kajciech 18.07.07, 23:35 Po raz kolejny udało się tzw. gazecie pospluwać sobie na miasto na którego łonie żeruje. Ogarnia mnie coraz większe obrzydzenie na samą myśl o ludziach którzy uważają takie brukowe gryzmoły za artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trybusz Re: Jak Poznań traktuje honorowych obywateli IP: *.echostar.pl 18.07.07, 23:45 ważne że jest sensacja i nakład zejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łękotka A kiedy zaułek Feldman? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 23:51 Tutej.pl pisał też niedawno, że podobny problem jest z zaułkiem Feldman. Mineło już pół roku od śmierci aktorki a zaułka jej imienia jak nie było tak nie ma. Może będzie we wrześniu, może w paździerzu, a może za rok? Tu jest link: www.tutej.pl/cms.php?i=24109 W Pozanniu zawsze na przeszkodzie stają jakieś debilne przeszkody, albo terminy. W Wawie na rondzie De Gaulle stanęła palma afrykańska z plastiku. W Poznaniu pewnie nie mogłaby stanąć ze względu na przepisy CITES lub takie o wprowadzaniu obcych gatunków roślin do ekosystemu Wielkopolski. (to mi się udało, nie?) Odpowiedz Link Zgłoś
baerenfang oj naiwny, naiwny, naiwny..... 19.07.07, 09:37 gazety są od przynoszenia dochodu wydawcom, nie od informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Autobusy 19.07.07, 17:30 "Znam w Poznaniu ulice, po których jeżdżą autobusy, choć one formalnie nie istnieją." Ja znam kilka miejsc, które formalnie są ulicami, ale w razie wizji lokalnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr Re: Autobusy IP: *.icpnet.pl 19.07.07, 19:03 Jeśli chodzi o ulice 5 stycznia, czy św. Wawrzyńca to rzeczywiście nie da się przejść wzdłuż całej ich długości, z tej prostej przyczyny że na planie miasta figurują jako niepowiązane ze sobą odcinki... No ale przecież to żaden sekret, i plan miasta odpowiada w tym wypadku stanowi faktycznemu. Zły przykład:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr Re: Autobusy IP: *.icpnet.pl 19.07.07, 19:04 PS. ulica Franowo na moim planie miasta jest zaznaczona tylko obok giełdy, więc o jakim teoretycznie wyznaczonym miejscu mówisz? Może masz nieaktualny plan miasta po prostu? Skoro wszystko na planie zgadza się ze stanem faktycznym, to w czym tkwi problem? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: Autobusy 20.07.07, 10:54 > PS. ulica Franowo na moim planie miasta jest zaznaczona tylko obok giełdy, > więc > o jakim teoretycznie wyznaczonym miejscu mówisz? Może masz nieaktualny plan > miasta po prostu? Skoro wszystko na planie zgadza się ze stanem > faktycznym, to w czym tkwi problem? Po pierwsze, zupełnie nie poruszałem sprawy planu miasta. Plany miasta są teraz drukowane przez firmy prywatne i każdy może sobie wydrukować co tam chce. Ulica, która łączy dawną Majakowskiego i Żelazną (w rejonie m. os. Rusa i Przemysława) nazywa się Franowo. No chyba że przy okazji Baraniaka i Dymka przechrzcili ją na jakiegoś biskupa. Generalnie chodziło mi o to, że są ulice, które gdzieś w środku swojego biegu znikają i pojawiają się kawałek dalej, albo - co gorsza - w ogóle się nie pojawiają. Na Morasku jest masa tzw. "ulic", które mają fizyczną postać kolein wyjeżdżonych w zbożu na całej swojej długości. Więc jeżeli urzędasy uważają, że najważniejsze jest to, co widnieje w ich papierach, to niech się nie ośmieszają i ulice "teoretyczne" niech zaistnieją w terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
macraven Re: Jak Poznań traktuje honorowych obywateli 21.07.07, 02:04 Gazeta pisze co pisze, fakt ze ma z tego kase, ale sytuacja jest faktycznie dosc kompromitujaca. Z tego co wiem Prof. Zakrzewski mial sporo zaslug oraz byl dobrym czlowiekiem tak w zyciu publicznym jak i prywatnym. Jako honorowemu czlonkowi miasta osobie z dosc duzym dorobkiem w zyciu cos sie od Poznania nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Nikt Należy, należy... roszczeniowa postawa IP: *.echostar.pl 21.07.07, 12:14 Nikomu nic się nie NALEŻY. Każdy ma to na co sobie zapracuje. Tak powinno być. Zamiast mącić wodę Wybiórcza mogła napisac kim był Zakrzewski bo ja tego Pana nie znam. Nie wiem co takiego zrobił dla Poznania. Co mu się za to należy??? Jak w komunie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jendrek Re: Jak Poznań traktuje honorowych obywateli IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.07, 13:02 W Urzędzie Miasta już przyspieszyli. W sobotę piszą o poniedziałku w czasie przeszłym i nawet zdjęcia są. www.poznan.pl/mim/public/wiadmag/news.html?co=print&id=21517&instance=1016&lang=pl Rychu nadgania? Odpowiedz Link Zgłoś