Dodaj do ulubionych

Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie

16.10.07, 22:40
Panie anstazjolog,
Podaj pan tego bandziora do sądu. Nie odpuszczaj pan bandycie, bo
następnym razem kogoś zabije!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość portalu Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.199.63.209.tesatnet.pl 16.10.07, 23:09
      Niestety ja też miałam podobną sytuację latem w tym samym szpitalu. Ochroniarz
      twierdził, że mnie nie wpuści, bo na parkingach nie ma miejsc. Jak pokazałam
      wolne miejsca z boku, to stwierdził, że te są dla wybranych, a nie dla
      wszystkich. Uparłam się, nie odjechałam, czego zresztą nie mogłam zrobić, bo za
      mną przed "szlabanem" stały już inne samochody, zrobił się korek. I wtedy
      nadjechała karetka, która z powodu korka - który się zrobił zanim pan
      "grzecznie" odmówił wpuszczenia mnie na parking - nie mogła się dostać z chorym
      do szpitala. Każdy usunął się jak mógł, a "inteligentny" ochroniarz musiał
      otworzyć szlaban. Przepuściłam karetkę i potem ja i kilku innych wjechaliśmy na
      parking. Zaparkowałam na wolnym miejscu dla WYBRANYCH i poszłam na badania.
      Ochroniarz gonił mnie aż do przychodni - wyzwiska, groźby, przekleństwa ogólnie
      chamstwo. A potem zagroził, że siłą usunie samochód, albo go "upiększy" jak
      mówił - czyli zwyczajnie mnie straszył. Wkurzyłam się na dobre, wydarłam na
      niego, zażądałam NATYCHMIAST przybycia dyrektora, pouczyłam, że kamery będą
      dowodem na Policji, że mnie straszy i wyciągnęłam komórkę, żeby dzwonić na
      Policję. I nagle wielki, ważny, straszny ochroniarz zrobił się malutki i gdzieś
      zniknął. Jestem naprawdę niewielką blondnką (ale nie idiotką) ważę 47 kg, ale
      naprawdę się wystraszył.
      Niestety z opowiadań znajomych takie zdarzenia mają miejsce dość często. I jest
      to skandal, bo np ja jeżdżę tam na płatne badania, zostawiam tam sporo kasy a
      szanowna dyrekcja nie potrafi nawet zapewnić za to miejsc parkingowych (dookoła
      na ulicach też nie ma szans zaparkować, a co ma zrobić naprawdę chory człowiek,
      z jak daleka ma iść pieszo. Winę za to ponosi WYŁĄCZNIE dyrekcja, brak
      umiejętności zarządzania firmą (szpital to specyficzna firma) kierowania
      personelem, o szacunku do klienta nie mówiąc.
      A panu anestezjologowi wobec ewidentnej pychy i indolencji dyrekcji radzę
      zażądać zapisu z kamer, które jak mnie latem poinformował ochroniarz monitorują
      cały teren, a z pewnością są przy wjeździe. To się zwyczajnie należy, a jeśli
      odmówią - zawiadomienie do prokuratury.
      • Gość: rosemarry77 Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 07:38
        Przepraszam że się wtrącę, ale mam pytanie. Czy złożyła Pani pisemną
        skargę do dyrekcji, czy to że ochroniarz podkulił ogon pod siebie na
        tyle Panią usatysfakcjonowało że Pani tego nie zrobiła? Bo jeśli by
        takich skarg jak tego anestezjologa, wpłynęło więcej to tak czy siak
        dyrekcja nie mogłaby mówić że to był jednorazowy incydent. A tak to
        mogą wytłumaczyć na 10 różnych sposobów i ochroniaż pozostanie
        bezkarny i będzie dalej pomiatał takimi jak Pani. A oni się później
        będą chwalić na forum jacy to oni groźni i jak to strasznie pokazali
        temu gupiemu ochroniarzowi i jak on strasznie zobaczył. I pytanie na
        koniec, jak Pani myśli, czy on tymi Pani krzykami i odgrażaniem
        bardzo się przejął na dłużej niż 5 minut?
        • jwojnar Jak widać w państwowych szpitalach jest klawo 17.10.07, 08:29
          Prywatyzacji nie trzeba. Wystarczą kłamstwa.
          • Gość: JuRek A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 09:21
            Be zkarty kredytowej ani rusz?
            • krwe Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? 17.10.07, 09:35
              "szpitale za darmo" tak będą zawsze przyjmować swoich pacjentów..
              • Gość: Pacjent (były) Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 10:37
                To PIS-dzielce rozpowszechiaja te bzdury , zas były przewodniczący
                Komitetu Honorowego Donalda , obecny Minister`Zdroiwa RELIGA ( były
                profesor ) je propaguje .Takiego qutasa ze świeca szukać .
                • nkab Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? 17.10.07, 11:12
                  Z drugiej strony...
                  Nie wiem jak zorganizowany jest tam parking
                  ale jak groziłoby to totalnym korkiem to
                  tego ochroniarza też trochę rozumiem, bo to
                  on za to odpowiada.

Oczywiście nie usprawiedliwiam chamstwa i bezmyślności.

Andrzej.
                  • gazetajudasza Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? 18.10.07, 15:57
                    Z GAZETY WYBORCZEJ:
                    wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4582951.html
                    Cytat:

Sawicka o przekształcaniu szpitali w spółki

Posłanka Beata Sawicka mówiła w podsłuchanej rozmowie z oficerem
                    CBA: "jest nas troje, którzy tworzą prawo", "będziemy przekształcać
                    szpitale w spółki prawa handlowego".

Dodała także, że przy wejściu nowego prawa umożliwiającego taką
                    prywatyzację, "ci będą mieli fart, którzy pierwsi będą wiedzieć". -
                    Biznes na służbie zdrowia będzie robiony - mówiła w tej rozmowie.
                    Koniec cytatu.
                    W Platformie Obywatelskie zaplanowano robienie DUZYCH PIENIEDZY
                    na PRYWATYZACJI SZPITALI.
                • Gość: q Będzie lepiej - bo gorzej już być nie może IP: 195.20.110.* 17.10.07, 16:07
                  A płacić będziesz nie kartą kredytową, a polisą ubezpieczeniową,
                  którą opłacisz uczciwemu (jednemu z kilku konkurujących ze sobą)
                  zakładowi ubezpieczeń zdrowotnych, swoją składką zdrowotną, którą
                  dzisiaj i tak płacić musisz - tylko że ginie ona w czarnej dziurze
                  NFZ.
                  Ale to pewnie dla Ciebie zbyt skomplikowane...
            • Gość: gość Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 17.10.07, 09:41
              Proste i logiczne - jest coś takiego, jak umowa z NFZ i Ci ubezpieczeni dalej
              będą leczeni za darmo - zmieni się sposób zarządzania szpitalem i dojdą płatne
              zabiegi dla nie chcących czekać, aż szpitalowi przydzielą nowe pieniądze z NFZ.
              Czyli osoba nie mogąca, lub nie chcąca płacić będzie leczona za darmo tak, jak
              do tej pory, a kto nie będzie chciał czekać aż miłościwe NFZ wspaniałomyślnie da
              pieniądze, może zapłacić za zabieg z własnej kieszeni, czego nie można robić w
              szpitalach publicznych, bo tam zwyczajnie jest to zabronione.
              • Gość: Dotka Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 04:29
                No to wszystko jasne ,jak dyrekcja może zajmować się szpitalnymi sprawami jak
                musipielęgnować ukłdziki z NFZ itp.
            • Gość: Kaczus (Tomek) Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? IP: *.elester-pkp.com.pl 17.10.07, 10:01
              Przypatrz sie dokładnie - PiS w spotach pokazuje co sam zamierza zrobić, tak jak
              w poprzedniej kampanii - pokazywali,, że wszystko podrożeje, że z lodówki będą
              znikać rzeczy i co? i podrożało jak rządzili. Tak samo jest z prywatyzacją...
            • lmblmb Właściciel szpitala nie obciąża chorych 17.10.07, 10:51
              > Be zkarty kredytowej ani rusz?

Bez mózgu ani rusz. Właściciel szpitala podpisuje kontrakt z ubezpieczycielem i
              chorzy leczą się dalej.
            • patman Mam nadzieję, że nastąpi to szybko 17.10.07, 12:53
              Gdy szpitale będą już prywatne, żaden dyrektor nie pozwoli sobie, żeby pacjenci byli poniżani przez jego podwładnych.
              • Gość: Czat Re: Mam nadzieję, że nastąpi to szybko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 04:31
                Niestety tacy układowi dyrektorzy .którzy nie dbają o ludzi staną się
                właścicielami i będą się dopiero popisywać lekceważeniem dla biedaków
            • Gość: Jurek Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.10.07, 13:16
              w naszym mieście prywatyzuje PIS
            • oby.watel Państwowe i słusznie 17.10.07, 13:17
              Gość portalu: JuRek napisał(a):

> A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? Bez karty kredytowej ani
              > rusz?

Jak Prezes oznajmi, że Ziemia kręci się wokół Słońca, to znajdą się wierni,
              którzy będą gorliwie potakiwać. Czy to nie NFZ podpisuje "kontrakty" i płaci
              NASZYMI pieniędzmi? Czy przypadkiem nie podpisuje ich już dziś także z
              prywatnymi placówkami?

Miłośnikom jedynie słusznej partii proponuję - płaćcie wyższe składki, a leczcie
              się w państwowych szpitalach na Białorusi (to jest ideał do którego dąży
              przewodnia siła narodu). Dzięki temu wszystkim się poprawi.
          • Gość: szkola Re: Jak widać w państwowych szpitalach jest klawo IP: *.crowley.pl 17.10.07, 10:09
            prywatyzacja to jest wlasnie najlepsze, co sie moze szpitalowi przydarzyc, a
            raczej co sie moze przydarzyc pacjentom, bo szpital majacy prywatnego
            wlasciciela bedzie chcial ZAROBIC a nie tylko jakos egzystowac, dlatego bedzie
            walczyl o kontrakty i o pacjentow
            • Gość: jazz Re: Jak widać w państwowych szpitalach jest klawo IP: *.versanet.de 17.10.07, 10:16
              pytanie czym bedzie walczyl. Kompetencja czy Ladnym wystrojem wnetrz i Lekarzami
              z krawatem i garniturem z milym usmiechem ale z wykrztalceniem aptekarza. ja
              takich juz wiele na zachodzie widzialem.
              • lukask73 Wyksztcenie 17.10.07, 10:20
                Gość portalu: jazz napisał(a):

> z krawatem i garniturem z milym usmiechem ale
                > z wykrztalceniem aptekarza.

Na pewno lepszym, niż twoje, analfabeto.
                • Gość: jazz dupki zawsze doczepiaja sie bledow ortograficznych IP: *.versanet.de 17.10.07, 10:24
                  penie wyksztcenie
                  • jhbsk Re: dupki zawsze doczepiaja sie bledow ortografic 17.10.07, 13:16
                    Nie dupki, a ci którym chciało się do szkoły chodzić.
                    • Gość: jazz Re: dupki zawsze doczepiaja sie bledow ortografic IP: *.versanet.de 17.10.07, 13:30
                      nie chcialo a musialo. a zeby przejsc do nastepnej klasy trzeba bylo nadrabiac
                      ortografia, tabliczka mnozenia dobrym sprawowaniem itp.
                • Gość: jazz Re: Wyksztcenie IP: *.versanet.de 17.10.07, 10:34
                  moje wyksztalcenie nie jest takie zle. 1 blad ortograficzny w jezyku polskim jak
                  na wyksztalconego za granica to niezla kwota. bo znam na podobnym poziomie
                  polski, angielski i niemiecki.ciekawe ile bledow bys ty zrobil, profesorze
                  ortografii, piszac po angielsku lub po niemiecku
                  • lukask73 Po polsku 23.10.07, 11:19
                    Tu jest forum polskie i piszemy po polsku. Twoja wypowiedź była nie
                    na temat. A jeśli chcesz się pochwalić, co jeszcze umiesz, to weź
                    głęboki oddech i wymień wszystko po kolei na głos. Prawdopodobnie
                    zrobi Ci się jeszcze lepiej. Ja umiem tańczyć czaczę i znajdować
                    kierunki świata na podstawie gwiazd.

uszanowania

LukasK, nazwany przez Ciebie "dupkiem"
              • Gość: Bouli Hacker Re: Jak widać w państwowych szpitalach jest klawo IP: *.chello.pl 17.10.07, 10:20
                Nie jestem pewien, że masz odpowiednie kompetencje aby oceniać czyjeś wykRZtałcenie.
                • Gość: jazz dupki czepiaja sie ortografii IP: *.versanet.de 17.10.07, 12:15
                  wole lekarza ktory wie jak leczyc niz tego ktory wie jak napisac slowo
                  wyksztalcenie.
                  wole pisarza piszacego z bledami ortograficznymi ktory nie nudzi tandeta i ma
                  klopoty z budowa zlozonego zdania.
                  wole matematyka ktory umie rozwiazywac matematyczne problemy za pomoca roznego
                  rodzaju liczydel niz tylko znajacego tabliczke mnozenia na pamiec.
                  wszyscy profesorzy ortografii! dajecie tylko wizytowke swojej przecietnosci i
                  glupoty!
                  • Gość: Kaczus (Tomek) Re: dupki czepiaja sie ortografii IP: *.elester-pkp.com.pl 17.10.07, 12:18
                    apropos matematyków, to zacytuje Alfreda Adlera: "Co gorsza, wielu ludzi
                    orientuje się w tej dziedzinie tak słabo, że nie odróżnia prawdziwego matematyka
                    od debila mnożącego w pamięci sześciocyfrowe liczby."
                    • Gość: jazz tobie dziekuje za poprawe IP: *.versanet.de 17.10.07, 12:32
                      bo to zeby poprawic blad jest w porzadku.
                      "dupki" jest oczywiscie adresowane do tych co dopisuja zaraz z duma dodatkowy
                      komentarz jakim to niewyksztalconym sie jest jak sie nie wie jak napisac slowo
                      "wyksztalcenie"
                  • Gość: paskudek1 Re: dupki czepiaja sie ortografii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 12:55
                    kolego, jak ty wolisz pisarza który nie nudzi alepi sze z błędami no to .... przepraszam, ja jednak wole WYKSZTAŁCONYCH ludzi, a WYKSZTAŁCENIE mierzy się nie tylko opanowaniem wiedzy zawodowej ale także znajomoscia PRZYNAJMNIEJ języka ojczystego w stopniu podstawowym. I wybacz ale minimum podstawy to jest własnie ortograficzne pisanie. O zawiłościach stylu, interpunkcji i całej gramatyki juz nie spominam, polski to trudny język. Ale ortografia to jest poziom szkoły podstaowej kiolego.
              • Gość: Kaczus (Tomek) Re: Jak widać w państwowych szpitalach jest klawo IP: *.elester-pkp.com.pl 17.10.07, 10:21
                Chyba wykształceniem. Jak już to w Polsce tak już jest od dawna, ktoś się
                zgłasza do lekarza, dostaje standardowy antybiotyk niezależnie od tego na co się
                uskarża, jak przychodzi raz jeszcze to wmawia mu się, że u psychiatry powinien
                się leczyć. A później się okazuje, że gdyby zrobiono wtedy podstawowe badania,
                to człowiek miałby szanse przeżyć, a tak jest już za późno - jest to jeden ze
                znanych mi przykładów. Sądzę, że takich opowieści byłoby więcej, gdyby inni
                przytoczyi przykłady z życia. W polsce możliwe, że nawet są nieźli specjaliści,
                bardzo dobrze wykształceni, tylko co z tego, jak części się nie chce, a
                pozostali są tacy, jakich Pan spotkał za granicą.
          • Gość: gregor Re: Jak widać w państwowych szpitalach jest klawo IP: *.jmdi.pl 17.10.07, 11:47
            jurek to ty?z podlasia piszesz?
        • janek445 Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie 17.10.07, 21:53
          szanowny Panie kiedyś nazywano takich panów portier a dziś jest to zwykły ciec
          albo były komunistyczny glina bez wykształcenia
      • critic Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie 17.10.07, 09:57
        Czego innego można się spodziewać, skoro większość ochroniarzy ma IQ ameby?

Szkoda tylko, że jeśli ktoś nie zna swoich praw to nawet daje się takiemu
        bydlakowi zastraszyć.
        • zigzaur Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie 17.10.07, 10:24
          Parę razy miałem starcie z cieciami ale w marketach. Do gnoja zwracałem się per
          "ty" i natychmiast wzywałem kierownika sklepu. W rozmowie z kierownikiem mówiłem
          na gnoja "chłopak", "boj", "pachołek", "cieć" itd.
      • Gość: Dzak Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 04:26
        Wiele można by na temat tej dyrektorki powiedzieć, niestety podobno to osoba
        ,która dba tylko o układy z profesorami gardzi zwykłymi ludźmi bo wstydzi się
        swojego pochodzenia z prowincji.
    • Gość: yta Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 05:36
      Hehe, a od kiedy to profesjonalizm firmy współpracującej ze
      szpitalem jest głównym kryterium? Znam inny czynnik, który Z
      PEWNOŚCIĄ decyduje o wyborze takiej a nie innej firmy - nie tylko
      ochroniarskiej;). Niestety.
    • Gość: dinka Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 07:08
      Jakim prawem pobiera się opłatę za nieruchomość zakupioną z naszych podatków i
      ZUSów !!!!!!!!!!!!
    • pistolet13 Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie 17.10.07, 07:14
      TEN OCHRONIARZ TO Z PEWNOŚCIĄ BYŁY MILICJANT. ŻENADA
      • skrzat27 Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie 17.10.07, 07:21
        pistolet13 napisał:

> TEN OCHRONIARZ TO Z PEWNOŚCIĄ BYŁY MILICJANT. ŻENADA

Firmy ochroniarskie to sa sbeckie firmy - wszystkie jak jedna.

Trzeba o tym pamietac i sprawdzac, czy wlasciciel to byly wojskowy
        milicjant,wsio ryba kiedy sie podpisuje kontrakty z taka firma.
        Zwykly obywatel nie mogl takiej firmy otworzyc.
        Od kiedy to ochroniarz ma prawo uderzyc, ublizac. Skarzyc drani
        sbeckich.
      • Gość: Kuba Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.07, 08:04
        Z praktyki wiem iż ochroniarze emeryci z policji i SB nie wykazuja sie taka
        gorliwościa. Widząc możliwość konfliktu to olewają gdyż za 3 zł na godzinę nie
        opłaca się narażać no i trochę znają kodeks karny i, nie straszą policją.
        • Gość: jazz tez tak mysle. IP: *.versanet.de 17.10.07, 09:10
          mieszkam w niemczech. tu tez istnieja tego typu firmy ochraniarskie. tansze ale
          zero profesjonalizmu. po prostu prostackie osilki trenujacy na silowniach i
          faszerujacy sie preparatami wpadaja na pomysl zalozenia ochroniarskiej
          firmy.potem zaniedbuja obowiazki lub w niektorych przypadkach dzialaja
          agresywnie. znam przypadek w mojej firmie. firma zmienila ochraniarzy ze znanej
          niemieckiej firmy na nowa i tansza. od tego czasu przy szlabanie siedzial taki z
          wygladu odstraszajacy osilek ktory jednak wyraznie nie panowal nad swoim
          zadaniem. jego ulubionym zajeciem bylo porownywanie harlejow z kolegami z firmy
          zostawiajac otwarty szlaban w godzinach nocnych itp. akurat sie zlozylo(na
          szczescie) ze pare tygodni pozniej bylo wlamanie(pierwszy raz w historii firmy)
          i firma powrocila do starej sprawdzonej ale drozszej firmy.
          Polska to jednak narod tepakow. wszystko co zle zwalic na SB. Jestem dokladnie
          zdania poprzednika. Stary esbek z pewnoscia nie chce bijatyki. on bil jak byl
          mlodym niedoswiadczonym szukajacym bijatyki osilkiem. proste jak drut. zmadrzcie
          troche narodzie polski! juz 18 lat minelo!
    • buhaj_z_rogiem Większość "ochroniarzy" to szubieniczne ścierwo 17.10.07, 07:17
      Większość tzw "ochroniarzy" to szubieniczne ścierwo, agresywne i o IQ mniejszym od numeru własnego buta.
      • Gość: albin Re: Większość "ochroniarzy" to szubieniczne ścier IP: 195.205.242.* 17.10.07, 09:50
        to prawda każdy ochroniarz ma coś nie tak z garem dzieje się tak dlatego że
        element z marginesu społecznego, który skończył 8 lat podstawówki na siłowni i
        nie ma zielonego pojęcia ile jest 5x5 dostaje nagle mundur i smrodliwego gnata a
        jak jest za głupi nawet na ochroniarza to dostaje tylko pałkę i wtedy czuje się
        ważny ponieważ pracodawca dając mu prace i mundur docenił jego bezmózgowie i
        wtedy gorliwość takiego ochroniarza na stanowisku jest bezgraniczna jest wierny
        jak pies dla swojego pana (pracodawcy), i ma w głowie zakodowane tylko "pilnować
        szlabanu za wszelką cenę".
        W szpitalach z tego co wiem to firmy ochroniarskie zatrudniają emerytów , a ci z
        kolei dostając nagle możliwość dodatkowego zarobku do emerytury + MUNDUREK mają
        wrażenie jakby pana Boga za nogi złapali. Druga sprawa że firmy czerpią niezłe
        korzyści zatrudniając emerytów płacą im nędzne grosze nie wiem czy jakieś tam
        zusy i ujeżdżają na nich jak na baranach po 24h na dobę na tych strożówkach.
    • rudotka Zawsze wymiękam przy tego typu njusach 17.10.07, 07:37
      biorąc pod uwagę, że my przecież przedmurzem chrześcijaństwa i takim
      przykładnym katolickim krajem jesteśmy...
      • Gość: jaco Re: Zawsze wymiękam przy tego typu njusach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 07:44
        co ma piernik do wiatraka
        • truten.zenobi Re: Zawsze wymiękam przy tego typu njusach 17.10.07, 11:29
          > co ma piernik do wiatraka

zestaw sobie 2 rodzaje informacji
          1. propagandę KK i osób zbliżonych do tej organizacji
          2. newsy "z życia wzięte"

w kraju który "ma niesc odnowe moralną europie":
          1. odmawia się leczenia ze względu na wiek
          2. zabija sie ludzi dla paru groszy prowizji od informacji za zgon
          3. ludzie umierają na zapalenie wyrostka robaczkowego
          4. utrudnia się maksyumalnie dostęp do podstawowej pomocy medycznej
          (np. tak jak opisano w tym artykule, wożąc ludzi z zawałem kilka
          godzin bo nie ma wolnych miejsc w szpitalu bo polikwidowano placówki)
          ....

ale to nie tylko służba zdrowia chamstwo bandytyzm korupcja na
          każdym kroku, nikt, a zwłaszcza organy państwoe, nie szanuje
          człowieka, ....

itd. itd.....
      • truten.zenobi niesiemy odnowę moralną europie... 17.10.07, 11:16
        ...i moherowy berecik...
    • Gość: misiek Radom Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.radom.pilickanet.pl 17.10.07, 08:07
      W radomiu jest to samo. Stare pryki stoją przy zamkniętym szlabanie
      i to zawsze we 2-uch. (bo pewnie jakby był 1 to bałby sie wyjść z
      budki) i za 2 zl zabili by gdyby tylko mogli.
      A jak ja im ostatnio zadałem pytanie o podstawe prawną pobierania
      opłat. to poleciało pare niecenzuralnych stwierdzeń, a przy tym
      zapienił sie dziadek tak, że nie musiałem juz na myjnie z katywną
      pianą jechac, żeby myc auto.
      A wystarczy zrobić przy szpitalu 2 parkingi płatyni i darmowy i
      niech ludzie sobie wybierają. Chcą luksusu i dojazdu pod wrota
      szpital płacą, chcą spacerku z parkinku nie płacą.
    • maxxximus31 To są maniery a la PiS... 17.10.07, 08:07
      Żałość ogarnia człowieka jak widzi jak chamy prosto z Dołęgi-Mostowicza i Mrożka rządzą i przenoszą ich savoir vivre z salonów na ulicę. Skoro dyrekcja nie widzi niczego niestosownego w laniu po mordach na terenie szpitala, to świadczy to tylko o dyrekcji.

Polaku katoliku: Miłuj bliźniego swego jak siebie samego. Ale nie wybiórczo.
      • zbig76 Re: To są maniery a la PiS... 17.10.07, 09:00
        co ma do tego PiS??? - to raczej PO łakomie spogląda na szpitale...
    • Gość: DZIWAK Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: 80.50.236.* 17.10.07, 08:08
      NA ZDROWY ROZUM TO PŁACI SIĘ ZA WYJAZD A NIE ZA WJAZD NA PARKING -
      ZALEŻY OD ILOŚCI CZASU JAKI ZAJMUJE MIEJSCE PARKINGOWE -NIE DZIWNE?
    • Gość: @ Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: 81.15.226.* 17.10.07, 08:09
      Wyrzucić z pracy i ochroniarza i dyrektorkę szpitala!!!
      Jego - za sprowokowanie zajścia w sytuacji zagrażającej życiu.
      Ją - za jej brak zdecydowanej reakcji na wybryki huligańskie na
      terenie szpitala, którym zarządza. Świadczy to o jej niekompetencji
      w zarządzaniu bądź o "układach".
      Moje pieniądze też zasilają szpitale. JA - PODATNIK NIE ŻYCZĘ SOBIE
      TAKICH DYREKTORÓW W SZPITALACH!!!
      Pracę muszą szanować WSZYSCY, a nie tylko pracownicy "na dole"!
      • Gość: też podatnik Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.kolornet.pl 17.10.07, 10:00
        Ty, podatnik, kształciłeś się w szkole podstawowej za moje podatki i
        co. Okazuje się, że były to zmarnowane pieniądze...Zapamiętaj sobie
        na całe życie. Pisze się chuligańskie, a nie huligańskie wybryki.
        • Gość: jazz Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.versanet.de 17.10.07, 10:21
          ma prawo pisac huliganskie bo to tylko polski fenomen ze sie tego nie pisze
          przez samo "h" i wielki blad! zobacz hooligans pod wikipedia. slowo pochodzi od
          irlandzkiego nazwiska O`Hooligan. troche nauki nie zaboli.
          • Gość: Miś Polski fenomen ignorowania wszelkich przepisów IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 17.10.07, 13:01
            Gość portalu: jazz napisał(a):
            > ma prawo pisac huliganskie bo to tylko polski fenomen

Fakt, że ani w niemieckim ani angielskim nie ma takich dziwnych
            liter jak "żźćłóęł", więc morzna je ignorować i pisać jak sie chce.
            A dwuliteruwki ch, rz, sz, cz tesz komplikują rzycie.

Tylko ludziom przyzwyczajonym do przestrzegania zasad polskiej
            pisowni trochę trudno zrozumieć taki tekst.
      • Gość: fort Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 04:36
        Takich jak ona nikt nie ruszy bo podlizuje się komu trza a gardzi kim trza czy
        potrzeba lepszych kompetencji, a prywatne interesiki kręcą się dalej
    • Gość: Grisza Mozna sobie wyobrazic, ze firma ochroniarska IP: *.mnhelse.net 17.10.07, 08:12
      zostala wybrana w drodze "przetargu" i obecnie trzyma w garsci i
      pania dyrektor i pana dyrektora.Pewnie maja nagrania z przebiegu
      tego przetargu i dopoki jest ta dyrekcja, to z ta firma nie da sie
      nic zrobic.
      • Gość: LOLO Re: Mozna sobie wyobrazic, ze firma ochroniarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 04:39
        A pani dyrektor to jak została wybrana dokładnie tak samo i tak samo się
        sprawdza pozatrudniała całą rodzinę- córkę, zięcia i wiele innych, a jak komuś
        się nie podoba to wont.
    • bloody_rabbit Panie doktorze, 17.10.07, 08:13
      gdyby był pan prymasem, ten człowiek już by tam nie pracował. Mam nadzieję, że
      to pana pocieszy ;-)
    • limciu Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie 17.10.07, 08:17
      Podobnie jest w Wałbrzychu w Szpitalu przy ul. Batorego. Mają ogromny teren z
      którego można wydzielić bardzo dużo miejsc parkingowych, ale po co? Lepiej
      utrudniać pacjentom dojazd do szpitala ! Najbliższy przystanek autobusowy
      odległy o pół kilometra. Wątpię czy z tych opłat za wjazd na parking są chociaż
      w stanie opłacić pensje i ZUS ochroniarzom (nic nie ochraniają - to zwykli
      bramkarze)?
      Ale można też inaczej. W nieodległej Świdnicy - w szpitalu LATAWIEC nie ma
      najmniejszych problemów z dojazdem do szpitala - duży darmowy parking i
      przystanek autobusowy 10 metrów od wejścia do budynku.
    • 10svb I tak pracują państwowe szpitale PiS 17.10.07, 08:20
      W prywatnej firmie takie potraktowanie klienta byłoby niedopuszczalne.
      • Gość: jazz przeciez firma ochraniarska jest prywatna! IP: *.versanet.de 17.10.07, 09:22
        a jak traktuje klienta? prywatne firmy nie sa od razu lepsze niz panstwowe. ale
        jeszcze sie tego nauczycie. podzial jest tylko na firmy kompetentne i
        niekompetentne. tylko brak konkurencji jest powodem tandty a nie to czy firma
        jest oplacana przez panstwo czy zarabia na sama siebe. bo jak lekarz zarabia sam
        na siebie wtedy pieniadz staje sie wazniejszy niz pacjet. tu w niemczech widze
        to na okraglo.
    • feldkurat_katz Upomnienie za naruszenie nietykalności cielesnej? 17.10.07, 08:21
      Czy to nie za mało? Ja też bym kierował sprawę do sądu.
      Jeśli cieć na bramie jest taki "wyrywny" z rękami to nie nadaje się na
      ochroniarza. Dla mnie to jest rozbój.
      • brezly Poszczuc amerykanskimi adwokatami 17.10.07, 08:23
        Ale gnoj ogolny.... :-(((
        • zbig76 Re: Poszczuc amerykanskimi adwokatami 17.10.07, 09:01
          no, w USA za odszkodowanie za coś takiego gościu by sobie kupił
          fajną chałupę a u nas dostanie list którym się może co najwyżej
          podetrzeć...
    • Gość: buka To taka polska mentalność IP: 212.160.172.* 17.10.07, 08:23
      To taka polska mentalność. Być mondrym po szkodzie. przeprosić,
      wyrazić ubolewanie itp. Jakby nie można opracować WCZEŚNIEJ procedur
      postępowania w takich sytuacjach. A tak ochroniarz jest czysty,
      wykonywał polecenia, kazali nie upuszczać to nie wpuścił. Tak samo z
      Glempem w Szczecine na lotnisku. Kazali sprawdzać to sprawdził i co?
      wywalili gosci z roboty.
    • Gość: wacek Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: 80.54.202.* 17.10.07, 08:25
      no cóż , pan Kmiecik nie jest prymasem , a i posła PIS Brudzińskiego
      zabrakło w pobliżu .wyrazy współczucia
    • Gość: xxx Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 08:27
      ciekawe, gdy ochroniarz doniesie na kasjerkę w hipermarkecie to ja wywalaja z
      pracy, gdy ochroniarz uderzy klienta, nieważne czy szpital czy hipermarket nie
      ponosi za to żadnych konsekwencji
    • Gość: Adam Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.um.warszawa.pl 17.10.07, 08:30
      Cooo? Lekarz został potraktowany jak pacjent? Pewnie, kiedy czytał o
      takich przypadkach w Gazecie to nie wierzył, że pacjent może umrzeć
      pod bramą szpitala, a tu się okazuje, że to całkiem realne.
    • Gość: jasio Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 08:41
      we Wroclawiu w szpitalu przy ul. kamienskiego, mozna podjechac pod
      sama brame - jest szlaban ale za postoj do 15 min nic sie nie placi.
      Parkingowy jest przy wyjezdzie. Jest tez obok platny parking dla
      dluzej parkujacych. Bylem tam raz i obsluga byla ok - wiec czasem
      sie da.
    • Gość: Xawery Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 08:45
      Dyrekcja Szpitala w Poznaniu przy ul. Przybyszewskiego nie przejmuje
      się wcale swoimi pacjentami. Sam doświadczyłem tego już nie
      raz.Ochroniarz powinien dostać co najmniej naganę, a nie upomnienie
      I to na pismie. Dyrektorka pytając poszkodowanego "Czy
      satysfakcjonuje go takie załatwienie sprawy" sama o sobie wystawiła
      świadectwo. Mam nadzieję, że po wyborach zostanie z tego stołka
      szybko zwolniona i zostanie zastąpiona kimś mądrzejszym.Sama może
      wtedy zostać ochroniarzem.
      • Gość: nie Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 04:43
        Nie łudź się pracownicy modlą się o to już wiele lat ale ma takie plecy że
        wyślizgała się już wielokrotnie.
    • Gość: Mira dziewczyna poroniła, maż nie miał 1 zł na wjazd IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.07, 08:46
      wiózł ciężarną dziewczynę z bólami nocą do szpitala. Nie wziął portfela. Sprzed
      bramy piechotką do szpitala, bo zabrakło złotówki dla ciecia.
      W szpitalu poroniła.

A to Polska właśnie.
      • Gość: Kaczus (Tomek) Re: dziewczyna poroniła, maż nie miał 1 zł na wja IP: *.elester-pkp.com.pl 17.10.07, 10:33
        Normalnie sytuacja jak z reklamówki PiSu, tylko, że dzieje się to za rządów PiSu....
    • xnw4 Dobrze, ze nie mieli taserow 17.10.07, 08:47
      .
    • Gość: aldebo Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 08:58
      za.. ochroniarza skunksa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka