaj się w towarzystwie sobie równych - masarzy ze Swarzędza,
                          przedsiębiorców, bogatych ludzi, którzy wyznają podobne wartości. Spokojnym
                          ludziom, którzy jeszcze Tobie wierzą daj wreszcie spokój.
                          Nie wygrałeś tej sprawy, wygrywa się uczciwie i honorowo, no ale te pojęcia są
                          Tobie obce.
                          Jeżeli po tygodniu nie spełnisz mojej prośby, spowoduję, że ludzie o których
                          myślę sami się od Ciebie odsuną. Tylko ciekawe kto wtedy będzie się Tobą
                          zajmować na starość ?! Rodzina już nie....
                          • Gość: jm Wziąłeś to sobie do serca ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 13:33
                            Happy birthday dear Pawel !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka