Dodaj do ulubionych

Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom?

24.07.03, 13:37
Lech Pils i Faxe Extra Strong :))
Obserwuj wątek
    • alfalfa Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? 24.07.03, 14:56
      Pilsner Urquell.
    • Gość: Maciek - MZM Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.forcom.com.pl / 10.60.1.* 24.07.03, 15:06
      sonny07 napisał:

Lech Pils
    • Gość: łezka Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 24.07.03, 15:33
      Heineken.Lech Czerwony i Lech Zielony;)).Lech Pils too;))

P.S.i naprawde tak w Warsaw mówia!! wyczaiłam,że na forum Warszawa śmiałeś
      wątpić;))))
      • sonny07 Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? 24.07.03, 15:36
        no witaj na poznańskim forum :-)) osoba zna się na piwie! a ja ostatnio
        posmakowałem też w DĘBOWYM MOCNYM!
        buźki 4U łezka!
        • Gość: łezkA Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 24.07.03, 15:38
        • Gość: łezka Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 24.07.03, 15:43
          sorry,paluch mi sie omsknął i stąd ten pusty post.
          Dębowe nie jest złe.bardziej mi smakuje niz np.Mocny Okocim(no chyba,ze jest
          promocja i w Okocimiu dają 15% gratis,wtedy kubki smakowe przegrywają z
          pazernością;)))Lech Czerwony;))))) też jest OK.ale Warka Strong-ohyda.a propos
          browaru Jabłonowo-piłeś piwko o wdzięcznej nazwie MOCNE (PONAD 8% Z BRĄZOWĄ
          ETYKIETKĄ,PONAD 7% Z ZIELONA;)))butelka plastikowa,zakręcana:))u mnie w sklepie
          litr 4 zeta:))))dobrze schłodzone jest do przyjęcia:)))
          • sonny07 Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? 24.07.03, 15:52
            PIŁEM TO PLASTIKOWE COŚ, ALE BYŁO TO NA STRASZNYM KACU A NA DODATEK NIE BYŁO
            SCHLODZONE, TAK WIĘC WSPOMNIENIA I SKOJARA NIEZBYT DOBRA :))) OKOCIM MOCNY W
            TEJ POWIĘKSZONEJ PUSZCE W 'PIOTRZE I PAWLE' CZASAMI SERWUJA ZA 2,75 WIĘC KUSI,
            KUSI.. ALE SMAKOWO PRZEGRYWA Z DĘBOWYM. A PIŁAŚ MOCNE POLSKIE W KLIMATYCZNYCH
            BUTELKACH Z CZASÓW PRL 'BOMBKACH' 0,33??? KLASYCZNY BROW DLA PODSKLEPOWYCH
            PIWOSZY. JEST NAPRAWDĘ SMACZNY, PRÓBOWAŁEM NIE RAZ :-))
            • Gość: łezka Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 24.07.03, 15:57
              oj Mocne na kaca-ERROR!!!jako klinik musi byc delikatniejsze piwko.ja czasami w
              charakterze gaśnicy stosuje Reddsa:))normalnie takich wynalazków nie używam:))
              oczywiście,że piłam Mocne 0,33-1,60+0,30 kaucja za butelkę.ale na szczęscie
              butelka zwrotna:)))
            • Gość: łezka Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 25.07.03, 08:22
              sonny07 napisał:

> PIŁEM TO PLASTIKOWE COŚ, ALE BYŁO TO NA STRASZNYM KACU A NA DODATEK NIE BYŁO
              > SCHLODZONE, TAK WIĘC WSPOMNIENIA I SKOJARA NIEZBYT DOBRA :))) OKOCIM MOCNY W
              > TEJ POWIĘKSZONEJ PUSZCE W 'PIOTRZE I PAWLE' CZASAMI SERWUJA ZA 2,75 WIĘC
              KUSI,
              > KUSI.. ALE SMAKOWO PRZEGRYWA Z DĘBOWYM. A PIŁAŚ MOCNE POLSKIE W KLIMATYCZNYCH
              > BUTELKACH Z CZASÓW PRL 'BOMBKACH' 0,33??? KLASYCZNY BROW DLA PODSKLEPOWYCH
              > PIWOSZY. JEST NAPRAWDĘ SMACZNY, PRÓBOWAŁEM NIE RAZ :-))

ja w kwestii formalnej-czy pisząc Mocne polskie miałeś na myśli GLOB MOCNY
              produkowany przez Browary Łódzkie???bo ja piłam takie,jeśli o litraż 0,33
              chodzi.sprawdziłam,bo znalazłam jedną butelkę,której zapomniałam oddac do
              skupu;))))))))))
              • sonny07 Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? 25.07.03, 08:30
                cześć! na myśli miałem browar JAKO, ale qrcze skąd on to Ci teraz nie napiszę.
                Power 7%, barwy etykiety: biel, pomarańcz, czerń.. kapsel czrny, bez żadnego
                napisu ani etykiety.. cena: 1,50 PLN, butelka 50 gr. buteleczka 0,33 tak jak
                wspomniałem wcześniej. Dobre jest!
                • Gość: łezka Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 25.07.03, 08:36
                  sonny07 napisał:

> cześć! na myśli miałem browar JAKO, ale qrcze skąd on to Ci teraz nie
                  napiszę.
                  > Power 7%, barwy etykiety: biel, pomarańcz, czerń.. kapsel czrny, bez żadnego
                  > napisu ani etykiety.. cena: 1,50 PLN, butelka 50 gr. buteleczka 0,33 tak jak
                  > wspomniałem wcześniej. Dobre jest!

tego piwka nie znam.GLOB MOCNY ma power 6,8% i o wiele bardzizej smutna
                  etykietkę.ale smakuje JAKO-tako;)))))0,50??? - ale zdzierają na butelce;))))
                  • sonny07 Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? 25.07.03, 08:38
                    tyle jest za butelkę, bo z tego co widzę to mało kto taki brow bierze do domu.
                    To najpopularniejszy browarek do spozycia 'na miejscu', chociaż ja kiedyś sam
                    wziąłem 7 sztuk na wynos. Bardzo fajnie wchodzi ten browarek jak jesteś
                    spragniona maxxxx - wtedy nawet na jeden raz można go wciągnąć (dwa razy mi sie
                    tak udało :)) myslałem, że to piwo ogolnopolskie, ale jak widać chyba jednak
                    nie..
                    • Gość: łezka Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 25.07.03, 08:48
                      sonny07 napisał:

> tyle jest za butelkę, bo z tego co widzę to mało kto taki brow bierze do
                      domu.
                      > To najpopularniejszy browarek do spozycia 'na miejscu', chociaż ja kiedyś sam
                      > wziąłem 7 sztuk na wynos. Bardzo fajnie wchodzi ten browarek jak jesteś
                      > spragniona maxxxx - wtedy nawet na jeden raz można go wciągnąć (dwa razy mi
                      sie
                      >
                      > tak udało :)) myslałem, że to piwo ogolnopolskie, ale jak widać chyba jednak
                      > nie..

zaraz zajme sie przygotowaniem jakiejś pikiety na rzecz sprowadzenia do
                      Warszawy Lech Pilsa(bo to juz skandal,zeby go nie było)i piwka do
                      spożywania "na miejscu".kiedyś zanjomi przesłali mi poczta konduktorska rogale
                      marcińskie(akurat nie mogłam 11.11 przyjechać do Poznania)+3 zgrzewki Pilsa(o
                      rogale prosiłam,Pils był w ramach niespodzianki;))najlepszy był numer,że
                      poprosili o włożenie jednej puszeczki do lodówki w Warsie,żeby odbiorca(czyli
                      ja:))miał produkt gotowy do spożycia.to są prawdziwi Przyjaciele:))))
          • Gość: Maxim Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 17:20
            Oczywiście Lech Pils, a także Żywiec:) Najgorsze piwo jakie piłem to chyba
            Królewskie- ohyda!!! Aha i jeszcze piwko "Gulczas":) Boże jakie to było
            niedobre:)
            • wroclawczyk Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? 24.07.03, 17:58
              Gość portalu: Maxim napisał(a):

Aha i jeszcze piwko "Gulczas":) Boże jakie to było
              > niedobre:)

przeciez Gulczas to popłuczyny ze zbiornika :)
              • Gość: Maxim Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 23:55
                wroclawczyk napisał:

> Gość portalu: Maxim napisał(a):
                >
                > Aha i jeszcze piwko "Gulczas":) Boże jakie to było
                > > niedobre:)
                >
                > przeciez Gulczas to popłuczyny ze zbiornika :)
                >
                >
                To by wiele wyjaśniało:)))
    • Gość: ciacho Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.icpnet.pl 24.07.03, 17:49
      A czy ktoś z Was pił Fortunę Czarną? To jest dopiero smak....ale czy to nadal
      jest piwo? Smakuje raczej jak cola z alkoholem. Polecam sprawdzić.
      • Gość: Frank Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.cip.sowi.uni-bamberg.de 24.07.03, 17:59
        LECH PILS!!!
        • Gość: edi Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 24.07.03, 23:50
          Lech jest tacy jak poznaniacy: nijaki i bez smaku
    • patyczako Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? 24.07.03, 18:29
      A ja ostatnio odkryłam Książęce, ale u nas trudno dostać... Pycha
      • Gość: Rafis Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 24.07.03, 18:53
        patyczako napisała:

> A ja ostatnio odkryłam Książęce, ale u nas trudno dostać... Pycha

no właśnie, czy to prawda że musi mieć mniej niz 2 dni?
        • oundle Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? 25.07.03, 08:05
          Witam
          Moja lista ulubionych browarków to:
          Palm, Tyskie, Kustrizer (albo jakoś tak - ciemne b.dobre)

pozdrawiam
          oundle
    • yashoo Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? 25.07.03, 08:27
      Żywiec, Lech Pils, Tyskie, Red's...
      • wpszemek Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? 25.07.03, 09:32
        1 Lech Pils - najlepsze polskie piwo
        2 Budweiser - najlepsze czeskie piwo
        3 Dojlidy - lubię za delikatny smak. Niestety browar ten nie ma swoich
        firmowych lodówek i piwko przy panujących obecnie upałach traci swój smak.
        Podobno miała go kupić Kompania...
        4 Okocim Mocne - najlepsze polskie piwo spośród mocnych
        5 Fortuna - wspomniane wyżej piwko niewiadomego pochodzenia, słodkie, mocne i
        niedrogie - czegóż chciec więcej?
        6 Żywiec - może być, choć popularność i uznanie jakim się cieszy są dla mnie
        niezrozumiałe

II liga

1 Tyskie - walczy w barażach z Żywcem o awans do I ligi
        2 Leżajsk - tu bym się jeszcze zastanowił...
        3 wpiszta co chceta

Czytając te wszystkie wypowiedzi zauważyłem, że zanika panujący jeszcze do
        niedawna lokalny patriotyzm piwny i ludzie piją to co im smakuje a nie to co
        produkuje lokalny browar.
        • Gość: ciacho Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.icpnet.pl 25.07.03, 10:29
          Browar Fortuna jest w Miłosławiu-na południe od Poznania (niedaleko jest
          Jarocin).
          • szum_traw Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? 25.07.03, 12:33
            Chociaż wolę winka, to z piw preferuję Heinekena, Lecha zielonego (dobry na
            upały). Aha, ostatnio odkryłam Tatrę pils i Złote( bodajże Dojlidy). A to
            ostatnie dlatego, że jak idę do sklepu, to świetnie się bawię, mówiąc do
            ekspedientki "4 złote poproszę" i widzę jej spłoszoną minę. Pozdr
            • Gość: Wernyhor Hevelius i Tyskie IP: *.icpnet.pl 25.07.03, 16:56

pierwsze-ponad 8% alk.
              drugie-to już klasyka piwnego smaku
              • Gość: katschy Re: Hevelius i Tyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.03, 17:07
                FORTUNA!!! - tanie, smakuje jak cola, czesze jak dzikie (polecam w przerwie
                miedzy wykładami). dla mnie rewelacja, a co ważniejsze, pojawia się już w wielu
                miejscach (nie tylko spelunach).
                z bardziej klasycznych smaków oczywiście LECH PILS i ostatnio TATRA - dyć to
                górolskie piwo!
                pzdr
              • sonny07 Re: Hevelius KAPER 26.07.03, 12:11
                Gość portalu: Wernyhor napisał(a):

>
                > pierwsze-ponad 8% alk.
                > drugie-to już klasyka piwnego smaku

Hevelius dzieli się na dwa rodzaje - CLASSIC i KAPER. Był kiedyś jeszcze jeden
                rodzaj tego piwa, ale nie pamiętam już jak się zwał, więc nie chcę wprowadzać w
                błąd. CLASSIC ma chyba 6,8%, natomiast KAPER 9,1%. KAPER kiedyś, kiedys miał
                8,1%, i miał bardzo klimatyczną etykietę. Później zachodziły zmiany w tej
                materii, m.in. zmiana barw na niebieskie, dodanie jednego oktana mocy i kolejna
                zmiana etykiety na barwy zdecydowanie ciemniejsze, butelka z długa szyjką..
                niestety nie wyszło to wszystko na dobre. Jak dla mnie to już nie ten sam
                KAPER co kiedyś, a wiem coś o tym bo przez pierwsze 3 lata studiów z kolesiami
                tankowaliśmy praktycznie tylko KAPERA.
                Pzdr
    • mantis1 Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? 26.07.03, 12:21
      pilsner urquell
      heineken
      debowe mocne
      dab
      lech pils premium
      carlsberg

a w ogole to LUBIE WSZYTSKIE PIWA !!!!!!!!!!!!!!

pzdr.
      • apcio Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? 26.07.03, 21:52
        1. Lech Pils
        2. Calsberg
        3. Heineken
        4. Zywiec
        5. Tyskie
    • Gość: posener Leszek Mocny bez gadania;) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.03, 22:14
    • Gość: radny Re: Jakie piwo najbardziej smakuje poznaniakom? IP: *.icpnet.pl 27.07.03, 13:39
      laska w łózku zrobić konia z laską
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka