Dodaj do ulubionych

Tarasewicz na ścianach szkoły

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 23:08
My tę pańską instalację wysadzimy w powietrze!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość I to ma być sztuka? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 09:55
      Za czyjeś pieniądze to wszystko można, wyłóż panie Tarasewicz
      100.000 zł z własnej kieszeni. Tak oszpecić Operę! Bardziej
      zniosę Disco-Polo.
      • Gość: e Re: I to ma być sztuka? IP: *.icpnet.pl 20.09.03, 11:30
        ha! czyli moja ironiczna uwaga ze ktos wolalby za takie
        pieniadze koncert kiczowatej muzyki, stala sie cialem :(
        nie wiem czy kiedykolwiek nasza publicznosc zrozumie, ze sztuki
        nie przelicza sie na wymierne kwoty.
        I czy wyzbedziemy sie kiedys homosowietikusowego zrownywania w
        dol? sztuka niepotrzebna bo za drogo? zalosne.
        • Gość: J Re: I to ma być sztuka? IP: *.poz1.cyber-cafe.pl 20.09.03, 11:34
          Instalacja ta dowodzi postepujacej degradacji wspolczesnej sztuki
          konceptualnej, ktora z prawdziwa sztuka nie ma juz nic wspolnego....kretynizm
          wladz, ktore wydaly na to publiczne pieniadze siega zenitu....ciekawe, ile lat
          bedzie musialo jeszcze uplynac, zeby powszechnie zrozumiano ze tego typu
          instalacje to po prostu kompletnie bezwartosciowe badziewie ?
          • Gość: artysta Re: I to ma być sztuka? IP: *.icpnet.pl 20.09.03, 17:44
            mam pytanie czy gdyby oszpecil opere w ten sposob pan heniu co zbiera zlom, to
            tez byscie posikali sie ze szczescia jakie to piekne. czy jesli nasram do
            sloika i powiem, ze to instalacja o dzumie swiata to bede artysta. a jesli
            zrobi to samo tarasiewicz to bedzie artysta??
            artysta byl matejko, kossak czy da vinci. artysta nie jest cwaniak ktory za
            publiczne pieniadze, realizuje swoje chore pomysly, kazac nazywac je sztuka.
            • Gość: kaja Re: I to ma być sztuka? IP: *.gazeta.pl 20.09.03, 20:11
              Gratuluję wyrobienia. Matejko i Kossak to byli rzemieślnicy ( i to nie
              najwyższyc lotów) a nie artyści - obaj zachowawczy, wtórni, bez polotu, bez
              wizji. Technicznie też słabi. Moznaby to, co robili przyrównac do dziesiejszych
              komiksów. Ale rozumie - nie każdemu do życia Sztuka potzrebna, niektórym dla
              zaspokojenia strzępów potzreb wyzszych wystarczy oleodruk na scianie, pejzaż z
              wierzbą, czy portret konia. Ale pozwólcie też, Szanowni Oburzeni, abyśmy i my -
              poznaniancy o nieco innych od Was upodobaniach, mieli trochę radości w życiu -
              my tez płacimy podatki. W zeszłym roku zapłaciłam fiskusowi prawie 40 tysięcy
              złotych, w tym dostałam podwyżkę - będzie z 20 tysięcy więcej. Możemy się
              umówić, że to ja sfinansowałam tę insalację OK? Nie miałabym nic przeciwko
              temu. Pozdrawiam Państwa.
              • Gość: george Re: I to ma być sztuka? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 20:48
                A nie wolałabyś swojej energii poświęcić na walkę o niższe podatki? Jak widać,
                w Twoim przypadku warto by chyba było. Cwaniakom by ubyło, a Ty będziesz mogła
                kupować co Ci się podoba i albo powiesić w salonie, albo podarować do muzeum. O
                ile chcieliby to przyjąć.
              • Gość: LMB Re: I to ma być sztuka? IP: *.icpnet.pl 24.09.03, 22:27
                Gość portalu: kaja napisał(a):

> [..] Ale rozumie - nie każdemu do życia Sztuka potzrebna, niektórym dla
                > zaspokojenia strzępów potzreb wyzszych wystarczy oleodruk na scianie, pejzaż
                > z wierzbą, czy portret konia.

I chwalmy tych ludzi, jak ich Erasmus de Rotterdam chwalił. Bo taki człowiek
                bogactwo tworzy. Prosty, niewiele chce, pracuje - na nas, którym wierzba nie
                wystarczy.

> Ale pozwólcie też, Szanowni Oburzeni, abyśmy i my -
                > poznaniancy o nieco innych od Was upodobaniach, mieli trochę radości w życiu -

A zapracuj sobie na to - i tak już chodzisz do teatru za moje pieniądze *), na
                balet za moje pieniądze, do muzeum za moje pieniadze, i pewnie jeszcze wyślesz
                na uniwerek dzieci za moje pieniądze na kierunek, po którym będą układac paczki
                w supermarkecie.

*) Strzelam, 60% ceny biletu teatralnego to dopłata z podatków.

> my tez płacimy podatki.

Jak duże, to pewnie dużo zarabiasz - więc zrób sobie Tarasiewicza nad
                kominkiem.

> W zeszłym roku zapłaciłam fiskusowi prawie 40 tysięcy
                > złotych, w tym dostałam podwyżkę - będzie z 20 tysięcy więcej. Możemy się
                > umówić, że to ja sfinansowałam tę insalację OK?

Nie, to ty _i_ my.

> Nie miałabym nic przeciwko temu.

Jest _Ciebie_ nieco za mało. Populus twierdzi, że to bagno, wyrzucanie
                pieniędzy.

> Pozdrawiam Państwa.

Również,
        • Gość: $tefan, Chicago Disco-polo IP: *.CHCGILGM.covad.net 20.09.03, 20:00
          Dlaczego to nazywasz sztuką?
          Czy dlatego że człowiek który to zrobił ukończył odpowiednie szkoły, dostał
          dyplom i dlatego artystą jest?
          Artysta jak wiadomo tworzy sztukę.
          Dlatego to jest nazywane sztuką?
          Sztuki nie przelicza się na wymierne kwoty. Tak jest.
          To jest profanacja!
          Do czasu, aż ktoś wyciągnie z Twojej kieszeni pieniądze i zapłaci nieważne ile -
          za sztukę artysty bez twojej akceptacji i wiedzy. Nie będziesz zaskoczony(ona)
          taką decyzją?
          Moja mała blondyneczko! Czy zaakceptujesz muzykę disco-polo graną nachalnie,
          bez Twojej zgody, w Twojej przestrzeni życiowej? No więc te INSTALACJE to jest
          takie disco-polo. Niektórzy nazywają to muzyką! Niektórzy te paski nazywają
          sztuką!
          $tefan, Chicago
        • Gość: LMB Re: I to ma być sztuka? IP: *.icpnet.pl 24.09.03, 22:20
          Gość portalu: e napisał(a):

> ha! czyli moja ironiczna uwaga ze ktos wolalby za takie
          > pieniadze koncert kiczowatej muzyki, stala sie cialem :(
          > nie wiem czy kiedykolwiek nasza publicznosc zrozumie, ze sztuki
          > nie przelicza sie na wymierne kwoty.

Nie? Jak to nie przelicza?

Przecież ta instalacja powstała w celu reklamowania Poznania. Jeśli kosztowała
          100 k zł, to nie jest tak drogo, pod warunkiem, że gazety o tym napiszą. Jak
          nie napiszą - to klapa.

> I czy wyzbedziemy sie kiedys homosowietikusowego zrownywania w dol?

Jakiego "zrównywania w dół" - ludzie pytają, czy taka reklama się opłaca, a ty
          o sztuce mówisz. Sztukę to sobie ściągnij z eMule, polecam braci Coen i
          Koenigsberga. TO na operze to nie sztuka, to reklama.

> sztuka niepotrzebna bo za drogo? zalosne.

Jeśli uważasz, że rozmowy o pieniądzach są żałosne, to wracaj skąd przybyłeś,
          czyli na wschód.
          • Gość: george Re: I to ma być sztuka? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 22:27
            O jakiej reklamie Ty piszesz? Czy poza wsiowym dodatkiem do Wyborczej gdzieś o
            tym jeszcze napisali?
    • prawdziwy.oszolom.z.r.m Re: Tarasewicz na ścianach szkoły 20.09.03, 19:24
      ja w pierwszej chwili myślałem ze to budowlańcy postanowili ocieplić
      budynek...ojciec mojego kuzyna stosuje podobne materiały właśnie do ocieplania
      elewacji budynków..
    • Gość: jotes Re: Tarasewicz na ścianach szkoły IP: *.tele2.pl 20.09.03, 21:14
      Skandal! Takim TFU-rcą powinna zainteresować się prokuratura. A
      swoją drogą... gdzie był odczas szpecenia budynku Opery
      wojewódzki konserwator zabytków? Może czas na zmianę na tym
      stanowisku?
    • the_dzidka Phi :-( 21.09.03, 17:40
      Przejeżdżałam dzisiaj koło Opery. Widziałam to dzieło sztuki :-/
      Wygląda gorzej niż na zdjęciu projektu. Moim zdaniem to w ogóle
      nie wygląda.
      Ech, jak sobie pomyślę, na co te głupie władze wydają lekką
      rączką potrzebne pieniążki, to armata mi sama z garażu wyjeżdża.
      Poznań wciąż jeszcze uchodzi w Polsce za _dosyć_ gospodarne i
      prężne miasto. Zapamiętajmy tę opinię, bo już niedługo przyjdzie
      sie nam z nią, dzięki włodarzom miasta, pożegnać.

Dzidka
    • prawdziwy.oszolom.z.r.m Re: Tarasewicz na ścianach szkoły 22.09.03, 11:52
      można temu zaradzić..niech to "dzieło" posłuży za materiał ociepleniowo
      izolacyjny a na to nałoży się na kolumnę nowy tynk..nie ma tego złego co by na
      dobre nie wyszło
      • the_dzidka Oszołom znowu palnął :-DD 22.09.03, 13:28
        prawdziwy.oszolom.z.r.m napisał:

> można temu zaradzić..niech to "dzieło" posłuży za materiał ociepleniowo
        > izolacyjny a na to nałoży się na kolumnę nowy tynk..

Jasne, kolumny muszą być ocieplone :-DD Mieszkające w środku krasnoludki będą
        ci wdzięczne za ten pomysł :-DDDD
        • Gość: george Nowy Konkurs Pani Sylwii IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 20:19
          A mnie się wydaje, że Oszołom ma łeb nie od parady. Nie wiem jak sytuacja
          przedstawia się obecnie, ale swego czasu kradziono okładziny z rur, którymi
          biegnie woda z elektrociepłowni. Może więc cenne dla złodziei aluminium
          zastąpić PCV pomazianym w paski, którego wartość 20 października ze 150 tysięcy
          zł spadnie do ceny surowca i to wtórnego w dodatku, i chyba zupełnie
          nieatrakcyjnego dla złodziei. Jak wiem, że rura to nie kolumna. Rury
          w „Słowniku symboli” Kopalińskiego nie uświadczysz, ale w rurach płynie woda.
          Wody żaden symbol nie pokona. Nieprzebrane bogactwo interpretacji może
          zainspirować każdego. Nie dostarczę wzorem „Gazety” ściągawki, bo w przypadku
          wody musiałbym pięć stron ze słownika przepisać. Zmierzając jednak do meritum
          proponuję, by Pani Sylwia ogłosiła jeszcze jeden konkurs związany z pasiakami
          pt.: „Szukamy godnej rury na instlację z operowej kolumnady”. Zdjęcie rury wraz
          z uzasdanieniem należy przesłać mailem do Pani Sylwii.
          Nagrodą będzie kurek do rury z logo patrona medialnego i hasłem Naczelnego „Nam
          nie jest wszystko jedno jak ci leci” i... buziak od pani Sylwii oczywiście.
          • Gość: Pr.Oszołom z RM Re: Nowy Konkurs Pani Sylwii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 19:42
            Czego to ludzie nie wymyślą...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka