agatka2004 06.11.08, 13:04 Witam, mam zamiar otworzyć firmę na terenie Poznania - pranie i prasowanie koszul ( z odbiorem i dowozem do klienta). Jak myślicie czy będą chętni na taką usługę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l.george.l Re: Prasowanie koszul - czy są chętni na taką usł 06.11.08, 13:16 Zamożni mężczyźni mogą pozwolić sobie na chodzenie w ciuchach, których nie trzeba prasować. Kelnerów i przedstawicieli handlowych nie będzie stać na Twoje usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor_l Re: Prasowanie koszul - czy są chętni na taką usł 06.11.08, 14:25 l.george.l napisał: > Zamożni mężczyźni mogą pozwolić sobie na chodzenie w ciuchach, których nie > trzeba prasować. Dobre koszule tez wymagaja prasowania. Podobnie jak sutanny, hehe Tak, bedzie zainteresowanie Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Prasowanie koszul - czy są chętni na taką usł 06.11.08, 14:29 wiktor_l napisał: [...] > Dobre koszule tez wymagaja prasowania. [...] Miałem na myśli mężczyzn wolnych, którzy mogą pozwolić sobie na niezakładanie garniturowego umundurowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbr panowie, których znam, sami prasują sobie IP: *.gprs.plus.pl 06.11.08, 15:24 koszule i zajmuje im to niewiele czasu. Moim zdaniem - ten pomysł jest słaby. Koszt usługi musiałby być bardzo wysoki, żeby Ci się to opłacało (dojazd w tą i z powrotem, prasowanie). Odpowiedz Link Zgłoś
jolanka4 Re: Prasowanie koszul - czy są chętni na taką usł 06.11.08, 15:25 no jasne, że będzie zapotrzebowanie. zapotrzebowanie jest już. np. mój mąż i sąsiedzi wożą koszule do pralni chemicznej, gdzie jest pranie i prasowanie. przy zużyciu 5 koszul tygodniowo i częstych podróżach służbowych szkoda weekendu na pranie i prasowanie koszul. na pewno w poznaniu jest mnóstwo osób, które mogą sobie pozwolić na taki "zbytek". nie tylko przedstawiciele handlowi. myślę, że pomysł jest bardzo dobry, tylko się jakoś dobrze zareklamuj, żeby usługa nie zaginęła z braku wiedzy o niej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Prasowanie koszul - czy są chętni na taką usł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 15:50 Dzieki za pomysl:) Doloze ta usluge do swojej oferty pralni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szop pracz Re: pranie i prasowanie IP: *.icpnet.pl 06.11.08, 16:19 Ze śniadaniem ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a moi znajomi mezczyzni umieja prasowac koszule:) 06.11.08, 19:38 a ja nie:)))chociaz ostatnio jeden mi powiedzial, ze nie ma czegos takiego jak 'nie umiem' bo to (podobno)nie jest skomplikowane tylko, ze mi sie nie chce. Mozliwe. czyli taka dzialalnosc nie ma sensu, jesli panowie sa zdolni:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paraleniwy Re: moi znajomi mezczyzni umieja prasowac koszule IP: *.173.27.111.tesatnet.pl 06.11.08, 22:24 > czyli taka dzialalnosc nie ma sensu, jesli panowie sa zdolni:) Błędne założenie: panowie są zdolni ale... leniwi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Prasowanie koszul - czy są chętni na taką usł IP: *.echostar.pl 08.11.08, 13:00 Myślę, że oferta samego prasowania jest bezcelowa. Już teraz w pralniach - jak ktoś napisał - jest możliwość i prania, i prasowania. Na pewno wygodniej jest móc od razu zrobić i jedno, i drugie. Znam wielu mężczyzn i kobiety, którzy z takiej oferty pralni korzystają. Samo prasowanie nikogo by nie zadowoliło. Odpowiedz Link Zgłoś