Dodaj do ulubionych

Harmonet - od kiedy ochrona?

10.09.04, 10:19
Wkrótce zacznę brać Harmonet. Zamierzam wziąć pierwszą pigułkę pierwszego
dnia cyklu. Od kiedy będę zabezpieczona? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. aga
Obserwuj wątek
    • reggie85 Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 11.09.04, 08:30
      Dobra wiadomosc-od razu smilesmilesmile
      • gorzkawodka Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 13.11.04, 14:38
        ja biore od 3 dni harmonet, to moje 1 opakowanie. Czy to znaczy ze juz smialo
        moge bez zadnych ogrodek kochac sie z facetem do konca?? Troche to dla mnie
        dziwne, bo za proste sie wydaje...
        • reggie85 Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 13.11.04, 15:01
          Pewnie,ze tak!!!! dziwne by było jakby zaczęło dzialac po 2 opakowaniu
          chyba smilesmile
        • joasia1 Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 13.11.04, 19:24
          > Troche to dla mnie dziwne,

Dlaczego?
          Bierzesz tabletke, organizm wchlania hormony i jestes zabezpieczona na co
          najmniej 24 godziny...
          • mrowkencja Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 15.11.04, 09:42
            co wy bredzicie??? Przciez każdy lekarz wam powie że prawdziwa skutecznosc
            zaczyn sie po ok. 14 dniach (bo wtedy juz jest zablokowana owulacja), a zaleca
            sie wszmac pierwsze opakowanie + dodatkowe srodki antykoncepcyjne. Wtedy dopiero
            osiaga max zabezpieczenia. Oczywiscie ze dziala juz od pierwszej tablety, ale...
            • reggie85 Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 15.11.04, 11:04
              Kazdy????? Ja mialam 2 lekarzy i kazdy mowil,ze praktycznie od razu,wiec chyba
              cos zle mowisz
              • mrowkencja Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 16.11.04, 08:14
                a mnie wytrwale tłumaczyli (tez dwóch), że ochrona rzeczywiscie zaczyna sie od 1
                tabletki, ale max osiaga po pierwszym opakowaniu i tak zwykle zalecaja- przez
                pierwszy miesiac dodatkowe zabezpieczenie, a potem juz spokoj. Bo pytalam ich
                dokladnie o to samo, bo nawet na ulotce jest ze od 1 dnia.
                • joasia1 Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 16.11.04, 18:13
                  A jaka to niby ma byc roznica pomiedzy pierwszym a x-tym opakowaniem?
                  Dawka hormonow w jednej tabletce wystarcza na min. 24 godziny - w zalezbosci od
                  tabletek do + 12 godz. - a wiec nic sie w organizmie nie magazynuje/kumuluje co
                  mogloby podniesc skutecznosc setnej tabletki w porownaniu do skutecznosci
                  pierwszej.
    • steffka82 Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 18.11.04, 10:25
      Witam!
      Mi lekarz powiedział, że pełna ochrona jest po pełnym cyklu, czyli całym
      opakowaniu.
      Pozdrawiam cieplutko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka