Dodaj do ulubionych

O MOTORACH SŁÓW KILKA

IP: *.icpnet.pl 05.08.03, 15:19
Bardzo zainteresowałam się motocyklami. Czy jest w Poznaniu jakieś miejsce
oprócz ohydnej Stajenki Pegaza, gdzie można popatrzeć na motory i poznać
interesujacego motocylkistę, który nie przylega do motorowego stereotypu?
Obserwuj wątek
    • sonny07 Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA 05.08.03, 15:36
      znam kogoś takiego, ale z kategorii 'enduro' - jak Cię to interesuje to służę
      pomocą :)) a wiedzę ma baaaardzo dużą! Mnie motory nie pociągają..
    • Gość: mycha Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA IP: *.icpnet.pl 05.08.03, 17:59
      Gość portalu: Miriam napisał(a):

> Bardzo zainteresowałam się motocyklami. Czy jest w Poznaniu jakieś miejsce
      > oprócz ohydnej Stajenki Pegaza, gdzie można popatrzeć na motory i poznać
      > interesujacego motocylkistę, który nie przylega do motorowego stereotypu?
      zalezy o jaki stereotyp ci chodzi...?jesli o lysego i pustego faceta ktorego
      motory w ogole nie interesuja a posiada taki tylko dla szpanu...to w poznaniu
      jest ich pelno i mozna spotkac na kazdym kroku.jednak prawdziwych
      isympatycznych;)motocyklistow jest takze duzo i wlasnie kolo stajenki pegaza:P
      Nie wiem czego od niej chcesz ale wlasnie tam jest ich najwiecej;)POlECAM;)
    • Gość: Mig Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 20:26

> Bardzo zainteresowałam się motocyklami. Czy jest w Poznaniu jakieś miejsce
      > oprócz ohydnej Stajenki Pegaza, gdzie można popatrzeć na motory i poznać
      > interesujacego motocylkistę, który nie przylega do motorowego stereotypu?

To zapraszam na najbliższy z Poznania stadion żużlowy na ulicę Wrzesińską w
      Gnieźnie. Start, Start, Start Gniezno!
      • Gość: Miriam A rajdy w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 14:18
        No a potem z tego Gniezna dokąd? Czy są jakieś rajdy w Poznaniu?
        • Gość: Mig Re: A rajdy w Poznaniu? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 00:17

> No a potem z tego Gniezna dokąd? Czy są jakieś rajdy w Poznaniu?

Jak dokąd? I jakie rajdy?
    • Gość: elwood Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA IP: *.icpnet.pl 05.08.03, 22:20
      Pod stajenka pegaza wg mnie podjezdzaja chlopaki ktorzy gowno wiedza na temat
      motocykli. Ich cacuszka maja bardzo male przebiegi, oni sami robia smieszne
      odleglosci tymi swoimi motocyklami, a pod stajenke podjezdzaja wlasnie dla
      szpanu - czyli tak jak wszystkie lysole na szlifierkach (w jeansach i adidasach-
      bez rekawic). Jezdze motocyklami od 5 roku zycia i nigdy nie bylem motocyklem
      pod zadna knajpa. Jak chce isc do knajpy to ide pieszo. A motocyklisci z
      ktorymi jezdze rowniez brzydza sie tego typu wypadami - my jezdzimy po
      wielkopolsce i calej Polsce a nie od domu do knajpy i spowrotem.

Pozdrawiam
      elwood
      • Gość: Ethanol Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA IP: 151.112.27.* 06.08.03, 00:39
        Swietny post Elwood

pozdrawiam
      • Gość: mycha Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA IP: *.icpnet.pl 06.08.03, 14:02
        elwood,w takim razie powiedz mi co myslisz np. BLACK RAIDER??
        • Gość: mickey Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA IP: *.icpnet.pl 06.08.03, 18:19
          wyjatkowo zgodze sie z elwoodem, mimo tego ze jestem jeszcze bardzo mlody duzo
          kilometrow na motorze zrobilem i to wllasnie enduro. nigdy bym nie pojechal na
          motorze do knajpy, a 90 % panow spod stajenki robi to po by zaszpanowac i
          wyciagnac jakas laske na przejazdzke ;)
          • Gość: elwood Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA IP: *.icpnet.pl 06.08.03, 22:36
            wyjatkowo? :) a gdzie jeszcze widziales moje posty ?:)

pozdrawiam
            elwood
            • Gość: mickey Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA IP: *.icpnet.pl 07.08.03, 05:36
              nigdzie ;)
              bo ja sie nigdy z nikim nie zgadzam, oprocz swojej M. ;P
              • Gość: elwood Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA IP: *.icpnet.pl 07.08.03, 21:55
                oo. a od kiedy ona jest Twoja ?:)
                • Gość: mickey Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA IP: *.icpnet.pl 07.08.03, 22:24
                  moja jest pojeciem wzglednym podobnie jak M. ;P
          • Gość: Miriam co to jest enduro? IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 13:44
            Co to znaczy enduro?
        • Gość: Miriam Co to są black riders? IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 14:20
          Znaczy się, kto to są black riders?
      • Gość: Miriam Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 13:31
        elwood, dzięki za list. kompletnie sie nie znam na motorach, ale bym chciała
        się poznać, a nie mam nawet prawa jazdy, a serce motorem mam podbite jak
        licealistka. szkoda, że nie można tu wysłać załącznika, bo napisałam nawet o
        tym wiersz :)no to gdzie są te rajdy po wielkopolsce? :)
      • Gość: Miriam Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 13:34
        motocyklami od 5. roku życia?! i nie podjeżdżasz pod stajenkę? no to mam
        przeżyw. zazdroszczę ci. jak zacząć z tym motorem? czy to źle jak ktoś nie
        jeździł samochodem uczyć się na motocylku? halo, jetseście tam jeszcze?
        • Gość: elwood Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 14:15
          jazda samochodem a motocyklem to dwie rozne sprawy. I nalezy to odroznic.
          Jedyna rada jaka Ci moge dac - nie wglebiajac sie mocno w temat - to zalecenie
          zebys zaczynala od malych motocykli - tj lekkich z mala pojemnoscia silnika. I
          potem stopniowo zmieniac motocykle na wieksze. Ale stopniowo i pomalu. I nie ma
          wstydu ze jezdzisz jakims malym pierdzidelkiem bo kazdy DOBRY motocyklista
          kiedys tez od takiego zaczynal. I DOBRZY motocyklisci to rozumieja i maja
          szacunek.
          • Gość: elwood Re: O MOTORACH SŁÓW KILKA IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 14:16
            Smiac sie beda tylko 20 latkowie w 100 konnych szlifierkach. Ale te 100 konne
            szlifierki to dla nich w wiekszosci przypadkow pierwszy motocykl. I umieja nim
            jechac szybko tylko na prostych - a to nie jest problem. Problemy dla nich
            zaczynaja sie gdy zaczynaja sie zakrety... Wtedy hamulec i pomalutku przechodza
            luki, potem prosta i znow pelen gwizdek.... Dla mnie to jest zalosne.
            Zasada jest taka - i powie Ci to kazdy doswiadczony motocyklista- ze zeby
            dobrze jezdzic - trzeba zaczynac od malych motocykli. Bo tylko wtedy nabierzesz
            odpowiednich nawykow, nauczysz sie W PELNI panowac nad motocyklem. A ci wszyscy
            panowie co robia kolka po poznanskim centrum to nawet nie zdaja sobie sprawy ze
            nad tym motocyklem praktycznie nie panuja....

pozdrawiam
            elwood
          • Gość: Miriam dzięki IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 14:31
            a jakie to są małe motory? wiem, że bez sensu tutaj takie pytania zadaję, bo to
            przecież można gadać i gadać. ile muszę mieć forsy, żeby sobie kupić motor
            mały? a można zrobić prawo jazdy tylko na motor? muszę dać sobie na luz, bo
            jestem w pracy, a cały czas mam w pamięci ten motocykl. dzięki elwood.
            pozdrawiam. co to znaczy mała pojemność? gdzie kupuje się motocykle? czy jest
            sens kupować używany?
            • Gość: elwood Re: dzięki IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 14:53

> a jakie to są małe motory? wiem, że bez sensu tutaj takie pytania zadaję, bo
              to
              >
              > przecież można gadać i gadać.

elwood: Mowiac male mialem na mysli motocykle o malej pojemnosci skokowej
              silnika czyli 50 cm3 - 125 cm3

> ile muszę mieć forsy, żeby sobie kupić motor
              > mały?

elwood: To zalezy - wybor masz taki sam jak wsrod motocykli wiekszych. Czyli
              masz wybor od zwyklego, starego motoroweru (nie trzeba wogole na niego prawa
              jazdy) za 200 zl do nowych 125-tek za kilkanascie tysiecy zl.

> a można zrobić prawo jazdy tylko na motor?

elwood: Oczywiscie- kat. A albo kat A1. Kat A1 to na motocykle o pojemnosci
              silnika wlasnie do 125 cm3.

• Gość: elwood Re: dzięki IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 14:53
                >muszę dać sobie na luz, bo
                > jestem w pracy, a cały czas mam w pamięci ten motocykl. dzięki elwood.
                > pozdrawiam. co to znaczy mała pojemność?
                > gdzie kupuje się motocykle?

elwood: Zalezy ile masz pieniedzy i czy stac Cie na nowy. Jesli tak to idziesz
                do salonu, wybierasz model, kolor i to wszytko. Jesli Cie nie stac to szukasz
                ogloszen w gazetach typu: DIZMAR, Swiat Motocykli itp

>czy jest
                > sens kupować używany?

elwood: Jesli motocykl jest zadbany, w dobrym stanie a cena atrakcyjna to
                dlaczego nie ? Wszystko zalezy od egzemplarza. Ale trzeba byc ostroznym, uwazac
                na motocykle po wypadkach...

pozdrawiam
                elwood
                • Gość: Miriam Re: dzięki IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 15:50
                  oczywiście (dla mnie) nie stać mnie na nowy motor, może co najwyzej na stary
                  motorower, ale mam przynajmniej jakąś wizję, na co mam zbierać forsę. bardzo
                  dziękuję za wszystkie rady itepe, naprawdę poczułam się zaopiekowana :). a ty
                  czym jeździsz?
                  • Gość: elwood Re: dzięki IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 16:22
                    Moj motocykl niedawno sprzedalem. Mialem kupic w zeszlym miesiacu jakis nowy,
                    ale plany sie zmienily i prawdopodobnie kupie dopiero pod koniec roku. Ale
                    ciagle jezdze - motocyklem kolegi.

pozdrawiam
                    elwood
                    • Gość: mickey Re: dzięki IP: *.icpnet.pl 08.08.03, 18:16
                      a ja juz niedlugo bede mial moja wymarzona KTMke ;)
                      • Gość: mycha Re: dzięki IP: *.icpnet.pl 11.08.03, 13:13
                        Gość portalu: mickey napisał(a):

> a ja juz niedlugo bede mial moja wymarzona KTMke ;)
                        ...w sam raz na polskie drogi...;)
                        • Gość: ethanol Re: dzięki IP: 151.112.27.* 13.08.03, 00:51
                          tak miriam - mysle ze najlepiej zaczac od motorowerku
                          ja jako 12-latek zaczynalem od motoroweru marki "Romet" :)
                          ehhh - ale sie po tych polnych drogach szalalo :)))
                          • Gość: Miriam Re: dzięki IP: *.icpnet.pl 13.08.03, 13:48
                            thx, ethanol, motorowerek mówisz :) dobrze, że nie mam 180 wzrostu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka