drwal88 24.11.08, 22:39 W "działaniu"? Przeciez one sluza do kolekcjonowania... niech sie w koncu ci z dopalacze.com zdecyduja co sprzedaja! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ojoj ojej IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.08, 22:46 Jacy oni bezwzględni, jacy zdecydowani, jacy odważni ... Prawie jak podczas walki z sex-shopami Prawcifi menszczyśni... :P Odpowiedz Link Zgłoś
esteczka Dopalacze do prokuratury 24.11.08, 22:58 to co on palił? nie znam jeszcze tego.. :o Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Dopalacze do prokuratury 30.11.08, 00:04 prawdopodbnie Salvia Divinorum, ale po objawach mogę stwierdzic że spalił tego stanowczo ponad normę na potrzeby panów posłów. Jakby to samo zrobił z alkoholem też by tak miał, no prawie - doszłoby jeszcze żyganie, czasem sikanie pod siebie, a w skrajnych przypadkach śmierć. Nie posiadam danych czy ktoś umarł od szałwii, ale posiadam dane, że wiele osób umarło od alkoholu. Czy panowie posłowie tego nie widzą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Dopalacze do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 23:01 "A konkretnie z artykułu 165, w którym zapisano, że kto sprowadza niebezpieczeństwo dla życia lub zdrowia, sprzedając szkodliwe dla zdrowia substancje spożywcze, może być skazany nawet na osiem lat więzienia". To co z alkoholem, gałką muszkatołową, pastylkami na kaszel? Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Dopalacze do prokuratury 24.11.08, 23:12 Za same papierosy powinno się zamknąć tysiące ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz_juz_spokojniej Re: Dopalacze do prokuratury 24.11.08, 23:17 a ja uważam, że tych paskudnych sprzedawców białej śmierci powinno się publicznie ukamienować :o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dopalacz :) Re: Dopalacze do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 23:28 Narkotyki były i będą. Teraz przynajmniej państwo ma jakąś korzyść z tego, przecież właściciele Fun shopów płacą podatki od sprzedaży dopalaczy, może zmniejszy się szara strefa. To co z tego, że zaraz wpiszą benzylopiperazynę na listę narkotyków. Przecież w UK już mają wymyślone kolejne substancje , które nie są na liście środków zakazanych w Polsce a mają podobne działanie jak benzylopiperazyna i do sklepów trafią nowe dopalacze. To walka z wiatrakami. Pospolite ruszenie, zaraz nikt o tym nie bedzie mowil i wszystko ucichnie. Skoro nie poradzono sobie z tym w Wielkiej Brytanii, kraju bardziej cywilizowanym od Polski to co nasi biedni posłowie mogą zrobić??? :))) Niech idą do Fun Shopu i kupią sobie jakąś fajeczke i spalą - może na dopalaczach im jakiś fantastyczny pomysł zaświta. Pozdro dla wszystkich wojowników o Polskę bez uzależnień. Odpowiedz Link Zgłoś
lukask73 Re: Dopalacze do prokuratury 25.11.08, 09:03 > Teraz przynajmniej państwo ma jakąś korzyść A ja pytam, jaką ja mam korzyść z tego, że państwo ma jakąś korzyść? Chyba tyle, że będą pieniądze na jakąś następną aferę czy inne marnotrawstwo. Jak sprzedaję towar albo usługę, mam korzyść z pieniędzy, a nabywca ma korzyść z towaru lub usługi. Nikt inny nie musi z tego mieć korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Dopalacze do prokuratury 27.11.08, 01:01 Jest tylko drobny psikus - funshopy sa nakierowane na dzieci. Osoby ktorym latwo zrobic pranie mozgu i zachecic do je***ia sobie zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Dopalacze do prokuratury 30.11.08, 00:12 Na jakie dzieci? Ja nawet fifki bez dowodu tam nie kupię. Idź, sprawdź, a dopiero potem gadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Dopalacze do prokuratury IP: 217.153.201.* 25.11.08, 09:27 Osobiście nie używałem nigdy pigułek sprzedawanych przez Dopalacze, bo to nie mój klimat. Muszę jednak przyznać, że ziółka do palenia tam sprzedawane są naprawdę zacne. Polecam pominąć linię Spice i spróbować Smoke - mój faworyt, a także Ex-ses i Dream. TO naprawdę dobrze działa :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Dopalacze - zbierz je wszystkie (zabawny komentarz IP: *.icpnet.pl 25.11.08, 18:47 Znalazłem zarąbisty komentarz do tych całych dopalaczy: "Jedni zbierają znaczki, inni monety, jeszcze inni pokemony, ale jak widać są też ludzie, którzy zbierają dopalacze. Tacy kolekcjonerzy kupują sobie takie pigułki Chemistry z serii psychodelic pills i wymieniają się z kolegami np. na paczkę ziół Spice Gold. W całej zabawie chodzi o to, aby zebrać całą kolekcję dopalaczy. Nie doczytałem, co jest nagrodą, ale pewnie zostaje się Superdopalaczem i w kręgach kolekcjonerów uchodzi się za wybitną postać, która ma na półkach wszystkie produkty. Zresztą taka półka wyłożona pigułkami robi ponoć równie mocne wrażenie jak klaser ze znaczkami, więc o co chodzi?" Cały tekst: www.tnij.com/dopalacze2 Polewka na maksa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pemo Dopalacze do prokuratury IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.08, 21:18 Libicki, strażniku moralności,zajmij się lepiej swoim tatusiem,obłudniku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolewacz Re: Dopalacze do prokuratury IP: *.icpnet.pl 26.11.08, 20:36 ja tam wole alkohol niż dopalacze - ale nie o to chodzi, chodzi o to że skoro coś nie jest zakazane to jest legalne, a taki PiSSuar Libicki chce żebyśmy równo mu klaskali jak będzie nam odbierał prawo wyboru. To co chcę kupic, wypic, spalic to moja sprawa. Dowód mam - mam, głosowac mogę- mogę, znaczy jestem wg prawa odpowiedzialny za wybór władzy - to skoro władza ma takie zaufanie do mnie przy wyborze władzy ( trochę to zawiłe ) to dlaczego nie ma do mnie zaufania co chcę kupic, wypic itd... Moje życie mój wybór Odpowiedz Link Zgłoś
drhuckenbush Re: Dopalacze do prokuratury 27.11.08, 01:04 Nie do konca Twoj wybor, bo leczenie uzaleznien, czy tez ratowanie na detoksie ludzi w ciezkim stanie jest robione za pieniadze podatnikow. Gdyby cpuny zdychaly jak psy pod lawka w parku - wtedy jestem za legalizacja. Poki sa leczeni za moje pieniadze - veto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolewacz Re: Dopalacze do prokuratury IP: *.icpnet.pl 27.11.08, 10:39 a pijaczki, menele, ludzie biedni schorowani na cukrzycę czy hiv? też się leczą za twoje a w którymś momencie ich choroby Państwo na nich zarobiło więc twoja argumentacja kompletnie mnie nie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Re: Dopalacze do prokuratury 30.11.08, 00:18 Wiesz co, jesteśmy zbyt cywilizowanym państwem żeby ćpuny zdychały pod ławkami, a skoro tak, to skąd weźmiesz pieniądze na leczenie uzależnień które i tak sie pojawią, obojętnie czy narkotyki będą na czarnym rynku, czy legalnie? Gdyby ćpuny zdychały pod ławką w parku legalizacja byłaby niepotrzebna. Ale jesteśmy cywilizowanym krajem i leczymy ich za pieniądze podatników. Tylko pytanie skąd je brać. Właśnie po to alkohol i papierosy są obłożone akcyzą, aby były pieniądze na redukcję szkód - to jest moim zdaniem skuteczna polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolewacz Re: Dopalacze do prokuratury IP: *.icpnet.pl 02.12.08, 21:51 czyli sam sobie odpowiedziałeś... pieniądze na leczenie ćpunów były by z podatków od sprzedaży tego gów... Zobacz do czego doprowadziła prohibicja w USA... A czy widzisz możliwość zatrzymania sprzedaży czy nielegalnej produkcji narkotyków... ja nie. A przy tym się bogacą gangi, przy tym jest popełniane masę przestępstw - walka o wpływy itd. Codziennie czytamy gazety o grupach przestępczych zatrzymanych w sprawie narkotyków - i co - narkotyków nie ma? Zapytaj w najbliższej podstawówce? Tak więc może to dziwny sposób ale moim zdaniem tylko zalegalizowanie narkotyków pomoże utrzymać nad tym kontrole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doświadczony Zalegalizować Marysię i po sprawie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 13:26 Próbowałem wszystkie ziólka z dopalacze.com i powiem jedno:lipa!Od 18 lat używam wyłącznie MJ i jest ona niezastąpiona.Pamiętam czasy kiedy paliliśmy jointy na schodach komisariatu,mówiąc "dzien dobry"przechodzacym funkcjonariuszom i nikt nie wiedział co tak ładnie pachnie...Diler?Nie było wcale handlu!Jak ktoś chciał to dostał od kolegi garść z wielkiego wora.Wyprawy w Bieszczady...Hm,ile tam się narodziło przyjazni przy wspólnym "ognisku"-i trwają one do dziś!Tak,stara wiara pożeniła się,mają dzieci,są szczęśliwymi,normalnymi rodzinami... Problem dopalaczy właściwie już sam się rozwiązuje-większość spróbuje,stwierdzi że to ściema i tyle.Dostęp do dobrej MJ jest tak powszechny,że po prostu nie ma sensu truć się syntetykiem. Natomiast najlepszym sposobem na kontrolę spożycia używek typu MJ jest jej legalizacja i to rozwiązanie polecam ustawodawcom.Uczmy się od Holandii-CofeeShopy istnieją tam od dawna i nie budzą chorych emocji.Jestem przeciwny narkotykom,pigułom,LSD,amfetaminie,itp.,ale na litość boską Marysia to nie narkotyk,tylko zwykła używka! Nie namawiam do spożywania MJ,za to gorąco namawiam do jej legalizacji! Odpowiedz Link Zgłoś