Dodaj do ulubionych

INEA Internet - muzealne prędkości

16.08.08, 17:21
Dlaczego INEA oferuje tak żenująco wolny Internet? Za jedną z polskich granic
właśnie wchodzi 25-50 Mbit/s downstream i 7-10 Mbit/s upstream, oczywiście
wszystko przez kablówkę. Co ciekawe to co inea nazywa "VIP" "za granicą" są to
najwolniejsze i najtańsze pakiety nie przekraczające 70 PLN....

A może ktoś zna jakieś plany? Czy też cofamy się jeszcze bardziej w rozwoju?
Obserwuj wątek
    • Gość: won z inea Re: INEA Internet - muzealne prędkości IP: *.icpnet.pl 16.08.08, 17:24
      a jakbys byl monopolista, ktorego glaszcze po glowce uokik to chcialoby sie
      Tobie cos robic?
      • Gość: xeon Re: INEA Internet - muzealne prędkości IP: *.adsl.inetia.pl 16.08.08, 22:13
        A znacie może Drodzy Eksperci jakąkolwiek firmę w Polsce, która oferuje takie
        przepustowości?
        • Gość: true Chello czyli UPC IP: 80.217.136.* 17.08.08, 18:20
          W Warszawie jest 20 MBit...Podejrzewam, że 50 Mbit będzie w przyszłym roku.
    • l.george.l Re: INEA Internet - muzealne prędkości 17.08.08, 22:26
      Przed miesiącem o tym pisałem, ale jest to temat który należy powtarzać do
      znudzenia.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=82346120
      Co jeszcze warto zrobić? Wyśmiać kuriozalny regulamin INEA, który nakazuje
      zgłaszać każdą kartę sieciową i płacić dodatkowe 5 zł miesięcznie. Pewnie nikt
      tego nie przestrzega, ale durny punkt w regulaminie istnieje i to w czasach, gdy
      trudno wyobrazić sobie mieszkanie bez kilku komputerów i sieci bezprzewodowej.
      • Gość: mm Re: INEA Internet - muzealne prędkości IP: *.icpnet.pl 17.08.08, 23:25
        a ja wyśmiewam faktury inea. określają na nich termin płatności na
        dwudziestego któregoś, podczas gdy termin płatności jest zgodnie z
        umową na 15. tzn. podobno za abonament jest do 15, a za rozmowy
        przez telefon - późniejszy, a dwóch terminów na fakturze podać nie
        mogą. w sumie problem nieistotny, bo nie naliczają odsetek za
        zwłokę, ale...

inny wątek - wiele, wiele lat temu, na początku lat 90. likwidowano
        dachowe anteny zbiorcze i mieszkańcy spółdzielni zrzucali się po 300
        zł (a może to jeszcze były trzy miliony) na założenie kabli; o ile
        pamiętam nie było żadnej umowy z żadną spółką. jakoś się później
        okazało, że kable należą do spólki Elsat (obecnie INEA)
        • Gość: kable spoldzielni Re: INEA Internet - muzealne prędkości IP: *.icpnet.pl 18.08.08, 06:18
          i to przejecie infrastruktury na ktora zrzucalo sie wiele osob byloby bardzo
          ciekawym tematem - ale ktos widzial gdzies w pracie, albo slyszal a radio lub
          ogladal w tv program ktory mowilby zle o inea?
      • Gość: lynx Re: INEA Internet - muzealne prędkości IP: 217.153.201.* 18.08.08, 15:48
        Przecież jak nie podasz tego numeru to nie będziesz miał netu w dodatkowym kompie.
        • Gość: jp Re: INEA Internet - muzealne prędkości IP: *.173.29.28.tesatnet.pl 18.08.08, 22:25
          Ósmego dnia Pan stworzył router i możliwość podmiany MACa.
      • Gość: old fashioned Re: Pewnie nikt tego nie przestrzega IP: *.icpnet.pl 19.08.08, 02:56
        Przestrzega, przestrzega...(i skrupulatnie nalicza co miesiąc za
        każdego kompa)

> trudno wyobrazić sobie mieszkanie bez kilku komputerów i sieci
        > bezprzewodowej

Masz ubogą wyobraźnię ;)
        • l.george.l Re: Pewnie nikt tego nie przestrzega 19.08.08, 22:17
          Gość portalu: old fashioned napisał(a):

> Przestrzega, przestrzega...(i skrupulatnie nalicza co miesiąc za
          > każdego kompa) [...]

A w jaki sposób policzyli Ci komputery za routerem? Jasnowidza mają na etacie?
    • Gość: spider Re: INEA Internet - muzealne prędkości IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.08, 23:18
      Mnie dzisiaj załatwili na cacy. Miałem u nich neta i TV. Zrezygnowałem parę
      miesięcy temu z neta, zwróciłem modem wg mnie w terminie, wg nich po czasie
      przez co naliczyli mi karę umowną 400 zł. No ale to nie jest najważniejsze.
      Włączam dzisiaj Tv, a tam cisza. Dzwonię na infolinię, a tam pani mnie
      poinformowała, że wpłaty które dokonywałem na konto TV ( osobne konto na TV i
      neta były, teraz nagle zrobiło się jedno ! ) zostały zaksięgowane na zaległość
      za neta. Mimo, że na przelewie jest dokładnie w tytule napisane- opłata za
      pakiet TV. Czyli nie informując mnie, to co wpłacałem na TV oni księgowali na
      zaległość za internet, a TV dziś wyłączyli, bo... powstała zaległość na pakiecie
      telewizyjnym ;-) Oczywiście pewnie będą żądać 50 zł za ponowne uruchomienie
      sygnału. Zastanawiam się, gdzie można zgłosić fakt, że firma księguje niezgodnie
      z tytułem wpłaty, bo o ile wiem, to jest niezgodne z ustawą o rachunkowości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka