Dodaj do ulubionych

Linia 57 - DZIĘKUJEMY

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 11:22
W tym roku na linię 57 MPK skierowało przegubowe Ikarusy.
Dzięki temu dojazd na cmentarz miłostowski był wręcz luksusowy. Na przykład
kursem o godz. 8 rano jechało jakieś 30 osób. Gdyby to był standardowy
Neoplan - panowałby w nim niezły tłok. A tak wszyscy mieli zapewnione miejsca
siedzące.
Dziękujemy!
Obserwuj wątek
    • Gość: patyczako Re: Linia 57 - NIE DZIĘKUJEMY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 18:19
      A dlaczego takich autobusów własnie na linii 57 nie mozna puszczac w godzinach
      szczytu? Czy ktos z MPK probowal kiedykolwiek w tych krotkich autobusach
      jezdzic w godzinach szczytu? Jesli nie to polecam...
      • Gość: Transit_F DZIĘKUJEMY i prosimy o jeszcze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.03, 19:35
        Ja się cieszę choćby z takiego drobiazgu, jak obsadzenie linii 57 "normalnymi"
        autobusami tylko w okolicy Wszystkich Świętych.
        W autobusach tej linii i tak jest lepiej od chwili gdy (bodajże od marca)
        zwiększono ilość kursów - kiedyś jeździły maksymalnie dwa autobusy na linii,
        obecnie jeżdżą cztery. A że jest w nich tłoczno - to niestety smutny fakt. Może
        po unowocześnieniu taboru na linii 66 doczekamy i wymiany tych nieszczęsnych,
        małych Neoplanów na coś "normalnego".
        • Gość: bury Re: DZIĘKUJEMY IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 23:33
          Taaa. Tylko zeby nie wymienili cichych i wygodnych neoplanów na rupiecie
          systemu ikarus. Wyjścia są następujące: albo małe neoplany częściej, albo duże
          many lub neoplany z tąsamą częstotliwścią (takie jak na linii 66 od kilku dni).
          W żadnym wypadku dychawiczne, przewiewne(mimo zamkniętych drzwi) węgierskie
          rupiecie. Niech nas od nich MPK uchowa!
          • mankut400 Re: DZIĘKUJEMY 04.11.03, 07:40
            Gość portalu: bury napisał(a):

> Taaa. Tylko zeby nie wymienili cichych i wygodnych neoplanów na rupiecie
            > systemu ikarus.

Ja tam wolałbym na linii 84 "rupiecia" marki Ikarus niż autobus niskopodłogowy
            do którego na Os. Armii Krajowej wejść nie idzie.
            • the_dzidka :-))))) / OT 04.11.03, 09:27

> do którego na Os. Armii Krajowej wejść nie idzie.

Mankut, nie bierz tego ad personam do siebie, ale strasznie mnie bawi
              poznańskie "wejść nie idzie" ;-)))))) Ewenetualnie "nie szło iść" ;-))))
              • mankut400 Re: :-))))) / OT 04.11.03, 10:36
                > Mankut, nie bierz tego ad personam do siebie, ale strasznie mnie bawi
                > poznańskie "wejść nie idzie" ;-)))))) Ewenetualnie "nie szło iść" ;-))))

Dzidka, jestem "poznańska pyra" i nawet ad personam bym się nie obraził. Jak
                pisałaś gdzie indziej - "sami nie wiemy, że gwarę używamy", no nie? ;)
                • the_dzidka Re: :-))))) / OT 04.11.03, 10:41
                  > Dzidka, jestem "poznańska pyra" i nawet ad personam bym się nie obraził. Jak
                  > pisałaś gdzie indziej - "sami nie wiemy, że gwarę używamy", no nie? ;)

Pewnie :) Przecież ja sama tak mówię, tej :) Nie idzie przecież inaczej ;)
          • Gość: patyczako Re: DZIĘKUJEMY IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.03, 19:59
            Jak one są wygodne to ja sie patyczako nie nazywam... Przeciez fotele w tych
            neoplanach są dla przedszkolaków...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka