aggus 10.09.04, 10:19 Wkrótce zacznę brać Harmonet. Zamierzam wziąć pierwszą pigułkę pierwszego dnia cyklu. Od kiedy będę zabezpieczona? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gorzkawodka Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 13.11.04, 14:38 ja biore od 3 dni harmonet, to moje 1 opakowanie. Czy to znaczy ze juz smialo moge bez zadnych ogrodek kochac sie z facetem do konca?? Troche to dla mnie dziwne, bo za proste sie wydaje... Odpowiedz Link
reggie85 Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 13.11.04, 15:01 Pewnie,ze tak!!!! dziwne by było jakby zaczęło dzialac po 2 opakowaniu chyba Odpowiedz Link
joasia1 Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 13.11.04, 19:24 > Troche to dla mnie dziwne, Dlaczego? Bierzesz tabletke, organizm wchlania hormony i jestes zabezpieczona na co najmniej 24 godziny... Odpowiedz Link
mrowkencja Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 15.11.04, 09:42 co wy bredzicie??? Przciez każdy lekarz wam powie że prawdziwa skutecznosc zaczyn sie po ok. 14 dniach (bo wtedy juz jest zablokowana owulacja), a zaleca sie wszmac pierwsze opakowanie + dodatkowe srodki antykoncepcyjne. Wtedy dopiero osiaga max zabezpieczenia. Oczywiscie ze dziala juz od pierwszej tablety, ale... Odpowiedz Link
reggie85 Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 15.11.04, 11:04 Kazdy????? Ja mialam 2 lekarzy i kazdy mowil,ze praktycznie od razu,wiec chyba cos zle mowisz Odpowiedz Link
mrowkencja Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 16.11.04, 08:14 a mnie wytrwale tłumaczyli (tez dwóch), że ochrona rzeczywiscie zaczyna sie od 1 tabletki, ale max osiaga po pierwszym opakowaniu i tak zwykle zalecaja- przez pierwszy miesiac dodatkowe zabezpieczenie, a potem juz spokoj. Bo pytalam ich dokladnie o to samo, bo nawet na ulotce jest ze od 1 dnia. Odpowiedz Link
joasia1 Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 16.11.04, 18:13 A jaka to niby ma byc roznica pomiedzy pierwszym a x-tym opakowaniem? Dawka hormonow w jednej tabletce wystarcza na min. 24 godziny - w zalezbosci od tabletek do + 12 godz. - a wiec nic sie w organizmie nie magazynuje/kumuluje co mogloby podniesc skutecznosc setnej tabletki w porownaniu do skutecznosci pierwszej. Odpowiedz Link
steffka82 Re: Harmonet - od kiedy ochrona? 18.11.04, 10:25 Witam! Mi lekarz powiedział, że pełna ochrona jest po pełnym cyklu, czyli całym opakowaniu. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link