Dodaj do ulubionych

Najgorsze kino w Poznaniu?

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.03, 20:59
Wg mnie Kinepolis. Wielkie jak lotnisko, przerywają filmy w połowie, wielki
spęd ludzisków, drogie...
Obserwuj wątek
    • yashoo Re: Najgorsze kino w Poznaniu? 18.08.03, 07:34
      Gość portalu: patyczako napisał(a):

> Wg mnie Kinepolis.

Też tak uważam. A najbardziej to mnie wkurzyło jak nie pozwolono mi wejść do
      środka z własnymi Chipsami. I rozumiem gdyby był zakaz spożywania czegokolwiek
      na sali kinowej. Ale nie - bo tuż za bramka z ochroną można kupić popcorn,
      chipsy itp, tyle że o wiele droższe. Podobno ich regulamin właśnie tak stanowi -
      ale mi sie coś wydaje że to chyba jest nadużycie. Pomijam,że można tam kupić
      tylko Chrunchips, a ja najbardziej lubię Chio ;-P
      • Gość: Brum Re: Najgorsze kino w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 18.08.03, 10:00
        Zdecydowanie Kinepolis. Nie dość, że śmierdzi żarciem, to jeszcze 90 procent
        widowni to dresiarze, karki, fryty i inne tego typu. Zdecydowasnie wolę kina
        Artfilmu - choć są mniej wygodne i mają gorszy repertuar. Wiem przynajmniej,
        że mi nikt za plecami nie będzie przez 3/4 filmu rzucał kurwami i chujami i
        wciągał jakieś świństwa cuchnące musztardą
        • Gość: patyczako Re: Najgorsze kino w Poznaniu? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.03, 17:13
          DOBRZE GADA...PIWA MU(JEJ?)
        • Gość: J Re: Najgorsze kino w Poznaniu? IP: 217.153.116.* 18.08.03, 17:45
          Gość portalu: Brum napisał(a):

> Zdecydowanie Kinepolis. Nie dość, że śmierdzi żarciem, to jeszcze 90 procent
          > widowni to dresiarze, karki, fryty

A kto to jest fryta, bo nie wiem? Domyślam się tylko, że laska dresa, tak?
          • lahliq Re: Najgorsze kino w Poznaniu? 19.08.03, 11:30
            Dobrze wypieczona (na solarium). ;)
    • Gość: aga Re: Najgorsze kino w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 18.08.03, 23:05
      A ja tam lubię Kinepolis, choć z dresami nie mam NIC wspólnego!
      A może wy wszyscy pracujecie w MUlti???
      • yashoo Re: Najgorsze kino w Poznaniu? 19.08.03, 07:07
        Gość portalu: aga napisał(a):

> A może wy wszyscy pracujecie w MUlti???

Ja nie. Za Multikinem zresztą też nie przepadam - chyba przesadzają tam z tą
        klimą bo zawsze marznę w czasie seansu.
        Moje ulubione kina to Malta i Amarant - mają niepowtarzalny klimat prawdziwego,
        starego kina i tylko tam naprawde przyjemnie ogląda się dobre filmy. Natomiast
        jak mam zamiar obejrzeć jakiś najnowszy przebój lub kino akcji to najpierw
        kieruję sie w stronę kina Wilda a dopiero potem do Multi.
        A tak swoją drogą - czy ktoś z was może słyszał kiedy wreszcie planowane jest
        zakończenie remontu Apolla? Przecież to już jest przesada - chyba trzeci rok je
        remontują...
        • lahliq Re: Najgorsze kino w Poznaniu? 19.08.03, 11:34
          Lubię Maltę. W Amarancie mi za twardo i za mało miejsca. W Muzie miałam kilka
          razy na włączoną w połowie seansu klimę, w takima natężeniu, że w swetrze i
          kurtce było mi zimno. ;) Poza tym mam za długie nogi i mi nie wygodnie. ;)
          Ale w Muzie jest przemiły pan w barku. :)
          Ogólnie są to trzy kina, do których najczęściej chodzę, ze wzgledu na
          repertuar.
          I mimo tych kilku wad - lubię je.
          • lahliq Re: Najgorsze kino w Poznaniu? 19.08.03, 11:35
            Kurcze, miało być o najgorszych. ;)
            No, najgorsze to Multikino i Kinepolis:
            - drogo
            - tłumnie
            - smierdząco
            - specyficzna klientela.
            • yashoo Re: Najgorsze kino w Poznaniu? 19.08.03, 11:39
              lahliq napisała:

> Kurcze, miało być o najgorszych. ;)

Zawsze jak wątek jest o najgorszych to pojawia się tez wykaz ulubionych - w
              sumie to chyba dobrze, bo tak by trzeba prowadzić równocześnie dwa ;)
            • Gość: patyczako Re: Najgorsze kino w Poznaniu? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 15:15
              DOBRZE GADA ...PIWA MU!!!
    • magda_s4 Ja też mam swoje zdanie! 19.08.03, 13:08
      Według mnie kino Imax na Trójpolu. Wielkie jak lotnisko, przerywają filmy w
      połowie, wielki spęd ludzisków, drogie... I poza tym niemiła obsługa.
      Jak często bywasz w Kinepolis, patyczako?
      • lahliq Re: Ja też mam swoje zdanie! 19.08.03, 13:29
        magda_s4 napisała:

> Według mnie kino Imax na Trójpolu. Wielkie jak lotnisko, przerywają filmy w
        > połowie, wielki spęd ludzisków, drogie... I poza tym niemiła obsługa.
        > Jak często bywasz w Kinepolis, patyczako?

Wielkie jak lotnisko bo mają w planach bezpośrednie połaczenia z Ławicy.
      • Gość: patyczako Re: Ja też mam swoje zdanie! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 15:16
        Byłam raz z życiu...i uważam ze o raz za dużo...
        • lahliq Re: Ja też mam swoje zdanie! 19.08.03, 15:24

> Byłam raz z życiu...i uważam ze o raz za dużo...

Hmmm... I teraz mi głupio... Bo byłam pewna, że to żart...
          dziewczyny, to kino naprawdę już jest??? Czytam co tydzień "Co jest grane" i
          nie zauważyłabym, ze mamy takie kino?
          Cholera...
          • Gość: patyczako Re: Ja też mam swoje zdanie! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 18:31
            Chyba czegoś nie złapałeś...Mowa o Kinepolis!!!
            • lahliq Re: Ja też mam swoje zdanie! 20.08.03, 08:40
              Na Trójpolu?
          • magda_s4 Nie masz się co martwić, lahliq :-) 20.08.03, 12:02
            > Hmmm... I teraz mi głupio... Bo byłam pewna, że to żart...
            > dziewczyny, to kino naprawdę już jest??? Cholera...

Oczywiście, że to żart - brawo za inteligencję! (bez ironii)
            "Ja też mam swoje zdanie" jest cytatem pierwszej wypowiedzi Patyczako. Z tym,
            że zamiast Kinepolis wstawiłam Imax i dodałam coś o obsłudze. Jak widzisz,
            Patyczako w Kinepolis była tylko raz, a już wie, że tam ZAWSZE przerywają filmy
            i ZAWSZE jest beznadziejnie. Ja jestem jeszcze lepsza, bo jeszcze nie ma Imaxu,
            a ja już wiem, że tam jest okropnie :-)
            • Gość: lahliq IMAX na Trójpolu IP: 81.210.121.* 20.08.03, 12:08
              Wiesz... Załapałam żart, stąd mój post o połączeniach z Ławicy. ;)
              Ale późniejsze posty były poważne, poza tym Ty pisałas o IMAX a Patyczako nagle
              stwierdziła, że mówicie o Kinepolis. ;) Ktoś namieszał. ;)

Co do IMAXu - byłam raz. W Francji. I nie żałuję. :)

Pozdrawiam!
              • magda_s4 Re: IMAX na Trójpolu 20.08.03, 12:19
                Chwała Ci za to, że mój żart załapałaś. Był on kurarą w stronę Patyczako.
                Przeczytaj dokładnie mój poprzedni post - dowiesz się dlaczego napisałam o
                IMAXie :-D
                • lahliq Re: IMAX na Trójpolu 20.08.03, 12:25
                  Wszystko już jasne. :)

A co do kin, tych "najgorszych", czyli Kinepolis i Multikina, to człowiek jest
                  czasem zmuszony do nich iść, jeśli zależy mu na jakimś aktualnym hicie. ja
                  wtedy wybieram godziny najwcześniejsze - nie raz zdarzyło mi się być jedynie we
                  dwoje na sali.
              • Gość: VIPunia - Iwona Re: IMAX na Trójpolu IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 18:48
                widocznie patyczako nie widzi różnicy :P
        • magda_s4 Hej, Patyczako... 20.08.03, 11:55

> Byłam raz z życiu...i uważam ze o raz za dużo...

Wiesz, ja raz w życiu byłam w Barcelonie. Uważam, że to okropne miasto: cały
          czas pada deszcz, autobusy ciągle się spóźniają, Urząd Miasta cały dzień
          zamknięty, w sklepach drożyzna, a jedzenie do kitu. Że nie wspomnę o brudnych
          chodnikach - miasto flejtuchów!!!
          • Gość: patyczako Re: Hej, Patyczako... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 13:09
            No więc właśnie raz i sie ma dość na resztę życia...
            • Gość: chicha Re: Hej, Patyczako... IP: 195.126.154.* 20.08.03, 14:04
              najgorsze, to bez wątpienia Kinepolis
              parkingi płatne, spęd ludzi, daleko od Centrum
              • Gość: Andrzej Re: Hej, Patyczako... IP: 195.20.110.* 20.08.03, 15:41
                Stosując przytaczany powyżej sposób argumentacji dot. Kinepolis można by
                stwiedzić, iż najgorszy smochód to ............ Mecedes.
                Strasznie drogi, wszyscy chcą go mieć, jeżdżą nim "karki" z "fytkami", obłędnie
                drogi serwis, a do tego salon daleko od Centrum.
                Teraz poważnie.
                To kino akurat lubię. Wygodne fotele, dogodne godziny seansów, aktualny
                repertuar, nikt nie zasłania widoku, dobre nagłośnienie, a że daleko i drogo -
                no cóż komfort wymaga ceny.
                • Gość: nie lubie studento Re: Hej, Patyczako... IP: *.icpnet.pl 20.08.03, 18:29
                  Kinepolis- nigdy nie przerwali senasu(bylem dokladnie 59 razy). Wygodne
                  fotele, klimatyzacja ok, dobry dzwiek,dobry obraz. Rozrywka na najwyzszym
                  poziomie. Platny parking?? i za bilet tez trzeba placic?? Skandal!! Bywam tez
                  w Malcie i Muzie i choc oba maja swoj klimat to nie sa w polowie tak
                  komfortowe jak Kinepolis. Kinepolis jest najlepszym kinem w Poznaniu
                  (oczywiscie mowimy o tym co da sie zmierzyc i zwazyc- dzwiek,obraz,wygoda).
            • magda_s4 Oj, Patyczako... 20.08.03, 21:28
              Nie można generalizować po jednym razie... Żeby się przekonać, jakie coś jest
              naprawdę, musisz poznać to, bywając tam kilka razy. Wystrzegaj się pochopnych
              opinii. Pozdrawiam.
          • Gość: VIPunia - Iwona Re: Hej, Patyczako... IP: *.puszczykowo.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 18:46
            magda_s4 napisała:

[...]

heheh i dodaj jeszzcze, ze w tej Barsie byłaś niedziele w październiku :PP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka