pita_nesso 11.07.08, 07:15 Dobra puenta na koniec. Byloby zabawniej, gdyby nie nasze realia placowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rojberek U mnie nic szef nie daje od siebie. 11.07.08, 08:07 A podobno informatykom tak dobrze na tym świecie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: U mnie nic szef nie daje od siebie. IP: *.aster.pl 11.07.08, 11:06 tylko wg portali ktore chca placic jeszcze mnie. Informatyk w wawie 3tys na umowe o dzielo, bez swiadczen emerytalnych, bez opieki medycznej, bez praw, natychmiastowe zwolnienie, brak pespekrtyw, nuda, a po 30;stce do widzenia, sa nowi naiwni studenci mieszkajacy u rodzicow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny Re: U mnie nic szef nie daje od siebie. IP: *.aster.pl 11.07.08, 13:11 Dokładnie to samo mnie spotkało. Popracowałem rok (zresztą na złodziejskim samozatrudnieniu) a od lipca mnie zwolnili... dla oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cplusplus Re: U mnie nic szef nie daje od siebie. IP: *.e-wro.net.pl 11.07.08, 19:01 hehe, u mnie to samo, czyli nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacław A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.aster.pl 11.07.08, 08:37 dalby Ci pare mega darmowego kody zrodlowego co miesiac i bylbys w siodmym niebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: 81.210.12.* 11.07.08, 09:10 Phi. Ja tam mam dobrą pensję ( oczywiście, mogłabym miec lepszą :- D) - a w pracy i po pracy siłownię, dotowane posiłki, kartę miejską, talony kulturalne i swiąteczne, dofinansowane studia i 3 dni dodatkowo urlopu w roku. I nie narzekam :-) a podobno korporacje wysysają pracowników... A na pytanie: komu chce się biegać po 8 h pracy odpowiadam: mnie:- ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krychaj Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: 62.242.2.* 11.07.08, 11:42 mi tez sie chce. Mamy silownie w pracy, ale jest oblegana - prowadzi ja zewnetrzna firma. Trening tam nie jest za free ale zaklad pracy doplaca i to ponad polowe. Podobnie jest z silownia w miescie do ktorej uczeszcza, tez dotowana i mozna pocwiczyc w weekend. Fajna sprawa. Jak sie pracuje fizycznie to moze sie biegac czy cwiczyc nie chce ale jak sie siedzi przed kompem to wskazane. Poza tym za grosze mamy super obiady z barem salatkowym. Jest niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.fonefactory.ie 11.07.08, 14:51 tylko pozazdroscic;) tak z ciekawosci: czy pracujesz w polsce a jezeli tak to w jakiej branzy. ja osobiscie pracuje w dublinie mam sluzbowy telefon, dofinansowanie do studiow, darmowa silownie, a z racji firmy z ktora wspolpracujemy takze znizke na mieszkanie:)) dodam jeszcze ze bieganie po 8 godzinach pracy poprawia samopoczucie bardziej niz powrot do domu przed telewizor Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf A Ciebie jak dopieszcza szef? 11.07.08, 09:17 Jak mnie dopieszcza szef? To proste, wystarczy dać pracownikowi nieco więcej niż miał w poprzedniej firmie, parę razy poklepać po plecach, przejść na protekcjonalny ton: "wicie, rozumicie.." i już kolejny piesek merda dla Was ogonkiem ;-) <ironic mode on> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Bonusy nie zawsze "zamiast" pensji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 09:20 > Dobra puenta na koniec. Byloby zabawniej, gdyby nie nasze realia > placowe. Hm... puenta nie zawsze prawdziwa. Owszem, na pewno znajdą się cwani pracodawcy próbujący kiepskim bonusem zastąpić dobre płace, ale pewne rzeczy pracodawca może załatwić pracownikom taniej niż oni sami mogliby je indywidualnie kupić. Indywidualnie nie dostałbym takich warunków ubezpieczenia medycznego jakie mam w firmie, nie za taką cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.236-241-81.adsl-static.isp.belgacom.be 11.07.08, 09:23 zupa na lunch, zwrot kosztow dojazdu, 6 euro czekow jedzeniowych za kazdy dzien pracy, codziennie kosz owocow dla pracownikow, darmowe napoje, karnet na basen, plan emerytalny, dodatkowe ubezpieczenie szpitalne. no nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
wyjadacz_parkietuf Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? 11.07.08, 09:33 > zupa na lunch, zwrot kosztow dojazdu, 6 euro czekow jedzeniowych za kazdy dzien > pracy, codziennie kosz owocow dla pracownikow, darmowe napoje, karnet na basen > , plan emerytalny, dodatkowe ubezpieczenie szpitalne. no nie narzekam. ... odpowiedziała Pani, pracująca w Belgii... ;-) Ile takich firm jest w Polsce? Albo inaczej: jaki jest stosunek (matematyczny - bez obaw ;-)) pracowników w kraju posiadających takie uprawnienia, do pozostałych - bez uprawnień? <pytanie retoryczne - jak sama nazwa wskazuje, nie wymaga odpowiedzi ;-) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glos Z Namyslowa Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: 62.242.2.* 11.07.08, 11:46 A ja znam taka firme w Polsce - Velux w namyslowie. Co roku Bonus (praktycznie 13-stka), kosz owocow swiezych codziennie, darmowe napoje, dodatek "sniadaniowy", ubezpieczenie emerytalne, prywatne ubezpieczenie medyczne dla pracownika i rodziny a do tego umowa z zalga na prace o 30 minut dluzej codziennie co oznacza 16 dni dodatkowego wolnego w roku:) - pensje tez calkiem niezle. Paru kolegow z mojego dzialu bralo urlopy bezplatne zeby wyjechac za granice, ale dosc szybko wrocili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glos Z Namyslowa Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: 62.242.2.* 11.07.08, 11:47 napisalem to mimo ze nie wymagales odpowiedzi - zeby nie bylo ze nie zakumalem. Po prostu u nas juz tez mozna spotkac dobrych pracodawcow. Odpowiedz Link Zgłoś
e_330 Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? 11.07.08, 09:50 Chyba jakiś tłuk pisał ten tekst... nieostatni -> nie ostatni na raz -> naraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M_arta Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.171.37.10.crowley.pl 11.07.08, 10:11 A jak dopieszcza szef pracowników GW Poznań? Kiedyś naczelny w Poznaniu dopieszczał pracownice, ale - nie wiedzieć czemu - już nie dopieszcza. Socjal się skończył czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.trzebinia.msk.pl 11.07.08, 10:13 ja dostaję co miesiąc kartki na mleko, na łączną wartość 7 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
michaelandro Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? 11.07.08, 10:47 Ja swojego od Listopada nie widziałem i to chyba najlepsza forma dopieszczenia jaką można sobie wyobrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? 11.07.08, 11:10 Od świadczeń na rzecz pracowników w naturze (fitnessy, posiłki itp.) nie płaci się ZUS. I to cała tajemnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jp Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.eranet.pl 13.07.08, 12:14 I o to chodzi, i o to chodzi. Kiedyś wynagrodzenia dawało się w delegacjach, teraz robi tak już niewielu. Robi się to subtelniej i tak, aby pokazać pracownikom, że się o nich dba. Ja dziękuję. Wolę większą podstawę. Sam o siebie zadbam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
przyjazny_log Nie bonusy 11.07.08, 11:06 Nie bonusy a oficjalna pensja świadczy o pracodawcy, ta licząca się np. do emerytury :) Przy okazji zapytam. A co z niepijącymi piwa albo z niejedzącymi kopytek? Mogą coś innego w zamian otrzymać? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Nie bonusy 11.07.08, 11:59 Gdybyś przeczytał artykuł, to byś wiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donatella jak wpomniałem o mikrofali to stwierdził IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 13:47 że dzień dziecka już był i że on jest przeciwny. A my po prostu już nie chcieliśmy tylko kanapek jeść. Więc po 3 miesiącach kupiliśmy sami, zrzuciliśmy się. Ostatnio widziałem jak żona szefa podgrzewa mu obiadek w mikrofali, jak już wszyscy wyszli, żeby pewnie nikt nie bąknął "gdzie!". Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 13:56 raz jedyny któregoś dnia szef stwierdził że jak przyniesiemy z kina bilety lub z teatru, to nam kasę zwróci. Dawno to było i nieprawda. Zwraca Wam szef za kino lub teatr? Bo mam się zamiar upomnieć przynajmniej o taki bonus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: 212.160.172.* 11.07.08, 15:23 Witam, Wszystko brzmi pięknie i ładnie ale podejrzewam, że za rok a może krócej to wszystkie dodatkowe bonusy skończą się. A zacznie się tradycyjne polskie dopieszczanie czyli cięcie kosztów gdzie się da. Bob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.08, 19:52 a ja mam porwaną torbę od laptopa od pół roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.static.213-200-214-245.cybernet.ch 11.07.08, 20:29 -> siadania, obiady, kolacje na stolowce firmowej free -> silownia free -> ksiazki za free -> znizki w sklepie firmowym i wiele innych No ale nie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: 91.84.222.* 11.07.08, 21:06 - plan emerytalny (jakoś mnie nie rajcuje choć starsi ludzie w firmie się z tego cieszą, bo podobno jest wyjątkowo OK), - miesięczna dopłata (i to spora!) na dojazdy, - napoje za free (kawa, herbata, mleko, czekolada - bez ograniczeń, ale to chyba standard biurowy wszędzie na świecie?) ...i to właściwie wszystko, tzn. są jeszcze inne rzeczy, ale się za nie płaci (mniej niż gdybym chciał je sobie zafundować indywidualnie - można np. kupić rower ze zniżką bo firma ma rabaty, albo opłacić sobie troche taniej dodatkowe ubezpieczenie medyczne itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konsultant Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 21:55 Praca dla Telekomunikacji Polskiej, zatrudnienie przez firmę zewnętrzną. Z racji upałów wstawili nam automat z wodą. Jest nieźle, co tam lekcje angielskiego czy siłownia lub darmowe jedzenie. Zapraszam. Dla tej wody chcę tam dalej pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.chello.pl 11.07.08, 23:22 Media Markt W-wa: 1. 13-sta pensja, 2. Dodatek urlopowy (maj), 3. Karta opieki medycznej pracownik plus rodzina, 4. Siłownia, 5. Bony świąteczne, 6. Zniżki na asortyment sklepów MediaMarkt, 7. Zniżi w salonach Opla, 8. Imprez integracyjne, 9. Najważniejsz super atmosfer w pracy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita8888 Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.ip.netia.com.pl 21.08.08, 13:55 a ja pracuję dla Netii i tez mam wode za ree i jakoś sie nad tym nie rozczulam ;/ a w TP tez pracowalam, i nawet klima w upalne dni (tutaj nie mamy na naszej sali niestety) mnie nie zatrzymała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita8888 Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.ip.netia.com.pl 21.08.08, 13:56 woda za free* Odpowiedz Link Zgłoś
szaramysz2 A Ciebie jak dopieszcza szef? 12.07.08, 08:02 moj szef pozwala nam jesc w pracy sniadanie. Ale tylko wtedy kiedy sam jest głodny. I tylko to na co on ma ochote. Dzikim głosem wtedy wrzeszczy "czy ktoś będzie cos jeszcze jadł?" co znaczy ni mniej ni więcej tylko ruszcie du... zrobić sniadanie. Sam sie nie pofatyguje bo w końcu jest szefem i ma ważne zajęcia np. siedząc w swoim fotelu patrzy na zegarek i pilnuje ile minut trwało nakrywanie do stołu, co jest potem wyliczane w trakcie żucia kanapek... Jego system motywujący polega na codziennym przypominaniu, ze powinniśmy na siebie zarabiać, ze nic nie robimy, ze nic nie wiemy. Wypłacanie pensji (o ile te pieniądze można nazwać pensją) okraszone jest komentarzem - nie wiem za co ja wam płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka35 Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? 12.07.08, 08:40 Raz w roku: - bony na święta - paczki dla dzieci - "wczasy pod gruszą" Co miesiąc: - karnety na basen i siłownię - karnety do salonu odnowy biologicznej (masaże, aerobik etc.) - dofinansowanie do obiadów w stołówce (dwudaniowy obiad za maks. 3- 3,5 zł) - dofinansowanie dojazdów - refundacja internetu w domu - woda mineralna bez ograniczeń;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyage Jutrzenka ... IP: *.icpnet.pl 12.07.08, 14:01 tak nas dopieściła że z troski o to aby nie poprzewracało nam się w głowach nie dali w tym roku trzynastki znajdując na to tysiące powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Germanos A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.chello.pl 14.07.08, 22:07 Ile razy mam wam powtarzać to samo?Pracujecie sami na siebie! Jak nie będziecie wykonywać swojej pracy to wam zabiorę premie. Jak się komuś nie podoba to droga wolna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marz dalej........ Re: A Ciebie jak dopieszcza szef? IP: *.icpnet.pl 15.07.08, 09:40 marzyc kazdy moze: siedzi w domu i ma wirtualna firme i placi neto zlotowkami buahahahahaha don`t dream it`s over ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Wolno dopieszczać czy nie wolno? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.08, 13:22 Jak chciałem dopiescić pracownicę to o jakimś molestowaniu krzyczała. To wolno czy nie wolno? :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Wolno dopieszczać czy nie wolno? IP: *.171.37.10.crowley.pl 16.07.08, 16:43 Spytaj naczelnego poznanskiej GW. On cos wie na te temat. Odpowiedz Link Zgłoś