IP: 213.25.33.* 30.07.01, 14:54
Centrum targowo-wystawiennicze chce wybudować na Bielanach polsko-włoska
fundacja Niezależne Przedsiębiorstwo Targi Warszawskie. - To będzie konkurencja
dla Poznania - mówią jego pomysłodawcy.
Co o tym myślicie? Czy MTP jest naprawdę zagrożone czy to tylko złudne marzenia!
Obserwuj wątek
    • Gość: q Re: MTP IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 30.07.01, 14:59

Rosjanie mowia tak: parzywiom, uwidzim
    • Gość: KAM Re: MTP IP: 195.205.37.* 30.07.01, 15:12
      Czesc PB. Wiem, ze mnie lubisz, ale troche sie powtrącam. Jesli cos zagraza
      MTP, to chyba tylko wlasna niedbalosc i ignorancja problemow. Zasadniczo Poznan
      jest w Polsce miastem targowym i chyba Warszawy nie musicie sie obawiac. Takie
      jest moje zdanie. Natomiast mam kilka pomyslow do wprowadzenia "od zaraz" na
      MTP, aby w niedalekiej przyszlosci nie dzierzawiono pawilonow pod byle co, aby
      przetrwac:

- Obnizenie cen dla wystawcow na MTP i solidna ich obsluga.
      - Walka z kradzeizami na MTP. Baczniejszy nadzór firm ochroniarskich i ... nad
      tymi firmami.
      - Budowa porzadnego parkingu dla wystawcow i gosci MTP, godnego najwiekszych
      targow w Europie Wschodniej.
      - Gastronomia na MTP - ucywilizowanie oferty i bardziej urealnione ceny.
      Przeciez wiadomo, ze ludzie tam przyjezdzaja rowniez "sobie pojeść".
      - promocja Targow polaczona z powyzszymi posunieciami.

Pozdrawiam,
      • Gość: P.B Re: MTP IP: 213.25.33.* 30.07.01, 15:18
        Gość portalu: KAM napisał(a):

&#62 Czesc PB. Wiem, ze mnie lubisz, ale troche sie powtrącam. Jesli cos zagraza
        &#62 MTP, to chyba tylko wlasna niedbalosc i ignorancja problemow. Zasadniczo Poznan
        &#62
        &#62 jest w Polsce miastem targowym i chyba Warszawy nie musicie sie obawiac. Takie
        &#62 jest moje zdanie. Natomiast mam kilka pomyslow do wprowadzenia "od zaraz" na
        &#62 MTP, aby w niedalekiej przyszlosci nie dzierzawiono pawilonow pod byle co, aby
        &#62 przetrwac:
        &#62
        &#62 - Obnizenie cen dla wystawcow na MTP i solidna ich obsluga.

Może dla stałych klientów

&#62 - Walka z kradzeizami na MTP. Baczniejszy nadzór firm ochroniarskich i ... nad
        &#62 tymi firmami.

OK

&#62 - Budowa porzadnego parkingu dla wystawcow i gosci MTP, godnego najwiekszych
        &#62 targow w Europie Wschodniej.

Problem z tym,że to centrum i nie ma gdzie budować taki parking!

&#62 - Gastronomia na MTP - ucywilizowanie oferty i bardziej urealnione ceny.

To się zamyka w jeden krąg, bo drobni handlowcy mający swoje stoiska na terenach
        wystawienniczych muszą stosować wyskoie ceny by pokryć koszty nałożone przez
        organizatorów i jeszcze na tym zarobić. Gdy organizatorzy obniżą ceny to wszystko
        pójdzie w dół!

&#62 Przeciez wiadomo, ze ludzie tam przyjezdzaja rowniez "sobie pojeść".
        &#62 - promocja Targow polaczona z powyzszymi posunieciami.
        &#62
        &#62 Pozdrawiam,

• Gość: darek Re: MTP IP: *.um.poznan.pl 30.07.01, 15:19
        Konkurencja dobra rzecz. MTP nie widzac zagrozenia w Polsce, troche spoczywa na laurach
        zaniedbujac wystawcow i zwiedzajacych. Mozemy sie usmiechac slyszac o nowych inicjatywach,
        ale w koncu komus sie uda. Nie ma nic gorszego niz stagnacja. Rozwoj MTP to nie tylko budowa
        nowych pawilonow, nawet najpiekniejszych. W koncu najwazniejsi sa ludzie - placac za miejsca
        wystawowe, bilety, gastronomie utrzymuja te firme w dobrej, jak na razie, kondycji.
      • Gość: Raper Re: MTP IP: 150.254.191.* 30.07.01, 15:21
        Witam :)
        Zgadzam się z Kam że na MPT powinno dojść do paru istotnych zmian (gastronomia,
        parkingi, itp), lecz według mnie najważniejsze jest to aby zostały one
        przeniesione za miasto (były chyba takie plany?) pozwoliło by to na uniknięcie
        wielu problemów (korki, parkingi, itp).
        pozdr
        PS. Co do targów w Warszawie to tak jak stwierdził q pożyjemy zobaczymy
        • Gość: P.B Re: MTP IP: 213.25.33.* 30.07.01, 15:29
          Gość portalu: Raper napisał(a):

&#62 Witam :)
          &#62 Zgadzam się z Kam że na MPT powinno dojść do paru istotnych zmian (gastronomia,
          &#62
          &#62 parkingi, itp), lecz według mnie najważniejsze jest to aby zostały one
          &#62 przeniesione za miasto (były chyba takie plany?) pozwoliło by to na uniknięcie
          &#62 wielu problemów (korki, parkingi, itp).
          &#62 pozdr
          &#62 PS. Co do targów w Warszawie to tak jak stwierdził q pożyjemy zobaczymy

MTP poza centrum zostanie przeniesiona, lecz jest to sprawa conajmniej kilkunastu
          lat, musi się jeszcze dobrze rozwinąć na tamtych terenach komunikacja bo nikomu
          nie będzie się chciało tak dalego jechać. Prawdopodobnie w przyszłości poprowadzi
          tam z centrum fujibana(chyba dobrze napisałem)!!
        • Gość: darek Re: MTP IP: *.um.poznan.pl 30.07.01, 15:34
          O przeniesieniu MTP za miasto mysli sie caly czas, ale to jest perspektywa najblizszych 25 - 30 lat.
          Potrzebna jest ogromna kasa na zagospodarowanie nowych terenow. Do tego czasu targi maja
          pozostac na swoim miejscu. Budowa nowych pawilonow targowych pozwoli na zwiekszenie
          powierzchni wystawienniczej co powinno wystarczyc. Docelowo wszystkie pawilony maja byc polaczone
          lacznikami i nie bedzie trzeba biegac miedzy nimi w upale lub na deszczu. Gdyby powstala Fujibana laczaca targi
          z lotniskami (Lawica i Krzesiny) i dworcami (PKP i PKS) to byc moze korki wokol MTP tez by sie zmniejszyly.
          Tak na marginesie, podobno Fujibana jest zainteresowany Wroclaw?
          • Gość: P.B Re: MTP IP: 213.25.33.* 30.07.01, 15:37
            Gość portalu: darek napisał(a):

&#62 O przeniesieniu MTP za miasto mysli sie caly czas, ale to jest perspektywa najb
            &#62 lizszych 25 - 30 lat.
            &#62 Potrzebna jest ogromna kasa na zagospodarowanie nowych terenow. Do tego czasu t
            &#62 argi maja
            &#62 pozostac na swoim miejscu. Budowa nowych pawilonow targowych pozwoli na zwieksz
            &#62 enie
            &#62 powierzchni wystawienniczej co powinno wystarczyc. Docelowo wszystkie pawilony
            &#62 maja byc polaczone
            &#62 lacznikami i nie bedzie trzeba biegac miedzy nimi w upale lub na deszczu. Gdyby
            &#62 powstala Fujibana laczaca targi
            &#62 z lotniskami (Lawica i Krzesiny) i dworcami (PKP i PKS) to byc moze korki wokol
            &#62 MTP tez by sie zmniejszyly.
            &#62 Tak na marginesie, podobno Fujibana jest zainteresowany Wroclaw?

Jednak gdy dowiedzą się o kosztach jakie musi ponieść miasto, to czarno wszystko
            widzę!
    • Gość: q Re: MTP IP: *.trzcianka.sdi.tpnet.pl 30.07.01, 16:07

uwaqzam ze budowanie kolejnych na mtp czy w warszawie jest co najmniej
      podejrzane. chodzi o to ze inwestorem targowym moze byc dzisiaj inwestor +
      znaczacy udzail miasta organizatora.

mysle ze mtp to firma ktora nie dba o przyszlosc. dzisiaj nie organizuje sie
      targow dla mas, tylko do wybranych grup, businessmani. z tego powinno korzystac
      miasto przede wszytskim + businessmani. a do tego potrezbna jest odpowiednia
      infrastruktura ktora nie konczy sie na budowie sali. warunek wstepny dobry
      dojazd, lotnisko + determinacja wladz lokalnych.

( tu otwiera sie pole glebokiej dyskusji + samokrytyka)

dla mnie wzorem jest barcelona i lac vegas. szczegolnie barca potrafila
      wykorzystac swoje aututy i jest to miasto najbogatsze w Hiszpani.

w targi nie mozna wierzyc ze sa wieczne. trzeba ciagle inwestowac, myslec co to
      da wystawcom. targi to nie wszytstko. a otoczenie dla gosci targowych? jest tu
      wielki dół. trzeba go zasypać.

konkurencja nie spi: lipsk, berlin, drezno, frankfurt, hanover, dortmund. i
      teraz warszawa ( zle ze ida z kredytu )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka