Dodaj do ulubionych

firma Skaland

IP: *.netia.pl 21.08.07, 15:08
Witam
Czy ktos z was miał do czynienia z firmą Skaland jak tak to proszę o
info czy firma jest ok , deweloper z Poznania
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kier Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 14:56
      właśnie z nimi rozmawiam na temat kupna domu. Wrażenie pozytywne,
      cena domu bardzo dobra, byłem na osiedlu, teren super, dom, który
      kończą robi dobre wrażenie. z tego co sdie dowiedziałem to mają za
      sobą realizację kilku osiedli domków jednorodzinnych
    • Gość: Adam Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.07, 16:21
      Byłem u nich w biurze, też jestem zainteresowany domem. Dowiadywałem
      się też o opinię na ich temat u znajmej dziennikarki z Głosu Wlkp.
      Pytała tam kogoś, kto zajmuje się taką tematyką, ponoć są ok. Warto
      pojechać i zobaczyć budowę. Domy już stoją.
      • Gość: rysiu Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 22:39
        W sobotę byłem oglądać os. Sosnowe które budują w Kamionkach pod
        Poznaniem. Pierwsze co się rzuciło to czysta budowa, pięć budynków
        już stoi,ładne domki duże przestronne w środku, cena też dobra.
        Wydaje się że oferta ok.
        • carlos58 Re: firma Skaland 16.05.08, 23:09
          Byłem oglądać domy. Są ok. Decyzuję się.
          Kredyt będę załatwiał przez firmę EASY FINANCE z Poznania.
          Polecono mi profesjonalnych doradców z tej firmy i szybkość
          realizacji.Znajomy był bardzo zadowolony.
          tel.061 853 61 90
          www.mieszkaniowe.pl.tl

www.easy-finance.pl
          • Gość: Maryś Re: firma Skaland IP: *.gprs.plus.pl 16.05.08, 23:55
            ŻENADA ŻENADA ŻENADA

Co za idiota pracuje w tym easy finance i wypisuje takie reklamówki na forum.
            Proponuje zamawiać pizze na ich adres :P
    • Gość: Dziunia Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 09:57
      Kupiłam Fina z garażem w Kamionkach od Skaland w czerwcu br.Życzę
      wszystkim kupującym domy i mieszkania aby ta czynność była tak łatwa
      i przyjemna. Pracownicy biura uprzejmi i komunikatywni,na budowie
      Kierownik umożliwia Mi oglądanie postępu prac i zawsze odpowiada na
      trudne pytania z zakresu budownictwa. Jak na razie Skaland wywiązuje
      się z umowy, zobaczymy jak będzie dalej-odbiór kluczy w styczniu
      2008r.
      • Gość: AS Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 21:20
        Powoli, powoli. Będzie Akt Notarialny - powiesz "kupiłam". Na razie
        tylko sponsorujesz wykonawców.
      • Gość: BERNA Re: firma Skaland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 12:29
        Witam!
        Też kupiłam Fina z garażem-odbiór sierpień 2008. Na razie jestem
        zadowolona...chociaż to dopiero początek współpracy. A jak u
        Pani...klucze odebrane? Jak współpraca...do końca ok? Z góry dzięki
        za info.
        • Gość: marcin Re: firma Skaland IP: *.centertel.pl 19.03.08, 12:41
          Też jestem zainteresowany ofertą tej firmy.
          Jak odbiór? Czy wszystko w porządku?
          • Gość: Swiadomy Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 14:50
            Niby fajnie, ale Kamionki to Strefa lotów - do lotniska w KRzesinach
            jest rzut beretem, mam znajomych, ktorzy chca sprzedac chate w
            Kamionkach ze wzgledu na halas, generalnie nie polecam tej
            lokalizacji:(
          • Gość: A Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 17:28
            jestem po odbiorze Fina z garażem drobne poprawki z zakresu
            regulacji rolet i okien a tak ok.
    • tomek.zien Re: firma Skaland 20.03.08, 12:18
      zachęcam do oceny skaland na rankingu deweloperów, zwłaszcza tych z
      Państawa, którzy podpisali już akty notarialne

rankingdeweloperow.pl/developer/15/
      ranking jest niezależny i ma na celu zbieranie ocen i opini o
      deweloperach, a nie ich promocję
      • grucha6617 Re: firma Skaland 06.01.24, 11:22
        Jestem mieszkańcem osiedla domów szeregowych w Kominku. Nie polecam, jakość wykonania, usterki, problemy z nieszczelnymi szambami, odpadająca elewacja, zalewane drzwi wejściowe z powodu braku zadaszenia nad wejściem czy zalewana wadliwie wykonana droga, która musieliśmy za własne pieniądze odpompować Nie Polecam. Pan prezes jak to prezesi dużo mówi. Nie nadaremno nazywany "Złotoustym".
    • Gość: Maras Porażka IP: *.gprs.plus.pl 25.03.08, 08:34
      Ludzie, to jest przecież jedna z najgorszych lokalizacji jaka jest teraz na
      rynku. Dojazd do samych działek jest żaden (zwłaszcza zimą i w czasie roztopów),
      obok linia wysokiego napięcia nad głową f-16. W dodatku developer nic poza domem
      nie gwarantuje (drogi, oświetlenie itp.). Materiały i instalacje (najniższa półka).
      • Gość: A odp do Marasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 20:17
        Maras albo nie masz kasy na taki dom albo reprezentujesz PLAJTUJĄCĄ
        KONKURENCJĘ.Do osiedla prowadzi droga utwardzona (pofrez asfaltowy),
        domy wybudowane są z porothermu tj. jeden z najdroższych materiałów
        na rynku dodatkowo w cenie brama garażowa na pilota, dobry piec
        Viesmann,ogrodzenie posesji i poz bruk przed domem, bliskość lasu
        spokój cisza, F -16 słychać tak jak w całym Poznaniu!!! Czy ty tam
        wogóle byłeś MARAS ???
        • Gość: X Re: odp do Marasa IP: *.softdesk.com.pl 25.03.08, 21:29
          Skąd sobie wymisliles ze porotherm to jeden z najdrozszych materiałów?
          To jeden z najbardziej popularnych..
          A ceramika ceramice nierówna i niepodneicaj sie że Twoj developer wciska kit ze
          porotherm kosztuje tyle to a tyle skoro mozna go z zagranicy sprowadzic w
          normalnej cenie :-)
          A i tak jaki to porotherm ukryje developer pod tynkiem - to jedna wielka zagadka...
          X
          • Gość: A Re: odp do X IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 21:54
            Sprowadzałem to Ja kiedyś Zastawę z Rumunii jak był ocet u nas na
            pułkach!Dzisiaj mam w d... pilnowanie obszczymurów na budowie i
            bieganie za materiałami jak jeleń. Mam lepsze zajęcia ale gratuluję
            wyboru to kiedy wyjazd po cegłę do Raichu ?!!!
        • Gość: Maras Re: odp do Marasa IP: *.gprs.plus.pl 25.03.08, 22:50
          Wuja! Z tego co napisałeś biało na czarnym widać, że jesteś pracownikiem
          developer'a albo co lepsze właścicielem. Byłem na tym osiedlu rok temu. Piec był
          Ariston (czy jakiś taki szajs). Porotherm to żaden luksus, jest zwyczajnie
          tańszy w budowie taki domek niż cegły prawdziwej (tańsza robocizna). A z tą
          bramą no to rzeczywiście BAJER no na pilota XXI w. :) Ogrodzenie i poz-bruk to
          zwykła normalność, ale w tym kraju normalność wydaje się czymś niezwykłym i
          szczególnym.
          ALE TO MNIE NAJBARDZIEJ ROZBAWIŁO: F -16 słychać tak jak w całym Poznaniu!!!
          :):):):) Co za bzdura i kompletny banał.
          • Gość: ZADOWOLONY Re: odp do Marasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 16:25
            III strefa hałasu czyli tak jak w Poznaniu, Wirach, Luboniu
            itd...mam rodzinę w Kamionkachi nie narzekają na hałas.Cena za
            działkę z domem suuuper-takiej nie ma nikt! Piec jest taki sobie,
            ale nie musisz go brać-cenę odliczą, a bierzesz taki jak się Tobie
            podoba, wszystko możesz zrobić jak chcesz - kolor, materiał , okna
            itp, itd, deweloper bardzo elastyczny,droga będzie utwardzona jak
            skończą wszystkie domy.Linia wysokiego napięcia jest ale tylko z
            nazwy, bo prawnie nic na niej nie może wisieć większego niż na
            normalnych słupach - co zresztą widać! Polecam, zanim kupiłem
            sprawdziłem wszystko!
            • Gość: Zadowoleni 2 Re: odp do Marasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 22:21
              Jutro podpisuję umowę przenoszącą własność. Skaland to dobry
              developer. Mieli wprawdzie mały poślizg z mediami, ale obsługa,
              uprzejmość, jakość prac budowlanych,elastyczność na wszelkiego
              rodzaju zmiany tak jak napisałeś sprawia że jesteśmy z żonką Bardzo
              zadowoleni !!! Wkrótce parapetówa
              • Gość: Marian Re: odp do Marasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 23:43
                Te dwie ostatnie wypowiedzi to chyba jacys przedsawiciele
                dewelopera, robia sobie reklame.
                Ja mieszkam w Kamionkach od kilku lat i wiem jaki jest halas od
                czasu jak sprowadzili te pier....olone samloty, wiec przepraszam,
                ale prosze nie wprowadzac ludzi w bład, nie życze nikomu zakupu
                działki czy domu w Kamionkach, obojetnie czy to buduje Skaland,
                Czesiu , czy Jasiu, ta lokalizacja jest zbyt glosna, gdybym mogl
                wziac jeszcze kredyt to dawno bym sprzedal to co mam, dolozyl i
                kupil w cichej lokalizacji !!!!
                • Gość: ja Re: odp do Marasa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 16:38
                  Jeżeli Tobie przeszkadza halas to ok..., a nam nie i nie ma o co się
                  spierać...
                • Gość: Maxi Re: odp do Mariana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 22:40
                  A jaka to jest cicha lokalizacja, na którą potrzebujesz gotówki?
                  • Gość: Na100 % przekonany Re: odp do Mariana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 14:46
                    Ciekawe czemu Skaland przez 2 lata sprzedal tylko 8 domkow, skoro
                    to taka super lokalizacja, a domy ciesza sie duzym popytem.
                    Odpowiedzcie sobie sami. F - 16 górą.
                    Miłego długiego weekendu, odpocznijcie w Kamionkach , ponoc w dlugi
                    weekend nie lataja:)

pozdro dla Naiwnych
                    • Gość: JA Re: odp do Mariana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 14:08
                      Masz kolego nieaktualne dane na temat sprzedaży domów i daty od
                      jakiej są sprzedawane... jedź na budowę i zobacz jak to wygląda
                      kolego.
                      • Gość: Marian comback Re: odp do Mariana IP: *.gprs.plus.pl 03.05.08, 19:54
                        ... aha a to pisałem Ja Jarząbek Wacław prezes firmy Skaland. Łubu Dubu Łubu Dubu :)
                        • Gość: ja Re: odp do Mariana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.08, 14:56
                          Prezesem to ty jesteś , ale chyba od własnych pomysłów he,he.
                          • Gość: Marian Re: odp do Mariana IP: *.gprs.plus.pl 06.05.08, 07:18
                            A najbardziej to mnie rozbawiła ta wizualizacja

www.skaland.pl/galeria/wiz-06.jpg
                            Drogi, chodniki wokół drzewa, a prawda jest taka że to gołe pole. Oczywiście
                            skaland nie wspomina że nie wybuduje dróg i chodników. A gdzie na tej
                            wizualizacji jest linia wysokiego napięcia? Państwo prezesi?
                            • Gość: ja Re: odp do Mariana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.08, 12:12
                              Każdy zanim się zdecyduje na dom, jedzie na miejsce i ogląda jak to
                              wygląda...każdy wie , że jest linia, na której prąd płynie tak jak
                              wszędzie... dwie linie są zawieszone i wyrokiem sądu tak jest na
                              dziś dzień. F 16 latają , ale powiedz mi jak długo leci samolot nad
                              danym miejscem... 30 sekund????? i nawet jak hałasuje, to nie jest
                              to hałas ciągły jak w centrum Poznania, lub przy autostradzie,trasie
                              szybkiego ruchu, czy w mieszkaniach na os.Polanka,Głogowskiej itp
                              gdzie pod oknami jeździ tramwaj - 4 linie w każdą stronę, no i
                              samochody,a poza tym w Kamionkach okolica spokojna, ruchliwe i
                              smrodliwe ulice daleko od domów.
                              Podpisujesz umowę na dom i działkę, wizualizacja osiedla jest tylko
                              wizualizacją, a plac budowy (jakim są osiedla w Kamionkach) nie ma
                              zazwyczaj utwardzonych dróg i oświetlenia jak z
                              wizualizacji...Osiedla domków jednorodzinnych czy to w Poznaniu. czy
                              gdzie indziej wyglądały dokładnie tak samo w trakcie budowy..nikt
                              nie jest nieświadomy Marianku jak się tobie wydaje...każdy wybiera
                              to co uważa. A ciebie jak stać na dom w głuchej płuszczy z pełną
                              infrastrukturą to gratuluję i życzę powodzenia, bo dziś zapewne
                              mieszkasz w zapyziałym blokowisku i zwyczajnie widzisz tylko to co
                              każdy zazdrosny pesymista.
                              • Gość: Marian Re: odp do Mariana IP: *.gprs.plus.pl 06.05.08, 21:21
                                No w końcu! Wiedziałem że kiedyś Ci puszczą nerwy, już dłużej nie mogłeś się
                                wstrzymywać. Tylko na to czekałem. Ciekawe co teraz pomyślą sobie klienci kiedy
                                po wpisaniu w google słowa skaland skoro jako druga pozycja pojawia się ta
                                dyskusja i kiepskie wypociny prezesa. :) :) :)
                                • Gość: ja Re: odp do Mariana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 14:27
                                  Nerwy to chyba tobie puszczają z zawiści ...ja mam luz i spokój i
                                  tylko żal mi takich pesymistów jak ty. I gwoli wyjaśnienia to ani
                                  ja, ani ty nie jesteśmy prezesami Skalandu. Ja jestem szczęśliwym
                                  posiadaczem domu na osiedlu Sosnowym, a Ty...z postów jasno wynika
                                  kim. Pozdrawiam i kończę dyskusję z Tobą.
                                  • Gość: Marian Re: odp do Mariana IP: *.gprs.plus.pl 07.05.08, 20:52
                                    Oh widzę, że ktoś strzela fochy :) Współczuje !!!
                                    • Gość: Mieszkaniec Re: odp na bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 21:16
                                      Suchajcie przestańcie wypisywać te bzdury bo tego sie czytać nie da.
                                      Któryś z przedmówców dobrze nazwał te czcze gadanie bełkotem
                                      medialnym. Jeżeli ktoś nie jest upośledzony i nie nosi na nosie
                                      okularów jak denek od musztardy to widzi że linia biegnie conajmniej
                                      700 m od osiedla i to jest najprawdziwsza odpowiedź na tym durnym
                                      forum. Jeśli chodzi o ,,miłośników latania" F-16 słychać tak jak w
                                      całym Poznaniu, pracuję w centrum miasta i mam skalę porównawczą. Co
                                      do dewelopera złośliwością byłoby powiedzieć że Skaland to zła
                                      firma, najlepiej przyjechać zobaczyć domy i samemu ocenić
                    • Gość: Dani Re: odp do na 100% przekonanego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 16:40
                      Z tego co mi jest wiadomo a jestem dobrze poinformowany (mieszkaniec
                      os. Sosnowego)to Skaland rozpoczął sprzedaż osiedla sosnowego we
                      wrześniu 2007 r.-to nie dwa lata kolego trwa sprzedaż tylko 8 m-c.
                      Byłem pierwszym klientem. Z tego co wiem wolnych jest tylko 10
                      domów F-16 jak lataja to pewnie jestem w pracy bo ich nie słyszałem
                      ani razu.Jak Ci nie odpowiada lokalizacja to szukaj dalej i nie
                      wypisuj bzdur.
                    • Gość: pani Re: odp do Mariana IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 16.09.08, 19:21
                      facet, jesteś jakiś przewrażliwiony na punkcie tych F-16. co za bzdura z tym hałasem. mieszkam tu juz 3 miesiące i moge powiedziec tylko tyle , ze 3 km od nas juz latają prawie nad głową, zę nie mozna siebie usłyszeć (okolice borówca, koninko, szczytniki, a nawet same kamionki w "centrum":)), ale tutaj widac je i słychać, ale nie tak zeby zakłócało to w jakis sposob życie i nikt tutaj w okolicy ci tego nie powie. poza tym latają one kilka razy w tygodniu w godzinach pracy.
                      Na odpoczynek jak najbardziej do Kamionek, tym bardziej w weekend. Chyba tutaj nie byłeś. To jest wieś!
                      Połowa domków na dzień dzisiejszy jest sprzedana. Może nie będzie dalej takich poślizgow z kupnem domów, ponieważ zakończyli już instalację wszystkich mediów, a to jak do tej pory była pięta achillesowa Skalandu.
                      pozdrawiam
                    • Gość: Kazik Re: odp do Mariana IP: *.icpnet.pl 21.09.08, 10:37
                      Ludzie głuchną,dzieci w szkołach nie mogą się uczyć,mieszkańcy organizują się i
                      występują do sądów unijnych Zgadnijcie gdzie będą mieszkać lotnicy F16- w
                      Strzeszynie- spokojna okolica.!!! Lokalizacja bazy F16 w fatalnym, najgorszym
                      miejscu. Tam nie można mieszkać.
                      Zadzwońcie do Stowarzyszenia w Marlewie spotykają się na zebraniu protestacyjnym
                      w Luboniu z przedstawicielami sąsiednich gmin bodajże 24 września.Na
                      monitorowanie hałasu /przekroczenia norm/ nie zgadza się wojsko.W tej chwili
                      lata 8 F16, mają być 24 szytuki/do sprawdzenia/.
                      • Gość: ZADOWOLONA Re: odp do Mariana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 15:12
                        Mieszkam na Sosnowym i jakoś hałasu nie ma.Widzę czasami samoloty F-
                        16 w oddali, ale żeby hałas od nich zaklócał mi spokój to chyba
                        jakieś nieporozumienie.Proszę tu przyjechać na cały dzień i samemu
                        się przekonać...cudowna cisza,bliskość lasu i czyste powietrze.
    • Gość: Gienek Re: firma Skaland IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 16.09.08, 19:00
      Skaland to developer dla wytrwałych i o silnych nerwach. Opóźnienia w realizacji to standard - pół roku to nie niespodzianka. Niefachowi podwykonawcy, czego się nie dotknąć to do poprawki. Jak już się zdecydujecie na Skaland, radzę aby w czasie budowy samemu kontrolować przebieg budowy żeby wszystko poprawiali na bieżąco. Szkoda potem czasu i nerwów na poprawki jak już sie mieszka. Skaland poszedł na oszczędności, na które nie zrwaca się od razu uwagi. Na przykład projekt zakłada zabezpieczednie prądowe tylko 13A, co dla takiego domku jest o połowę za mało i trzeba potem samemu załatwiać zwiększenie - czas i koszty. Piec w standarcie to kicha i trzeba dopłacać do lepszego i zasobnika. Drzwi wejściowe Porta pożal się Boże, to nie drzwi a konserwa, z dwóch stron cienka blacha a w środku styropian - trzeba mocno trzymać żeby nie poleciały na wietrze - w zime pewnie zamarzną od środka. Można tak pisać i pisać, ale lepiej samemu przyjechać na osiedle i porozmawiać z mieszkańcami. Acha, dementuję problem hałasu od F-16, czasem się zdarzy że przeleci w godzianch pracy, ale ogólnie cisza aż miło.
      • Gość: MIESZKAŃCY Re: firma Skaland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 15:07
        100% się zgadzam..Cisza aż miło, ale fachowcy zatrudnieni przez
        Skaland to porażka....Można by było sypać nazwiskami i sytuacjami,
        które od razu pozwoliłyby pozwalniać co niektórych dyscyplinarnie,
        ale niech to uporządkuje osoba, która jest odpowiedzialna za firmę.
        Na szczęście do końca trzymliśmy rękę na pulsie więc na efekt
        końcowy nie narzekamy,ale gdyby zostawić dom tylko nałasce pożal się
        boże fachowcom to byłoby co poprawiać...
        • Gość: Lama Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 21:07
          Dementuję przedmówcę kupiłam dom na sosnowym i jestem zadowolona z
          firmy skaland i wykonawców jakich zatrudniają. Dom zastał oddany w
          terminie bez szczególnych uwag, wiadomo drobne rzeczy zawsze są w
          końcu to budowa. Jest to moja kolejna inwestycja kupiona od
          dewelopera tak więc mam możliwość porównania.
          • Gość: Świadomy Re: firma Skaland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.08, 12:42
            Skaland wciska buble, kup mieszkanie w Kamionkach a zaraz na plecach
            bedziesz mial ogromna linie energetyczna, o ktora toczy sie
            spór.Polecam poczytac w internecie o linie energetycznej w
            Kamionkach.linki:
            miasta.gazeta.pl/poznan/1,36037,2721166.html
            iddd.de/umtsno/kamionki2.htm
            • Gość: Bartold Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 23:04
              Skaland sprzedaje swoje osiedle od polowy roku 2007, skoro domki tak
              cudownie sie sprzedaja, to dlaczego przez 1,5 roku sprzedal ich
              tylko jedenascie. Moze sie cieszy ze az jedenascie. Kto by chcial
              mieszkac w takich warunkach.Nad glowa f-16 a za plecami linia
              przesylowa wysokiego napiecia o mocy setek tysięcy volt. Czy ktos
              chcialby mieszkac w takim polu magnetycznym. Wiec prosze nie
              wypisywac bzdur na forum, że Kamionki to sielanka a Skaland
              najlepszym developerem pod sloncem. Gdyby tak bylo to Skaland nie
              zatrudnialby agencji public relations, ktore pomagają mu sprzedac te
              buble.
              • Gość: 44 Re: firma Skaland IP: *.xdsl.centertel.pl 06.12.08, 00:02
                Tej Bartold, na fizie to chyba spałeś, albo byłeś z grona tych "dys-
                cośtam". Od kiedy to moc mierzymy w Voltach? A co do pola, to
                składowa E i H.
            • Gość: Jaaaaaaaaaaaa Re: firma Skaland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 16:00
              Hej!

Kolego zainteresuj się bardZiej sprawą linii...to co podajesz do
              czytania jest już nieaktualne - linia nie będzie przesunięta, a póki
              co sam jedż zobacz co na niej wisi... i w jakiej odległości od
              zabudowań Osiedla Sosnowego. I zobacz ile ludzi tam już mieszka i
              ile domów jest zbudowanych, a nie wypisujesz medialne bzdety. A F-16
              widać jak lecą, ale słychać je mniej niż w Poznaniu. Mieszkam na
              osiedlu Sosnowym i mieszka się tu super.
              • Gość: Ewelina Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.08, 15:35
                No ta linia jest okropna, moja znajoma mieszka w Wirach, linia
                oddalona jest od domu o 50 metrów. Strasznie narzeka, po pierwsze
                okropnie to wyglada, a po drugie wartośc ich nieruchomosci strasznie
                spadla, od kiedy postawili linie. Teraz chcąc sie wyprowadzic
                dostaliby niewiele za ich 5 letni domek.
                • Gość: kitikat Re: firma Skaland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 12:46
                  A w Kamionkach na linii nie wisi nic oprócz 2 sznurków z drutem i od
                  domów oddalona jest o wiele więcej niż 200 m :)
                  • Gość: Bartold Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 20:49
                    Linia w Kamionkach jest bardzo niebezieczna
                    www.kamionki.snap.pl/pismo_w_sprawie_ratowania_dzieci_bp.pdf
                    • Gość: kitikat Re: firma Skaland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 11:38
                      Niebiezpieczne są dioksyny w mięsie i spaliny z samochodów, sepsa i
                      zatruta woda, alkohol i narkotyki. Nie siej kolego propagandy. Linia
                      biegnie przez pół Polski, ludzie koło niej mieszkają i żyją bez
                      problemu, a że nie jest ładna to inny problem.
                      • Gość: Marek Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 00:10
                        KIT KAT - czy ty aby nie jestes od developera?
                        • Gość: kitkat Re: firma Skaland IP: *.3s.pl 11.12.08, 10:15
                          Od dewelopera kupiłem dom i sobie szczęśliwie w nim mieszkam i
                          śmieję się z tych co cytają gazety i powtarzają to co jest w nich
                          napisane, a nigdy nie sprawdzili jak wygląda w rzeczywistości...
                          Medialny bełkot powtarzają na każdych forach.
                          • Gość: hehe Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 16:05
                            Kamionki odpadaj, tam przecież straszy linia
                            energentyczna!!!!!!!!!!!!!
                            • Gość: diop Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 13:32
                              a ty straszysz swoją głupotą hehe
                              • Gość: Mieszkaniec Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 21:23

Suchajcie przestańcie wypisywać te bzdury bo tego sie czytać nie da.
                                Któryś z przedmówców dobrze nazwał te czcze gadanie bełkotem
                                medialnym. Jeżeli ktoś nie jest upośledzony i nie nosi na nosie
                                okularów jak denek od musztardy to widzi że linia biegnie conajmniej
                                700 m od osiedla i to jest najprawdziwsza odpowiedź na tym durnym
                                forum. Jeśli chodzi o ,,miłośników latania" F-16 słychać tak jak w
                                całym Poznaniu, pracuję w centrum miasta i mam skalę porównawczą. Co
                                do dewelopera złośliwością byłoby powiedzieć że Skaland to zła
                                firma, najlepiej przyjechać zobaczyć domy i samemu ocenić
                                • Gość: Bobo Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 00:05
                                  Mieszkaniec to pewnie czlowiek od developera, wiadomo, ze linia jest
                                  niebezpieczna i nie ma czego bronic, lepiej jechac na miejsce i
                                  zobaczyc, nie trzeba wjezdzac do wiochy linie widac z kilku
                                  kilometrow.

• Gość: Osóbka stąd :) Re: firma Skaland IP: *.icpnet.pl 22.01.09, 21:40
                                    A na czym to niebezpieczeństwo polega jeżeli linia jest od osiedla
                                    jakieś 700 metrów bobo? Też łapiesz się na medialny bełkot o lini?
                                    Wygląda brzydko, ale pytam dla kogo i dlaczego miałaby być
                                    niebezpieczna? Czego się naczytałeś lub kogo się nasłuchałeś he,he?
                                    Kamionki są piękne....cisza, spokój, świeże powietrze, las, a F-16
                                    chociaż widzę to słyszę z tego osiedla jak normalne
                                    samoloty...Niewierzysz...przyjedź na 24h tutaj , a potem gadaj.
                                  • Gość: Kamionki osiedle Re: firma Skaland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 16:12
                                    Bobo zostań w miejscu z którego widać linię z kilku kilometrów i
                                    nie zbliżaj się do Kamionek bo cię prąd kopnie, i nie będziesz mógł
                                    już nic mądrego napisać!
                                    • Gość: Kozak Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 11:03

Kamionki przegraly wojne o słupy energetyczne - przeczytaj artykul
                                      we wyborczej:
                                      miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,6216774,Kamionki_przegraly_wojne_o_slupy_energetyczne.html
                                      • Gość: mieszkaniec Re: firma Skaland IP: 79.191.113.* 31.01.09, 15:20
                                        Kozak! Czy linia zostanie w tym samym miejscu co istniejąca ( tj.
                                        odległość 800m od Os. Sosnowego), czy zostanie przesunięta w las (
                                        tj. ok. 1000m od Os. Sosnowego),niezmienia to faktu że w obu
                                        przypadkach są to pozytywne informacje dla mieszkańców Os Sosnowego.
                                        • Gość: anna Re: firma Skaland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.09, 09:55
                                          Wczoraj byłam na osiedlu - całkiem wyładniało
                                          to osiedle :) i w końcu ceny też normalne - nawet zadzwoniłem do
                                          Skaland bo jakiś
                                          podstęp węszyłam, ale nie - 520.000 brutto dom 122 m2 z działką 700
                                          m2 niby podwyższony standard rolety, alarm, piec kondensat,
                                          ogrzewanie podłogowe, poddasze dodatkowo do adaptacji Jak
                                          oceniacie? warto?
                                          • Gość: detektyw Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 20:19
                                            No i widac, że "Anna" robi auto promocje slabo sprzedajacej sie
                                            inwestycji, jak facet pisze jako kobieta to zawsze sie wyda, prosze
                                            zwrocic uwage na wczesniejszego posta.
                                            "Wczoraj byłam na osiedlu - całkiem wyładniało" - tutaj "byla"
                                            kobieta
                                            "nawet zadzwoniłem do Skaland bo jakiś" - tutaj "zadzwonil" juz
                                            facet. Jakies rozdwojenie jaźni Panie deweloperze, czy może domki ze
                                            wzgledu na linie wysokiego napiecia sie nie sprzedaja i trzeba
                                            zachwalac na FORUM ????
                                            • Gość: iksińska Re: firma Skaland IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.09, 11:58
                                              i co teraz, zadowoleni mieszkańcy ? będziecie mieszkać pod wielką
                                              linią energetyczną ! naprawdę szczerze Wam gratuluje - zrobiliście
                                              interesy życia... ciekawe ile czasu minie aż przyznacie się do
                                              porażki.
                                              ale cóż - to się nazywa GŁUPOTA !!!
                                              • Gość: happy :) Re: firma Skaland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 15:02
                                                Nie mieszkamy pod linią iksińska to po pierwsze - linia conajmniej
                                                pół kilometra dalej, a po drugie to Sosnowe jest świadomym wyborem
                                                jej mieszkańców, którzy w przciwieństwie do Ciebie byli na miejscu i
                                                wiedzieli gdzie będzie stał ich dom. :)
                                          • Gość: bystrzak Re: firma Skaland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.09, 15:06
                                            Lama i anna to jedna osoba.Darujcie sobie te teksty są jałowei
                                            prosto od dewelopera - pochodzą z jednego komputera- dsl interenet.
                                            • Gość: mieszkaniec Re: firma Skaland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.09, 10:37
                                              Większość wypowiedzi na tym durnym forum to bełkot jakiegoś
                                              psychopaty pod różnymi pseudonimami o liniach wysokiego napięcia.
                                              Koleśa chyba prąd pir... kiedyś albo kupił działeczke od konkurencji
                                              rzeczywiście pod liniami taniutko i nie może jej sprzedać.Sosnowe
                                              wbrew twoim wypowiedzą nie jest pod linią a wie o tym każdy kto tam
                                              był. Zapisz sie gościu to stowarzyszenia lasem 1000 i tam opowiadaj
                                              te głodne kawałki.
                                              • Gość: dami Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.09, 11:55
                                                nie jest pod linią wysokiego napięcia, ale obok - dla mnie i tak to
                                                jest to wystarczający argument przeciw

nie jest tuż obok lotniska, ale na tyle blisko, że hałas przeszkadza
                                                bardzo - kolejny argument przeciw

sama inwestycja, wykonanie, te niby wysokiej jakości materiały i
                                                nowoczesna technologia - nie bądźcie naiwni

poza tym opinia w Poznaniu o osobie prowadzącej firmę skaland jest
                                                delikatnie mówiąc nienajlepsza, nie wierzycie - popytajcie
                                                • Gość: kamionki Re: firma Skaland IP: *.icpnet.pl 13.02.09, 18:00
                                                  Ludzie, którzy tu zamieszkali są zadowoleni i piszą wyrażnie, że
                                                  hałasu takiego jak mówią ci co nie mieszkają nie słyszą, linia jest
                                                  na tyle daleko, że nie ma żadnego wpływu na mieszkanie tutaj, a
                                                  jeżeli jesteś na budowie często,żeby piloniwać co tobie budują to i
                                                  wykonanie jest ok i z porządnych materiałów.Zamieszkaliśmy i wiemy
                                                  jak było i jest. Z kolei osoby, które tu nigdy nie były wypisują to,
                                                  co nie ma pokrycia w rzeczywistości.Nudzi im się, czy ich nie stać
                                                  na dom?
                                                  • agios06 Re: firma Skaland 13.02.09, 22:07
                                                    Gość portalu: kamionki napisał(a):

> Nudzi im się, czy ich nie stać
                                                    > na dom?

Pewnie i jedno, i drugie. Pozdrowienia z Dąbrówki dla mieszkańców
                                                    Kamionek :)
                                                  • Gość: Filozof grecki Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 00:09
                                                    Nudzi , nie nudzi, prawda jest jedna, Skaland od pół roku nic nie
                                                    sprzedał, pół roku temu miał sprzedane 11 domków i dziś też ma
                                                    sprzedane 11 domków, ciekawią mnie tylko te pseudo rezerwacje, które
                                                    wiszą na stronce Skalandu od pół roku, dziwni Ci klienci, skoro w
                                                    Kamionkach jest tak super z Linia Przesyłową dziesiaek tysiecy volt
                                                    i samolotami f-16 nad glowa, to czemu sie zastnawiaja poł roku nad
                                                    zakupem zarezerwowanych domkow??? Miejsce piekne , cena jeszcze
                                                    lepsza, a sprzedaz jak stała tak stoi. Mądrzy ludzie znają
                                                    odpowiedź, a głupi.......... kupują Domki na Osiedlu Sosnowym.
                                                    Dziwny jest brak rozumowania tych ludzi, czy jesli kupię domek w
                                                    poblizu lini wysokiego napiecia to przyszli klienci beda zachwycali
                                                    sie walorami oddzialujacego pola magnetycznego, czy jesli kupie
                                                    domek przy wysypisku smieci, to ludzie beda zachwycali sie
                                                    otoczeniem, czy jesli kupie domek przy oczyszczalni sciekow to
                                                    ludzie beda zachwyceni "czystym powietrzem"????
                                                    Kupując, inwestując dorobek życia, czesto wspomagany kredytem nalezy
                                                    myslec, czy w przyslosci nie bedzie koniecznosci sprzedania nabytej
                                                    nieruchomosci i czy dostanie sie zainwestowane pieniazki, czy moze
                                                    jednak poniesiemy ogromna strate, ze wzgledu na cos co szpeci,
                                                    niekorzystnie oddzialuje na zdrowie, itp...............
                                                  • Gość: antybełkot Re: firma Skaland IP: *.icpnet.pl 15.02.09, 14:20
                                                    Jesteś filozofem greckim dokładnie tak jak mówisz.Przeczytaj
                                                    wcześniejsze posty i znajdziesz odpowiedź na swoje
                                                    pytania.Powodzenia w szukaniu idealnego miejsca, idealnego kredytu,
                                                    idealnego partnera i 100 lat życia!
                                          • Gość: mieszkaniec Re: firma Skaland IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 16.03.09, 17:56
                                            jeśli chodzi o cenę to trudno powiedzieć, bo ceny domów są nadal bardzo wysokie. Jeśli chodzi o kupno domu w tym miejscu, to radziłabym najierw zastanowić się, czy odpowiada ta lokalizacja. Takie cuda opowiadaja na forum, że mam wrażenie coś jest tylko albo czarne albo białe. Są i plusy i minusy. Ja jestem bardzo zadowolona z miejsca, w którym znajduje się mój dom. Ale, uwaga!! Zobacz, jakie tutaj są drogi. Tragedia. Obiecanki o drodze i oświetleniu to jakieś mżonki. Widzę, ze w całej gminie z drogami nie moga dać sobie rady. Dziura na dziurze. Samochód do remontu po jednej zimie. A nie ma alternatywnej drogi z osiedla. Tylko mieczewska. Dalej na Daszewice to samo. W kierunku Borówca to samo. Mam nadzieje, ze za 2-3 lata jakas infrastruktura drogowa tutaj bedzie. Takie jest moje marzenie.
                                            • Gość: mieszkaniec Re: firma Skaland IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 16.03.09, 18:03
                                              jeszcze chciałabym coś dodać... Nie chciałabym, aby po kolejnym narzekaniu najpierw na F-16, potem na linie wysokiego napiecia, teraz poszła lawina narzekania na drogi:) Prosze o odrobinę optymizmu!! W końcu ja tu mieszkam:)
                                              • Gość: barbara Re: firma Skaland IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.09, 12:08
                                                szczerze wspolczuje. moja znajoma tez tam mieszka i ciagle cos poprawia po tych
                                                "fachowcach". rozumiem ze deweloper zarabia kase ale te domy sa zenujaco wykonane
                                                • Gość: robal Re: firma Skaland IP: 194.114.62.* 10.12.09, 08:42
                                                  firma Skaland to nic innego jak House-pol czyli firma krzak.
                                                  papudraki do potegi. nie ma prywatnego inwestora z Kamionek czy
                                                  Szczytnik który powiedziałby o nich coś dobrego. wystarczy zapytać.
                                                  • Gość: Jimi Re: firma Skaland IP: *.ip.maverick.com.pl 11.05.11, 23:22
                                                    Dlaczego tego wątku nikt nie kontynuuje? Jeżeli House-Pol to aktualny Skaland - temat powinien być rozwinięty - House-Pol nie zapisał się niczym dobrym, bo gdyby nie było inaczej, to by nie wyparował.. PISZCIE!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: Jack Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 22:25
                                                    My tu o krupie a ty o dupie czyli nie na temat jak zwykle !
    • Gość: Zadowolony klient Re: firma Skaland IP: *.627-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 17.10.09, 13:41
      Witam.
      Rok temu skorzystalem z oferty Skaland-u i musze powiedziec ze
      spelnila w pelni moje oczekiwania.Razem z zona zakupilismy dom
      blisko Poznania w okolicach Kamionek.Deweloper spelnil wszystkie
      nasze oczekiwania , wszystko co bylo w umowie bylo zrealizowane.Jak
      to w domu bywa zdarzaja sie rozne rzeczy , ale wystarczy jeden
      tel.do dewelopera i juz jestesmy profesjonalnie obsluzeni.Skaland
      posiada wykfalifikowany personel.Polecam z calego serca

• kasiapoznan78 Re: firma Skaland 17.01.10, 21:28
        jesteśmy zainteresowani ofertątej firmy, staramy się ją prześwietlić
        i zweryfikować czy jest godna zaufania
        • helunia_z_torunia Re: firma Skaland 18.03.10, 18:37
          czy są już wyniki tego prześwietlania? bo też jestem zainteresowana
          ofertą - proszę o wypowiedzi na temat tego developera
        • Gość: andriej Re: firma Skaland IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.10, 16:45
          wystarczy przyjechac do kamionek zobaczyc syf na budowie i wiadomo z kim sie ma
          do czynienia
          • Gość: SITA Szeregowce Menig IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 11:12
            Witam,
            Kupiłam szeregowiec Menig, bardzo nam się podoba lokalizacja i
            architektura budynków,budowa postępuje planowo.Pytanie do przyszłych
            sąsiadów. Czy planujecie jakieś zmiany w projekcie? Podobno Skaland
            jest otwarty na zmiany, pozdrawiam.
            • dziodu Re: Szeregowce Menig 29.04.10, 11:17
              powinnaś jeszcze dodać, ze oczywiście z firmą Skaland nie masz nic wspólnego i w
              żadne sposób z nią związana nie jesteś :)
              • Gość: Zadowolony klient Re: Szeregowce Menig IP: *.627-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 01.05.10, 13:51
                Witam serdecznie .
                Musze powiedziec,ze jestem zaszokowany wypowiedziami niektorych
                uzytkownikow forum (np."dziodu").Szczegulnie negatywnymi opiniami i
                bez podstawnymi wrecz oszczerstwami pod adresem firmy Skaland oraz
                ich budowy.
                Z mojego punktu widzenia wszystko funkcjonuje bardzo dobrze,nigdy
                nie mialem problemu z deweloperem , moj dom po dwoch latach ma sie
                dobrze,sasiadow mam dobrych,kontakt z firma Skaland posiadam i
                jestem zawsze mile w firmie widziany.
                Moim zdaniem podchodzenie juz od poczatku do tego tematu
                negatywnie,w sposob ktory preferuje np."dziodu"jest nie na miejscu
                .Lokalizacja jest,jaka jest(w moim odczuciu super) ,samoloty lataja
                tez na Lawice i jakos to nie przeszkadza nikomu.Czy na budowie jest
                balagan?Odp.Prosze sprawdzic samemu,ja osobiscie tu mieszkam i jest
                ok.Wiadomo sa dni gdzie przychodzi transport,jest wszystko
                rozpakowywane i plac budowy nie przypomina apteki, ale jest to PLAC
                BUDOWY.Dla zlosliwych nigdy nie bedzie dobrze.
                Co do pytania SITA , to ciesze sie ze bedziemy sasiadami.Developer
                jest otwarty na wszelkie propozycje.Ja osobiscie zmian zadnych nie
                planuje poniewarz mieszkam wiza vi tych nowych budynkow.Mysle ze
                dobrze pani trafila i bedziecie zadowoleni.Pozdrawiam mieszkaniec.
                • dziodu Re: Szeregowce Menig 05.05.10, 08:26
                  Ja jestem również zaszokowany, że można tak wątpić w inteligencję forumowiczów,
                  podpisując się "zadowolony klient" i wypisując takie kocopoły. Łubudubu, łubudubu...
                • Gość: Prezes Re: Szeregowce Menig IP: *.poligrafia-sj.pl 05.05.10, 14:48
                  Na Lawice samoloty owszem lataja, ale nie ma wsrod nich mysliwcow F-16, ktore
                  wydaja kilkunastokrotnie wiekszy halas, nie mowiac juz gdy "ida" na dopalaczu.
                  Mieszkam daleko od obszarow ich lotow, ale ostatnio bylem u mechanika na
                  Starolece, halas byl taki, ze musialem przerwac rozmowe telefoniczna...masakra
                  • Gość: Adam menig IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 15:09
                    Samoloty jak latają to słychać je w całym Poznaniu, najwięcej
                    oczywiście w Luboniu i Marlewie, Starołęce bo w tam tą stronę
                    startują. Mi one nie przeszkadzają i jak widać po ilości sprzedanych
                    domów w Koninku czy Kamionkach klientom którzy je kupują widocznie
                    też. Walorami tych lokalizacji jest niewątpliwie świetna komunikacja
                    z obu osiedli, z Nowego Koninka powiedziałbym super, 12 min do
                    centrum Poznania, bardzo ładna nowoczesna architektura i dobra cena.
                    Te trzy elementy zadecydowały o moim wyborze.Pozdrawiam sąsiadów os.
                    sosnowego.
                    • Gość: Mieszkaniec Re: menig IP: *.627-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 12.05.10, 20:47
                      Pozdrawiam Pana Adama i wszystkich mieszkancow tych okolic.Ciesze sie
                      ze miedzy nami sasiadami panuje zrozumienie i zadowolenie z dokonanego
                      wyboru zamieszkania po tej stronie Poznania.Osobiscie tez bym sie nie
                      zamienil na nic innego.Wybierajac wraz z rodzina to miejsce ,firma
                      Skaland okazala sie strzalem w dziesiatke. Nie szukalismy bezludnej
                      wyspy,tylko fajnej,zielonej i przyjaznej okolicy z milymi sasiadami i
                      dobrym polaczeniem z Poznaniem.Oczekiwania zostaly spelnione.
                      Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich mieszkancow.
                      • Gość: dociekliwy Re: menig IP: *.icpnet.pl 13.05.10, 18:13
                        To w końcu tam mieszkasz, czy jesteś, jako Dorota, zainteresowana zakupem tam?
                        forum.gazeta.pl/forum/w,441,97019325,111372073,Re_Now_Koninko_Skaland_.html
                        W obu postach jest ten sam - dość specyficzny - adres IP.
                        Jeśli liczysz, że ktoś się nabierze na słodzenie w tak marnym stylu to chyba swoich potencjalnych klientów oceniasz zbyt nisko.

Takie rzeczy naprawdę widać...
            • Gość: mieszkaniec Re: Szeregowce Menig IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 14.05.10, 15:21
              witam,
              jestem mieszkańcem osiedla i prosze przyszłych mieszkańców o zwrócenie uwagi na droge i nieodpuszczenie przed odbiorem domu developerowi, zeby sie zwinął i zostawił takie dziury po budowie jakie są teraz. Ja już nie mam czym negocjować, a przyszli mieszkańcy mogą jeszcze stawiać jakieś warunki. Odnośnie mieszkania tutaj to jesteśmy bardzo zadowoleni z miejsca, jak zresztą chyba wszyscy ttutaj, niemniej muszę odnieść sie do postu "zadowolony klient", bo jest tutaj jakieś zakłamanie (chyba ktoś za skalandu przecholował:)): ja mieszkam od 2 lat, poza tym sa jeszcze takie 3 domy, więc wiem, ze żaden sąsiad nie wypisał tych pochwał:), jeszcze żaden szeregowiec nie stoi naprzeciwko naszych domów. Bardzo proszę wszystkich forumowiczów i zainteresowanych domami skalandu o zdroworozsądkowe podejście do tych opinii, szczególnie zbyt pozytywnych.
              Ja polecam to miejsce, absolutnie nie przeszkadzają samoloty, jest super. Co do samego skalandu, to różnie bywało, ale to bardziej zastrżenia mam do podwykonawców niż do samego developera. pozdrawiam
              • Gość: anka Re: Szeregowce Menig IP: *.b-ras2.mvw.galway.eircom.net 02.06.10, 18:40
                Wlasnie sie zastanawiamy nad kupnem mieszkania od tego
                developera.Probuje znalezc jakies informacje w internecie ,ale na
                prozno.A jak z obsluga? Czy dotrzymali terminow?
                • Gość: Hlynur Re: Szeregowce Menig IP: *.icpnet.pl 25.10.10, 21:50
                  Jestesmy zainteresowani szerogowcami Menig (ewentualnie Tvillig) - pytanie do osób, które miały już jakiś kontakt z deweloperem Skaland - jak wyglada kontakt, czy wprowadzaliscie jakies zmiany w projektach?

Mam zamiar umowic sie z deweloperem celem obejrzenia inwestycji - jestem ciekawy jak to faktycznie wygląda.
                  • kurakidwa Re: Szeregowce Menig 28.10.10, 17:47
                    Ja właśnie dzisiaj podpisałam umowę rezerwacyjną na mieszkanie w Robakowie, kontakt jak na razie super
                    • Gość: szpieguuu Re: Szeregowce Menig IP: 195.149.118.* 02.11.10, 12:40
                      Hej, czy mogę prosić o jakiś kontakt do Ciebie?
                      Też chciałbym zakupić nieruchomość w Robakowie i w tym celu chciałbym porozmawiać..
                      Pozdrawiam
                      • Gość: prezes Re: Szeregowce Menig IP: *.icpnet.pl 09.11.10, 22:49
                        3maj sie z daleka od skalandu w robakowie - wydyma ciebie ze hej!
                        ci ludzie to dawny houspol co zbankrutowal i tak teraz buduje pod kornikiem - zal
                        • Gość: mariusz Re: Szeregowce Menig IP: *.clearos.lan / 192.168.100.* 16.11.10, 16:07
                          Witam
                          Równiez jestem zainteresowany inwestycją Skalandu w Robakowie. Bardzo prosze Was o kontakt: mariusz.strozykiewicz@gmail.com
                          pozdrawiam
                      • kurakidwa Re: Szeregowce Menig 17.11.10, 09:49
                        Gość portalu: szpieguuu napisał(a):

> Hej, czy mogę prosić o jakiś kontakt do Ciebie?
                        > Też chciałbym zakupić nieruchomość w Robakowie i w tym celu chciałbym porozmawi
                        > ać..
                        > Pozdrawiam
                        Witam
                        Przepraszam za tak późną odp.
                        Bardzo chętnie porozmawiam z kims na temat inwestycji w Robakowie
                        Podaję adres kurakidwa@gazeta.pl
                        • Gość: gość Re: Szeregowce Menig IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.10, 15:07
                          Zapraszam na forum osiedla świerkowa polana
                          www.swierkowapolana.fora.pl
                          • Gość: tocko swierkowa polana IP: *.man.poznan.pl 23.11.10, 12:30
                            nie trza forum aby trzymac sie z daleka od tej budowy i skalandu !!!
                            • Gość: mariusz Re: swierkowa polana IP: *.clearos.lan / 192.168.100.* 23.11.10, 13:16
                              Możesz napisać coś więcej.. jest kilku zainteresowanych tą budową.. nawet kilkunastu..
                              • Gość: tocko swierkowa polana IP: *.icpnet.pl 23.11.10, 18:22
                                to ciekawe, skad wiesz ze kilkanascie osob jest zainteresowanych tym szajsem?
                                pracujesz w skalandzie - wspolczuje
                                • Gość: mariusz Re: swierkowa polana IP: *.icpnet.pl 23.11.10, 19:34
                                  bo wiem.
                                  Nie pracuję w Skalandzie, jestem tylko zwykłym zainteresowanym, który czeka aż napiszesz coś sensownego..? Jeśli masz się czym podzielić to proszę Cię bardzo.
                                  • Gość: tocko Re: swierkowa polana IP: *.icpnet.pl 23.11.10, 20:31
                                    sie przejedz na osiedle sosnowe i do koninka - popytaj ludzi to proste
                                    • Gość: mariusz Re: swierkowa polana IP: *.icpnet.pl 23.11.10, 20:58
                                      Byłem w Kamionkach, pytałem, zachwytu nie doświadczyłem, ale mieszkania stoją. Nie bronie dewelopera wręcz moje doświadczenia z nim są jak na razie raczej średnie, ale jeszcze nie przesądzone.
                                      • Gość: g Re: swierkowa polana IP: *.173.30.111.tesatnet.pl 28.11.10, 08:55

forum osiedla świerkowa polana www.swierkowapolana.fora.pl
                                        • Gość: bzdurex Re: swierkowa polana IP: *.icpnet.pl 28.11.10, 20:16
                                          fajne forum - kolejny pomysl prezesa na monitorowanie mediow??
                                          • Gość: autor forum Re: swierkowa polana IP: *.173.30.111.tesatnet.pl 04.12.10, 17:43
                                            Witam!
                                            forum www.swierkowapolana.fora.pl nie jest założone przez Prezesa Skalandu tylko, przez jednego z mieszkańców!
                                            Założyłem to forum po to żeby mieszkańcy byli na bieżąco w etapach budowy oraz w ewentualnych fuszerkach podczas budowy ze strony podwykonawców.

pozdrawiam
                                            • Gość: bzdurex Re: swierkowa polana IP: *.icpnet.pl 04.12.10, 22:06
                                              daj spokoj, fecet, bo sie kompromitujesz - swierkowa polana nie istnieje ale ty jestes mieszkancem, hehe
                                              chcesz ogladac fuszerki to jedz pogadac z tymi co kupili domy od Skandalu
                                              • Gość: Doktor Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 15:43
                                                Po przeczytaniu Tego Forum, stwierdzam jednoznacznie że niczego sensownego, się z niego nie można dowiedzieć po za uszczypliwymi wypowiedziami INTERNETOWEGO PAJACA który z jednego adresu IP icpnet.pl pod ksywkami Bzdurex, Prezes, Ekonom, Tocko, Dociekliwy itd. szkaluje developera jako niby rzesza forumowiczów. Koleś ma inteligencję wróbla i myśli, że się ktoś na to nabierze. Z tych wypocin i monotematycznej krytyki nic nie płynie oprócz zawiści i zazdrości! Frustracje i problemy psychiczne należy leczyć a nie eksponować publicznie!
                                                • Gość: bzdurex Re: swierkowa polana IP: *.icpnet.pl 05.12.10, 22:02
                                                  sluchaj, doktorku, prosze mnie nie obrazac - nie uzywam zadnych innych nicków!
                                                  co do meritum: porownajmy na przyklad strony www Skandalu i Atanera - ciekawe ze Skandal nie podaje kapitalu zakladowego mimo ze ma taki obowiazek - czyzby kapital wynosil 50000 zl?
                                                  to jest "szkalowanie"? wolne zarty
                                                  • Gość: zszokowana Re: swierkowa polana IP: *.play-internet.pl 10.03.12, 13:08
                                                    Z tego co ja się orientuję deweloper Skaland z nr KRS 0000273502 to spółka komandytowa, która nie musi mieć kapitału zakładowego, dlatego nie ma tej informacji. Zamiast szkalować radzę się dokształcić.
                                                • Gość: gość Re: swierkowa polana IP: *.clearos.lan / 192.168.100.* 06.12.10, 10:05
                                                  IP icpnet.pl ma chyba z 60proc. mieszkańców Poznania i okolic, więc powstrzymał bym się od takich sugestii.
                                                  • inspektor_budowlany Re: swierkowa polana 28.12.10, 21:25
                                                    CHCESZ KUPIĆ - KUPIŁEŚ MIESZKANIE LUB DOM W POZNANIU OD DEWELOPERA.
                                                    NIE WIESZ JAK SPRAWDZIĆ STANDARD - JAKOŚĆ WYKONANIA DOMU, A DEWELOPER WZYWA DO ODBIORU.
                                                    POPROŚ O POMOC INSPEKTORA Z UPRAWNIENIAMI BUDOWLANYMI I PROFESJONALNYMI NARZĘDZIAMI, KTÓRY WYSZUKA USTERKI, NIEDORÓBKI. OCENI DOM ZGODNIE Z POLSKIMI NORMAMI ORAZ STANDARDEM TECHNICZNO-MATERIAŁOWYM DEWELOPERA.

ZADBAJ O ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ I WARTOŚĆ SWOJEGO MIESZKANIA.
                                                    ZA NIEWIELKIE PIENIĄDZE OSZCZĘDZASZ TYSIĄCE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                    Umów się już teraz aby zarezerwować termin przeglądu.

tel. 784 930 185
                                                    e-mail: biuro@borabud.pl
                                                    www.odbiormieszkaniapoznan.pl
                                                  • Gość: Klient Re: swierkowa polana IP: *.artnet.pl 30.11.12, 11:17
                                                    Dziś rano byłem zobaczyć II etap to co zobaczyłem to sama woda prawie cała budowa zalana a droga dojazdowa dziurawa jak cholera ciekawe czy inwestor planuje zrobić odwodnienie terenu i drogi dojazdowe może Ktoś się wie? Bo w Kominku też czytałem że miele problemy z wodą .
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 22:46
                                                    nie zrobi odwodnienia , bo na tym etapie kiedy są zasypane fundamenty to dość kosztowne. Musi mu starczyć na świerk syberyjski, poza tym osiedle jest ponizej drogi. Drogi inwestor nie zrobi - to były obiecanki cacanki nie poparte niczym.Uwierzę, jak zobaczę, bo słowne zapewnieni prezia to tylko słowa.
                                                    Po zimie będzie jeszcze gorzej. A jak tam nowi mieszkańcy pogrążeni w egispkich ciemnościach.?
                                                    Liczycie,że gmina zapłaci wam z oświetlenie - wątpię ale oby zważywszy ostatnie włamania.
                                                    Co do wody - na forum znajdziesz sporo informacji na ten temat. Swierkowa to sobie nawet row wykopała w drodze aby woda spływała a nie powinna bo jak przyjdzie zima ani chybu ktoś w nim wyląduje. tu po prostu jest wysoki poziom wód gruntowych i tacy naiwni myślą, że inwestor o to zadba.
                                                  • Gość: wkurzony Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.12, 23:56
                                                    wszedłem na to forum poczytać co nieco i teraz mnie ta cholerna skandalowa reklama kontekstowa atakuje. Dajcie spokój skandaliści - nie każdy kto tu czyta będzie waszym klientem. A swoją drogą jak macie tyle kasy na reklamę w necie, to może byście budowali porządniej
                                                  • Gość: lolo Re: swierkowa polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.13, 12:56
                                                    Nie lubię pisać na forum, ale chyba drodzy forumowicze delikatnie mówiąc... aż nadto się nakręcacie. Mieszkam na osiedlu świerkowa polana i jak tylko robi się ciemno - mam oświetloną ul. Zagajnik :) i na dodatek za to nie płacę, co mnie cieszy :) Zauważajmy pozytywy, a nie tylko te złe rzeczy. w temacie wody, póki co jest ok. Zasiałem trawę i nie narzekam. pozdro
                                                  • Gość: ilka Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 10:33
                                                    ozesz, który z was rozkopał drogę dojazdową? Pogięło was barany? jak będzie padać rów w poprzek drogi się zapadnie. Z problemami z odpływem wody to proszę do dewelopera, bo wcześniej jakoś nikt nie chciał słuchać miejscowych jak mówili o uszkodzeniu melioracji.
                                                    ach jak wy wtedy wszystko wiedzieliiście, sprawdziliście itp itd. A teraz stać was tylko na rozkopanie drogi i wylewania wody na cudzą ziemię?
                                                  • Gość: Swierk 21 Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 18:11
                                                    Nie siej paniki Trolu, ul. Polna jest gminna więc ja gmina naprawi, jak nas zapewnil soltys Robakowa maja robić od przyszłego tygodnia odwodnienie rowu.
                                                  • Gość: Ryś Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 22:41
                                                    A dlaczego ma robić gmina odwodnienie za pieniądze podatników !!!!
                                                    Deweloper spierr...... niech robi on a nie gmina !!!!
                                                  • Gość: Gminny Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 23:25
                                                    Gminna drogę ma odwadniac deweloper? Jeb... Się w łeb bo pusty, zacznij uczestniczyc w zebraniach, to się wiecej dowiesz, a nie wypisuj propagandowych pirdol.
                                                  • Gość: Ryś Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 09:44
                                                    Debilu jeden! deweloper spie...ł drenaż to niech teraz naprawia to raz a dwa że wybudował osiedle na terenach podmokłych ! bo działka była tania żebyś mógł kupić swoje tanie mieszkanko !!!!
                                                  • Gość: Gminny Re: swierkowa polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.13, 17:26
                                                    Rysiu nędzarzu! nerwy ci puściły, klniesz jak prostak wiejski, spadaj do swojej wielkiej plyty kleić szczeliny.
                                                  • Gość: wojtuś skandalista Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.13, 09:41
                                                    drogę proszę pana zniszczył ktoś z osiedla, nie pokażę palcem ale każdy widzi kto.
                                                    i ten powinien ją naprawić. Była utwardzona i wyrównana. Odwodnienie się robi jeśli ktoś będzie kładł nawierzchnię a tego w najbliższym czasie nie zaplanowano. Nie rozumiem dlaczego za zaniedbania dewelopera oraz zniszczenie drogi ma płacić gmina lub sołectwo.
                                                  • Gość: ewa Re: swierkowa polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.13, 12:26
                                                    Ale jakie zaniedbania? Deweloper realizuje inwestycje w zakresie swojej działki i w tym zakresie oddał nam drogę z pozbruku z latarniami. Deweloper nie ma prawa realizować inwestycji na nie swoich działkach ( ul. polna) należąca do gminy. Powinniśmy egzekwować swoich praw od Gminy bo to jej płacimy podatki i ona musi nam zagwarantować bezpieczeństwo na swoich drogach.
                                                  • Gość: Ryś Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.13, 21:59
                                                    Tylko ,że na Wszej pięknej działce były drenaże które zepsuł deweloper ! Zresztą jest znany z innych inwestycji , że lubi wodę np. Kamionki stoją w wodzie !
                                                    I dlatego niech deweloper naprawia a nie gmina za Nasze pieniądze !!!!
                                                  • Gość: notka Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.13, 19:07
                                                    hmm, rów w ulicy to wam wykopał dewoloper a nie gmina.Do czego formalnie nie miał prawa, bo droga jest gimnna. Kiedy była interwencja w sprawie drenażu - są zdjęcia wykopywanych rur drenażowych i pracowicie usuwanych przez robotników- to każdy chował głowę w piasek, a mieszkańcy słyszeli,że deweloper ma doprowadzić drenaż do poprzedniego stanu. Ta sprawa powinna być załatwiona na etapie budowy. I wielokrotnie była zgłaszana.
                                                  • Gość: Doris Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.13, 10:30
                                                    Nie ma co sie podniecac, wczoraj widziałam, ze gmina rozpoczela wykonywać prace drenarskie przy rowie ul polnej.
                                                  • Gość: ilka Re: swierkowa polana IP: *.man.poznan.pl 11.07.13, 12:57
                                                    nom i jak wam do tego czasu jak wam leci? wylewaliście wodę sąsiadowi na działkę z pełnym błogosławieńswem gminy
                                                  • Gość: lala Re: swierkowa polana IP: *.icpnet.pl 16.02.14, 18:46
                                                    woda wodą, ale grzyba mamy takiego, że po zeskrobaniu go ze ścian obdarujemy wszystkich mieszkańców osiedla żeby mogli na tegoroczną wigilię ugotować sobie zupę grzybową :))) żałujemy tego zakupu :((((
                                                  • Gość: Polna Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 19:53
                                                    Witam

Bardzo proszę Nowych mieszkańców o zwrócenie uwagi na to , że droga Polna nie jest drogą główną tylko równorzędną z ulicą Jaśminową Zagajnik ! Obowiązuje zasada prawej ręki !
                                                    Proszę przekazać kierowcom !
                                                  • Gość: zdziwiony Re: swierkowa polana IP: *.livenet.pl 30.01.13, 21:10
                                                    Ta Świerkowa Polana II to powinna nazywać się Wenecja były dziś obejrzałem i to co zobaczyłem to jedno wielkie bajoro !!! Droga ulica Polna jest wyżej od domów budowanych w II etapie i nawet dziecko wie ,że woda leci gdzie jest niżej .Muszę przyznać ,że jako niedoszły klient pracownicy są bardzo mili i opowiadają piękne bajki o wspaniałym osiedlu radzę Wszystkim zainteresowanym obejrzeć to teraz ,a tym co kupili żeby coś zrobili z zalegającą wodą bo te domy nigdy nie wyschną .
                                                    Ja nie skorzystam bo nie zawsze cena jest najważniejsza a to co co piszą w necie o firmie która buduje chyba jest prawdą !
                                                    W decyzji utwierdziła mnie rozmowa z mieszkańcami I etapu -też warto z Nimi porozmawiać przed zakupem .
                                                  • Gość: iks Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 21:20
                                                    bardzo proszę o przekazanie keirowcom, że wg Pana ul. Jasminowa jest równorzędna z Nowiną ( nie ma znaku ustąp). Podobnie jest w całej wsi. Nom- a teraz jak walniesz wyjeżdzajac z Jaśminowej na Polną to się tłuamcz. Naprawdę obowiązuje zasada - uważaj na nowych co jeżdzą 60 km /h na polnej drodze.
                                                  • Gość: Baber Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.13, 22:06
                                                    Nowi mieszkańcy nowe zdarzenia.
                                            • Gość: edyta Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 18:08
                                              no kurde jakiego mieszkańca. Byłam tam dzisiaj to dramat jakiś. Będziesz mieszkańcemjak odbierzesz akt notarialny teraz co najwyżej jestś potnecjalnym kupującym
                                              Pogadałam tutaj z ludźmi, przez przypadek bo ugrzęzłam moim małym fordem w błocie
                                              I niestety to raczej nie wygląda na dobrą inwestycję. Początkowo byłam zachwycona ale po dizisejszej rozmowie z tubylcami nie. I żeby było jasne nie oceniam developera - choć ma kiepskie notowania i zakłada jakies fora niby to mieszkańców by polepszyc sobie pr. Marketing szeptany - wstyd. ale nie o tym, porozmawajcie z ludżmi, którzy tu mieszkają.
                                              kłopoty :prąd,woda ( zbyt niskie cisnienie w zimie, woda zalewa działki, kłopopty z drogami doajzdowymi, a jakoś nie chce mi się wierzyć,że skaland wybuduje drogę. Kanalizacja - miała byc lata temu , będzie w Borówcu tutaj mowy nie ma.Na efy nikt specjalnie nie narzekał ale np na szkołę. Moje dzieci akurat już w wieku znacznie powyżej ale gdbym miała małe dzieci to bym się zastanowiła. Takimi ciekawostkami uraczyli mnie ci co mi pomagali.
                                              • Gość: Robson Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 23:45
                                                Ale gdzie byłaś? Skaland ma co najmniej trzy inwestycje? gdzie ugrzęzłaś swoim Fordem? na poz-bruku w Koninku czy asfalcie w Kamionkach? w Robakowie chyba też wszędzie asfalty! zmień autko ,bo mówią, że Ford gó... wart !!! Deweloper jak każdy bez wad nie jest, ale bez przesady kanalizacja to nie jego działka tylko raczej miasta czy gminy! Ja nie mam problemów ma szambo jak każdy na razie w okolicy z ciśnieniem wody ani z prądem też nie ma kłopotów, mieszkam od 2007r i pierwsze słyszę o takich problemach. Co do szkoły nie zabieram głosu bo nie wiem, jak moje dorosną to się zastanowię nad wyborem szkoły? Sąsiedzi wożą do Poznania na św. Michała niby jakaś elitarna! Jeden pies, jak masz Głomba to mu nic nie pomoże!!!
                                                • Gość: edyta Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 09:32
                                                  nie nie Kamionkach a w Robakowie raptem wybrukowane są trzy ulice. Ugrzęzłam dokłanie przy planowanej inwestycji, przedstawicelu developera . W innych miejscach są moej wątki na temat tego planowago osiedl. Zadałam soebi sporo trudu abu to sprawdzić ],przyjedź i zobbacz te asfalty w Robakowie, panie zza biureczka developera
                                                  • Gość: sąsiad Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 15:16
                                                    potwierdzam, nie wiem skąd jesteś robson ale nie sądzę,że z Robakowa albo mieszkasz przy 3 drogach wybrukowanych.Dojazd do terenu działki świekowej polany jest przy ul.Polnej. nie jest aktualnie przejezdny. Las jest zalany pododbnie jak nne posesje. Drogi w planie nie ma to zwykła polna droga, więc nie wypowiadaj się naganiaczu developera bo nikt tu mieszakjący nie powie ze drgi tu sa w porządku.Sąsiedzi samochody zostawiają przed lasem daleko. Jeśli twierdzisz,że w Roabkowie jest tak cudownie z doragmi to proszę zapraszam na zebranie sołeckie. Co do wody - zalezy do jakiej rury jesteś podlączony.Prąd - niewielka burza i ta częśc wsi jest jest go pozbawiona. Mieszkam tutaj 10 lat więc nie pitol robson o asfaltach.
                                                  • Gość: Nowy Robak Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 14:48
                                                    Drogi to chyba problem całej gminy Kórnik. Wszędzie stary dziurawy asfalt albo nieprzejezdne polne drogi tragedia! Rozważałem zakup w Borówcu i w Kamionkach ale tam wszyscy taplają się w błocie! Co do Robakowa to wydaje się mieć lepszy poziom drogowy, jak deweloper wybuduje jak zapewnia fragment ul. Polnej dojazd do osiedla będzie bardzo dobry.
                                                  • Gość: wera Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 18:39
                                                    oczywiście już w to uwierzę.może wewnątrz osiedla. Pytałam o to - odpwiedź brzmiał że to jest gminna droga. Robakowo ma dobre drogi bo nikt się tu nie buduje i nie ma dużego ruchu.
                                                    PR ze strony developera jak nic - komu by się tu chciało siedzieć i śeldzić wątki - Nowy Robaku.Nikt kto tu mieszka ( poza tymi co wzięli za to kasę ) nie powie ze są tu dobre drogi a inwestycja doskonała.
                                                    Poza tym nie tylko o drogę tu chodzi ale również o zpaewnienie np drenażu na tym terenie żeby nie było powtórki z Koninka.
                                                  • Gość: Nowy Robak Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 20:36
                                                    Jak widać Tobie się chce śledzić wątki Skalandu, choć nie jesteś ich klientem widzę że jesteś EXPERTEM w temacie!!! Ja mam drogę zapewnioną w umowie więc nie wiem o czym mówisz! Co do wody, to jak nie wiesz to stoi na wszystkich polach w Polsce! Zawsze zastanawia mnie jedna rzecz, ile ktoś musi mieć czasu wolnego żeby siedzieć na forum które go nie dotyczy-żal!!!
                                                  • Gość: r2d2 Re: swierkowa polana IP: *.173.38.33.tesatnet.pl 23.01.11, 21:07
                                                    ciekawe jak to co masz zapisane w umowie wyegzekwujesz, bo mi się nie udało...
                                                    ale życzę powodzenia :-)
                                                  • Gość: wera Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 08:22
                                                    do dobrze się dopytaj o jaką drogę chodzi w jakim standardzie. A tobie nic do mojego czasu spędzanego tutaj. Expertem jestem jak najbardziej w kwestii dróg. Co do zalania - zalewasz stary , co ty możesz o tym wiedzieć
                                                  • Gość: wera Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 13:43
                                                    naprawdę macie wpisaną drogę dojazdową w umowie? - to przeczytajcie jaką drogę. Polna nie jest w zadnych planach inwestycych i nie będzie. Skaland nie może budować drogi gminnej a o jakimkolwiek partnerstwie w budowie nikt nie wie. Poza tym Skaland nie dostał jeszcze pozwolenia na budowę a ma przeszkody inwestycycjne, więć dotrzymanie terminu jest nieraealne
                                                  • Gość: nowy Robak Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 16:05
                                                    I tu widać że jak zwykle bijesz pianę!!!! Próbujesz Tą swoją ironiczną gatką wprowadzić zamieszanie! Wypisujesz bzdury nie poparte żadnymi argumentami. Skaland otrzymał pozwolenie na budowę osiedla, mało tego we współpracy z Gminą wybuduję ul. Polną jeszcze do końca tego roku. Jak byś była klientem Świerkowej to byś to wiedziała!!! Problem masz ty z własną egzystencją (jak w ogóle wiesz co to znaczy)masz za dużo wolnego czasu i do tego jesteś strasznie zgryźliwa. To że nie trawisz Skalandu podkreślasz we wszystkich swoich postach.
                                                  • Gość: zainteresowany Re: swierkowa polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.11, 16:37
                                                    Na jakiej podstawie piszesz, że uzyskano pozwolenie na budowę oraz na jakiej podstawie piszesz o przedłużeniu ul. Polnej? Nie "biję piany" i nie jestem "zgryźliwy" tylko chciałbym to wiedzieć, bo.. pierwsze słyszę.
                                                  • Gość: gosć Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 18:14
                                                    ciekawe ze w gminie nikt o tym nie wie :(. łącznie z burmistrzem i infrastrukturą
                                                  • Gość: Nowy Robak Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 21:02
                                                    Kim Ty jesteś zeby zabierać głos w tej sprawie? Człowieku zejdź na ziemię! Ty i rozmowy z burmistrzem chyba o Tobie i twoich kompleksach!!!
                                                  • Gość: gosc Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 06:46
                                                    witam pana devolopera, czyżby myslał Pan ze burmistrz jest tylko dla takich jak Pan - gruba pomyłka
                                                  • Gość: zainteresowany Re: swierkowa polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.11, 09:07
                                                    Nowy Robak, albo kłamiesz, albo jesteś w ogromnym błędzie. Skaland NIE UZYSKAŁ pozwolenia na budowę do dnia dzisiejszego. Jeśli jesteś klientem to powinieneś to wiedzieć, a jeśli jesteś w ogromnym błędzie to w dalszym ciągu czekam na wyjaśnienie na jakiej podstawie piszesz i obrażasz innych. Albo kłamiesz TY albo CIEBIE deweloper.
                                                  • Gość: Różyczka Re: swierkowa polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.11, 09:54
                                                    Chciałabyś żeby nie było pozwolenia i drogi co ? Miała byś o czym pisać! a tak pozostało niańczenie dzieci i siedzenie w garach bo stary wraca o 15 z szychty!
                                                  • Gość: gosc Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 12:50
                                                    no proszę, jakie Pan ( piszę z dużej litery żeby nie było) ma wyobrażanie o ludziach tu mieszkających kompletny brak szacunku a co dopiero mówić o wymyslnej formie dyskusji na temat drogi
                                                  • Gość: gosc Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 18:49
                                                    różyczko - mylisz się, niestety Skaland nie zapewni drogi a tą która istnieje zniszczy. Pozwolenie nie ma tu nic do rzeczy. Jeszcze jeden mały drobiazg pomijany a nawet uwazany przez niejakiego Robaka nieważny. Woda - ludzie, którzy mieszkają na początku Polnej mają bardzo niskie ciśnienie, domy na Jasminowej nie mają zgody na podłączenie do wodociągów i nagle znajdzie się woda dla takiego osiedla? Pewnie się znajdzie - jak znam sposoby załatwiania takich spraw
                                                  • Gość: klient Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.11, 22:37
                                                    Widzę kolejnego znawcę tematu albo raczej tą samą osobę która niewiele wie ale pisze niestworzone historie z uwielbienia do firmy Skaland. Jestem po rozmowie w Gminie Kórnik i tak nawierzchnia ulicy Polnej zostanie wykonana przez Developera przy współpracy Gminy ponieważ jak sama nazwa wskazuje jest drogą polną a w przyszłości ma zapewnić bezkolizyjny dojazd do osiedla mieszkaniowego, na czym zależy Gminie i Firmie Skaland to po pierwsze. Po drugie Życzliwy Przyjacielu Developera aby uzyskać pozwolenie na budowę takiego kompleksu mieszkaniowego należy uzyskać odp. zapewnienie m.in. na dostawę wody z Aquanet. Więc nie wprowadzaj opinii publicznej w błąd że inwestycja nie będzie miała wody bo to jawne kłamstwo z Twoje strony albo kompletna nieznajomość tematu!
                                                  • Gość: gosc Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 13:18
                                                    ostatnie słowo developera ;)
                                                  • Gość: prawdziwy robak Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 18:56
                                                    ot poczytałem i wiecie co ? nie mam ochoty przekrzykiwac developera ani wzburzonych miszkańców. Wy tylko sprawdźcie.
                                                    - czy zostały wydane warunki zabudowy dla tego terenu ?
                                                    - jakie ?
                                                    - czy jest podpisana umowa z gminą na budowę drogi
                                                    - ustalenia w Aquanet
                                                    to nie boli . wymaga tylko telefonu a najlepiej zapytania na piśmie.
                                                  • Gość: X-bond Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 16:51
                                                    To zobacz jakie jest ciśnienie wody jak ludzie podlewają trawniki !
                                                  • Gość: mieszkaniec robako Re: swierkowa polana IP: *.182.146.178.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.02.11, 08:53
                                                    gmina nie jest zainteresowana utwardzeniem ulicy Polnej także marne wasze szanse na dobrą drogę przecież tego dewelopera nie stać na utwardzenie drogi dojazdowej do takiego osiedla chyba ze wybudujecie ją za własne pieniądze czego z miłą chęcią oczekuje

pozdrawiam
                                                  • kurakidwa Re: swierkowa polana 22.02.11, 10:57
                                                    najbardziej rozczarowująca jest zawiśc Polaków. Przykre to. Kiedy jeden się cieszy, ze w końcu bedzie miał swoje mieszkanie to cała reszta stara się udowodnić, że CO TO TO NIE, NIE BĘDZIESZ MIAŁ LEPIEJ NIŻ JA. Bo a to droga nie taka, o ciśnieniu wody najwięcej mają do powiedzenia ludzie, którzy tam nie mieszkają. Nie wspominając o odśnieżaniu. ŻENADA
                                                  • Gość: Faifer Re: swierkowa polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 14:13
                                                    Najlepsze są wypowiedzi osób które nie wiele wiedzą nie interesują sie w ogóle tematem wypisują bzdury niczym nie poparte, które świadczą jedynie o poziomie intelektualnym Pacjenta i jego braku elementarnej wiedzy Gratulacje!
                                                    W woli wyjaśnienia żeby rozwiać wszelkie wątpliwości ul. Polna zostanie wybrukowana przy współpracy Skaland i Gminy Kórnik -info z ostatniej komisji planowania przestrzennego GK z 18.02 2011r.
                                                  • kurakidwa Re: swierkowa polana 23.02.11, 08:51
                                                    to bardzo miła informacja, cieszy mnie ale gdyby nawet gmina czy skaland by jej nie wybrukowali i tak będę się cieszyć z zamieszkania w tej okolicy
                                                  • Gość: mieszkaniec robako Re: swierkowa polana IP: *.158.216.118.pat.umts.dynamic.eranet.pl 11.03.11, 18:19
                                                    w protokole komisji załączonym na stronie urzędu gminy Kórnik brak jest jakiejkolwiek informacji na temat takiego porozumienia może ktoś wskaże gdzie to zapisano bowiem jako mieszkańca sąsiedniej ulicy bardzo mnie to interesuje
                                                  • Gość: ja Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 12:06
                                                    bo takiego porozumienia nie ma. Tylko ustne zapewnienia skalandu o drodze i to wcale nie o bruku.I nie będzie, bo gmina sama drogę naprawiła
                                                    nie odnoszę się do budowy - jak to sołtys powiedział - każdemu wolno. Lecz pitolenie,że to swietny inwestor , który zadba o wasze ienteresy poza sowimi jest głupotą. Proszę się tym interesować. Np uszkodzaną melioracją na terenie budowy, maleńkimi szambami, brakiem wody itd. Obejrzyjcie inne budowy , porozmawiajcie z mieszkańcami w Koninku.
                                                  • Gość: Borowa Baba Re: swierkowa polana IP: *.627-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 28.06.11, 19:48
                                                    He, a z kat wiesz ze melioracja uszkodzona, jak teren budowy zagrodzony jest plotem. Wlamujesz sie?!!!! Ja mam w umowie szambo 5.000 litrow to malo na 60 m2 mieszkanie???? A co mnie interesuja inni co gdacza, zawsze nie zadowoleni bo to w naturze Polaka standard. Ktore mieszkanie kupiles?
                                                  • Gość: sąsiadka Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 16:44
                                                    to mało żalośnie, bo liczy się na ilośc osób a nie powierzchnię mieszkania.
                                                    A co d melioracjia - teren nie był ogrodzony długo , można było bez przeszkód wejść.
                                                    I zapewniam cię, że mam dowody na przerwanie melioracji.
                                                  • Gość: wax Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 20:47
                                                    Zapraszam po deszczu można wtedy obejrzeć jak wyglądają drenaże :) ,dodam tylko że woda stoi około tygodnia !
                                                  • Gość: v-max Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 00:29
                                                    Robakowo to jedna glina, wody nie przepuści, żeby założyć ogród trzeba wybrac ok 20-30 cm i nasypać czarnoziem, ja tak zrobiłem i mam spokój
                                                  • Gość: kurka Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 16:41
                                                    a to już jest kłamstowo. Żadna tak decyzja nie zapadla. Proszę sprawdzić w protokołach , skandla do niczego się nie zobowiązał
                                                  • Gość: mieszkanka Re: swierkowa polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.13, 09:05
                                                    Heh "wybuduję ul. Polną jeszcze do końca tego roku" - mamy 2013 a droga Polna nadal nie wybudowana... Może miałeś na myśli do końca tego stulecia...?
                            • Gość: mt Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.12, 13:10
                              Prawda oś.świerkowa polana w Robakowie powstało całe z wody z wykopu budowlanego nawet tynki wewnętrzne w niektórych budynkach są wykonane z wody z kałuży.To est prawda syf kiła i mogiła.Najtańsze materiały czasami bez atestu.
                              • Gość: Tom Re: swierkowa polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.12, 12:17
                                Debilom stop! Co za kretyn wypisuje obraźliwe nie poparte niczym oszczerstwa. Osiedle Świerkowa Polana to jedna z ładniejszych inwestycji deweloperskich, realizowana z najlepszych materiałów na rynku, drewniane tarasy, okna przsuwne z roletami zew,elewacje ze świerku syberyjskiego, parapety marmurowe,drzwi antywłamaniowe itd. co tu dużo gadać najlepiej przyjechać i samemu zobaczyć.
                                • Gość: koleslaw Re: swierkowa polana IP: *.man.poznan.pl 26.04.12, 12:29
                                  weż się nie kompromituj tymi pochwalnymi peanami - ale jasne, nich tam zainteresowani pojadą i zobaczą jakość wykonania tego syfu...
                                  • Gość: RamlauX Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.12, 20:53
                                    Prawda jest taka że wszystko jest sprzedane, dlaczego?cena, lokalizacja, funkcjonalne mieszkania i duże ogródki i na końcu jeszcze raz cena :)
                                • Gość: mieszkanka Re: swierkowa polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.13, 09:12
                                  Tak, dokładnie - zapraszam serdecznie do mnie to pokaże jak drewniana elewacja zmienia kolor na czarny po niespełna roku od oddania budynku i jedenej zimie, i te okna przesuwne - ach jak przez nie cudownie wieje, że mieszkania się ogrzać nie da.... Cud miód!!!
                              • Gość: vdddd Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 17:00
                                Kolego nie z wody z kałuży tylko z rowu melioracyjnego cały syf z pola tam spływa !
                                Zresztą można obejrzeć mają rozłożone węże które czerpią wodę
                                • Gość: Xfactor Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.12, 22:23
                                  z parowozu biorą wodę !
                                  • Gość: waski Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.12, 17:27
                                    woda do drugiego osiedla brana jest z rowu. Proszę tylko zwrócić uwagę na brak izolacji pionowej( ocieplenie jest - jakaś warstwa styroopainua) ale przy tak wysokim poziomie wód gruntowych sami zobaczycie jak będzie.
                                    • 123astral Re: swierkowa polana 21.06.12, 11:32
                                      Witam
                                      Czy naprawdę jest tak jak piszesz ?

Gość portalu: waski napisał(a):

> woda do drugiego osiedla brana jest z rowu. Proszę tylko zwrócić uwagę na brak
                                      > izolacji pionowej( ocieplenie jest - jakaś warstwa styroopainua) ale przy tak w
                                      > ysokim poziomie wód gruntowych sami zobaczycie jak będzie.
                                      • Gość: waski Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 10:51
                                        oj - wiara w zdjęcia. Ludzie - sami zoabczcie, przyjedźcie. Czytał z was ktoś jak się robi izolację? Bo jakby tak było żaden z was bzdur by nie opowiadał na podstawie zdjęć dewelopera. A jak tam zacieki pod tarasami na nowym osiedlu? Każdy przedstawiciel dewelopera będzie tu cuda na kiju opowiadał.
                                        • Gość: Gruby Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 23:21
                                          Wąski ale cię temat podniecił! Wymyśl lepszą bajeczkę żeby zniechęcić ludzi do zakupu i tak dawno sprzedanego osiedla!
                                          • Gość: waski Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 07:10
                                            ales głupi, nie chodzi wcale o zneichęcenie ludzi do kupna. W końcu macie klientów, niech kupują a najlepije niech przyjadą i zobaczą.
                                    • Gość: Bogdan Re: swierkowa polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.12, 11:45
                                      Głąbie nie wypisuj bzdur na forum, izolacja jest prawidłowo wykonana nawet na oficjalnych zdjęciach na stronie skalandu ją widać!!! www.swierkowapolana.pl/galeria2.html
                                      • Gość: waski Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 11:42
                                        Bodziu, muszę cię zmartiwć ale to nie jest prawidłowo wykonana izolacja dla fundamentów z wyskoim poziome wód gruntowych. Gdzie folia?
                                        a drenaż ? Tu akurat można zrobić bo jest obok rów. Ale proszę głąbie nie wypowiadaj się jak nie wiesz o cyzm mówisz. Buduję swój drugi dom, własnie w Roabkowie. Taka izolacja jest aboslutnie niezbędna a pomalowanie fundamentów.... zresztą co wam będę mówił. Wy sprzedawcy skandalu nie będziecie tu mieszkać.To będzie problem mieszkańców za 3-4 lata.
                                        co do tych co kupili i wpłacili. Patrzcie wykonawcy na ręce. Myślicie ,za jak wam ktoś pokaże zdjęcia to jest ok? wiecie czemu okoliczni mieszkańcy was przed tym przestrzegają? zapytajcie, to żaden wstyd. Chyba,że wstyd wam żeście tacy naiwni.

• Gość: waski Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 11:46
                                          i jeszce drobiazg - wsytarczy wrzucić hasło izolacja pionowa w google pokaże wam jak powinna wyglądać. Więc głąbie nie wypowiadaj się jak jesteś w temacie ignorantem
                                        • Gość: Lenka Re: swierkowa polana IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.12, 08:57
                                          Kupiliśmy dom w I etapie i niestety nasz dom ma kiepsko wykonaną lub uszkodzoną izolację od wody, ściany podmakają od dołu przy silnych deszczach. Plus dla dewelopera że zaczął już to naprawiać (drenaż i osuszanie).
                                          Z poważnych usterek to póki co jedyna wada.
                                          • Gość: Ditrich jan Re: swierkowa polana IP: *.627-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 26.06.12, 20:38
                                            My kupiliśmy córce mieszkanie z Ietapu Świerkowej polany i jesteśmy po odbiorze którego dokonał nasz inspektor. Ogólna ocena jest dobra z wyjątkiem wilgoci technologicznej jak ją określił Pan inspektor. Skaland udostępnił nam osuszacz wilgoci który ma zlikwidować nie wyschnięte jeszcze do końca tynki- co się dziwić pogoda nie dopisuje:(
                                          • Gość: ewa Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 10:02
                                            to bardzo poważna wada, zapytaj gdzie odprowadzą drenaż, bo w tym miejscu nie ma gdzie.
                                            nie mogą odprowadzić do melioracji. Pomijajac fakt wykonania drenażu na zasypanych już fundamentach. nie odebrałabym takiego domu.
                                            • Gość: ditrich jan Re: swierkowa polana IP: *.627-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 28.06.12, 11:13
                                              a ty gdzie odprowadzasz wodę z ogrodu, bo z twoich wypowiedzi wynika ze mieszkasz w Robakowie tak?
                                              • Gość: ,,,, Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 17:49
                                                Masz na myśli rynny? bo nie wiem co oznacza woda z ogrodu.drenaż wokól fundamentów odprowadzony do zamkniętego zbiornika. to dodatkowe zabezpieczenie oprócz porządnie wykonanej izolacji pionowej ( a z wpisu wynika, że jesli są mokre ściany przy fundamentach to coś kiepsko z izolacją) Chcąc wykonać drenaż wokół waszych domów deweloper musiałby zrobić drenaż wokól całego domu i zrobić odprowadzenie. Przy tak małej działce nie macie gdzie umieścić zbiornika. Co do izolacji - nie wiem, w przypadku tych domów nie widziałam.
                                                • Gość: Lenka Re: swierkowa polana IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.12, 19:52
                                                  Załóżmy że zrobią jakoś ten drenaż. Choć faktycznie nie wiem gdzie, bo w pobliżu nie ma rowu.
                                                  Ale problemem jest to że ściany są ciągle mokre przy podłodze, od wewnątrz mieszkania.

Pytanie czy to w ogóle wyschnie? Czy nie trzeba zerwać podłogi i osuszyć?
                                                  Ktoś miał taki problem?
                                                  • Gość: Ditrichjan Re: swierkowa polana IP: *.627-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 28.06.12, 21:24
                                                    mokre ściany w niektórych mieszkaniach wynikają z tego, że część mieszkań były nie dawno tynkowane, a pogoda nie sprzyja osuszaniu dlatego developer wstawił osuszacze powietrza. Zresztą nasze mieszkanie już mamy prawie wysuszone. Mój inspektor który odbierał mieszkanie twierdzi że izolacja jest wystarczająca jak dla domów niepodpiwniczonych.
                                                  • Gość: Lenka Re: swierkowa polana IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.12, 08:31
                                                    U nas tynki były zrobione jakoś 2 miesiące temu i były już suche. Zatem powodem musi być raczej zamakanie, tym bardziej że zacieki pojawiły się po ulewach.
                                                  • Gość: .... Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 09:30
                                                    widzisz, inspektor nie wie wszystkiego. Np tego, przed czym ostrzegali mieszkańcy, że w tym miejscu jest zerwana melioracja i na pewno nie jest odtworzona. Że w lasku był zbieracz melioracji ( czyli zbierana jest woda z wszsytkich otaczających pól) i to on własnie odprowadzał wodę do rowu. 2 m-ce na wyschnięcie ścian -mogą być suche ale jest istotna róznica między wilgocią technologiczną a zamakaniem ścian od ław fundamentowych. Nie odbieraj domu - to problem developera. On ma się martwić, bo to on wziął kasę. niestety budowa przebiegał jak przebiegła.
                                                    kiedy w wątkach pojawia się problem wody i melioracji wiele osób nie chce w to wierzyć a nawet agresywnie podejrzewa mieszkańców o włamanie na teren budowy. Moja rada poszukaj fachowca od odwilgacania budynków ( jest ich mało niestety) i nie podpisuj odbioru.
                                                  • Gość: Ditrich jan Re: swierkowa polana IP: *.627-1-64736c11.cust.bredbandsbolaget.se 29.06.12, 23:15
                                                    W bajkę o zwieraczu wody w lasku nie wierzę bo córka była w melioracjach w Kórniku a tam ani planów nie mają. Zresztą jaki zbieracz. W komunie kładli kamionkowe dreny które przez lata zaniedbań są już dawno nie drożne i to nie tylko w Robakowie ale w całej Polsce. Odwodnie działki trzeba sobie zrobić we własnym zakresie wywalajć tą nieprzepuszczalna glinę i wsypując piasek i czarnoziem. Mieszkanko córki ładnie schnie od poniedziałku mam płytkarzy.
                                                  • Gość: waski Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 11:57
                                                    widzisz, sam sprawdź, bo zbieracz jest na mapie ( proponuję najlepiej zadać pytanie na piśmie w gminie) I jakie melioracje - masz na myśli spólki wodne?Zapytaj w inwestycjach na piśmie ,niech ci pokażą mapę. .A dreny niby jakie miałyby być - plastikowe;). Odwodnienia na tym etapie nie zrobisz. Nic nie wiesz o tym nie wiesz. Pocytaj trochę na ten temat.Poza tym musisz namówić do tego twoich sąsiadów i wydać kupę kasy. Nie nie chodzi o ziemię na ( powtarzam na ) działce ale o wysoki poziom wód gruntowych Myslisz ,że jak wysypiesz piasek i przysypiesz ziemią to to pomoże. to było zadanie inwestora, w momencie kiedy zaczynał budowę. Teraz to wy wydaliscie kasę i musicie się o to martwić.
                                                    cyt. odwodnie działki trzeba sobie zrobić we własnym za
                                                    > kresie wywalajć tą nieprzepuszczalna glinę i wsypując piasek i czarnoziem- to nie odwodnienie działki , to polepszenie jakosci ziemi aby ci coś na niej urosło.
                                                  • Gość: Remik Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.12, 12:05
                                                    Osiedle bardzo ładne, mieszkania są funkcjonalne i ustawne, podejście dewelopera typowe-pamiętajcie przy umowie wynegocjujcie ze Skalandem jak najwięcej rzeczy dodatkowych, bo potem trzeba za nie dużo przepłacić, kąty i ściany proste są,posadzki też schody musieli porawić bo miały różne wysokości.
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.12, 13:51
                                                    tylko mieszkańcy to śmieciarze. Sprowadzili się na wieś i sądzą, że śmieci zamiast do kosza wyrzuca się na ulicę przed dom. zasyfione pieluchy i śmieci po remoncie. Jak wam nie wstyd
                                                  • osuszanie24.pl Re: swierkowa polana 18.11.14, 20:44
                                                    Szanowni Państwo,
                                                    Chcielibyśmy przedstawić Państwu zakres kompleksowych usług oferowanych przez Polygon Poland Sp. z o.o. Sp. Komandytowa( dawniej Munters) integralnie związanych z szeroko rozumianą LIKWIDACJĄ SZKÓD POŻAROWYCH I ZALANIOWYCH. Jednocześnie pragnę podkreślić, iż nasza ewentualna wizyta jest NIEZOBOWIĄZUJĄCA, a jej celem jest zaproponowanie najbardziej efektywnych i zasadnych rozwiązań w celu pomniejszenia rozmiaru szkody.
                                                    Czym się zajmujemy
                                                    Od przeszło 35 lat specjalizujemy się w kompleksowej likwidacji szkód wywołanych przez wodę i ogień. Doświadczenie i wiedza z zakresu techniki osuszeniowej, budowlanej, i pomiarowej oraz mechaniki wilgoci pozwalają firmie na stosowanie w każdym przypadku specyficznych, jakby ?skrojonych? dla danego problemu rozwiązań. Zapewnia to najlepsze rezultaty i minimalizuje koszty. Dzięki dużej ilość różnorodnego sprzętu, firma Polygon błyskawicznie rozpoczyna zlecane prace i osiąga zamierzone rezultaty. Zostało to wielokrotnie potwierdzone w praktyce, zarówno przy rozwiązywaniu małych problemów związanych z wilgocią, osuwaniem, usówaniem zabrudzeń/sadzy po pożarowej jak i przy walce ze skutkami największych kataklizmów na świecie.
                                                    Poza likwidacją wspomnianych szkód zalaniowych i pożarowych, w zakresie naszych usług znajduje się:
                                                    - POMIARY WILGOTNOŚCI
                                                    - OSUSZANIE W BUDOWNICTWIE
                                                    - OSUSZANIE DOKUMENTÓW
                                                    - OSUSZANIE W ANTY KOROZJI
                                                    - USÓWANIE PLEŚNI I ZAGRZYBIEŃ
                                                    - WYKRYWANIE PRZECIEKÓW W OKREŚLONYM ZAKRESIE
                                                    - CZYSZCZENIE MIENIA PO SZKODACH ZALANIOWYCH I
                                                    POŻAROWYCH (urządzenia elektroniczne, sprzęt AGD, meble oraz inne mienie)
                                                    - CZYSZCZENIE PRZY POMOCY METODY SUCHEGO LODU
                                                    - OZONOWANIE
                                                    -BADANIE SZCZELNOŚCI DACHÓW I TARASÓW W OKREŚLONYM ZAKRESIE
                                                    W przypadku jakichkolwiek pytań, wątpliwości dotyczących świadczonych przez nas usług, technologii bardzo prosimy o kontakt :tel. alarmowy całodobowy, 601-777-000 lub Oddział Warszawa 601-647-602
                                        • Gość: Burza Re: swierkowa polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.12, 16:42
                                          Bodziu, muszę cię zmartiwć ale to nie jest prawidłowo wykonana izolacja dla fundamentów z wyskoim poziome wód gruntowych. Gdzie folia?
                                          a drenaż ? Tu akurat można zrobić bo jest obok rów. Ale proszę głąbie nie wypowiadaj się jak nie wiesz o cyzm mówisz. Buduję swój drugi dom, własnie w Roabkowie. Taka izolacja jest aboslutnie niezbędna a pomalowanie fundamentów.... zresztą co wam będę mówił. Wy sprzedawcy skandalu nie będziecie tu mieszkać.To będzie problem mieszkańców za 3-4 lata.
                                          co do tych co kupili i wpłacili. Patrzcie wykonawcy na ręce. Myślicie ,za jak wam ktoś pokaże zdjęcia to jest ok? wiecie czemu okoliczni mieszkańcy was przed tym przestrzegają? zapytajcie, to żaden wstyd. Chyba,że wstyd wam żeście tacy naiwni.

POPIERAM !

Wystarczy zobaczyć jak wygląda ta cała budowa :
                                          rozpadający się płot po lekkim wietrze
                                          posłuchać wspaniałych facowców budowlanych (podej ta deska ,........ łe za krótko a ch....j jo tu nie bede mieszkoł ).
                                          woda stojąca od tygodnia .
                                          A najlepej przyjechać po burzy np już wekeend i zobaczyć jak to wszystko wygląda .
                                          Pozdrawiam.
                                          • Gość: Mieszkaniec Re: swierkowa polana IP: *.icpnet.pl 23.09.12, 16:39
                                            Wybrali glinę, naprawili źle wykonane progi do mieszkań i przestało zalewać podłogę.
                                            Ale moim zdaniem przez to że podłoga jest tylko 10cm!!! nad gruntem to zimą i tak nas zaleje.

Teraz zalewa nas od balkonu na I piętrze, cała ściana mokra i tynk leci.
                                            Kontakt z deweloperem jest na zasadzie "Tak tak, jutro się za to bierzemy" po czym 2 tygodnie nic i potem znowu "Tak obiecujemy ...".

Bardzo kulturalnie pokazują że mają nas totalnie w DUPIE!
                                            Kupujcie tylko mieszkanie jak będzie w 100% skończone, inaczej nie radze wam wpłacać złotówki. Jak tylko zapłacicie to deweloper przestaje się interesować.
                                            • Gość: jaga Re: swierkowa polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.12, 09:28
                                              Ja już szczęsliwie mieszkam! U mnie nic nie zalewa, ale usuwanie usterek szło im rzeczywiście mozolnie. Wydaje mi się że najlepiej kontaktować się z dyr. Kaczmarkiem gość wydaję się kompetentny w przeciwieństwie do tej miernoty kierownika.
                                              • Gość: Zenon Re: swierkowa polana IP: *.artnet.pl 06.10.12, 10:56
                                                Witam
                                                Byłem wieczorem zobaczyć jak wygląda I etap chciałem kupić mieszkanko z drugiego etapu ,ale ciemność egipska mam pytanie do mieszkańców I etapu dlaczego nie palą się latarnie ?oszczędność ? Czy ktoś się orientuje jak będzie wyglądać sprawa latarni w II etapie?i jak droga dojazdowe ta ulica którą dojeżdżamy do osiedli będzie zrobiona w najbliższym czasie ?
                                                Do dewelopera z pytaniami nie dzwonię bo oni zawsze powiedzą co chcemy usłyszeć .
                                                • Gość: świerkowa1 Re: swierkowa polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.12, 09:01
                                                  Z tego co się dowiedziałam latarnie mają być przejęte lada moment przez Gminę kórnik, dla nas to duży plus, bo nie będziemy musieli płacić za ich utrzymanie, jak to bywa na innych osiedlach. Co do latarni w II etapie podejrzewam, że zrobią podobnie. Samo osiedle ma wybrukowane ulice i chodniki, a polna nie jest w złym stanie, ale fajnie byłoby, jakby na niej również zagościł pozbruk.
                          • Gość: annamariak1 Re: Szeregowce Menig IP: 95.108.106.* 01.07.11, 20:05
                            Prezes Skalandu co chwilę podaje nowe terminy o w Kamionkach na oś. Sosnowym oddania szeregowców Menig Plus i te terminy nie są realizowane. Uważam, że jest to nieuczciwe. My, jako nabywcy wywiazujemy się ze zobowiązan finansowych , a Spółka nas po prostu lekceważy. Umowa jest tak skonstruowana, że chroni interesy wyłącznie Spółki. Ewentualni kienci tej niech się dobrze zastanowią nad jej wyborem, by budowała im dom.
                            • Gość: bogus Re: Szeregowce Menig IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.07.11, 08:55
                              dalismy sie nabrac na fuszerke. bylem z zona i zauwazylismy ze CIEKNA DACHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem wsciekly do granic. co z terminem oddania? szeregowiec obok caly w blocie bo jest koszmarny balagan na budowie. drogi dojazdowej dla ludzi prawie nie ma. amatorstwo do granic. pytalem ludzi to ekipy zmieniaja sie jak w kalejdoskopie. kazdy cos upitoli i odchodzi bo pan prezes nie daje umowionej kasy. bez planowania, porzadku, ODPOWIEDZIALNOSCI. OSTRZEGAM WSZYSTKICH naiwnych przed tym dziadostwem.
                              • Gość: Menig finał Re: Szeregowce Menig IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 22:17
                                to masz wyjątkowego pecha, my właśnie podpisaliśmy akt notarialny wprawdzie miesiąc po terminie ale jest szansa że sie wprowadzimy za dwa miesiące. U nas nic nie ciekło, brakuje kostki brukowej i tynku na murkach, wg kierownika P wyrobią się ze wszystkim do konca lipca. A teraz walka z płytkarzami już termin przesunęli, w budowlance to chyba standard!
                                • Gość: hihihi Re: Szeregowce Menig IP: *.hsd1.md.comcast.net 21.07.11, 01:29
                                  wg kierownika wyrobia sie?
                                  chlopie, kierownicy zmieniaja sie w Skandalu jak rekawiczki wraz z podwykonawcami i ten pan nie ma o harmonogramie zielonego pojecia.
                                  OD SKANDALU TRZEBA TRZYMAC SIE JAK NAJDALEJ!
                                  • Gość: Berta Re: Szeregowce Menig IP: *.hal.digimer.pl 28.07.11, 18:49
                                    Na kierownika P złego słowa nie powiem chłop spisuje się choć widać że na nadmiar obowiązków nie narzeka! A poprzedników dobrze że wywalili bo g..... robili ha ha hi hi a terminy biegły, byłam codziennie na budowie pan kierownik Hry.... to dopiero było ziółko pie...ł co ślina na język a robota stał. Generalnie źle nie jest gdyby nie dwa miesiące spóźnienia, domki są śliczne jak na wizualizacji.

• Gość: koraliq Re: Szeregowce Menig IP: *.ue.poznan.pl 17.02.11, 12:34
                        ja wlasnie podpisalam wczoraj akt , ktos jeszcze sie zdecydowal na robakowo??
                        • Gość: skandal Re: Szeregowce Menig IP: *.man.poznan.pl 17.02.11, 13:16
                          naiwnych nie sieją jak widać, sami podpisują wyrok
                          • Gość: Wojs Re:Świerkowa Polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.11, 14:54
                            Ja też podpisałem dzisiaj! Umowa znacznie łagodniejsza niż projekt, który przesłali wcześniej.
                            • kurakidwa Re:Świerkowa Polana 18.02.11, 08:57
                              my podpisaliśmy we wtorek umowę na Robakowo. Do zobaczenia przyszli sąsiedzi. Zgadzam sie także w kwestii umowy, deweloper właściwie zrezygnował ze wszystkiego co mi się osobiście w umowie nie podobało
    • kubim111 Re: firma Skaland 06.06.10, 16:09
      szeregowiec sprzedam

dom.gratka.pl/tresc/402-8257687-wielkopolskie-skorzewo.html#62efa953872aa769,1
    • Gość: sasia Re: firma Skaland IP: *.147.152.189.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.11.10, 19:58
      Prezes firmy to bardzo porzadny człowiek. Jeśli prowadzi interesy z równą klasą to firma jest jak najbardziej godna polecenia.
      • Gość: prezes Re: firma Skaland IP: *.icpnet.pl 09.11.10, 22:47
        ten wątek utrzymuje prezes skalandu :-)
        to najgorsza firma z jaka mialam do czynienia: poraza brak kwalifikacji pracownikow i sposob prowadzenia budowy, gdzie trwoni sie pieniadze a jednoczesnie wynajmuje najtanszych podwykonawcow.
        za 10 lat te nowe domyw kamionkach to bedzie ruina.
        no i jeszcze te zalane domy w koninku, to dopiero fuszerka!
        ludzie gdzie wy macie rozum, jedzcie na budowe i zobaczcie jak tam sie robi (w konia)
        • Gość: Dziabar Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 16:38
          A Twoja firma gdzie buduje?
      • skandalicznie Re: firma Skaland 14.02.16, 20:03
        No to chyba się prezes zmienił w ciągu ostatnich kilku lat! Burak ubrany w garnitur
      • skandalicznie Re: firma Skaland 14.02.16, 20:05
        Burak w garniturze i tyle
    • Gość: skandal Re: firma Skaland IP: *.ip.netia.com.pl 17.11.10, 10:38
      Ja tam bałabym się zachodzic z firmą , której nazwa po małej kombinacji zmienia nazwę na SKANDAL !!! :))) szukajcie innej! :)
      • Gość: ekonom Re: firma Skaland IP: *.icpnet.pl 17.11.10, 18:40
        wszystkich zainteresowanych kupnem domu od Skalandu zapraszam do Nowego Koninka na budowę
        syf, brak nadzoru, szafki z prądem tonące w wodzie
        proszę pogadać z kierownikami budów - zmieniają się jak rękawiczki, ale lubią pogadać :-)
        dziś zajechałem tam i pogadałem z kierownikiem - w życiu nie wydam kasy na taki burdel!
        • Gość: gosć Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.12, 10:15
          chciałam zapytać,czy ktoś może mógł obejrzeć swoje budowane mieszkanie. rozmawialiśmy z kilkoma budowlańcami i wskazywali na niezgodności z projektem. moze odezwie się ktoś z sąsiadów
          • artur.adamski Forum Osiedlowe 27.08.12, 16:24
            www.swierkowapolana.fora.pl]Tekst linka
            • Gość: Uwaga Re: Forum Osiedlowe IP: *.1and1.pl 03.09.12, 12:39
              Bardzo proszę Nowych mieszkańców Świerkowej ,żeby wolniej poruszali się po ulicy Polnej to nie jest autostrada ! dzieci jeżdżą na rowerkach a o wypadek łatwo !!!
              Pozdrawiam
              Franciszek .
              • Gość: uwaga Re: Forum Osiedlowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 17:00
                i jeszcze proszę o to aby korzystali z toalet a nie sąsiednich działek, również drodzy mieszkańcy pampersy waszych dzieci wyrzuca się do kosza na śmieci a nie na drogę.tak, tak te małe drewniane coś służy do smieci. Choć mieszkacie na wsi i może sądzicie, że tu kazdy smieci na drogę wyrzuca.Prosimy też i uszanowanie cudzej własności i nie łażenie z pieskami po polach i działkach pomimo tabliczek - własność prywatna.
              • Gość: Frankowski Re: Forum Osiedlowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.13, 21:25
                CO ZA DEBIL JEŹDZI BMW ( CZARNE ) PO POLNEJ PRZYPOMINAM ULICA POLNA TO NIE AUTOSTRADA ! WOLNIEJ WOLNIEJ PROSZĘ PRZEKAZAĆ KIEROWCY JAK KTOŚ ZNA GO I RÓWNIEŻ INNYM KTÓRZY UWAŻAJĄ ,ŻE MOŻNA JEŹDZIĆ PO POLNEJ TAK SZYBKO !

Dzieci jeżdżą na rowerkach i o wypadek nie trudno !!!!!!!!
                Również kurzy się jak cholera ! !!!!!!!!
                • Gość: Sąsiad Robakowy Re: Forum Osiedlowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.13, 23:51
                  Popieram Cię w 100% Sąsiad ul. polna to nie autostrada, warto przyspieszyć na dwupasmowej katowickiej dla skrócenia czasu dojazdu do roboty, a nie popisówki przed chatą uskuteczniać starym klamotem!!! i narażać zdrowie naszych pociech.
    • Gość: iks Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 09:03
      No jak tam zalewani mieszkańcy? Nie protestujecie? Jak droga - teraz jak zaczęli nową budowę życzę wam powodzenia w tonięciu w błocie. Może się zorganizujecie i jakieś pismo do gminy.
      W końcu w ilości siła. Pora też obietnice pana prezesa i jego wazelniarzy wyegzewkwoać
      • Gość: PiS Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.13, 18:51
        Już nie długo doskonała firma Skaland wybuduje Nam drogę 6 metrową z kostki brukowej obiecał mi to przy światkach sam Kierownik budowy człowiek starszy i prawdomówny :), a latarnie postawi gmina tylko trzeba do nich zadzwonić i dopytać o termin mówili coś o maju .
        • Gość: ilka Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 20:14
          przy światkach to nieważne ;) A maj, ktorego roku ? 2020.
        • Gość: PO Re: firma Skaland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 17:10
          Zanim zacznisz swoje propagandowe wypociny, naucz się pisać po polsku zakuta palo "światku"!!!!
          • Gość: wodny Re: firma Skaland IP: *.artnet.pl 25.03.13, 11:35
            Ta kierownik mi też mówił o pięknej drodze , ale to Kłamca on chyba w swoim życiu prawdy nigdy nie powiedział nawet na tablicy numer telefonu był tak sprytnie zapisany ,że nie można się było do Niego dodzwonić ! Z tego co mi wiadomo to droga kiedyś będzie ale nie tak szybko !
            A winni są ludzie którzy kupują te czworaki ,bo powinni postawić warunek że kupią jak będą drogi zrobione ! , ale cena zrobiła swoje ! tylko ludzi biednych nie stać na tanie rzeczy bo to co tanie to wiadomo a ja współczuje tym co kupili II etap jednym słowem to można nazwać basen ! woda i jeszcze raz woda druga Wenecja będzie !ciekawe czy dodają do każdego mieszkania ponton !
    • Gość: ads [...] IP: *.aerostrada.com.pl 20.05.13, 22:55
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: sprzątaczka Re: firma Skaland IP: *.aerostrada.com.pl 20.05.13, 23:00
        Na dodatek Skaland ostatnio zajmuje się starannie czyszczeniem internetu z negatywnych komentarzy, opinii itp. Znikają tematy na forach. Znikają także wątki z opiniami na portalach oceniających deweloperów. Ciekawe czy ten temat też zginie.
        • Gość: antyskaland Re: firma Skaland IP: *.aerostrada.com.pl 20.05.13, 23:05
          Wszystkim, którzy marzą o mieszkaniu na osiedlu wybudowanym przez Skaland polecam stronę ulicacynamonowa.blogspot.com/ i kanał www.youtube.com/user/ulicaCynamonowa. Tak się jeździ na Osiedlu Sosnowym wybudowanym przez Skaland.
    • Gość: RETY Re: firma Skaland IP: *.icpnet.pl 04.06.13, 21:25
      jak czytam te epopejowskie wątki, to witki opadają. Sympatykom Robakowa zalecam zainteresowanie się inwestycją tuż obok, z normalną drogą, zarządcą, nic tam nie zalewa, nie osiada etc - os. Tygrysie (deweloper ardens), tuż obok ul. Nowina.
    • skandalicznie Re: firma Skaland 12.02.16, 15:34
      Skandal a nie skaland. Juz drugi miesiąc spóźniają się z oddaniem inwestycji bo zapomnieli o przyłączu gazowym! Nie wspomnę o tym ze próbowali wcisnąć mieszkanie bez gazu! W sumie zima ciepła wiec męcz się człowieku bez ogrzewania i dziękuj prezesowi za łaskę.
      • beny7878 Re: firma Skaland 14.02.16, 14:09
        skandaliczne dla mnie jest też brak podwójnie otwieranego okna w salonie, które w planach się znajduje !!!!
        • skandalicznie Re: firma Skaland 14.02.16, 19:58
          A na uwagę dotyczącą zmiany w projekcie prezes zareagował ze to tylko rysunek poglądowy! Skoro umowa deweloperska jest poglądowa to skąd mamy wiedzieć jaki jest rzeczywisty standard?
      • mcmim20 Re: firma Skaland 14.02.16, 19:49
        Potwierdzam ! Od kilku miesięcy przekładają odbiór, na nic sobie maja terminy ustalone w akcie notarialnym. Rata kredytu płacona od kilku miesięcy, a mieszkania brak. Wprowadzają zmiany w prospekcie, a nawet nie potrafią poinformować o tym klienta (np. brak doprowadzenia gazu kuchni, a wg prospektu jest). Uważajcie na ich obietnice i wizje Prezesa, bo są dalekie od zastanej rzeczywistości.
      • beny7878 Re: firma Skaland 16.02.16, 18:21
        A co myślicie na temat "ogrodów", które nie w rysunkach poglądowych a w prospekcie i ofercie sprzedaży miały mieć od 33m do 220m a jak na moje to zaczynają się od max 22m. A tego pojedyńczo otwieranego okna to nie odpuszczę !!!!
        • mcmim20 Re: firma Skaland 16.02.16, 19:41
          My akurat nie zakupiliśmy z ogrodem ale faktycznie "wyszły im" bardzooo małe. Dalekie to od wizualizacji. Oknem też jesteśmy załamani... Wprowadzają zmiany i póki sam nic nie zauważysz, to Tobie nic nie powiedzą. Skaland - Skandal
        • skandalicznie Re: firma Skaland 17.02.16, 08:07
          My też mamy taras, ale myślę czy nie warto powalczyć zbiorowo. Jak juz się wprowadzimy i poznamy. Co myślicie? My nie chcemy odpuścić okien i braki doprowadzonej instalacji gazowej do kuchni, teraz koszt przyłączenia siły jest też spory, a prezio twierdzi ze 1 faza i 5 kw wystarczy...ciekawe na co?
          • beny7878 Re: firma Skaland 17.02.16, 19:26
            Jestem za tym by powalczyć zbiorowo o swoje !!!! Jeszcze nie miałem odbioru deweloperskiego ale na pewno go nie odbiorę.
            • skandalicznie Re: firma Skaland 17.02.16, 19:47
              My już pierwsze podejście mieliśmy ale bez gazu nie było o czym mówić. A tak zapewniali, że wszyscy odbierają bez problemu tylko my jesteśmy na nie. Śmieszni są.
              Jak zaczniemy odbierać mieszkania to będziemy siebie po nickach szukać:-)
              • mcmim20 Re: firma Skaland 17.02.16, 20:58
                My tez sie dołączamy do zbiorowej walki o swoje ! :-)
      • aledramat Re: firma Skaland 01.09.16, 09:24
        My już kilka miesięcy walczymy ze 'skandalem'. Jesteśmy zrozpaczeni i zażenowani "współpracą" z nimi, ich brakiem informowania o kosztach itp, zmianami, ciągłym wyłudzaniem pieniędzy i jawnym oszukiwaniem klienta w prospekcie i na stronie internetowej. Przed nami odbiór... kredyt leci, a my w czarnej dupie z ICH winy. Albo nie odbieramy, albo sąd. A Prezio jest zwykłym kłamcą. Żenująca firma. Widzę, że macie podobne problemy, dołączamy do WAS! Pzdr
        • mcmim20 Re: firma Skaland 27.12.16, 16:29
          Prospekt jest dla nich tylko poglądowy. Oszukują ze wszystkim, a najgorsze sa poprawki, których pózniej i tak nie wykonują. Umywają ręce do wszystkiego co zostało zgłoszone. Brak słów na nich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka