Gość: Kuba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 22:51 Panowie, czekamy teraz na odpowiedni do udzielonego mandatu przepływ gotówki w nasz region !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lichwiarz Re: Dominacja Platformy w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 23:52 Taa. Coś przybąkiwali, że Mennica Państwowa będzie przeniesiona do Poznania;) Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: Dominacja Platformy w Poznaniu 23.10.07, 00:08 nie tylko Panowie, ale i Panie - co za ignorancja no :( Gratuluję wybranym, gratuluję wybierającym... że mimo zniechęcenia do polityków jednak znaleźli tę jedną osobę i postawili wój głos :) PO miała dobre wyjście z bloków, jeśli mogę tak to określić, ale teraz jeszcze trzeba przebiec jakieś 400 m, gdzie każda setka to musi być rekord świata! Na dodatek jeszcze przez płotki i w kiepskiej jakości butach... pozostawionych po poprzednikach. Cieszy mnie wybór nowych osób (np. A.Kozłowska Rajewicz) i też tych sprawdzonych (np. Marek Zieliński), ale zaskakuje duże poparcie dla Waldego Dzikowskiego, Arkadego Fiedlera i Krystyny Łybackiej (szkoda, że nie ma Tomka Lewandowskiego). Wynik Zyty Gilowskiej mnie nie dziwi, pewnie teraz będzie posłem niezależnym, bo niby do czego jej PiS? W ten sposób Poznań stracił jeden mandat, ale zdobył go w Pile za sprawą wyborców Tomasza Górskiego. Nie spodziewam się wiele po niektórych posłach/posłankach, ale to ostatnia szansa i teraz jak nigdy będziemy Wam patrzeć na ręce. Spodziewam się lepszych inicjatyw i działań aniżeli dotychczas w stylu wywodów nt. rodzajów pizzy (już palcem nie wskażę). Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Dominacja Platformy w Poznaniu 23.10.07, 09:31 Gratulacje dla wszystkich poznaniaków i poznanianek. Macie szczęście, że nie przyklejono Wam w okręgu "obcych ciał", tak jak mojemu Krakowowi miechowskie, głosujące zawsze na komunę różnej maści, oraz olkuskie ze "słupem 3 cesarzy". Ale moje miasto głosowało tak, jak WY! Odpowiedz Link Zgłoś
jurekzie Re: Dominacja Platformy w Poznaniu 24.10.07, 10:03 chris30 napisał: > Gratulacje dla wszystkich poznaniaków i poznanianek. Macie > szczęście, że nie przyklejono Wam w okręgu "obcych ciał", tak jak > mojemu Krakowowi miechowskie, głosujące zawsze na komunę różnej > maści, oraz olkuskie ze "słupem 3 cesarzy". Ale moje miasto > głosowało tak, jak WY! No bez przesady chłopie ... wyniki niby podobne ale to zwycięstwo Zero Ziobry to ogromny wstyd dla grodu Kraka. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Ignorancja? 23.10.07, 12:38 vipunia napisała: > nie tylko Panowie, ale i Panie - co za ignorancja no :( Chyba arogancja, ignorantko. Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: Ignorancja? 23.10.07, 15:39 a o czymś takim jak uśmiech słyszałeś? Polecam :) Jak dla mnie to określenie ignorancja było adekwatne, chociaż masz rację arogancja jeszcze lepsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: Dominacja Platformy w Poznaniu 23.10.07, 10:08 Co ty gadasz? Jaki przeplyw?! Niech nam przestana po prostu zabierac wypracowane przez nas pieniadze, to wystarczy! Odpowiedz Link Zgłoś
julka.4 Re: mam pytanie ile w wielkopolsce było głosów nie 23.10.07, 11:57 ważnych ? Bo w malutkim lubuskim 15 tys. i to mnie bardzo dziwi skąd ta horrendalna suma Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb wybory2007.pkw.gov.pl 23.10.07, 12:39 julka.4 napisała: > ważnych ? Bo w malutkim lubuskim 15 tys. i to mnie bardzo dziwi > skąd ta horrendalna suma Sprawdź na wybory2007.pkw.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
frusto Re: mam pytanie ile w wielkopolsce było głosów ni 26.10.07, 10:02 Bo duza czesc tych glosow jest uniewazniana uznaniowo. Ordynacja mowi, ze ma byc krzyzyk w pudeleczku - jak Ci sie reka zatrzesie i postawic krzyzyk krzywo, albo Ci wyjedzie troche za pudelko, to juz moga uznac taki glos za niewazny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Dominacja Platformy w Poznaniu IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.07, 00:41 i mam nadzieję PLATFORMO , że będziesz o nas pamiętać, że odetniesz tych darmozjadów ze wschodu od subsydiów z naszych wypracowanych pieniędzy, zadbasz o tych którym się chce i nie pozwolisz abyśmy pracowali na tych , którym się nie chce, a którym IVRP chojnie rozdawała jak lenie nasze wypracowane pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
prezesmarcin Re: Dominacja Platformy w Poznaniu 24.10.07, 01:36 nie wiedzialem ze Kalisz to Leszno ale od dzis geografii ucze sie na nowo Odpowiedz Link Zgłoś
jelonker26 Dominacja Platformy w Poznaniu 24.10.07, 14:24 no i dobrze , że wygrała PO ale zobaczymy co oni zrobią mam nadzieję , że w koćcu nas kraj ruszy bardzo szybko do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już nie Poznaniak Całe szczęścia jako rodowity Poznaniak, że IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 11:11 wyprowadziłem się z tego okupowane miasta przez przyjezdznych, to misto jest i było bardzo nie miejskie dla rodowitych Poznaniaków, liczą się wyłącznie studenci i układy. Nic i nikt nigdy nie dbał o urodzonych w Poznaniu Poznaniakach.. i durne zwiezione z całej Polski matoły wpierają Łybacką czerwoną komunistkę i bandę złodzieji z PO którzy wraz z niby nie Po prezydentem pobudowali sobie domy na Morawsku.. ludzie czy w y macie naprawdę tak krutką pamięć... jak można głosowć z taką amnezją i na takich ludzi PO i LID.. Na całe szczęście wyprowadziłem się z Poznania bo tu żyć nie idzie a co dopiero mieszkać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skowronek Re: Całe szczęścia jako rodowity Poznaniak, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.07, 11:25 Całe szczęście, że rozżalony linijkę ponade mną czytelnik Gazety robi takie straszne błędy ortograficzne, bo jeszcze ktoś by to rozżalenie wziął bardzo poważnie sobie do serca... Stary, nic się nie bój, mam nadzieję, że wszyscy zobaczymy, że nie masz dzisiaj racji. Odpowiedz Link Zgłoś