Dodaj do ulubionych

Super wyniki poznańskiej policji

11.06.07, 05:43
Nieźle. Mogliby teraz jeszcze wykorzystać te swoje metody operacyjne w celu
złapania gó..arzy drapiących po szybach w autobusach, na przystankach i
wszelkich innych dostępnych publicznie powierzchniach szklanych. W ostatnich
miesiącach się to paskudztwo bardzo rozprzestrzeniło i wygląda obrzydliwie,
nie mówiąc o stratach.
Obserwuj wątek
    • Gość: M Re: Super wyniki poznańskiej policji IP: *.icpnet.pl 11.06.07, 06:35
      Mi notorycznie okradają samochód pod domem. Spokojna okolica, policji nie widać
      (zimą chociaż jeździli, teraz wcale ich tu nie ma), a gów...rze biegają po nocy,
      okradają samochody, demoluję klatki i bawią się w najlepsze, gdy ich rodzice śpią...
      Dlatego fajnie jest pogłaskać się statystykami, ale to obywatele muszą odczuć,
      że jest bezpieczniej, a nie przeczytać o tym w gazecie...

• Gość: Gość J. Super wyniki poznańskiej policji IP: 217.168.129.* 11.06.07, 11:26
      Gó... prawda.
      Statystyki jedno życie drugie.
      Być może w papierkach lepiej to wygląda niż rok temu.

Koledze okradli piwnice. Policja nie chciała przyjąć zgłoszenia bo małe straty,
      stary rower, nie chciało im się, mają ważniejsze sprawy, etc.
      Nie przyjmując zgłoszeń mają mniej w papierkach
    • Gość: w o strzelaniu w plecy nic nie ma? to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 14:13
      dziwne??
    • Gość: dante Super wyniki poznańskiej policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 16:11
      Jakas sciema ogolnie, ja jakos nie widze u siebie na osiedlu zadnego patrolu,
      nawet jak sie po nich dzwoni.ONI zawsze sa tam gdzie nie trzeba.Zamiast zrobic
      porzadek z pijakami na osiedlach to oni sobie jezdza sprawdzac czy woda w
      jeziorze ciepla...Prawda jest taka ze w Poznaniu policja ma wszystko gdzies i
      dziala beznadziejnie!
      • krystin3 Re: Super wyniki poznańskiej policji 11.06.07, 19:31
        Święta prawda. Dobry wynik nie jest zasługą policji, ale przedsiębiorczości i
        rozumu Poznaniaków. Dzisiaj wszyscy korzystają z prywatnych firm ochroniarskich
        i parkingów strzeżonych. Na policję nie ma co liczyć, nie potrafi złapać
        złodzieja nawet spod kamery.
        • Gość: Jerry Re:Przestępcy też wyjechali IP: *.izacom.pl 11.06.07, 21:58
    • Gość: wilda Ale sobie "wlali" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:27
      Na SM i policję nie ma co liczyć. Ile się nadzwoniłem i e-maili wysłałem bez
      odzewu. Dzielnicowy e-mail odbierał tydzień - uczył się dopiero kompa obsługiwać?!
      Bo mnie aż nosi jak widzę gównażerię, która zrobiła sobie ze ściany
      bloku osłoniętej zielenią wc i pijalnię piwa. Oczywiście oprócz znanych
      wyrazów-przerywników na k, ch, j lecą śmieci - butelki, papiery, pety. Zieleń
      jest niszczona i podpalana, blok osmalony i popaprany bohomazami.
      Nikogo to z w/w służb nie obchodzi : / Pomimo wielu zgłoszeń patrolu ani SM ani
      policji nie było. A wandale i chuliganeria nadal robi swoje.
    • Gość: Q A jaki jest sposób na te super wyniki ? IP: 195.20.110.* 13.06.07, 11:20
      Każdy kto choć raz zgłaszał/próbował zgłosić coś na Polcje doskonale wie, jak
      Policja poprawia sobie statystyki.
      Po prostu nie przyjmują zgłoszeń, dają do zrozumienia żeby czegoś tam nie
      zgłaszać, a jak się natrafi jakiś namolny klient - to po prostu tak mu dać do
      wiwatu, żeby raz na zawsze odechciało mu się cokolwiek przychodzić zgłaszać.
      A czego nie ma w papierach - tego nie ma w statystykach i od razu skuteczność
      działania się podnosi, przestępczość spada i premie lepsze...
      Jak byłem kiedyś coś zgłosić to najpierw 2 godziny czekałem w poczekalni na
      Kochana, a potem od pani Policjant, która w końcu łaskawie po mnie zeszła,
      dowiedziałem się, że tą sprawę musze zgłosić na innym komisariacie (choć w
      "recepcji" dokładnie powiedziałem co i jak i kazano mi czekać), bo jak zgłosze u
      nich to oni będą i tak musieli przesłać papiery na inny komisariat a to potrwa.
      Ponieważ nie chciało mi się łazić i powiedziałem, że zależy mi na zgłoszeniu a
      nie na tym ile to potrwa i zgłosze tutaj - to ze skwaszoną miną Pani Policjant
      zaprosiła mnie na górę i spisywała zeznania - z przerwami na konsultacje z
      kolegami w innych sprawach - przez 3 godziny. W sumie 5 godzin straconych na
      jedno zgłoszenie.
      Teraz już też chyba mocno się zastanowie przed pójściem, czy warto mi marnować
      pół dnia.
    • Gość: tur Policja jest ciągle do kitu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:18
      O sprawności naszej Policji uwierzę wtedy gdy przestanę słyszeć huk
      motocykli bez tłumików i stada pierdzących samochodów z przerobionymi
      tłumikami.
      To najprostsza rzecz jaką bez specjalnego wysiłku może nasza Policja
      wykonać. Dopóki tego nie dokona to będzie dawać świadectwo swojej
      niesłychanie kosztownej beznadziejności.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka