Dodaj do ulubionych

Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:)

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 22:38
Ostatnio bylem na takim punkcie na Morasku(?) raczej to bylo tam:) wiem ze
jedziemy droga jak na Biedrusko:0 mijamy Naramowice , jest przejazd kolejowy i
osiedla domkow gdzie mieszka Ryszard Grobelny :) zaraz za tym osieldam skecamy
w lewo i okolo 400 m bedzie polna droga! Widok szczegolnie wieczoem robi
wrazenia choc naprawde dobrze widac ylko Piatkowao...podobno jest gdzies
jeszcze na Morasku teguo typu punkt (ten ponoc uchodzi za nielegalny?) a cz Wy
znacie tego typu miejsca:)pozdro
Obserwuj wątek
    • Gość: couleur3 Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: *.augsburg.ipdial.viaginterkom.de 18.06.01, 22:54
      wieczorem polecam ci skarpę przy ulicy Krańcowej ,róg Mogileńskiej ,(dojazd do
      nowego zoo) widać Maltę , Rataje , Ratusz (przynajmniej jego górną część)
      zarysy Winograd i wieże katedry.
    • Gość: tur Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: 213.25.212.* 18.06.01, 22:54
      Jest taki punkt na Ławicy gdzie kiedyś można było wejść do samolotu
      który urządał krótki wycieczkowy lot nad Poznaniem, można było wszystko ,
      cały Poznań obejrzeć. Nie wiem czy można było fotografować, być może to była
      jeszcze wtedy tajemnica wojskowa.
      A Teraz ponoć jest też punkt na Warcie gdzie można wejść i popłynąć
      wycieczkowym statkiem. Tylko uwaga na chorobę morską.
    • Gość: Lechita Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: *.icom.ca 18.06.01, 23:03
      Gość portalu: Radost napisał(a):

> Ostatnio bylem na takim punkcie na Morasku(?) raczej to bylo tam:) wiem ze
      > jedziemy droga jak na Biedrusko:0 mijamy Naramowice , jest przejazd kolejowy i
      > osiedla domkow gdzie mieszka Ryszard Grobelny :) zaraz za tym osieldam skecamy
      > w lewo i okolo 400 m bedzie polna droga! Widok szczegolnie wieczoem robi
      > wrazenia choc naprawde dobrze widac ylko Piatkowao...podobno jest gdzies
      > jeszcze na Morasku teguo typu punkt (ten ponoc uchodzi za nielegalny?) a cz Wy
      > znacie tego typu miejsca:)pozdro

Znam:) Fajnie widac z Dziewiczej Gory.

• Gość: Warschau Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) /do Lechity/ IP: *.matrix.pl 19.06.01, 09:29
        Dziewicza powiadasz? W sam raz pewnie dla Ciebie maniakalny onanisto! :) (bez
        urazy)
        Pozdro!
        • Gość: T Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) /do Lechity/ IP: 212.160.130.* 19.06.01, 11:30
          Gość portalu: Warschau napisał(a):

> Dziewicza powiadasz? W sam raz pewnie dla Ciebie maniakalny onanisto! :) (bez
          > urazy)
          > Pozdro!

Warschau, ty jesteś jednak strasznym prostakiem. Nie zamierzam bronic Lechity,
          nie obchodzą mnie wasze waśnie, ale nie dorastasz mu do pięt. Bywa chamski,
          przyznaję, ale orócz tego chamstwa ma w głowie cos jeszcze. A po tobie widać, że
          jesteś po prostu słabo wykształconym, ograniczonym i zakompleksionym
          pseudowarszawiakiem.

• Gość: Warschau Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) /do Lechity/ IP: *.matrix.pl 19.06.01, 11:55
            A Ty T w takim wypadu kim jesteś? Jak nie wiesz o co chodzi między mną a
            Lechitą to się nie mieszaj...
          • Gość: ede Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) /do Lechity/ IP: *.icpnet.pl 19.06.01, 15:30
            warshau do skończony debil, wiem że to bardzo trudne ale trzeba tego pajaca
            poprostu ignorować. Sam z nim popłynąłem to kazał mi się napalać na jego żonę.
            On jest bezdennie głupi i do tego zboczony!!!
            • Gość: Warschau Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) /do Lechity/ IP: *.matrix.pl 19.06.01, 15:39
              Oj ede, ede...Bierz przykład z Lechity...On przy Tobie (nie wiem po co piszę z
              wielkiej litery - bo szacunku do Ciebie żadnego nie czuję) jest naprawdę
              aniołem i nawet czasem się z nim miło konwersuje!
              • Gość: Warschau Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) /do ede ciąg dalszy/ IP: *.matrix.pl 19.06.01, 15:43
                A swoja drogą - poruszając temat mojej żony, chyba trafiłem w Twój czuły punkt -
                skoro się tak tym podniecasz...
                Niestety ede - Tobie najwidoczniej pozostaja jedynie "świerszczyki"...
                Polecam Ci "Peep Show" - tam są polskie dziewczęta!
                A moze Ty wolisz pisma z panami?
                • Gość: ede Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) /do ede ciąg dalszy/ IP: *.icpnet.pl 19.06.01, 16:53
                  Nie trafiłeś w mój czuły punkt tylko się absolutnie ośmieszyłeś w moich oczach.
                  Myślałem, że jesteś głupek a nie virtualny alfons głupek.
        • Gość: P.B Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) /do Lechity/ IP: *.wskiz.poznan.pl 20.06.01, 14:19
          Gość portalu: Warschau napisał(a):

> Dziewicza powiadasz? W sam raz pewnie dla Ciebie maniakalny onanisto! :) (bez
          > urazy)
          > Pozdro!

>Warschau tobie znowu odbija!Dziewicza góra naprawdę istnieje, znajduje się 4 km
          od granicy Poznania (143 m n.p.m.). A nazwa jest taka ponieważ niedaleko tej góry
          był zakon.
    • Gość: lol Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.01, 23:41
      Mam kilka ulubionych miejsc z których można obejrzeć ładny Poznań. Jeśli
      chcecie obejrzeć zarys Centrum to polecam Mosty Królowej Jadwigi i Most Mieszka
      I. Minusem jest potężny ruch samochodowy i taramwajowy - utrudnia kontemplację.
      Bardzo fajny jest widok na centrum Poznania ze strony ulicy Winogrady przed
      skrzyżowaniem z Przepadek. Zjeżdża sie w górki dolinę Bogdanki a że centrum
      jest na kolejnym wzniesieniu - widać je jak na dłoni.
      Ale najfajniejszym miejscem gdzie można oglądać Poznań wraz ze Starym Miastem i
      nowym Centrum jest Cytadela! Naprawdę super! Tylko można robić to tylko
      jesienią lub zimą najlepiej wiecorami lub w nocy, kiedy są włączone światła.
      Mam na myśli skarpę Cytadeli między schodami przy Szelągowskiej a Iglicą.
      Trzeba się trochę poprzedzierać przez krzaki, ale widok jest tego wart. To
      miejsce jest bardzo zakamuflowane i mało znane dlatego dzielę się nim z Wami -
      poczekajcie do jesieni i spróbujcie - szczególnie nocą kiedy jest cisza tylko
      co jakąś chwilę przerywana dalekim odgłosem przejeżdżającego na Garbarach
      pociągu. Polecam :)

Pozdro
      • Gość: Dzidka Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: 195.94.212.* 19.06.01, 10:48
        Ja najbardziej lubię dość spadzisty zjazd ul.Mieszka I od strony Piątkowa, przed krzyżówką ze
        Słowiańską. Centrum jak na dłoni - niczym Manhattan. Moim znajomym z Holandii bardzo się to
        podobało. Mozna też stanąć na tej krzyżówce, na wiadukcie nad Pestką, ale to juz duzo nizej.
    • Gość: ede Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: *.icpnet.pl 19.06.01, 15:35
      Jest parę fajnych miesc w Poznaniu, ale najlepsze są jego okolice. Jak jesteś
      już totalnie zmęczony pracą, szybkim tempem życia, miastem, itp. to możesz na
      chwilę wyskoczyć w okolice Kórnika. W zasadzie jest to teren pomiędzy Kórnikiem
      a Rogaline. Same stawy, łąki, lasy, coś w sam raz na krótkie oderwanie się od
      Poznania. 20 minut samochodem i jesteś w innym świecie i to jest chyba
      najfajniesze w tym mieście. Poznań sam w sobie jest nie zły (wspominaliście o
      różnych fajnych miejscach jak to wzgórze z widokiem na Piątkowo(ono faktycznie
      jest nie legalne) czy widok z Malty na Centrum), ale ma też super okolice i nie
      trzeba jechać na Mazury (tak jak z wawki) żeby trochę się rozerwać.
      • Gość: Radost Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 22:51
        Nawiazujac do posta Dzidki:) fajnym miejscem jest tez ulica Winogrady przy
        hotelu Vivaldi:) widok szegolnie latem pod wieczor robi wrazenie:)pozdro
        • Gość: lol Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 00:55

> Nawiazujac do posta Dzidki:) fajnym miejscem jest tez ulica Winogrady przy
          > hotelu Vivaldi:) widok szegolnie latem pod wieczor robi wrazenie:)pozdro

Dokładnie o niej mówiłem wewcześniejszym poście

Pozdro

• Gość: P.B Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: *.wskiz.poznan.pl 20.06.01, 14:09

> Ostatnio bylem na takim punkcie na Morasku(?) raczej to bylo tam:) wiem ze
      > jedziemy droga jak na Biedrusko:0 mijamy Naramowice , jest przejazd kolejowy i
      > osiedla domkow gdzie mieszka Ryszard Grobelny :) zaraz za tym osieldam skecamy
      > w lewo i okolo 400 m bedzie polna droga! Widok szczegolnie wieczoem robi
      > wrazenia choc naprawde dobrze widac ylko Piatkowao...podobno jest gdzies
      > jeszcze na Morasku teguo typu punkt (ten ponoc uchodzi za nielegalny?) a cz Wy
      > znacie tego typu miejsca:)pozdro

A ja byłem na Dziewiczej Górze k/Czerwonaka. Widok niezły widać niemal całe
      Winogrady, Piątkowo i Rataje oraz część centrum (Wieżowiec AE, Katedre)
      • Gość: Kosa Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 00:43
        Fajnie widać z drugiego konca jeziora Maltańskiego (od strony ZOO). Popatrzcie
        tez na Wildę jadąc ul. Hetmańską od Ronda Starołęka - taka fajna równa ściana
        zabudowy.
    • Gość: Lukasz Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: *.ggr.co.uk 21.06.01, 13:29
      Hej Radost. Z Twojego listu wynika ze jezdzisz po okolicach Poznania
      na rowerze, zatem polecam Ci miejsce, ktore znajduje sie niedaleko
      tego, ktore odkryles, a widok jest jescze lepszy.
      Trasa jest nastepujaca: zaczynasz na osiedlu Sobieskiego na
      Piatkowie, stad jedziesz droga na Morasko (wzdluz lini autobusu 88),
      jak juz dojedziesz do przysiolka Morasko to musisz tam skrecic w
      lewo w strone rezerwatu meteorytowego, jedziesz kawalek prosto (ok.
      150m), w momencie gdy po prawej skoncza sie zabudowania po
      bylym PGR a po lewej bedzie krzyz i trafo, to tam trzeba skrecic w
      lewo w waska asfaltowa drozke co idzie lekko pod gore. No i jedziesz
      sobie ta drozka na sama góre na ktorej mieszcza sie zbiorniki wodne
      (rezerwa dla miasta - jakby pompy siadly). Tam u gory bardzo
      szczeka pies dozorcy - ale to za plotem wiec spoko. Z tej górki widac
      caly poznan: od kozieglów przez rataje, troche centrum, piatkowo,
      kawalek jezyc i grunwaldu. Potem mozesz wrocic do Moraska i stad
      pojechac przez morene (górki po czole lodowca) na Umultowo. Po
      drodze caly czas fajny widok, z roznych katow). Droga z Morasko na
      Umultowo jest polna i oznaczona symbolami szlaku turystycznego
      (chyba zoltego, jak dobrze pamietam). Pamietaj, ze caly czas jestes w
      Poznaniu - a czujesz sie jak na wsi na wakacjach. Pozdrawiam,
      Lukasz.

• Gość: Wuczi Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:)!!!:))))) IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 02.05.02, 16:25
      Wlasnie Tego szukalem;]] Cos mi sie zdaje, ze niezle pobladze zanim znajde,
      ktorys z tych punktow, ale co tam, wazne jest ze warto;) Obym je znalazl!!;]]]

• cromm Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) 02.05.02, 16:44
      Jak się wdrapie człowiek na przęsło mostu Rocha to widoczek jest całkiem
      see.....wiem,że to podobno za mało zgodne z jakimiś przepisami,ale cóż mam
      słabośc do takich miejsc......
      ......znam to miejsce na Morasku.....znam też inne ale byłem tam tylko raz i
      musiałbym to powtórzyć ,by opisać wam drogę.......powiem tylko,że mozna na nioe
      dojść taką ścieżką z hacjendy.....
      • Gość: PiotrB Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: *.au.poznan.pl 06.05.02, 10:16
        Ponoc fajnym miejscem jest wieza w Szreniawie, w Wielkopolskim Parku Narodowym. Pisze ponoc, bo jeszcze
        tam nie bylem, ale zajrze niebawem. Dosc milym i spokojnym miejscem w Poznaniu jest gora Przemysla, obok
        Starego Rynku. Znajdyje sie na niej palac z Muzeum Sztuk Uzytkowych, a przy nim jest maly ogrod z laweczkami,
        a stamtad widac z gory kawalek Starego.
        • Gość: Remik Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 12:02
          Gość portalu: PiotrB napisał(a):

> Ponoc fajnym miejscem jest wieza w Szreniawie, w Wielkopolskim Parku Narodowym.
          > Pisze ponoc, bo jeszcze
          > tam nie bylem, ale zajrze niebawem.

Bylem w zeszlym roku. Piekny widok, szczegolnie gdy widocznosc jest dobra. Wstep
          3 zlote bodajze, a wrazenia niezapomniane - najpierw wspinaczka po kretych
          schodach, a jak juz wejdziemy na gore.... szok!

Polecam szczegolnie moment, gdy na pobliskiej linii kolejowej Poznan - Wolsztyn
          jedzie pociag z parowozem - piekny widok.

A niezle widoczki sa tez z winogradzkich wiezowcow (wystarczy stanac na klatce na
          10. pietrze).

Remik
          • cromm Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) 13.05.02, 12:33
            Na Grunwaldzie ,na Palacza też można podziwiać kawałek Poznania z okien
            wieżowców.....nieźle jest też przy Bułgarskiej w Alcatelu
    • Gość: RURA Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.02, 14:12
      Najbardziej odpowiad ami taras widikowy na 18 piętrze Akademii Ekomnomicznej. Z
      tego punktu można obejrzeć cały Poznań. Minusem jest płatny wstęp (nie
      orientuję się, czy jeszcze istnieje, bo dawno tam nie byłem).
      • Gość: forsus Re: Fajne miejsce aby obejrzec Poznan:) IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 14.05.02, 19:21
        Fajnym miejscem, moze nie do obejrzenia panoramy Poznania , jest Park Chopina,
        bardzo jest tam si, szczegolnie latem i pozna pora;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka