dalti 20.03.08, 21:42 Niezły plagiat tiny.pl/4w2n Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renepoznan Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa 20.03.08, 21:57 Cieszę się. Tamten fragment Wrocławskiej kiepsko wyglądał. A teraz powraca do świetności. Pomysł z figura przedni. Miasto kiedyś było przyozdobione takimi rzeźbami i warto je do krajobrazu miasta w murach przywrócić. Zastanawiam się tylko nad kolorystyką. Ale to lepiej zobaczyć w naturze i dopiero potem oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptok Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 22:54 Wyborcza zerżnęła temat o kamieniczkach od konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa 20.03.08, 23:00 Gość portalu: Ptok napisał(a): > Wyborcza zerżnęła temat o kamieniczkach od konkurencji. Szczerze mówiąc to nudni już jesteście z tym wyszukiwaniem zdublowania się tematów w dwóch poznańskich mediach. A co? Tutey ma monopol? Powinniście być dumni, że jesteście tak dobrzy, że inni Was podglądają. Tylko jeżeli jesteście tak dobrzy co po co szperacie po portalach konkurencji? Szukacie coś do ściągnięcia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek infantylizm dziennikarski IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 08:58 To jest nowy budynek o konstrukcji żelbetowej i stropach stalowo- ceramicznych. kawałek drewnianego stropu i figura stanowią dodatek do kożucha z betonu.W zasadzie nie powinien podlegać ochronie konserwatora zabytków. Artykuł napisany infantylnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskroniec Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 08:59 Ale bzdury, przecież to jest nowy budynek i żadne XVII wieczne stropy sie nie zachowały. Codziennie przechodziłem koło tej budowy i widziałem (pewnie jak tysiące innych osób), że ta kamienica została po zasłonięciu siatkami zburzona do poziomu gruntu a następnie odbudowana w dawnym kształcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onna Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: 89.171.37.* 21.03.08, 09:54 Nic dziwnego. Tekst napisala Marta Tylenda - specjalistka od niczego. Zabytkowe stropy i schody zachowano, ale nie sa powiazane z konstrukcja; kilka innych detali takze. A poza tym calosc to nowosc, beton i cegla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posener Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.icpnet.pl 21.03.08, 10:12 Dokładnie! Stary budynek został całkowicie rozebrany. Do wysokości drugiej kondygnacji pozostały jedynie podwieszone zewnętrzne ściany, do których potem doklejono zupełnie nowy budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocca Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 11:24 Jakie to ma znaczenie? Ważne że miasto zyskało na urodzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onna Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: 89.171.37.* 21.03.08, 11:36 Takie to ma znaczenie,że odnowioną kamienicę to sobie sama zobaczę i ocenię i sama się z niej ucieszę. Dziennikarz jest z kolei od tego, by dostarczyć mi na jej temat rzetelnej informacji, dzięki której będę mądrzejsza, bardziej świadoma, etc. Jeśli tego nie potrafi - niech zmieni zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posener Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.icpnet.pl 21.03.08, 17:17 Takie, że "konserwator pozwolił inwestorowi, podpoznańskiej firmie WM Investment, jedynie na rozebranie i odbudowanie dwóch ostatnich kondygnacji i poddasza", że zacytuję ten press release. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artysta Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:48 A ty jesteś specjalistą od czego???Głupiś ty a głupiś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onna Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: 89.171.37.* 21.03.08, 13:54 Bardzo merytoryczne;) Pozdrawiam Artyste Odpowiedz Link Zgłoś
ponury-piesniarz Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa 21.03.08, 10:39 Nie wiem z czego tu się cieszyć. Te wściekłe barwy elewacji są tak kiczowate i plastikowe, że strach tamtędy przejść, żeby sobie oczu i mózgu nie uszkodzić patrząc na to. Poza tym czym oni właściwie malowali elewację? Szczotką do kibla? (inaczej pewnie nie powstałyby te paskudne smugi, które zapewne są celowym zabiegiem "artystycznym") To jest jakiś koszmar ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimmy Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:41 No widzisz, a mnie się bardzo podoba. Żywy kolor, ale nie kiczowaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:51 Jedna z najładniejszych kamienic z pewnością Super zdobienia!!! Piękne figurki,kolorystyka komponuje sie z fara naprawde dobra robota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek-emeryt Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 13:46 jako echte poznaniok powiem krotko-fest robota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa ul. Wrocławskiej- grobelny Nowakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 17:04 to właśnie ta kamienice grobelny - MPGM za jego dyrektorowania - sprzedał za pół darmo Romanowi Nowakowi z Wronieckiej 18. Jaki ten świat mały. Grobelny sprzedał za taka kwote całą kamienicę, że Romus teraz jest ...............milionerem. nasz prezydent od zawsze robił dobre interesy....... tylko chyba nie dobre dla miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ul. Wrocławskiej- grobelny Nowakowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 18:44 Wez ty juz nic nie pisz , kamienica swietna kolejna odzyskana dla miasta , a co do elewacji . Jesien i zima w Polsce sa ponure i szare ,wiec budynki musza nadrabiac kolorami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bro Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.icpnet.pl 28.03.08, 18:52 Kolor mi się podoba, bo to "szorowanie szczotką do kibla" można znaleźć także na innych kamienicach niedaleko Starego. Denerwują mnie natomiast (i nie tylko mnie) trzy okienka, na poddaszu, nie wiem co to jest i kto wpadł na ten pomysł ale to po prostu nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś