Dodaj do ulubionych

Inea Pak - proszę o opinię

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 18:32
Zamierzam rozstać się z Tepsą.
Oferta INEA Pak (telewizja, internet i telefon w jednym gniazdku)
wygląda na dość interesującą, ale...
Mam prośbę do forumowiczów – jeżeli ktoś posiada jakieś
doświadczenia, proszę o podzielenie się nimi...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.icpnet.pl 20.08.07, 16:39
      Od maja korzystam z ich oferty.Tepsie podziękowałam.
      Jeśli chodzi o rach.tel.to różnicę widać sporą-tym bardziej że dużo
      rozmawiam przez stacjonarny.W tepsie abonament 50zł.w inea płacę
      15zł.Min.rozmowy w inea również jest tańsza.Jeśli chodzi o
      internet,i telewizjię wszystko jest ok.Znajomi moi, również są
      zadowoleni z ich usług.
    • Gość: mia Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.icpnet.pl 28.08.07, 22:02
      korzystam od kilku miesięcy. koszt przeniesienia numeru z tpsa (60
      zł) zwraca sie szybko. inea załatwia wszelkie formalności. abonament
      15 zł. infolinia działa bez zarzutu. moim zdaniem warto (niewiele
      rozmawiam, raczej tylko odbieram - może dla osób często dzwoniących
      najlepsza jest oferta Tele2 z darmowymi rozmowami przez cały dzień
      do wszystkich nr stacjonarnych).

minusy:
      - telefon nie działa, jeśli nie ma prądu (a czasami zdarzają się u
      mnie wyłączenia)- ale w takich rzadkich awaryjnych sytuacjach zawsze
      przecież jest komórka
      - opłata za inicjację połączenia (ale to chyba teraz standard u
      wszystkich operatorów)
      - występowało echo przy rozmowach przychodzących. po interwencji
      problem usunięto
      - cena za internet (59 zl za 1 Mb) jest już teraz chyba mało
      konkurencyjna - dlatego zastanawiałabym sie czy podpisywać umowę na
      rok. choć oferta jest na tyle lepsza od oferty tpsa, że nawet tracąc
      na internecie zyskuje się na telefonie, więc bilans wychodzi na zero
      (tpsa zaś na pewno nie obniży cen abonamentów telefonicznych).
      - brak darmowych rozmów - w Erze domowej (przy komórce w Erze
      abonament 20 zł, bez - 25 zł) jest godzina - no i można gadać poza
      mieszkaniem
      - nadal płaci się dwa rachunki - jeden za telewizję, drugi za
      internet i telefon
      • Gość: ola Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.icpnet.pl 06.04.08, 01:44
        My mamy inea pak od listopada 2005 i przyznam ze nie bylo wiekszych
        problemow.Tez mielismy tepse i oczywiscie zrezygnowalismy szczegolnie ze wzgledu
        na internet-musimy miec dosyc duza szybkosc-mamy 2mb czy nawet wiecej za
        79zl/mies.W tepsie byly limity sciagania(kiedy jeszcze mielismy umowe): to jest
        opcja do kitu bo jak wykorzystales limit swoj miesieczny to net spowalnial nawet
        10 krotnie!Mamy taryfe tel.zlota za 20zl i nie placimy za inicjacje
        polaczenia(przeliczylismy dokladnie i sie oplaca).Nie dzwonimy czesto.Przerwy
        techniczne sa owszem ale nie czesciej niz raz w mies.i to bardzo krotkie.Nie
        mielismy echa przy rozmowach ale wiem ze inni mieli(mieszkamy na łazarzu,moze to
        ma znaczenie).Owszem placisz dwa rachunki ale sa kasy ich i bez prowizji
        zaplacisz te rachunki(- jest to ze po 10 sa duze kolejki tam)my placimy
        poleceniem przelewu na poczcie.W razie pytan pisz na gg: 7641666 Pozdro
    • Gość: piotrek Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.icpnet.pl 27.11.07, 17:26
      tylko nie inea. Mam od dwóch miesiey i co tydzien sa usterki:
      - brak obrazu
      - brak dostepu do internetu
      - brak sygnalu telefonicznego.
      za kazdym razem to samo panowie przychodza mowia ze to moze kabel-
      ciagna wlasny i okazuje sie ze to jednak nie jest wina kabla.
      Ida do swojej skrzynki na osiedlu - po przyjsciu mowia ze to wina
      wzmacniacza-po czym oczywiscie problem sie powtarza - i znow dzwonie
      na onfolinie-zglaszam usterke i tak jest non stop. Nigdy wiecej z
      nimi nie podpisze umowy. Odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Partacze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: młoda_eme Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.icpnet.pl 02.12.07, 22:32
        mam od 2 miesięcy. Ogólnie ok. Jedyne zastrzeżenia to to ze mniej więcej jeden
        dzień w tygodniu internet zwalnia o połowę.... no i kanały, mi paru brakuje ale
        to już kwestia zainteresowań i gustu i przyzwyczajenia.
        • Gość: G Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.icpnet.pl 15.12.07, 00:34
          Mam Inea Pak od tygodnia i jestem dosyć zadowolony - jedyne na co mogę się
          uskarżać to problemy z DNS, co jakiś czas net staje na 30-60 sek dopóki nie
          zostanie znaleziony serwer DNS... ale może to ustawienia Windy, bo w Linuksie
          chyba to nie występuje.
          • Gość: cak Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.icpnet.pl 28.03.08, 23:31
            Polecam. Ktos wspominal o cenie netu 1mb...Pamietaj,ze u innych operatorow
            doliczasz cene za abonament tel. Przelicznik prosty.
            • Gość: nikka Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.icpnet.pl 08.04.08, 22:38
              ja też polecam, mam od półtora roku, uciekłam z tepsy bo strasznie
              zdzierali. Tutaj mam zestaw z internetetem tivi i telefonem w zlotej
              taryfie - calość 91 zł. Od bodajże grudnia podwyższono internet do 2
              mb za darmo. Działa szybciutko, reakcja na usterki naprawdę
              błyskawiczna, nie to co w tepsie gdzie wiecznie słyszałam "Mamy tyle
              i tyle dni na usunięcie usterki". No i dobre jest to że jak się
              przeoczy rachunek to nie tylko przysyłają wezwanie ale i dzwonią na
              kom z przypomnieniem.
              Polecam .
    • Gość: anty Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.icpnet.pl 20.04.08, 21:08
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=78429861
    • Gość: gosc Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.icpnet.pl 30.01.09, 13:27
      moim zdaniem to jedna z najgorszych,mam INEE i nie jestem
      zadowolony.Dekoder HD,to lipa,troche może naciąga obraz,ale jest
      mglisty,slaba jest siła sygnału(maksymalnie dochodzi do 22%)Co stego
      że jest na jednym kablu wszystko?jak przez to osłabiony jest sygnał?
      A za jednen program TVN-HD płace 5zł.LIPA!!!Planuje zmienic na N-ke.
    • kinga39-651 Re: Inea Pak - proszę o opinię 15.02.09, 22:32
      Nieeee!!! tylko nie Inea !
      Poważnie się zastanów nad podpisaniem umowy. Ja podpisałam w połowie
      lipca 2007 (miałam "złoty" telefon, podstawową tv i 1 MB).Jako nowy
      użytkownik musiałam podpisać umowę na 1,5 roku. Po 3 miesiącach
      okazało sie ,że telefon działa jak krótkofalówka (pogłos i głucha
      cisza jak zaczynasz mówić- mieszkam na Ratajach), dodatkowo co
      miesiąc chcąc uregulować rachunek za te "usługi" musiałam przez 20
      minut słuchać jakiegoś kretyńskiego marsza żałobnego z infolinii (
      na własny koszt) aby dowiedzieć się ile przegadałam, bo rachunki nie
      dochodziły!.Miałam dość. Po kilku miesiącach Tepsa założyła mi
      normalny telefon. Poprosiłam o zlikwidowanie mi abonamentu
      telefonicznego (chciałam korzystać tylko z internetu i TV). Okazało
      się, że muszę jeszcze przez rok płacić za telefon ( sam abonament,
      bo nawet aparatu telefonicznego nie mam podłączonego) ponieważ w
      przeciwnym razie zapłacę karę wyższą niż ten roczny abonament... OK,
      moja wina nie przeczytałam dokładnie umowy w lipcu 2007.Teraz w
      lutym moja umowa przestała byc ważna. Pojechałam do Inei aby ją
      rozwiązać ( przez telefon okazało się że nie można). I wiesz co?
      owszem rozwiążą ze mna umowę ale w kwietniu! i na dodatek za luty i
      marzec mam płacić 50 % więcej niż do tej pory! ( prawie 200 zł)- Bo
      juz nie ma umowy!
      Nigdy więcej z tymi złodziejami nie podpiszę żadnej umowy! tym
      bardziej, że internet działa dziadowsko, albo wcale ( i bardzo
      często zgłaszałam ten problem na ich infolinię). Internet działa mi
      najczęściej na 1/3 prędkości a bardzo często był wyłączany. telefon -
      to poprostu katastrofa! sprawdzę jeszcze jakie mam szanse na TV
      poza Ineą bo ponoć tu gdzie mieszkam nie ma innej opcji a chciałabym
      się jednak uniezależnić od niepoważnej, bezczelnej firmy.
      Acha! ktos tutaj napisał, że powiadamiają przed wyłączeniem z
      powodu "przeoczonego" rachunku.. cha cha! mi wyłączyli mimo
      zapłaconego rachunku bez uprzedzenia i musiałam im udawadniać, że
      zapłaciłam mailowo! skandal!
      Reasumując: firma bardzo sztywna, nie masz szans aby np w przypadku
      uzasadnionej rezygnacji z ktorejs z usług ( np tak jak ja z
      telefonu, ktory nie działał jak należy) móc cokolwiek zmienić bo
      dowalą Ci takie kary za zerwanie umowy, że specjalnie nie będzie Ci
      sie to opłacało.A juz teraz po zakonczeniu kontraktu.. wystarczyło
      drobnym drukiem dopisać, że po zakonczeniu umowy skończyła się
      promocja( która trwa ZAWSZE) i bedziesz płacic 50% więcej bez umowy.
      Szybciej niz te dwa miesiące tez nie masz szans na uwolnienie się od
      Inei. Kosmos!
      • Gość: mg12 Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.chte.put.poznan.pl 09.09.09, 09:03
        Mam od paru lat. tylko TV, na jakość nie narzekam, ale kontakt z
        firmą jest tragiczny, nic nie załatwisz przez Tel. Za kazdym razem
        trzeba jechac do firmy, nie powiadamiają o końcu umowy. Firma jest
        totalnie nieprzyjazna klientowi. "Płać nie marudź i bierz co dajemy"
        • Gość: gościu Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.inotel.pl 11.03.10, 19:51
          jeśli masz możliwość to weź lepiej INOTEL PAK, a raczej trójpak, czy jak tam to
          się u nich nazywa, oto moje argumenty za INOTEL'em w odpowiedzi do zarzutów pod
          kątem INEI:

-firma elastyczna, dużo rzeczy da się z nimi załatwić
          -nawet jeśli są jakieś sprzeczki, usługa źle działa to starają się iść klientowi
          na rękę, oczywiście też sprawa musi być zasadna
          -mają stabilne łącze- światłowód dociągnięty do każdego bloku
          -nie ma przerw w dostępie do internetu, chyba że poza wyjątkami o jakich
          powiedział mi konsultant na infolinii, czyli: kradzież urządzeń z piwnicy, brak
          prądu przez ileś tam godzin (bo wysiadają ich baterie, czy coś tam), problem
          występujący globalnie albo modernizacja łącza
          co tu jeszcze...
          -z telefonem mam czasem problem, bo jest jakieś echo, ale przy cenie 1 pln za
          100 min do pl i ue przymykam oko, zresztą to telefon voip, więc można
          powiedzieć, że "to rozumiem", zresztą też jak każdy mam kome
          -tv się przycina u mnie, ale po telefonie do firmy i kartach wyłożonych na stół
          (rezgynuję albo coś z tym robią) powiedzieli mi bez ukrywania czegokolwiek, że
          problemy występują i przez jakiś czas jeszcze bedą występowały ;< ale diagnozują
          to i będą wiadomo naprawiać, bo zależy im na tym żeby być konkurencyjni i
          zyskiwać klientów, a nie ich tracić

pakiet, który mam podłączony to, trójpak, czyli:
          internet 20 Mbit/s za 64 pln
          telefon- 100 darmowych minut pl i ue za 1 pln
          i telewizja cyfrowa 44 pln z dekderem hd za 5 pln
          drugi dekoder kosztuje 1 gr, ale bez hd
          cały pakiet to 114 pln i wpierszym miesiącu za podłączenie zapłaciłem tyle ile
          za pakiet, czyli bez jakichś tam instalacji

umowa na czas nieokreślony i jeden miesiąc wypowiedzenia, gdzie w inei jest coś
          takiego?
          jeśli się wam nie podoba, to zawsze możecie po miesiącu zrezygnować- firma na
          tym traci (:

pozdrawiam
    • Gość: Karminek Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.xdsl.centertel.pl 27.09.10, 18:23
      Nie polecam Inei !!!!!!!!!!!
      Badziewie i jeszcze raz badziewie!!!!!! Mialam od nich internet i to byla porazka!!! Juz po dwoch tygodniach od zalozenia zero netu. Trzykrotnie w ciagu poltora miesiaca zglaszalam awarie i nikt, doslownie nikt nie pojawil sie by to naprawic. A jak juz pozbylam sie ich anten i podlaczylam net od innego operatora (ktory swietnie dziala do dzis) jeszcze smieli mi przyslac fakture i żądali abonamentu!!! Maja gdzies klienta, wcale nie dbaja o niego!!!!
      Inea to badziewie!!!!
      • Gość: Klient Ineai Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 22:14
        Zgadzam się w 100% że Inea to badziewie jakiego jeszcze nie spoktkałem. Cenowo jest zachęcająco ale obsługa to ma klienta głęboko w d.... W biurze obiecują podłączyć TV od 2 do 3 dni roboczych. Mi podłączyli po 14 dniach tj. 10 dniach roboczych i to po 5-ciu interwencjach. Za każdym razem jak dzwoniłem to podawali inny problem dlaczego nie działa. A mogło działac już 2-go dnia gdy spodkałem ich technika w bloku i powiedziałem mu że mam abonament i żeby się skontaktował z biurem to nie będzie musiał drugi raz przychodzić. Gość nie miał zlecenia i olał sprawę. Mentalność jak za komuny. W biurze obsługi klienta minimun 3 godz. czekania, i to za każdym razem. 3 stanowiska ale tylko dwa czynne. Oszczędność na etatach a klientów chętnych w kolejce jakby za darmo usługę dawali. Techników mają chyba kilku na cały Poznań. W umowie wyraźnie jest że jeśli nie usuną awari w ciągu 2 dni roboczych to mają zadzwonić i powiadomić klienta kiedy to zrobią. Gdy dzwoniłem na infolinę mówią o 4 dniach i nawet tego terminu nie dotrzymują. Na konieć chcę tylko dodać że po tygodniu działąnia tv sygnał zanikł i od początku to samo w kółko. Dzwonię co dziennie bez żadnego rezultatu. W infolini obiecują że się tym zajmią. Mnięło 5 dni roboczych i cisza. Stanowczo odradzam!!!!!!!!!!!!!
    • marysia_mama Re: Inea Pak - proszę o opinię 20.10.10, 18:20
      Powiem tak, nie mam PAKa tylko internet i kablówkę..za 49 zł nie mam co oglądać w tv, ale to jakoś przełykam..w N na pewno płaciłam 10 zł więcej ale miałam wiele więcej do oglądania..za to się zawiodłam..muszę się wyprowadzić, tam gdzie idę nie ma Inei..muszę do marca płacić bo taką mam umowę, internet zas jeszcze niecały rok..za zerwanie umowy 700 zł..Może uda się załatwić, ze nie będę płacić w końcu nie moja wina, ze tam gdzie idę nie mają sygnału:)
    • Gość: łukasz Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.11.10, 13:58
      co do inei u mnie w ciągu miesiąca 2 awaria, 1 trwała 5dni obecna 4 dzień nie mam netu. Inea daje sobie w tej chwili 5 dni na naprawę usterki - nie liczą dnia zgłoszenia oraz weekendów czyli w praktyce 8 dni. Oczywiście trzeba im płacić pełen abonament. Co do prędkości z deklarowanych 8mb w porywach 5mb... Zdecydowanie odradzam firmę.
    • Gość: POZnań Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.icpnet.pl 26.07.11, 17:12
      Najgorsza firma świadcząca usługi internetu. Nie kompetentni ludzie począwszy od pana kierownika do pań w obsłudze i wcinającego się w rozmowę ochroniarza. Każdy inaczej tłumaczy, beznadziejny kontakt klient a pracownik. Nie doinformowani pracownicy. Widząc kolejkę idą parzyć nową kawę. Tłumaczą za szybko i nie wyrozumiale. Dla osób starszych niewystarczające wypowiedzi, naciąganie starszych osób aby brali ich usługi. Skandaliczne i prymitywne zachowanie. Stanowczo odraczam firmę Inea oraz punkt na ul. Owsianej 17 w Poznaniu.
      • Gość: aaaa Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.icpnet.pl 31.08.11, 22:19
        Jeśli masz pretensje do pań obsługujących czy nawet kierownika to napisz skargę i wyślij do głównej siedziby, a nie psioczysz na forum. Natomiast jeśli piszecie, że kolejki potrafią być trzygodzinne to nie dziw się jeśli klienci w miarę możliwości załatwiani są dość szybko, bo to chyba na plus. Jeśli nie rozumiesz co się do Ciebie mówi to zapytaj jeszcze raz i jeszcze i jeszcze do momentu aż załapiesz, wątpię by odmówiono Ci wyjaśnienia. Naciągania nie ma,wszystko jest w sposób prosty wyjaśniany. Jeśli ktoś poda złą informację można się zawsze odwołać i jest to rozpatrywane na korzyść klienta! Nie pisz mi więc takich bzdur o tej firmie! Jeśli mówimy o cenach to są zdecydowanie konkurencyjne od proponowanych przez innych operatorów. Drogi użytkowniku myślenie nie boli!!!!!
        • Gość: poznaniok Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.icpnet.pl 03.09.11, 21:19
          ja mam od dłuższego czasu i nie narzekam. Telefon często pada, fakt ale co internetu i tv to nie mam zastrzeżeń.
        • Gość: trycykl Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.icpnet.pl 20.11.11, 10:52
          aaaaa, trollu, strofować to możesz swoje dzieci, a nie kogoś, kto w przeciwieństwie do ciebie przekazuje ważne informacje. Po chamskiej formie, w jakiej to robisz, sądzę zresztą, że pracujesz w Inei.
      • Gość: jaqubus Re: Inea Pak - proszę o opinię IP: *.centertel.pl 03.08.12, 23:48
        Mam pakiet Wygodny/komfortowy HD + INEA Film + FILMBOX HD. Od ok. 4 m-cy Pakiet FILMBOX został rozbity pomiędzy WYGODNY HD (FILMBOX HD), a INEA FILM (FILMBOX EKSTRA i FILMBOX FAMILY). W m-cu sierpniu odwiedziłem biuro obsługi gdzie poinformowano mnie że w dalszym ciągu opłacam i muszę opłacać Pakiet FILMBOX HD (mimo iż nie ma go w ofercie), chyba że złożę pisemną rezygnację z w/w pakietu z terminem wypowiedzenia 2 m-ce.
        Paranoja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka