Dodaj do ulubionych

akty notarialne

09.09.08, 18:48
zgodnie z umowa przedwstapne PWD ma czas do konca wrzesnia z
terminem podpisania ktu ustanaowienie odrebnej wlansoci lokali;
oczywiscie spolka milczy nie odpiada na maile; obawiam sie ze nie
dotzrymaja terminow; czy macie jakies aktualne info w sprawie?
Obserwuj wątek
    • korcik76 Re: akty notarialne 14.09.08, 20:31
      Witam sąsiadów!
      Byłam w środę po pismo w PWD w sprawie meldunku i pan Filip
      oświadczył że akty notarialne przewidują na koniec października.
      • asia_08 Re: akty notarialne 18.09.08, 21:22
        hej
        również dowiadywałam się a propo aktu notarialnego i dostałam identyczną
        odpowiedź jak koleżanka , czyli czekamy do końca października, zobaczymy jak im
        to pójdzie..
        • mkrol282 Re: akty notarialne 02.10.08, 11:09
          WITAM!
          Dzwoniłem do UM i GEOPOZu w sprawie wyodrębnienia lokali na
          Smardzewskiej (jest to potrzebne do ustanowienia księgi-opisywałem
          całą procedurę w innym poście)! Po walce z nimi, żeby wogóle mi
          ujawnili takie dane udało mi się uzyskać informacje, a właściwie ich
          brak!!! ANI UM ANI GEOPOZ NIE MA ZAREJESTROWANEGO POSTEPOWNIA W
          SPRAWIE WYSTAWIENIA ZAŚWIADCZENIA O ODRĘBNOŚCI LOKALI NA UL
          SMARDZEWSKIEJ!!! Bardzo mnie to niepokoii bo PWD twierdzi, że takie
          postępowanie się toczy właśnie przed tymi organami adm., a akty będą
          pod koniec tego miesiąca! W UM poradzili mi uzyskać nr sprawy, jakim
          winien dysponować deweloper - będe o to zwracał się do PWD!
          Pozdrawiam:/!
          • mkrol282 Re: akty notarialne 13.10.08, 11:50
            mkrol282 napisał:

> WITAM!
            > Dzwoniłem do UM i GEOPOZu w sprawie wyodrębnienia lokali na
            > Smardzewskiej (jest to potrzebne do ustanowienia księgi-opisywałem
            > całą procedurę w innym poście)! Po walce z nimi, żeby wogóle mi
            > ujawnili takie dane udało mi się uzyskać informacje, a właściwie
            ich
            > brak!!! ANI UM ANI GEOPOZ NIE MA ZAREJESTROWANEGO POSTEPOWNIA W
            > SPRAWIE WYSTAWIENIA ZAŚWIADCZENIA O ODRĘBNOŚCI LOKALI NA UL
            > SMARDZEWSKIEJ!!! Bardzo mnie to niepokoii bo PWD twierdzi, że
            takie
            > postępowanie się toczy właśnie przed tymi organami adm., a akty
            będą
            > pod koniec tego miesiąca! W UM poradzili mi uzyskać nr sprawy,
            jakim
            > winien dysponować deweloper - będe o to zwracał się do PWD!
            > Pozdrawiam:/!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Bo widze że nikt się nie zainteresował a to serio ważna sprawa !!!!!!
            • nota31ltd Re: akty notarialne 13.10.08, 19:08
              Witam, rozmawiałem dzisiaj z p. Filipem, który stwierdził, ze
              akcja "akty notarialne" jest na ukończeniu - do końca pażdziernika
              powinny być wszystkie gotowe do zawarcia przed notariuszem przez
              PWD, które ma nasze pełnomocnictwo do podpisania tych aktów. Koszty -
              600,- zł mieszkanie + 170,- zł miejsce postojowe. Podpisanie
              poszczególnych aktów nastąpi po wpłaceniu ww sum na konto wskazane
              przez PWD (konto PWD ?)To tyle, co dzisiaj udało mi się ustalić,
              pozdrawiam
              • queenet Re: akty notarialne 13.10.08, 22:30
                mkrol282 i nota31ltd dziękuję za informacje :)
                a zatem czekamy.
                • mkrol282 Re: akty notarialne 14.10.08, 08:23
                  Gdyby udało się podpisać akty notarialne do końca paxdziernika to
                  dla mnie bajka!!! Nadal dziwi mnie jednak że w GEOPOZie nic nie
                  wiedzą o Smardzewskiej. Jeżeli do końca października nie dostaniemy
                  nic od PWD w sprawie aktów (np wezwanie do wpłaty za akty) napisze
                  do GEOPOZu oficjalny wniosek o sprawdzenie sprawy! Narazie czekamy!
                  • marcelo28 Re: akty notarialne 14.10.08, 12:19
                    wezwanie do zaplaty do jedno; przeciez PWD moze wyslac do nas post
                    ze mamy zaplacic ale dzis dowiedzialem sie ze akt notarialny bedzie
                    podpisany (bez udzialu naszej obecnosci)wtedy kiedy wszyscy
                    mieszkancy za akt notarialny zaplaca (a przynajmniej wiekszosc) -
                    pocieszajace jest to ze srodki majabyc przekazene nie spolce a
                    notariuszowi...byc moze u niego dowiemy sie czegos
                    • asia_08 Re: akty notarialne 19.10.08, 13:26
                      czy ktoś z Was dostał informację o zapłacie za akt notarialny?niestety nie
                      dostałam żadnej informacji gdyby nie to forum podejrzewam, że wiele osób by nie
                      wiedziało, uważam że to jakaś kpina ze strony PWD!
                      • samsamy Re: akty notarialne 20.10.08, 14:19
                        Witam,
                        dziś rozmawiałam z P. Filipem i mówił, że do końca tygodnia zostaną rozesłane informacje dot. kosztów notariusza i założenia księgi wieczystej, a także wskazane konto notariusza.
                        pozdrawiam
                      • marcelo28 Re: akty notarialne 20.10.08, 14:19
                        sadze nikt nie dostal jeszcze takiej informacji od PWD ; "kpina" ale
                        niestey wszyscy sie na nia zgodzilismy podpisujac umowe przedwstepna
                        bo wniej pojawia sie taki zapis...
                      • basia_kazmierczak Re: akty notarialne 20.10.08, 14:24
                        Cześć,
                        w umowie przedwstępnej w formie aktu notarialnego mam wpisaną date
                        31.12.2008 jako deadline ze strony PWD na podpisanie tego
                        ostatecznego aktu ze mną. Moje mieszkanie mieści się w budynku 22.

Którego budynku dotyczą Wasze rozterki?

Pozdrawiam,
                        Basia K.
                        • mkrol282 Re: akty notarialne 21.10.08, 07:58
                          No to widze, że PWD różnie wpisywało w um. przedwstępnej daty
                          graniczne podpisania um. przeniesienia własności! Ja mam wpisane 150
                          dni od przekazania lokalu więc u mnie to jest jakoś 31 października
                          br. Mam nadzieje że większość z nas tak ma bo to znaczy, że PWD musi
                          się spieszyć.
                          Czy budynek 22 to II etap?

Widze że nowe kartki z ogłoszeniem o forum spełniają zadanie bo nowi
                          ludzie się pojawiają!
                          Pozdrawiam.
                          • queenet akty-październik 21.10.08, 09:38
                            Pisma w sprawie aktów zostaną wysłane dzisiaj.
                            Będzie jeden zbiorowy akt notarialny, dlatego jest konieczne żeby większość
                            wpłaciła za niego pieniądze jak najszybciej.Jest to wyraźnie zaznaczone w piśmie
                            i ostro powiedziane,żeby wpłacić
                            niezwłocznie.

Podobno w przypadku innych wspólnot trwa to około miesiąca.
                            Telefonów w tej sprawie podobno jest dużo,dlatego liczę, że mieszkańcy szybko
                            zapłacą.

Spotkanie wspólnoty będzie dopiero po wystawieniu aktu.

Budynek 22 to pierwszy etap.
                            • marcelo28 Re: akty-październik 23.10.08, 10:53
                              pismo otrzymalem ,zastanwiam sie jednak dlaczego akt notarialny
                              zostanie podpisany dopiero po wlacie calej kwoty na konto
                              notariusza; wystarczy wiec ze jedna osoba nie wplaci a akt
                              notarialny nie zostanie podpisany - to niedopuszczalne
                              • mkrol282 Re: akty-październik 23.10.08, 11:36
                                Cześć.
                                Doręczyli Ci na adres na Smardzawskiej? To super, że już wysłali jak
                                obiecali! Pewnie wpisali tak żeby wszystkich zmobilizować, ale nie
                                sądze żeby brak wpłaty przez jedną osobę blokował cały akt!

Z TEGO CO SIĘ ORIENTUJĘ NA JEŻYCKIEJ BYŁ Z TYM PROBLEM, ALE TAM NIE
                                WPŁACIŁO 50% MIESZKAŃCÓW I AKT BYŁ DOPIERO PO ROKU - mam nadzieje że
                                u nas sądziedzi się zmobilizują! BARDZO WAS O TO PROSZĘ ZRESZTĄ!!!

Pozdrawiam.
                                • amkr Re: akty-październik 23.10.08, 14:07
                                  zastanawiam sie na ile jest to zgodne z umowa. W umowie jest zobowiazanie sie
                                  PWD do podpisania aktu notarialnego po 150 dniach z kazdym z nas z osobna i
                                  jezeli nawet 50% osob nie wplaci pieniedzy odrazu co stanowi o tym, ze pozostale
                                  50% ma cierpiec. Nie jestem w tym temacie specjalista - macie jakies opinie?
                                • samsamy Re: akty-październik 23.10.08, 16:25
                                  Też mi zależy aby nastąpiło to jak najszybciej - właśnie muszę do banku iść
                                  podpisać aneks dot. zmiany terminu dostarczenia tego aktu, co kosztuje 150zł +
                                  opłacić ubezpieczenie kredytu na kolejny kwartał. nie wspomnę o straconym czasie...
                              • korcik76 Re: akty-październik 26.10.08, 18:42
                                witam wszystkich
                                a ja jeszcze nic nie dostałam.
                                kiedy te pismo otrzymaliście?
                                pzdr
                                • mkrol282 Re: akty-październik 28.10.08, 08:02
                                  Ja mam pieczątkę, że wyszło 21.10.08r.! Sprawdzcie proszę w PWD
                                  (sekretariat) jaki macie adres do korespondencji. PWD wysyła pisma
                                  na taki adres jaki podaliście przy kupnie mieszkania, a nie na
                                  Smardzewską!
                                  Trzeba to aktualizować.
                                  Pozdrawiam.
                                  • mkrol282 Re: akty-październik-raczej nawet nie listopad 07.11.08, 10:17
                                    Cześć.
                                    PWD ma wiadomości od notariusza ile aktualnie osób wpłaciło za akty!
                                    NIE JEST DOBRZE!!! Na dzień dzisiejszy 40 mieszkań jest zapłacone, a
                                    wszystkich w inwestycji jest 134!
                                    Podobno PWD ma wzywać tych którzy jeszcze nie wpłacili, a nawet do
                                    nich dzwonić!
                                    Naprawde w grudniu chciałbym płacić mniejsze raty i myśle, że nie
                                    tylko ja, więc proszę wszystkich o sprężenie się z wpłatami.
                                    Pozdrawiam.
                                    • queenet Re: akty-październik-raczej nawet nie listopad 07.11.08, 11:26
                                      Kurde :(

Ja za swoje mieszkanie zapłaciłam w terminie,bez oglądania się na nikogo.

Więc albo PWD wyłoży za tych opóźnionych (i da im ich akty gdy zapłacą) albo
                                      notariusz niech to jakoś załatwi wg swojego uznania.

Tak naprawdę nie powinno nas interesować,że ktoś nie płaci.
                                      My odpowiadamy za swoje mieszkania,faktury płaciliśmy w terminie.
                                      Wiem,że na razie to jest tak,ze mamy umowę o prowadzenie wspólnej inwestycji,ale
                                      pełnomocnictwa do działania ma PWD więc niech to jakoś rozwiąże.40 osób niech
                                      dostanie swoje akty i tyle.
                                      • mkrol282 Re: akty-październik-raczej nawet nie listopad 18.11.08, 14:43
                                        Podobno jest 60 wpłat - IDZIEMY JAK BURZA :/!

Pogadajcie proszę z sąsiadami! Może nie wiedzą, że trzeba wpłacić i
                                        jakie to ważne dla niektórych!
    • cbanan Re: akty notarialne 19.11.08, 09:27
      Wczoraj w PWD powiedzieli, że na początku grudnia będą akty
      notarialne.
      • mkrol282 Re: akty notarialne 19.11.08, 10:11
        Cześć.
        Potwierdzam:)! Właśnie rozmawiałem z PWD i nie będą czekali za
        wszystkimi wpłatami - zrobią akt, a odpisy dostaną tylko osoby,
        które za niego zapłaciły! Reszta na zasadzie egzekucji:P! SUPER.
        Pozdrawiam.
        • marcelo28 Re: akty notarialne 21.11.08, 14:46
          to dobra wiadomosc, miejmy nadzieje ze PWD wywiaze sie z tego, bo
          obliguje ich tez do tego umowa notarialana zawarta z nami, w ktorej
          przeciez nie bylo mowy o tym ze to wszyscy mieszkancy musza zaplacic
          za akt notarialny
          • mkrol282 konkretna data 03.12.08, 07:54
            Akt ma być podpisany 15 grudnia br. :)!!! W naszym imieniu podpisuje
            PWD więc nasza obecność zbędna! Odpisy dostaniemy zaraz po tym jak
            kancelaria je odda PWD (pewnie ich przygotowanie potrwa 2-3 dni).
            Oczywiściem wypisy dostaną tylko mieszkańcy, którzy wpłacili za akty!
            Pozdrawiam.
            • mkrol282 Re: konkretna data 15.12.08, 15:06
              Czy ktoś może wie co z aktem? Podpisali?
              • anuleczka24 Re: konkretna data 15.12.08, 20:34
                Dzis rozmawialem z PWD i powiedzieli, ze akty beda podpisywane przed swietami, troche to dziwne bo z tego co mi wiadomo mialy byc podpisywane dzisiaj.Moze ktos wie cos wiecej.
                • mkrol282 Re: konkretna data-już nieaktualna 16.12.08, 09:15
                  Wrrrrr. Na początku grudnia mówili, że 15 grudnia to data juz pewna!
                  Pod koniec zeszłego tygodnia mówili, że około 15go grudnia! Teraz,
                  że przed świętami! Obawiam się, że w tym roku to my odpisów nie
                  zobaczymy:/!
                  • marcelo28 Re: konkretna data-już nieaktualna 16.12.08, 09:27
                    uwazam ze to skandal, i boje sie ze powtorzy sie historia z
                    Jezyckiej...a tam ludzie czekali ponad rok na akty;
                    • queenet środa 17.12 16.12.08, 10:33
                      Dzwoniłam dzisiaj,mają być jutro po południu.
                      Poczekajmy do jutra.
                    • basia_kazmierczak Re: konkretna data-już nieaktualna 16.12.08, 10:34
                      Witam,

W zeszłym togodniu dostałam maila od Pana Filipa, że w nadchodzącym
                      tygodniu (czyli bieżącym) zostanie zawarty akt zniesienia
                      współwłasności, w następnym kroku zostanie podpisana ze mną umowa
                      przeniesienia własności lokalu (kupiłam mieszkanie we wrześniu i nie
                      byłam współinwestorem budynku dlatego mój przypadek wygląda troche
                      inaczej). W akcie wstępnym mam podany termin podpiasania aktu
                      przeniesienia własności do 31.12.2008r. Od podpisania tego aktu
                      zależy wysokość oprocentowania mojego kredytu. Myślę, że wiele osób
                      ma podobnie skonstruowaną umowę kredytową. Jeżeli PWD się nie
                      wywiąże to będę się kontaktowąć z Biurem Obsługi Konsumenta, które
                      mam nadzieje, że chętnie pomoże odpowiednio zmotywować developera
                      do rekompensaty poniesionych kosztów związanych z niedotrzymaniem
                      terminu. Póki co uzbrajam się jednak w cierpliwość i mam nadzieje,
                      że mail od Pana Filipa z ubiegłego tygodnia będzie miał pokrycie w
                      czynach.

Pozdrawiam,
                      Basia Kaźmierczak
                      • mkrol282 Re: 18.12 17.12.08, 11:18
                        Podobno czwartek tego tygodnia już na 1000000% podpisują;)!

Radze odpis zanieść odrazu do banku żeby przygotowali wniosek o wpis
                        hipoteki i tenże wniosek odrazu złożyć w sądzie, mimo, że założenie
                        księgi trwa co najmniej miesiąc! Jest wtedy szansa, że sąd dokona
                        wpisu hipoteki zaraz przy zakładaniu księgi, a nie dopiero po
                        założeniu będzie jeszcze miesiąc rozpatrywał wniosek o wpis hipoteki!

Pozdrawiam.
                        • qkenos18 Re: 18.12 18.12.08, 09:47
                          Mam tylko jedna uwage. Mam kredyt w WBK, i bank juz obnizyl mi oprocentowanie w
                          momencie kiedy zostal zrobiony wpis do obecnej ksiegi wieczystej(gruntowej) i
                          nie trzeba wcale czekac na ksiege wieczysta mieszkania. Owszem, taki wpis trzeba
                          bedzie zrobic, ale nie bedzie on mial wplywu na oprocentowanie. Jak mniemam
                          wiekszosc bankow dziala w podobny sposob, stad nie rozumiem nerwow ...
                          Nerwy natomiast sa, bo faktycznie ten akt to tak podpisuja , jakby nie chcieli
                          tego zrobic ...
                          Pozdrawiam
                          • basia_kazmierczak Re: 18.12 18.12.08, 10:09
                            Mam kredyt w mBanku. Obniżenie marzy w moim przypadku jest
                            uzależnione od zawarcia w formie aktu notarialnego umowy
                            przeniesienia własności loku. Taką umowę PWD może podpisać ze mną
                            dopiero po podpisaniu aktu zniesienia współwłasności z lokatorami
                            (teoretycznie w tym tygodniu), którzy byli współinwestorami budowy
                            (ja kupiłam mieszkanie, gdy etap I był już zakończony i nie
                            podpisywałam umowy o prowadzeniu wspólnej inwestycji z PWD).

W moim przypadku jest o co kopie kruszyć..

Pzdr,
                            Basia

Ps. Wczoraj do późnych godzin wieczorny miałam monotwaną kuchnie -
                            za wszelkie hałasy serdecznie przepraszam sąsiadów z klatki D.
                          • marcelo28 Re: 18.12 18.12.08, 11:50
                            Otoz chcialem wyprowadzic z bledu, ze jednak wiekszosc bankow tak
                            nie robi, bo banki nie chca zabezpieczac sie na udzialach a to ze
                            BZWBK tak zrobil to wynik tego ze i tak sa wpisani w hipotece gruntu
                            bo sami kredytowali ta inwestycje, inne banki nie przyjmuja takiego
                            zabezpieczenia i w istocie mieszkancy narazeni sa na dodatkowe
                            koszty ubezpieczenia w tym przypadku z winy PWD, tak wiec nerwy sa
                            calkowicie uzasadnione
                            • mkrol282 Re: 18.12 18.12.08, 13:27
                              Z tego co wiem, to te hipoteki, które są już wpisane na udziałach w
                              gruncie zostaną przepisane odrazu w tym akcie, dlatego gratuluję
                              sąsiadom, którzy mają kredyt w BZWBK!
                              Ja w PKO BP nie płacę ubezpieczenia ale mam podwyższoną marżę o 0,9%
                              i to do dnia wpisania hipoteki!!! Mam nadzieje, że akt będzie
                              dzisiaj podpisany, a sąd jak najszybciej utworzy księgę wieczystą
                              żebym mógł wpisać hipotekę (niestety podpisanie aktu nie oznacza
                              zmniejszenia raty w większości banków, więc trzeba będzie jeszcze
                              trochę poczekać to zmniejszenie:/).
                              Czekajmy cierpliwie do jutra...
                              • mkrol282 Re: 19.12 19.12.08, 10:18
                                Podobno dzisiaj!
                                Nie chce mi się już tego komentować....
                                • firstiwo4 Re: 19.12 22.12.08, 10:10
                                  Witam,
                                  nie wiem czy to nastąpiło,
                                  bo ja własnie otrzymałem pismo z PWD o dostarczenie zgody banku na
                                  przeniesienie hipoteki do nowego aktu notarialnego.
                                  Dziwne, że PWD dopiero teraz zauważyło, że taka zgoda bedzie
                                  potrzebna. Brak takiej zgody wstrzymuje podobno wystawienie aktu.
                                  Mam kredyt z BRE Bank jak wielu innych i albo PWD wykazało się
                                  nieprofesjonalnością albo jest to działanie celowe.
                                  Czy ktoś z Państwa również otrzymał z PWD podobne pismo?
                                  pozdrawiam
                                  • mkrol282 NO !!! 22.12.08, 11:03
                                    Dzis rano PWD podpisało w naszym imieniu akt notarialny!!!

Teraz kancelaria musi sporządzić odpisy dla wszystkich lokatorów!
                                    Będą do odbioru w siedzibie PWD po "świątecznym tygodniu", tj. 29-31
                                    XII br.! PWD będzie dzwoniło do wszystkich!

To chyba taki prezent świąteczny;)!
                                    Pozdrawiam.
                                    • queenet Re: NO !!! 22.12.08, 11:43
                                      Nareszcie! :))))
                                      Po wielu bojach,wydzwanianiu do PWD i kancelarii itd. wreszcie je dostaniemy.
                                      Bo wydzwanialiśmy wszyscy równo :))
                                      • basia_kazmierczak Re: NO !!! 22.12.08, 12:00
                                        Uf..

Mam nadzieję, że podpisanie ostatecznego aktu z PWD raz na zawsze
                                        zakończy konieczność kontaktu z tym uroczym deweloperem :)

Pzdr,
                                        BK
                                        • mkrol282 Re: c.d. 30.12.08, 10:42
                                          Witam po świętach! Mam nadzieje że nie każdy przybrał - tak jak ja -
                                          5 kg:)?!

Czy dzwonili już do kogoś z PWD w sprawie odbioru odpisu aktu??

Pozdrawiam.
                                          • queenet odbiór aktu 30.12.08, 11:07
                                            Mój odebrałam 22 grudnia osobiście w kancelarii :)
                                            Nie wiem jak inne,czy również tam,czy w siedzibie PWD.
                                            Polecam dzwonić do kancelarii,tam są najlepiej poinformowani.
                                            • samsamy Re: odbiór aktu 30.12.08, 11:28
                                              Do mnie nie dzwonili :-(
                                              Czy ktoś może podać numer do tej kancelarii?
                                              Z góry dziękuję
                                              • amkr Re: odbiór aktu 30.12.08, 12:36
                                                Namiary:
                                                0 61 851 53 93
                                                adres: 61-706, Poznań, Libelta 1 lok. 3
                                                woj. wielkopolskie
                                                mail: biuro@rejent.net.pl
                                                godziny otwarcia: poniedziałek - piątek: 8:30-16:30

Dzis o 15 pracownik PWD ma odebrac wszystkie akty.
                                                Pozdrawiam,
                                                M
    • wojtekk74 Re: akty notarialne 05.01.09, 10:43
      Informacja, którą znalazłem dziś na stronie PWD:

Akt notarialny ustawiający odrębną własność lokali - ul. Smardzewska
      20 i 22

Uprzejmie informujemy, że w dniu dzisiejszym zawarty został akt
      ustanawiający odrębną własność lokali w budynkach przy ul.
      Smardzewsiej 20 oraz 22 w Poznaniu. Po odbiór wypisów aktu
      zapraszamy do naszej siedziby.

• mkrol282 Re: akty notarialne 05.01.09, 11:41
        Potwierdzam bo dzwoniłem do PWD - myślę, że nie tylko ja:)!

Kancelaria złożyła już w Sądzie wniosek o założenie księgi
        wieczystej!!!!

Pozdrawiam.
    • wojtekk74 Re: akty notarialne 05.01.09, 14:02
      Akt odebrałem dzis tj. 5 stycznia w PWD. Ale....
      akt dotyczy tylko mieszkań, na miejsca w hali garażowej będą
      najprędzej w marcu.
      • qkenos18 Re: akty notarialne 06.01.09, 01:22
        Zgadza się, akt dotyczy tylko mieszkań. Fakt, że doznałem niemałego
        zdenerwowania, jak nie ujrzałem słowa o miejscu garażowym w obecnym akcie. Ale
        wynika to z tego, że hala garażowa może być wydzielona jako całość. Nie będziemy
        właścicielami konkretnego miejsca, tylko współwłaścicielami 1/222 całej hali z
        wyłącznym prawa do korzystania z miejsca X. A ponieważ co najmniej połowa hali w
        teorii się jeszcze buduje, i pewnie nie ma stosownych dokumentów na użytkowanie,
        itd. nie można jej jeszcze wydzielić.
        • mkrol282 Re: akty notarialne 06.01.09, 10:04
          NO! To już wiadomo czemu miejsca postojowe były tak tanie! Wszyscy
          inni deweloprzy kasują od 20tys zł. w górę!
          Szczerze mówiąc nie wiem czy robi mi to duzą różnicę skoro i tak mam
          miejsce postojowe do wyłacznego użytku, a zaoszczędziłem sporo kasy!
          • nota31ltd Re: akty notarialne - koszty 06.01.09, 19:52
            Witam,
            czy zauważyliście odbierając akt notarialny, że koszt tego aktu to
            36,- zł ? Czy ktoś wie jakie koszty pokryły nasze, wpłacone na konto
            Kancelarii Notarialnej, pieniądze w kwocie 600,- zł ? (dot. samego
            mieszkania) Czy ktoś z Was dostał na to rachunek lub fakturę ?
            Pozdrawiam
            • mkrol282 Re: akty notarialne - koszty 07.01.09, 08:42
              36 zł. to tylko koszt sporządzenia wypisu! Opłata za akt była
              zdecydowanie wyższa i w wypisie się jej nie podaje! Do tego w kwocie
              600 zł. mieściła się opłata sądowa za wniosek o założenie księgi
              wieczystej. Zdaje się, że były też jakies adm. opłaty za
              wyodrębnienie lokalu w UM!

Do tego są jeszcze koszty aktu dla hali garażowej, za które nie
              będziemy dodatkowo płacili!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka