Dodaj do ulubionych

Rok po wyborach: niewidoczny jak poseł z Poznania

04.11.08, 08:29
Wolę posła rzeczowo pracującego w komisjach, Piotra Dolę z Gądek na trybunie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Bornakowski Re: Rok po wyborach: niewidoczny jak poseł z Pozn IP: 66.197.149.* 04.11.08, 09:29
      Co za ściema - jak zwykle GW pisze dyrdymały i farmazony - chciałbym przypomnieć
      ,ze w tak ważnej sprawie jak chociażby szybka kolej czy budowa zachodnich
      szlaków komunikacyjnych Waldy Dzikowski nie wziął udziału w dyskusji i między
      innymi dlatego nie będzie u nas szybkiej koleji co wykluczy poznań z kręgu miast
      rozwijających się.

Dzikowski stawia partyjne interesy nad dobro regionu bo to pampers i na tych
      jego oskarżeniach tylko tracimy - bo on się boi wychylić bo zaraz go Palikot
      utrąci i siedzi jak trusia i zbiera kasę za nic nie robienie. Gdyby ten typek ze
      Wschowy miał choć za grosz honoru to by dawno zrezygnował !
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Nareszcie! I to wcale nie jest pochwała. IP: *.icpnet.pl 04.11.08, 09:43
        Jeden z najważniejszych tematów wałkowanych przez lokalną prasę Zachodniej
        Europy, to co dla regionu robi regionalny poseł i jak się plasuje w środowisku.
        A polskie media? Cisza. Takie zestawienia - i to znacznie bardziej
        uszczegółowione, a nade wszystko z obszernymi wypowiedziami samych posłów -
        powinny się ukazywać CO KWARTAŁ! Ja chcę jako sumienny podatnik i wyborca nie
        opuszczający wyborów wiedzieć co robią wybrani przeze mnie posłowi i radni na
        wszystkich szczeblach. Nie oferuje mi tego ŻADNE medium informacyjne, mające
        niby stanowić fundament demokracji i piątą władzę. Nie chcę słyszeć tylko
        "gadki" marketingowej danego posła, jego akcji, ale też w szczegółach czytać nad
        jakimi kwestiami pracował w komisjach, nad jakimi rozstrzygnięciami pracowano i
        jakie ma stanowisko w tej sprawie. Toż to obowiązek każdego PRACODAWCY!
        • Gość: Jerry Re: Drogi, Poznań -Wrocław , Poznań -Bydgoszcz, IP: *.izacom.pl 04.11.08, 10:27
          autostrada do granicy z Niemcami , III rama, ktoś poznaniaków zrobił
          w konia!!!
        • mrl_2 dobry przykład 04.11.08, 16:06
          Schetyna na Dolnym Śląsku

"W latach 2009-2011 na realizację samorządowych inwestycji drogowych
          przeznaczone będzie 6 mld zł - po 3 mld zł z budżetu państwa i
          budżetów samorządów terytorialnych. W każdym roku programu na jego
          realizację rząd i samorządy przeznaczą po 1 mld zł (łącznie 2 mld
          zł). Połowa pieniędzy przeznaczona będzie na drogi powiatowe a
          połowa na gminne"

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5878200,Schetyna_obiecuje_187_milionow_na__schetynowki__na.html
          • mrl_2 Re: dobry przykład 04.11.08, 16:15
            dodatkowo

Dwa odcinki obwodnicy chciało budować dziewięć konsorcjów. Główna
            Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad na wykonawcę 14-kilometrowego
            odcinka Kobierzyce - lotnisko za 780 mln zł wybrało firmę Budimex
            Dromex. Z kolei 19-kilometrowy odcinek z lotniska do Długołęki za
            ponad 2 mld zł wybuduje konsorcjum firm Strabag, Heilit + Woerner,
            Dywidag i Mostostal. Wcześniej rozstrzygnięto przetarg most na
            Rędzinie. Wartą 580 mln zł inwestycję zrealizuje konsorcjum
            Mostostal Warszawa i Acciona.

miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,87947,5606086,Budowa_obwodnicy_Wroclawia_pewna_jak_nigdy.html

Fajne są te kwoty;780 mln,2 mld,580 mln

Hameryka Panie:)
    • tomyorke Re: Rok po wyborach: niewidoczny jak poseł z Pozn 04.11.08, 10:23
      Myślę, że klasycznym przykładem nieróbstwa wielkopolskich posłów jest
      wykluczenie z planów do 2012 roku budowy drogi s-5 na trasie Poznań - Wrocław.
      Nie zrobili nic, a ciekaw jestem jak kibice przejadą przez wspaniałe Komorniki
      czy Rondo Stęszew. Mam pomysł by wysłać do każdego z posłów "podziękowania" .
      Przydałaby się jakaś fajna stronka, z której można by wysłać maila na ich
      sejmowe skrzynki z dopiskiem "to 123 list z 'podziękowaniami' z Twoich zebranych
      w 2007 głosów zostało już tylko 5200 "Na zasadzie wstecznego odliczania. CO WY
      NA TO ?
      • Gość: L_C_K Re: Rok po wyborach: niewidoczny jak poseł z Pozn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 23:08
        Odkąd sięgam pamięcią, ważniejsza była droga z Zielonej Góry do Gorzowa, niż z Poznania do Wrocławia. Nigdy nie zrozumiem dlaczego.
    • Gość: ankapoznanianka Re: Rok po wyborach: niewidoczny jak poseł z Pozn IP: *.centertel.pl 04.11.08, 10:23
      beznadzieja! Dzikowski w PO nie ma nic do powiedzenia, ciążą na nim
      zarzuty przed którymi chowa się za immunitetem, Libicki w PiS wcale
      się nie liczy ( do tej pory pchany przez tatusia, jednak niedawno
      IPN ogłosił ze prawdopodobnie Marcin Libicki był agentem), nawet
      Łybacka dawny lider SLD została zrzucona na drugie miejsce (choć
      obroniła sie w wyborach). Poznań nie ma szczęścia do politykow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka