dzakarta 16.10.07, 22:40 Panie anstazjolog, Podaj pan tego bandziora do sądu. Nie odpuszczaj pan bandycie, bo następnym razem kogoś zabije! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość portalu Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.199.63.209.tesatnet.pl 16.10.07, 23:09 Niestety ja też miałam podobną sytuację latem w tym samym szpitalu. Ochroniarz twierdził, że mnie nie wpuści, bo na parkingach nie ma miejsc. Jak pokazałam wolne miejsca z boku, to stwierdził, że te są dla wybranych, a nie dla wszystkich. Uparłam się, nie odjechałam, czego zresztą nie mogłam zrobić, bo za mną przed "szlabanem" stały już inne samochody, zrobił się korek. I wtedy nadjechała karetka, która z powodu korka - który się zrobił zanim pan "grzecznie" odmówił wpuszczenia mnie na parking - nie mogła się dostać z chorym do szpitala. Każdy usunął się jak mógł, a "inteligentny" ochroniarz musiał otworzyć szlaban. Przepuściłam karetkę i potem ja i kilku innych wjechaliśmy na parking. Zaparkowałam na wolnym miejscu dla WYBRANYCH i poszłam na badania. Ochroniarz gonił mnie aż do przychodni - wyzwiska, groźby, przekleństwa ogólnie chamstwo. A potem zagroził, że siłą usunie samochód, albo go "upiększy" jak mówił - czyli zwyczajnie mnie straszył. Wkurzyłam się na dobre, wydarłam na niego, zażądałam NATYCHMIAST przybycia dyrektora, pouczyłam, że kamery będą dowodem na Policji, że mnie straszy i wyciągnęłam komórkę, żeby dzwonić na Policję. I nagle wielki, ważny, straszny ochroniarz zrobił się malutki i gdzieś zniknął. Jestem naprawdę niewielką blondnką (ale nie idiotką) ważę 47 kg, ale naprawdę się wystraszył. Niestety z opowiadań znajomych takie zdarzenia mają miejsce dość często. I jest to skandal, bo np ja jeżdżę tam na płatne badania, zostawiam tam sporo kasy a szanowna dyrekcja nie potrafi nawet zapewnić za to miejsc parkingowych (dookoła na ulicach też nie ma szans zaparkować, a co ma zrobić naprawdę chory człowiek, z jak daleka ma iść pieszo. Winę za to ponosi WYŁĄCZNIE dyrekcja, brak umiejętności zarządzania firmą (szpital to specyficzna firma) kierowania personelem, o szacunku do klienta nie mówiąc. A panu anestezjologowi wobec ewidentnej pychy i indolencji dyrekcji radzę zażądać zapisu z kamer, które jak mnie latem poinformował ochroniarz monitorują cały teren, a z pewnością są przy wjeździe. To się zwyczajnie należy, a jeśli odmówią - zawiadomienie do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosemarry77 Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 07:38 Przepraszam że się wtrącę, ale mam pytanie. Czy złożyła Pani pisemną skargę do dyrekcji, czy to że ochroniarz podkulił ogon pod siebie na tyle Panią usatysfakcjonowało że Pani tego nie zrobiła? Bo jeśli by takich skarg jak tego anestezjologa, wpłynęło więcej to tak czy siak dyrekcja nie mogłaby mówić że to był jednorazowy incydent. A tak to mogą wytłumaczyć na 10 różnych sposobów i ochroniaż pozostanie bezkarny i będzie dalej pomiatał takimi jak Pani. A oni się później będą chwalić na forum jacy to oni groźni i jak to strasznie pokazali temu gupiemu ochroniarzowi i jak on strasznie zobaczył. I pytanie na koniec, jak Pani myśli, czy on tymi Pani krzykami i odgrażaniem bardzo się przejął na dłużej niż 5 minut? Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Jak widać w państwowych szpitalach jest klawo 17.10.07, 08:29 Prywatyzacji nie trzeba. Wystarczą kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JuRek A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 09:21 Be zkarty kredytowej ani rusz? Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? 17.10.07, 09:35 "szpitale za darmo" tak będą zawsze przyjmować swoich pacjentów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent (były) Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 10:37 To PIS-dzielce rozpowszechiaja te bzdury , zas były przewodniczący Komitetu Honorowego Donalda , obecny Minister`Zdroiwa RELIGA ( były profesor ) je propaguje .Takiego qutasa ze świeca szukać . Odpowiedz Link Zgłoś
nkab Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? 17.10.07, 11:12 Z drugiej strony... Nie wiem jak zorganizowany jest tam parking ale jak groziłoby to totalnym korkiem to tego ochroniarza też trochę rozumiem, bo to on za to odpowiada. Oczywiście nie usprawiedliwiam chamstwa i bezmyślności. Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? 18.10.07, 15:57 Z GAZETY WYBORCZEJ: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4582951.html Cytat: Sawicka o przekształcaniu szpitali w spółki Posłanka Beata Sawicka mówiła w podsłuchanej rozmowie z oficerem CBA: "jest nas troje, którzy tworzą prawo", "będziemy przekształcać szpitale w spółki prawa handlowego". Dodała także, że przy wejściu nowego prawa umożliwiającego taką prywatyzację, "ci będą mieli fart, którzy pierwsi będą wiedzieć". - Biznes na służbie zdrowia będzie robiony - mówiła w tej rozmowie. Koniec cytatu. W Platformie Obywatelskie zaplanowano robienie DUZYCH PIENIEDZY na PRYWATYZACJI SZPITALI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Będzie lepiej - bo gorzej już być nie może IP: 195.20.110.* 17.10.07, 16:07 A płacić będziesz nie kartą kredytową, a polisą ubezpieczeniową, którą opłacisz uczciwemu (jednemu z kilku konkurujących ze sobą) zakładowi ubezpieczeń zdrowotnych, swoją składką zdrowotną, którą dzisiaj i tak płacić musisz - tylko że ginie ona w czarnej dziurze NFZ. Ale to pewnie dla Ciebie zbyt skomplikowane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 17.10.07, 09:41 Proste i logiczne - jest coś takiego, jak umowa z NFZ i Ci ubezpieczeni dalej będą leczeni za darmo - zmieni się sposób zarządzania szpitalem i dojdą płatne zabiegi dla nie chcących czekać, aż szpitalowi przydzielą nowe pieniądze z NFZ. Czyli osoba nie mogąca, lub nie chcąca płacić będzie leczona za darmo tak, jak do tej pory, a kto nie będzie chciał czekać aż miłościwe NFZ wspaniałomyślnie da pieniądze, może zapłacić za zabieg z własnej kieszeni, czego nie można robić w szpitalach publicznych, bo tam zwyczajnie jest to zabronione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dotka Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 04:29 No to wszystko jasne ,jak dyrekcja może zajmować się szpitalnymi sprawami jak musipielęgnować ukłdziki z NFZ itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? IP: *.elester-pkp.com.pl 17.10.07, 10:01 Przypatrz sie dokładnie - PiS w spotach pokazuje co sam zamierza zrobić, tak jak w poprzedniej kampanii - pokazywali,, że wszystko podrożeje, że z lodówki będą znikać rzeczy i co? i podrożało jak rządzili. Tak samo jest z prywatyzacją... Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Właściciel szpitala nie obciąża chorych 17.10.07, 10:51 > Be zkarty kredytowej ani rusz? Bez mózgu ani rusz. Właściciel szpitala podpisuje kontrakt z ubezpieczycielem i chorzy leczą się dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Mam nadzieję, że nastąpi to szybko 17.10.07, 12:53 Gdy szpitale będą już prywatne, żaden dyrektor nie pozwoli sobie, żeby pacjenci byli poniżani przez jego podwładnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czat Re: Mam nadzieję, że nastąpi to szybko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 04:31 Niestety tacy układowi dyrektorzy .którzy nie dbają o ludzi staną się właścicielami i będą się dopiero popisywać lekceważeniem dla biedaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? IP: *.zgora.dialog.net.pl 17.10.07, 13:16 w naszym mieście prywatyzuje PIS Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Państwowe i słusznie 17.10.07, 13:17 Gość portalu: JuRek napisał(a): > A co bedzie jak PO sprywatyzuje szpitale? Bez karty kredytowej ani > rusz? Jak Prezes oznajmi, że Ziemia kręci się wokół Słońca, to znajdą się wierni, którzy będą gorliwie potakiwać. Czy to nie NFZ podpisuje "kontrakty" i płaci NASZYMI pieniędzmi? Czy przypadkiem nie podpisuje ich już dziś także z prywatnymi placówkami? Miłośnikom jedynie słusznej partii proponuję - płaćcie wyższe składki, a leczcie się w państwowych szpitalach na Białorusi (to jest ideał do którego dąży przewodnia siła narodu). Dzięki temu wszystkim się poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkola Re: Jak widać w państwowych szpitalach jest klawo IP: *.crowley.pl 17.10.07, 10:09 prywatyzacja to jest wlasnie najlepsze, co sie moze szpitalowi przydarzyc, a raczej co sie moze przydarzyc pacjentom, bo szpital majacy prywatnego wlasciciela bedzie chcial ZAROBIC a nie tylko jakos egzystowac, dlatego bedzie walczyl o kontrakty i o pacjentow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Jak widać w państwowych szpitalach jest klawo IP: *.versanet.de 17.10.07, 10:16 pytanie czym bedzie walczyl. Kompetencja czy Ladnym wystrojem wnetrz i Lekarzami z krawatem i garniturem z milym usmiechem ale z wykrztalceniem aptekarza. ja takich juz wiele na zachodzie widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Wyksztcenie 17.10.07, 10:20 Gość portalu: jazz napisał(a): > z krawatem i garniturem z milym usmiechem ale > z wykrztalceniem aptekarza. Na pewno lepszym, niż twoje, analfabeto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz dupki zawsze doczepiaja sie bledow ortograficznych IP: *.versanet.de 17.10.07, 10:24 penie wyksztcenie Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: dupki zawsze doczepiaja sie bledow ortografic 17.10.07, 13:16 Nie dupki, a ci którym chciało się do szkoły chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: dupki zawsze doczepiaja sie bledow ortografic IP: *.versanet.de 17.10.07, 13:30 nie chcialo a musialo. a zeby przejsc do nastepnej klasy trzeba bylo nadrabiac ortografia, tabliczka mnozenia dobrym sprawowaniem itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Wyksztcenie IP: *.versanet.de 17.10.07, 10:34 moje wyksztalcenie nie jest takie zle. 1 blad ortograficzny w jezyku polskim jak na wyksztalconego za granica to niezla kwota. bo znam na podobnym poziomie polski, angielski i niemiecki.ciekawe ile bledow bys ty zrobil, profesorze ortografii, piszac po angielsku lub po niemiecku Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Po polsku 23.10.07, 11:19 Tu jest forum polskie i piszemy po polsku. Twoja wypowiedź była nie na temat. A jeśli chcesz się pochwalić, co jeszcze umiesz, to weź głęboki oddech i wymień wszystko po kolei na głos. Prawdopodobnie zrobi Ci się jeszcze lepiej. Ja umiem tańczyć czaczę i znajdować kierunki świata na podstawie gwiazd. uszanowania LukasK, nazwany przez Ciebie "dupkiem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bouli Hacker Re: Jak widać w państwowych szpitalach jest klawo IP: *.chello.pl 17.10.07, 10:20 Nie jestem pewien, że masz odpowiednie kompetencje aby oceniać czyjeś wykRZtałcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz dupki czepiaja sie ortografii IP: *.versanet.de 17.10.07, 12:15 wole lekarza ktory wie jak leczyc niz tego ktory wie jak napisac slowo wyksztalcenie. wole pisarza piszacego z bledami ortograficznymi ktory nie nudzi tandeta i ma klopoty z budowa zlozonego zdania. wole matematyka ktory umie rozwiazywac matematyczne problemy za pomoca roznego rodzaju liczydel niz tylko znajacego tabliczke mnozenia na pamiec. wszyscy profesorzy ortografii! dajecie tylko wizytowke swojej przecietnosci i glupoty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: dupki czepiaja sie ortografii IP: *.elester-pkp.com.pl 17.10.07, 12:18 apropos matematyków, to zacytuje Alfreda Adlera: "Co gorsza, wielu ludzi orientuje się w tej dziedzinie tak słabo, że nie odróżnia prawdziwego matematyka od debila mnożącego w pamięci sześciocyfrowe liczby." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz tobie dziekuje za poprawe IP: *.versanet.de 17.10.07, 12:32 bo to zeby poprawic blad jest w porzadku. "dupki" jest oczywiscie adresowane do tych co dopisuja zaraz z duma dodatkowy komentarz jakim to niewyksztalconym sie jest jak sie nie wie jak napisac slowo "wyksztalcenie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paskudek1 Re: dupki czepiaja sie ortografii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 12:55 kolego, jak ty wolisz pisarza który nie nudzi alepi sze z błędami no to .... przepraszam, ja jednak wole WYKSZTAŁCONYCH ludzi, a WYKSZTAŁCENIE mierzy się nie tylko opanowaniem wiedzy zawodowej ale także znajomoscia PRZYNAJMNIEJ języka ojczystego w stopniu podstawowym. I wybacz ale minimum podstawy to jest własnie ortograficzne pisanie. O zawiłościach stylu, interpunkcji i całej gramatyki juz nie spominam, polski to trudny język. Ale ortografia to jest poziom szkoły podstaowej kiolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: Jak widać w państwowych szpitalach jest klawo IP: *.elester-pkp.com.pl 17.10.07, 10:21 Chyba wykształceniem. Jak już to w Polsce tak już jest od dawna, ktoś się zgłasza do lekarza, dostaje standardowy antybiotyk niezależnie od tego na co się uskarża, jak przychodzi raz jeszcze to wmawia mu się, że u psychiatry powinien się leczyć. A później się okazuje, że gdyby zrobiono wtedy podstawowe badania, to człowiek miałby szanse przeżyć, a tak jest już za późno - jest to jeden ze znanych mi przykładów. Sądzę, że takich opowieści byłoby więcej, gdyby inni przytoczyi przykłady z życia. W polsce możliwe, że nawet są nieźli specjaliści, bardzo dobrze wykształceni, tylko co z tego, jak części się nie chce, a pozostali są tacy, jakich Pan spotkał za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor Re: Jak widać w państwowych szpitalach jest klawo IP: *.jmdi.pl 17.10.07, 11:47 jurek to ty?z podlasia piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
janek445 Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie 17.10.07, 21:53 szanowny Panie kiedyś nazywano takich panów portier a dziś jest to zwykły ciec albo były komunistyczny glina bez wykształcenia Odpowiedz Link Zgłoś
critic Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie 17.10.07, 09:57 Czego innego można się spodziewać, skoro większość ochroniarzy ma IQ ameby? Szkoda tylko, że jeśli ktoś nie zna swoich praw to nawet daje się takiemu bydlakowi zastraszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie 17.10.07, 10:24 Parę razy miałem starcie z cieciami ale w marketach. Do gnoja zwracałem się per "ty" i natychmiast wzywałem kierownika sklepu. W rozmowie z kierownikiem mówiłem na gnoja "chłopak", "boj", "pachołek", "cieć" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzak Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 04:26 Wiele można by na temat tej dyrektorki powiedzieć, niestety podobno to osoba ,która dba tylko o układy z profesorami gardzi zwykłymi ludźmi bo wstydzi się swojego pochodzenia z prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yta Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 05:36 Hehe, a od kiedy to profesjonalizm firmy współpracującej ze szpitalem jest głównym kryterium? Znam inny czynnik, który Z PEWNOŚCIĄ decyduje o wyborze takiej a nie innej firmy - nie tylko ochroniarskiej;). Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dinka Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 07:08 Jakim prawem pobiera się opłatę za nieruchomość zakupioną z naszych podatków i ZUSów !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pistolet13 Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie 17.10.07, 07:14 TEN OCHRONIARZ TO Z PEWNOŚCIĄ BYŁY MILICJANT. ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
skrzat27 Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie 17.10.07, 07:21 pistolet13 napisał: > TEN OCHRONIARZ TO Z PEWNOŚCIĄ BYŁY MILICJANT. ŻENADA Firmy ochroniarskie to sa sbeckie firmy - wszystkie jak jedna. Trzeba o tym pamietac i sprawdzac, czy wlasciciel to byly wojskowy milicjant,wsio ryba kiedy sie podpisuje kontrakty z taka firma. Zwykly obywatel nie mogl takiej firmy otworzyc. Od kiedy to ochroniarz ma prawo uderzyc, ublizac. Skarzyc drani sbeckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.07, 08:04 Z praktyki wiem iż ochroniarze emeryci z policji i SB nie wykazuja sie taka gorliwościa. Widząc możliwość konfliktu to olewają gdyż za 3 zł na godzinę nie opłaca się narażać no i trochę znają kodeks karny i, nie straszą policją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz tez tak mysle. IP: *.versanet.de 17.10.07, 09:10 mieszkam w niemczech. tu tez istnieja tego typu firmy ochraniarskie. tansze ale zero profesjonalizmu. po prostu prostackie osilki trenujacy na silowniach i faszerujacy sie preparatami wpadaja na pomysl zalozenia ochroniarskiej firmy.potem zaniedbuja obowiazki lub w niektorych przypadkach dzialaja agresywnie. znam przypadek w mojej firmie. firma zmienila ochraniarzy ze znanej niemieckiej firmy na nowa i tansza. od tego czasu przy szlabanie siedzial taki z wygladu odstraszajacy osilek ktory jednak wyraznie nie panowal nad swoim zadaniem. jego ulubionym zajeciem bylo porownywanie harlejow z kolegami z firmy zostawiajac otwarty szlaban w godzinach nocnych itp. akurat sie zlozylo(na szczescie) ze pare tygodni pozniej bylo wlamanie(pierwszy raz w historii firmy) i firma powrocila do starej sprawdzonej ale drozszej firmy. Polska to jednak narod tepakow. wszystko co zle zwalic na SB. Jestem dokladnie zdania poprzednika. Stary esbek z pewnoscia nie chce bijatyki. on bil jak byl mlodym niedoswiadczonym szukajacym bijatyki osilkiem. proste jak drut. zmadrzcie troche narodzie polski! juz 18 lat minelo! Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Większość "ochroniarzy" to szubieniczne ścierwo 17.10.07, 07:17 Większość tzw "ochroniarzy" to szubieniczne ścierwo, agresywne i o IQ mniejszym od numeru własnego buta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albin Re: Większość "ochroniarzy" to szubieniczne ścier IP: 195.205.242.* 17.10.07, 09:50 to prawda każdy ochroniarz ma coś nie tak z garem dzieje się tak dlatego że element z marginesu społecznego, który skończył 8 lat podstawówki na siłowni i nie ma zielonego pojęcia ile jest 5x5 dostaje nagle mundur i smrodliwego gnata a jak jest za głupi nawet na ochroniarza to dostaje tylko pałkę i wtedy czuje się ważny ponieważ pracodawca dając mu prace i mundur docenił jego bezmózgowie i wtedy gorliwość takiego ochroniarza na stanowisku jest bezgraniczna jest wierny jak pies dla swojego pana (pracodawcy), i ma w głowie zakodowane tylko "pilnować szlabanu za wszelką cenę". W szpitalach z tego co wiem to firmy ochroniarskie zatrudniają emerytów , a ci z kolei dostając nagle możliwość dodatkowego zarobku do emerytury + MUNDUREK mają wrażenie jakby pana Boga za nogi złapali. Druga sprawa że firmy czerpią niezłe korzyści zatrudniając emerytów płacą im nędzne grosze nie wiem czy jakieś tam zusy i ujeżdżają na nich jak na baranach po 24h na dobę na tych strożówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
rudotka Zawsze wymiękam przy tego typu njusach 17.10.07, 07:37 biorąc pod uwagę, że my przecież przedmurzem chrześcijaństwa i takim przykładnym katolickim krajem jesteśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaco Re: Zawsze wymiękam przy tego typu njusach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 07:44 co ma piernik do wiatraka Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Re: Zawsze wymiękam przy tego typu njusach 17.10.07, 11:29 > co ma piernik do wiatraka zestaw sobie 2 rodzaje informacji 1. propagandę KK i osób zbliżonych do tej organizacji 2. newsy "z życia wzięte" w kraju który "ma niesc odnowe moralną europie": 1. odmawia się leczenia ze względu na wiek 2. zabija sie ludzi dla paru groszy prowizji od informacji za zgon 3. ludzie umierają na zapalenie wyrostka robaczkowego 4. utrudnia się maksyumalnie dostęp do podstawowej pomocy medycznej (np. tak jak opisano w tym artykule, wożąc ludzi z zawałem kilka godzin bo nie ma wolnych miejsc w szpitalu bo polikwidowano placówki) .... ale to nie tylko służba zdrowia chamstwo bandytyzm korupcja na każdym kroku, nikt, a zwłaszcza organy państwoe, nie szanuje człowieka, .... itd. itd..... Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi niesiemy odnowę moralną europie... 17.10.07, 11:16 ...i moherowy berecik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Radom Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.radom.pilickanet.pl 17.10.07, 08:07 W radomiu jest to samo. Stare pryki stoją przy zamkniętym szlabanie i to zawsze we 2-uch. (bo pewnie jakby był 1 to bałby sie wyjść z budki) i za 2 zl zabili by gdyby tylko mogli. A jak ja im ostatnio zadałem pytanie o podstawe prawną pobierania opłat. to poleciało pare niecenzuralnych stwierdzeń, a przy tym zapienił sie dziadek tak, że nie musiałem juz na myjnie z katywną pianą jechac, żeby myc auto. A wystarczy zrobić przy szpitalu 2 parkingi płatyni i darmowy i niech ludzie sobie wybierają. Chcą luksusu i dojazdu pod wrota szpital płacą, chcą spacerku z parkinku nie płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxximus31 To są maniery a la PiS... 17.10.07, 08:07 Żałość ogarnia człowieka jak widzi jak chamy prosto z Dołęgi-Mostowicza i Mrożka rządzą i przenoszą ich savoir vivre z salonów na ulicę. Skoro dyrekcja nie widzi niczego niestosownego w laniu po mordach na terenie szpitala, to świadczy to tylko o dyrekcji. Polaku katoliku: Miłuj bliźniego swego jak siebie samego. Ale nie wybiórczo. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig76 Re: To są maniery a la PiS... 17.10.07, 09:00 co ma do tego PiS??? - to raczej PO łakomie spogląda na szpitale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZIWAK Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: 80.50.236.* 17.10.07, 08:08 NA ZDROWY ROZUM TO PŁACI SIĘ ZA WYJAZD A NIE ZA WJAZD NA PARKING - ZALEŻY OD ILOŚCI CZASU JAKI ZAJMUJE MIEJSCE PARKINGOWE -NIE DZIWNE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: 81.15.226.* 17.10.07, 08:09 Wyrzucić z pracy i ochroniarza i dyrektorkę szpitala!!! Jego - za sprowokowanie zajścia w sytuacji zagrażającej życiu. Ją - za jej brak zdecydowanej reakcji na wybryki huligańskie na terenie szpitala, którym zarządza. Świadczy to o jej niekompetencji w zarządzaniu bądź o "układach". Moje pieniądze też zasilają szpitale. JA - PODATNIK NIE ŻYCZĘ SOBIE TAKICH DYREKTORÓW W SZPITALACH!!! Pracę muszą szanować WSZYSCY, a nie tylko pracownicy "na dole"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też podatnik Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.kolornet.pl 17.10.07, 10:00 Ty, podatnik, kształciłeś się w szkole podstawowej za moje podatki i co. Okazuje się, że były to zmarnowane pieniądze...Zapamiętaj sobie na całe życie. Pisze się chuligańskie, a nie huligańskie wybryki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.versanet.de 17.10.07, 10:21 ma prawo pisac huliganskie bo to tylko polski fenomen ze sie tego nie pisze przez samo "h" i wielki blad! zobacz hooligans pod wikipedia. slowo pochodzi od irlandzkiego nazwiska O`Hooligan. troche nauki nie zaboli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Polski fenomen ignorowania wszelkich przepisów IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 17.10.07, 13:01 Gość portalu: jazz napisał(a): > ma prawo pisac huliganskie bo to tylko polski fenomen Fakt, że ani w niemieckim ani angielskim nie ma takich dziwnych liter jak "żźćłóęł", więc morzna je ignorować i pisać jak sie chce. A dwuliteruwki ch, rz, sz, cz tesz komplikują rzycie. Tylko ludziom przyzwyczajonym do przestrzegania zasad polskiej pisowni trochę trudno zrozumieć taki tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fort Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 04:36 Takich jak ona nikt nie ruszy bo podlizuje się komu trza a gardzi kim trza czy potrzeba lepszych kompetencji, a prywatne interesiki kręcą się dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grisza Mozna sobie wyobrazic, ze firma ochroniarska IP: *.mnhelse.net 17.10.07, 08:12 zostala wybrana w drodze "przetargu" i obecnie trzyma w garsci i pania dyrektor i pana dyrektora.Pewnie maja nagrania z przebiegu tego przetargu i dopoki jest ta dyrekcja, to z ta firma nie da sie nic zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLO Re: Mozna sobie wyobrazic, ze firma ochroniarska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 04:39 A pani dyrektor to jak została wybrana dokładnie tak samo i tak samo się sprawdza pozatrudniała całą rodzinę- córkę, zięcia i wiele innych, a jak komuś się nie podoba to wont. Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Panie doktorze, 17.10.07, 08:13 gdyby był pan prymasem, ten człowiek już by tam nie pracował. Mam nadzieję, że to pana pocieszy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
limciu Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie 17.10.07, 08:17 Podobnie jest w Wałbrzychu w Szpitalu przy ul. Batorego. Mają ogromny teren z którego można wydzielić bardzo dużo miejsc parkingowych, ale po co? Lepiej utrudniać pacjentom dojazd do szpitala ! Najbliższy przystanek autobusowy odległy o pół kilometra. Wątpię czy z tych opłat za wjazd na parking są chociaż w stanie opłacić pensje i ZUS ochroniarzom (nic nie ochraniają - to zwykli bramkarze)? Ale można też inaczej. W nieodległej Świdnicy - w szpitalu LATAWIEC nie ma najmniejszych problemów z dojazdem do szpitala - duży darmowy parking i przystanek autobusowy 10 metrów od wejścia do budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
10svb I tak pracują państwowe szpitale PiS 17.10.07, 08:20 W prywatnej firmie takie potraktowanie klienta byłoby niedopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazz przeciez firma ochraniarska jest prywatna! IP: *.versanet.de 17.10.07, 09:22 a jak traktuje klienta? prywatne firmy nie sa od razu lepsze niz panstwowe. ale jeszcze sie tego nauczycie. podzial jest tylko na firmy kompetentne i niekompetentne. tylko brak konkurencji jest powodem tandty a nie to czy firma jest oplacana przez panstwo czy zarabia na sama siebe. bo jak lekarz zarabia sam na siebie wtedy pieniadz staje sie wazniejszy niz pacjet. tu w niemczech widze to na okraglo. Odpowiedz Link Zgłoś
feldkurat_katz Upomnienie za naruszenie nietykalności cielesnej? 17.10.07, 08:21 Czy to nie za mało? Ja też bym kierował sprawę do sądu. Jeśli cieć na bramie jest taki "wyrywny" z rękami to nie nadaje się na ochroniarza. Dla mnie to jest rozbój. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Poszczuc amerykanskimi adwokatami 17.10.07, 08:23 Ale gnoj ogolny.... :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
zbig76 Re: Poszczuc amerykanskimi adwokatami 17.10.07, 09:01 no, w USA za odszkodowanie za coś takiego gościu by sobie kupił fajną chałupę a u nas dostanie list którym się może co najwyżej podetrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buka To taka polska mentalność IP: 212.160.172.* 17.10.07, 08:23 To taka polska mentalność. Być mondrym po szkodzie. przeprosić, wyrazić ubolewanie itp. Jakby nie można opracować WCZEŚNIEJ procedur postępowania w takich sytuacjach. A tak ochroniarz jest czysty, wykonywał polecenia, kazali nie upuszczać to nie wpuścił. Tak samo z Glempem w Szczecine na lotnisku. Kazali sprawdzać to sprawdził i co? wywalili gosci z roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: 80.54.202.* 17.10.07, 08:25 no cóż , pan Kmiecik nie jest prymasem , a i posła PIS Brudzińskiego zabrakło w pobliżu .wyrazy współczucia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 08:27 ciekawe, gdy ochroniarz doniesie na kasjerkę w hipermarkecie to ja wywalaja z pracy, gdy ochroniarz uderzy klienta, nieważne czy szpital czy hipermarket nie ponosi za to żadnych konsekwencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.um.warszawa.pl 17.10.07, 08:30 Cooo? Lekarz został potraktowany jak pacjent? Pewnie, kiedy czytał o takich przypadkach w Gazecie to nie wierzył, że pacjent może umrzeć pod bramą szpitala, a tu się okazuje, że to całkiem realne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 08:41 we Wroclawiu w szpitalu przy ul. kamienskiego, mozna podjechac pod sama brame - jest szlaban ale za postoj do 15 min nic sie nie placi. Parkingowy jest przy wyjezdzie. Jest tez obok platny parking dla dluzej parkujacych. Bylem tam raz i obsluga byla ok - wiec czasem sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xawery Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.07, 08:45 Dyrekcja Szpitala w Poznaniu przy ul. Przybyszewskiego nie przejmuje się wcale swoimi pacjentami. Sam doświadczyłem tego już nie raz.Ochroniarz powinien dostać co najmniej naganę, a nie upomnienie I to na pismie. Dyrektorka pytając poszkodowanego "Czy satysfakcjonuje go takie załatwienie sprawy" sama o sobie wystawiła świadectwo. Mam nadzieję, że po wyborach zostanie z tego stołka szybko zwolniona i zostanie zastąpiona kimś mądrzejszym.Sama może wtedy zostać ochroniarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.07, 04:43 Nie łudź się pracownicy modlą się o to już wiele lat ale ma takie plecy że wyślizgała się już wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mira dziewczyna poroniła, maż nie miał 1 zł na wjazd IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.07, 08:46 wiózł ciężarną dziewczynę z bólami nocą do szpitala. Nie wziął portfela. Sprzed bramy piechotką do szpitala, bo zabrakło złotówki dla ciecia. W szpitalu poroniła. A to Polska właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczus (Tomek) Re: dziewczyna poroniła, maż nie miał 1 zł na wja IP: *.elester-pkp.com.pl 17.10.07, 10:33 Normalnie sytuacja jak z reklamówki PiSu, tylko, że dzieje się to za rządów PiSu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldebo Policzek i wyzwiska przy szpitalnej bramie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.07, 08:58 za.. ochroniarza skunksa Odpowiedz Link Zgłoś