Dodaj do ulubionych

Źle się dzieje w stolicy

IP: 213.25.33.* 30.07.01, 10:09
Przeczytajcie artykuł Życia Warszawy!!
http://www.zw.com.pl/art6.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Warschau Re: Źle się dzieje w stolicy IP: *.nm.matrix.pl 30.07.01, 10:23
      Od kiedy to poznaniacy interesują się tak sprawami Warszawy?
      Jako mieszkańcy stolicy wiemy dobrze jacy ludzie (nieroby, krętacze, oszuście,
      łapówkarze) pracują w zarządach różnych urzędów miejskich i firm z nimi
      współpracujących. Tak się składa, że niewiele sami mozemy z tym fantem coś
      zrobić. Okazuje się bowiem, ze stanowiska w urzędach tak ważnych dla miasta są
      obsadzane z nadań partyjnych...Wiesz, koleżka załatwia kolezce ciepłą
      posadkę...I to załatwia koleżce, który mieszka np. na stałe w jakimś Piotrkowie
      Trybunalskim i nie ma zielonego pojęcia o tym jak się zyje w wielkim mieście...

A tak na marginesie P.B. - nie macie swoich problemów w Poznaniu, ze tak
      zainteresowałeś się stolicą? Nikt u Was nie bierze łapówek?
      Nikt z Warszawiaków nie wtrąca się w wewnętrzne, administracyjne sprawy
      Poznania, więc zapytam jeszcze raz - skąd to nagłe zainteresowanie?
      • Gość: P.B Re: Źle się dzieje w stolicy IP: 213.25.33.* 30.07.01, 10:53
        Gość portalu: Warschau napisał(a):

> Od kiedy to poznaniacy interesują się tak sprawami Warszawy?
        > Jako mieszkańcy stolicy wiemy dobrze jacy ludzie (nieroby, krętacze, oszuście,
        > łapówkarze) pracują w zarządach różnych urzędów miejskich i firm z nimi
        > współpracujących. Tak się składa, że niewiele sami mozemy z tym fantem coś
        > zrobić. Okazuje się bowiem, ze stanowiska w urzędach tak ważnych dla miasta są
        > obsadzane z nadań partyjnych...Wiesz, koleżka załatwia kolezce ciepłą
        > posadkę...I to załatwia koleżce, który mieszka np. na stałe w jakimś Piotrkowie
        >
        > Trybunalskim i nie ma zielonego pojęcia o tym jak się zyje w wielkim mieście...
        >
        > A tak na marginesie P.B. - nie macie swoich problemów w Poznaniu, ze tak
        > zainteresowałeś się stolicą? Nikt u Was nie bierze łapówek?
        > Nikt z Warszawiaków nie wtrąca się w wewnętrzne, administracyjne sprawy
        > Poznania, więc zapytam jeszcze raz - skąd to nagłe zainteresowanie?

Denerwuje mnie cała ta sprawa!
        1) Moim zdaniem powinno w Warszawie istieć 9 niezależnych gmin i nic pozatym!!
        Mieszkańcy powinni wybierać radnych i burmistrzów. Urząd prezydenta całej
        Warszawy powinien zostać zlikidowany!!
        2)Jaka partia żądzi Warszawą?
        3)Te wszystkie afery bardzo źle wpływają na wizerunek Warszawy!!!
        4) Wszędzie są łapówki, jednak w Poznaniu nie jest tak źle. Podoba mi się obecny
        zarząd - głównie wiceprezydent Frankiewicz lecz trochę nie pasuje prezydent
        Grobelny. Nasi prezydenci próbują nie mieszać się w różne afery! np. rok
        wcześniej jeden z inwestorów, który chciał uzyskać pozwolenie na budowę nowego
        hipermarketu - próbował to zrobić "trochę" nielegalnie wręczając łapówkę, ale jak
        to na poznaniaka przyznało jeden z członków zarządu odmówił!!
        • Gość: q Re: Źle się dzieje w stolicy IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 30.07.01, 10:56

odmowil, bo inwestor dawal za malo!!!
        • Gość: Warschau Re: Źle się dzieje w stolicy / do P.B./ IP: *.nm.matrix.pl 30.07.01, 11:11
          Gość portalu: P.B napisał(a):

> Denerwuje mnie cała ta sprawa!

Mnie tez bardzo denerwuje...Zreszta większość warszawiaków również...

> 1) Moim zdaniem powinno w Warszawie istieć 9 niezależnych gmin i nic pozatym!!

9 niezależnych gmin - zgadzam się! Ale nie mozna dopuścic równiez do takiego
          podziału miasta, który zaburzy jego działanie jako miasta - całości. Wszystkie te
          gminy są jednak integralną częścią całego organizmu miejskiego!

> Mieszkańcy powinni wybierać radnych i burmistrzów. Urząd prezydenta całej
          > Warszawy powinien zostać zlikidowany!!

Mieszkańcy wybierają radnych...Ale posłowie w ustawie o Warszawie wymyśliło, ze
          ma ich być ponad 700-set! I to jest chore! Jakiś poseł z pipidówka tworzy jakąś
          chorą ustawę nie pytając nawet o zdanie samych warszawiaków. I jak widzisz zycie
          w Warszawie nie jest takie różowe jak zamiast sami decydować o ustroju i
          kształcie miasta mamy narzucone z góry totalnie bzdurne zalecenia...
          Co do radnych...powinno ich być co najwyżej 150 i każdy kandydat na ewentualnego
          radnego powinien przejść lustrację finansową aby uniemozliwić mu korupcję...
          Co do prezydenta miasta - powinien być takowy, aby miał kto trzymać wszystko w
          jednej garści a nie w dziewięciu...NY też ma burmistrza jednego na całe miasto...

> 2)Jaka partia żądzi Warszawą?

Z tego co wiem przewagę ma UW i SLD, choć odnoszę wrażenie, ze najwięcej mącą AWS-
          owcy...

> 3)Te wszystkie afery bardzo źle wpływają na wizerunek Warszawy!!!

Zgadzam się z Tobą w 100%. Chluby miastu to napewno nie przynosi...Najwyższ czas
          ukrócić dzaiłalność aferzystów....

> 4) Wszędzie są łapówki, jednak w Poznaniu nie jest tak źle. Podoba mi się obecn
          > y
          > zarząd - głównie wiceprezydent Frankiewicz lecz trochę nie pasuje prezydent
          > Grobelny. Nasi prezydenci próbują nie mieszać się w różne afery!

Wszędzie jest łapówkarstwo i afery, ale porównaj wielkość Warszawy z wielkością
          Poznania...Niestety w Warszawie są proporcjonalnie większe afery, bo i w grę
          wchodzą tu większe pieniądze...Jak w pokerze...

A tak na marginesie P.B. - miło, ze przejmujesz się kłopotami mieszkańców
          stolicy...
          Pozdro!

• Gość: P.B Re: Źle się dzieje w stolicy / do P.B./ IP: 213.25.33.* 30.07.01, 12:07

> Gość portalu: P.B napisał(a):
            >
            > > Denerwuje mnie cała ta sprawa!
            >
            > Mnie tez bardzo denerwuje...Zreszta większość warszawiaków również...
            >
            > > 1) Moim zdaniem powinno w Warszawie istieć 9 niezależnych gmin i nic poza
            > tym!!
            >
            > 9 niezależnych gmin - zgadzam się! Ale nie mozna dopuścic równiez do takiego
            > podziału miasta, który zaburzy jego działanie jako miasta - całości. Wszystkie
            > te
            > gminy są jednak integralną częścią całego organizmu miejskiego!
            >
            > > Mieszkańcy powinni wybierać radnych i burmistrzów. Urząd prezydenta całej
            > > Warszawy powinien zostać zlikidowany!!
            >
            > Mieszkańcy wybierają radnych...Ale posłowie w ustawie o Warszawie wymyśliło, ze
            >
            > ma ich być ponad 700-set! I to jest chore! Jakiś poseł z pipidówka tworzy jakąś
            >
            > chorą ustawę nie pytając nawet o zdanie samych warszawiaków. I jak widzisz zyci
            > e
            > w Warszawie nie jest takie różowe jak zamiast sami decydować o ustroju i
            > kształcie miasta mamy narzucone z góry totalnie bzdurne zalecenia...
            > Co do radnych...powinno ich być co najwyżej 150 i każdy kandydat na ewentualneg
            > o
            > radnego powinien przejść lustrację finansową aby uniemozliwić mu korupcję...
            > Co do prezydenta miasta - powinien być takowy, aby miał kto trzymać wszystko w
            > jednej garści a nie w dziewięciu...NY też ma burmistrza jednego na całe miasto.
            > ..
            >
            > > 2)Jaka partia żądzi Warszawą?
            >
            > Z tego co wiem przewagę ma UW i SLD, choć odnoszę wrażenie, ze najwięcej mącą A
            > WS-
            > owcy...
            >
            > > 3)Te wszystkie afery bardzo źle wpływają na wizerunek Warszawy!!!
            >
            > Zgadzam się z Tobą w 100%. Chluby miastu to napewno nie przynosi...Najwyższ cza
            > s
            > ukrócić dzaiłalność aferzystów....
            >
            > > 4) Wszędzie są łapówki, jednak w Poznaniu nie jest tak źle. Podoba mi się
            > obecn
            > > y
            > > zarząd - głównie wiceprezydent Frankiewicz lecz trochę nie pasuje prezyde
            > nt
            > > Grobelny. Nasi prezydenci próbują nie mieszać się w różne afery!
            >
            > Wszędzie jest łapówkarstwo i afery, ale porównaj wielkość Warszawy z wielkości
            > ą
            > Poznania...Niestety w Warszawie są proporcjonalnie większe afery, bo i w grę
            > wchodzą tu większe pieniądze...Jak w pokerze...
            >
            > A tak na marginesie P.B. - miło, ze przejmujesz się kłopotami mieszkańców
            > stolicy...
            > Pozdro!
            >

Przejmuję się? Nie podoba mi się tylko ten wielki syf jaki się tworzy!Coś należy
            z tym wszystkim zrobić, chociaż z drugiej strony cieszę się z warszawskich
            kłopotow to przecież źle wpływa na wizerunek stolicy, a i Poznań na tym w
            przyszłości skorzysta. Jednak także źle to wszystko wpływa na wizerunek całej
            Polski na arenie międzynarodowej. Mam w tej sprawie mieszane uczucia! Jednak wy
            wybieracie radnych,wy rozliczycie ich w nast. wyborach.Moim zdaniem majlepiej
            głosować na niezależnych ja w tych najbliższych wyborach tak zrobię. Jednak dla
            mnie są najważniejsze wybory regionalne za rok, wtedy policzymy się z radnymi,
            nie chcę już AWS czy UW (ani PO) zawiodłem się na nich, z drugiej strony jako
            człowiek o poglądach prawicowych na postkomunistów nigdy głosować nie będę! Więc
            zostają niezależni!
      • Gość: Sergio Re: Źle się dzieje w stolicy - do Warschau IP: 212.126.22.* 30.07.01, 20:25

> Od kiedy to poznaniacy interesują się tak sprawami Warszawy?
        > Jako mieszkańcy stolicy wiemy dobrze jacy ludzie (nieroby, krętacze, oszuście,
        > łapówkarze) pracują w zarządach różnych urzędów miejskich i firm z nimi
        > współpracujących. Tak się składa, że niewiele sami mozemy z tym fantem coś
        > zrobić. Okazuje się bowiem, ze stanowiska w urzędach tak ważnych dla miasta są
        > obsadzane z nadań partyjnych...Wiesz, koleżka załatwia kolezce ciepłą
        > posadkę...I to załatwia koleżce, który mieszka np. na stałe w jakimś Piotrkowie
        >
        > Trybunalskim i nie ma zielonego pojęcia o tym jak się zyje w wielkim mieście...
        >
        > A tak na marginesie P.B. - nie macie swoich problemów w Poznaniu, ze tak
        > zainteresowałeś się stolicą? Nikt u Was nie bierze łapówek?
        > Nikt z Warszawiaków nie wtrąca się w wewnętrzne, administracyjne sprawy
        > Poznania, więc zapytam jeszcze raz - skąd to nagłe zainteresowanie?

Warschau, skąd twoje oburzenie? Chciałoby sie powiedzieć: i kto to mówi? Przecież
        to ty przejawiasz niezdrowe zainteresowanie Poznaniem, to ty epatujesz
        nas "rewelacjami" na temat naszego miasta, to twoją ambicją na tym forum jest
        dogryzanie poznaniakom (sam to stwierdziłeś), jakby dla ciebie nic innego na tym
        świecie nie istniało. To ty w zabawny sposób okazujesz swoją satysfakcję jak ktoś
        cię zauważy i skrytykuje (może to i sposób na zwrócenie na siebie uwagi). I teraz
        TY masz pretensje do kogoś z nas, że wyraża zainteresowanie stolicą?? Sam nas
        prowokujesz, może nie? Oczywiście mamy swoje problemy i chętnie nimi się
        interesujemy. To teraz ja ciebie zapytam: nie masz swoich problemów, że tak żywo
        interesujesz się Poznaniem, że tak często zabierasz głos tutaj i zarzucasz nas
        swoimi "sensacyjkami" o nas? Zanim na kogoś się będziesz oburzał czasem pomyśl
        czy nie jesteś taki sam.
        Jest takie przysłowie: kto mieczem wojuje od miecza ginie.
        pozdro :-) czekamy na jakieś optymistyczne wieści z Wawy od ciebie

• Gość: Sed Re: Źle się dzieje w stolicy - do Serggio (co ty Hiszpan?) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.01, 23:11
          Spójrz pajacu! Warschau burzy się jak obrażacie Warszawę i warszawiaków kołku!
          I nigdy się nie wtrącał w sprawy Poznania ciole! Czytaj posty uważnie! takiś
          matoł jak wszyscy poznaniaki!
          • Gość: P.B Re: Źle się dzieje w stolicy - do Serggio (co ty Hiszpan?) IP: 213.25.33.* 31.07.01, 11:28
            Gość portalu: Sed napisał(a):

> Spójrz pajacu! Warschau burzy się jak obrażacie Warszawę i warszawiaków kołku!
            > I nigdy się nie wtrącał w sprawy Poznania ciole! Czytaj posty uważnie! takiś
            > matoł jak wszyscy poznaniaki!

Du bist dumm, sehr dumm!!
    • Gość: q Re: Źle się dzieje w stolicy IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 30.07.01, 10:48

w Poznaniu widac jest wszystko cacy.
      • Gość: canemuto Re: Źle się dzieje w stolicy IP: *.icpnet.pl 30.07.01, 21:28
        Gość portalu: q napisał(a):

>
        > w Poznaniu widac jest wszystko cacy.

bardzo trafna, dowcipna, niebanalna i nie prowokacyjna uwaga, q... tak trzymac -
        np. na forum warszawskim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka