Dodaj do ulubionych

Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa

20.03.08, 21:42
Niezły plagiat
tiny.pl/4w2n
Obserwuj wątek
    • renepoznan Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa 20.03.08, 21:57
      Cieszę się. Tamten fragment Wrocławskiej kiepsko wyglądał. A teraz powraca do
      świetności. Pomysł z figura przedni. Miasto kiedyś było przyozdobione takimi
      rzeźbami i warto je do krajobrazu miasta w murach przywrócić.
      Zastanawiam się tylko nad kolorystyką. Ale to lepiej zobaczyć w naturze i
      dopiero potem oceniać.
      • Gość: Ptok Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 22:54
        Wyborcza zerżnęła temat o kamieniczkach od konkurencji.
        • renepoznan Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa 20.03.08, 23:00
          Gość portalu: Ptok napisał(a):

> Wyborcza zerżnęła temat o kamieniczkach od konkurencji.

Szczerze mówiąc to nudni już jesteście z tym wyszukiwaniem zdublowania się
          tematów w dwóch poznańskich mediach. A co? Tutey ma monopol?
          Powinniście być dumni, że jesteście tak dobrzy, że inni Was podglądają. Tylko
          jeżeli jesteście tak dobrzy co po co szperacie po portalach konkurencji?
          Szukacie coś do ściągnięcia?
    • Gość: gutek infantylizm dziennikarski IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 08:58
      To jest nowy budynek o konstrukcji żelbetowej i stropach stalowo-
      ceramicznych. kawałek drewnianego stropu i figura stanowią dodatek
      do kożucha z betonu.W zasadzie nie powinien podlegać ochronie
      konserwatora zabytków. Artykuł napisany infantylnie.
    • Gość: zaskroniec Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.08, 08:59
      Ale bzdury, przecież to jest nowy budynek i żadne XVII wieczne stropy sie nie
      zachowały. Codziennie przechodziłem koło tej budowy i widziałem (pewnie jak
      tysiące innych osób), że ta kamienica została po zasłonięciu siatkami zburzona
      do poziomu gruntu a następnie odbudowana w dawnym kształcie.
      • Gość: onna Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: 89.171.37.* 21.03.08, 09:54
        Nic dziwnego. Tekst napisala Marta Tylenda - specjalistka od niczego. Zabytkowe
        stropy i schody zachowano, ale nie sa powiazane z konstrukcja; kilka innych
        detali takze. A poza tym calosc to nowosc, beton i cegla.
      • Gość: posener Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.icpnet.pl 21.03.08, 10:12
        Dokładnie! Stary budynek został całkowicie rozebrany. Do wysokości drugiej
        kondygnacji pozostały jedynie podwieszone zewnętrzne ściany, do których potem
        doklejono zupełnie nowy budynek.
      • Gość: rocca Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 11:24
        Jakie to ma znaczenie? Ważne że miasto zyskało na urodzie
        • Gość: onna Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: 89.171.37.* 21.03.08, 11:36
          Takie to ma znaczenie,że odnowioną kamienicę to sobie sama zobaczę i ocenię i
          sama się z niej ucieszę. Dziennikarz jest z kolei od tego, by dostarczyć mi na
          jej temat rzetelnej informacji, dzięki której będę mądrzejsza, bardziej
          świadoma, etc. Jeśli tego nie potrafi - niech zmieni zawód.
        • Gość: posener Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.icpnet.pl 21.03.08, 17:17
          Takie, że "konserwator pozwolił inwestorowi, podpoznańskiej firmie WM
          Investment, jedynie na rozebranie i odbudowanie dwóch ostatnich kondygnacji i
          poddasza", że zacytuję ten press release.
      • Gość: Artysta Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:48
        A ty jesteś specjalistą od czego???Głupiś ty a głupiś!!!
        • Gość: onna Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: 89.171.37.* 21.03.08, 13:54
          Bardzo merytoryczne;) Pozdrawiam Artyste
    • ponury-piesniarz Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa 21.03.08, 10:39
      Nie wiem z czego tu się cieszyć. Te wściekłe barwy elewacji są tak
      kiczowate i plastikowe, że strach tamtędy przejść, żeby sobie oczu i
      mózgu nie uszkodzić patrząc na to. Poza tym czym oni właściwie
      malowali elewację? Szczotką do kibla? (inaczej pewnie nie powstałyby
      te paskudne smugi, które zapewne są celowym
      zabiegiem "artystycznym") To jest jakiś koszmar ;(
      • Gość: jimmy Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:41
        No widzisz, a mnie się bardzo podoba. Żywy kolor, ale nie kiczowaty.
    • Gość: poznaniak Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 12:51
      Jedna z najładniejszych kamienic z pewnością Super zdobienia!!!
      Piękne figurki,kolorystyka komponuje sie z fara naprawde dobra
      robota.
      • Gość: wlodek-emeryt Re: Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 13:46
        jako echte poznaniok powiem krotko-fest robota
    • Gość: aa ul. Wrocławskiej- grobelny Nowakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 17:04
      to właśnie ta kamienice grobelny - MPGM za jego dyrektorowania -
      sprzedał za pół darmo Romanowi Nowakowi z Wronieckiej 18.
      Jaki ten świat mały.
      Grobelny sprzedał za taka kwote całą kamienicę, że Romus teraz
      jest ...............milionerem.
      nasz prezydent od zawsze robił dobre interesy....... tylko chyba nie
      dobre dla miasta
      • Gość: gosc Re: ul. Wrocławskiej- grobelny Nowakowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.08, 18:44
        Wez ty juz nic nie pisz , kamienica swietna kolejna odzyskana dla
        miasta , a co do elewacji . Jesien i zima w Polsce sa ponure i
        szare ,wiec budynki musza nadrabiac kolorami :)
    • Gość: bro Kamienica przy ul. Wrocławskiej jak nowa IP: *.icpnet.pl 28.03.08, 18:52
      Kolor mi się podoba, bo to "szorowanie szczotką do kibla" można znaleźć także na
      innych kamienicach niedaleko Starego. Denerwują mnie natomiast (i nie tylko
      mnie) trzy okienka, na poddaszu, nie wiem co to jest i kto wpadł na ten pomysł
      ale to po prostu nie pasuje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka