Dodaj do ulubionych

Wydymani na maksa

IP: *.icpnet.pl 06.11.03, 15:33
Drogi Czytelniku Wyborczej,

Teraz, gdy już poznałeś mechanizm funkcjonowania "wolnej prasy" na
przykładzie sponsorowanego artykułu o przepięknych urodzinach Pani Kultzik,
pora na chwilę refleksji.
Skoro skłamano Ci w oczy teraz, to może kłamano już dawnej? Tylko ty o tym
nie wiedziałeś, bo sam nie mogłeś być czegoś świadkiem, nie miałeś punktu
odniesienia. Może przez cały czas jesteś okłamywany? Bo dlaczego niby nie?
Życie pełne jest przypadków ludzi okłamywanych "dla ich dobra". Może na tym
polega właśnie szlachetne przesłanie wyborczej? Może oni chcą dobrze? Może
chcą Cię ocalić przed gównem w jakie unurzany jest nasz kraj?
Może to fajni kolesie?

No, pomyśl....
Pa,
poznaniak
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Wydymani na maksa IP: 212.244.188.* 06.11.03, 15:39
      Za to Ty jesteś wspaniały, jedyny, nieomylny i prawdomówny Głosicielu Prawdy
      Objawionej. Demaskuj dalej - no nazwij, kto tak ten naród okłamuje? Śmiało! Wy,
      Prawdziwi Polacy zawsze to doskonale umiecie...
      • Gość: poznaniak Re: Wydymani na maksa IP: *.icpnet.pl 06.11.03, 15:44
        Tak,
        Mój drogi/moja droga...
        My PRAWDZIWI POLACY tym własnie się odróżniamy
        od zdrajców, karierowiczów, sprzedawczyków i idiotów :)

poznaniak
        • Gość: xxx Re: Wydymani na maksa IP: 212.244.188.* 06.11.03, 16:11
          Na szczęście nie jestem Twoim drogim i zachowuję dozę szacunku, jaka się innym
          ludziom należy, niezależnie od ich poglądów (czego, zdaje się, Ty nie
          potrafisz). Nie czuję sie też członkiem żadnej z kategorii osób wymienionych
          przez Ciebie. Może pochwal się co w takim razie dla Polski zrobiłeś oprócz
          bicia piany na forum i demaskowania zdrajców, sprzedawczyków, karierowiczów i
          idiotów?
          • Gość: poznaniak Re: Wydymani na maksa IP: *.icpnet.pl 06.11.03, 16:17
            Skoro juz zabrnęlismy w dialektykę, to nie odwracaj uwagi od zasadniczego
            problemu (a problem jest, bo jeśli go nie widzisz to jednak podpadasz pod
            którąś z wymienionych przeze mnie kategorii). Umyć ręce, zbagatelizować,
            odwrócic kota ogonem jest najłatwiej :)
            z odpowiednim szacunkiem
            pozdrawiam,
            poznaniak
            • Gość: xxx Re: Wydymani na maksa IP: 212.244.188.* 06.11.03, 16:22
              Jasne, najlepszy argument - zarzucasz odwracanie kota ogonem a sam dokładnie to
              czynisz. Inteligentny człowiek zawsze dotrze do obiektywnej informacji.
              Przyznaj lepiej, że dla Polski nic nie zrobileś oprócz internetowego pieniactwa
              i bohaterstwa na pokaz. To potrafisz widać najlepiej. Gratuluję! Najlepiej dużo
              gadać, po co cokolwiek robić? Prawda?
              • Gość: poznaniak Re: Wydymani na maksa IP: *.icpnet.pl 06.11.03, 16:25
                A ty tak czasem dokoła siebie patrzysz?
                Forum czytasz?
                Z ludźmi gadasz?
                Człowieku, a ty wogóle w POLSCE mieszkasz?
                Skąd ty sie urwałeś? O czym ty do mnie rozmawiasz?

poznaniak

• Gość: gosc Re: Wydymani na maksa IP: *.elisa.omakaista.fi 06.11.03, 16:28
                Gostek zaczal o zaklamaniu w GW, a juz (jakies 5 wpisow pozniej) belkot
                dotyczy wirtualnego bohaterstwa i dzialalnosci charytatywnej dla Polski?
                Pomijajac sprawe kultury wypowiedzi, dochodzi jeszcze niezrozumienie tematu...
                Kuriozalne...
                • Gość: poznaniak Re: Wydymani na maksa IP: *.icpnet.pl 06.11.03, 16:33
                  Sam widzisz Gościu jak taki wirtualny Agent Smith Dobrobytu potrafi wszystko
                  odwrócić dupy stroną :)
                  To ich ulubiona strategia....

dzięki za tego "gostka"

poznaniak
                  • Gość: gosc Re: Wydymani na maksa IP: *.elisa.omakaista.fi 06.11.03, 16:38
                    Co nie znaczy, ze sie z Toba w zupelnosci zgadzam... Aczkolwiek prawda
                    objawiona/drukowana ma zapewne swoja, niekoniecznie wygorowana, cene...
                    Szkoda, ze czasami jest to az tak widoczne...

Proszki :-).

Tez w zasadzie Poznaniak
    • Gość: P.B Re: Wydymani na maksa IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 15:43
      Myślę, że się za daleko wychylasz.
    • Gość: jeremi Re: Wydymani na maksa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 15:59
      A do tej pory zawsze wierzyłes w to co jest napisane w gazetach? To gratulacje:)
      • Gość: poznaniak Re: Wydymani na maksa IP: *.icpnet.pl 06.11.03, 16:06
        Jeremi,

Ja nie, ale znam takich co wierzyli. I wyobraź sobie, że to oni stanowią
        większość. Zresztą, dobrze o tym wiesz :)

poznaniak
        • Gość: jeremi Re: Wydymani na maksa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 16:49
          Co nie znaczy, że podzielam Twoja spiskowa teorie jakoby to gazeta specjalnie
          nas oklamywala dla naszego dobra. Po prostu uwazam, ze do informacji podawanych
          przez media nalezy podchodzić z dystansem, a we wszystkim najwazniejszy jest
          zdrowy rozsądek.
    • Gość: xxx Re: Wydymani na maksa IP: 212.244.188.* 06.11.03, 16:46
      1. Proszę czytać ze zrozumieniem. Tego naprawdę uczą w szkołach.
      2. Mieszkam w Poznaniu (od czterech pokoleń), pracuję w Poznaniu i żyję w
      Poznaniu. Nie mam mieszkania, samochodu itp. Nie mam też telewizora i żyję.
      3. Kłamstwo i prawda w Waszym wykonaniu są zdaje sie wartością względną - tylko
      to co Wy uważacie za prawdę jest prawdziwe? nie sądzę. Gratuluję nieomylności.
      Ja się nieomylny ne czuję.
      4. Nie lubię żadnego monopolu na prawdę. Cenię zdrowy rozsądek.
      • Gość: poznaniak Re: Wydymani na maksa IP: *.icpnet.pl 06.11.03, 17:08
        I tu dochodzimy do sedna,
        Miszka pan i pracuje w Poznaniu
        Nie ma pan mieszkania ani samochodu...
        ...ani nawet telewizora.
        Nie jest pan prostakiem ani idotą
        domyślam się, że zrobił pan cos dla POLSKI.

Pan (nazwijmy go na przykład K.) też jest związany z Poznaniem od pokoleń
        Ma mieszkanie i samochód
        ma mieszkanie i samochód
        ma mieszkanie i samochód
        ma mieszkanie i samochód
        ma mieszkanie i samochód
        ma mieszkanie i samochód...
        ma nawet jacht...
        i odrzutowiec ma....
        ma ...
        (jezu, czego to on NIE MA?)

Pytanie: Co pan K. zrobił dla POLSKI? I dlaczego on ma telewizor, a pan nie? :)
        • Gość: łuki Re: Wydymani na maksa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.03, 17:16
          np: wybudował autostradę - pewnie dlatego ma telewizor !
        • Gość: xxx Re: Wydymani na maksa IP: 212.244.188.* 06.11.03, 17:19
          Tylko, że ja rozwiązuje swoje problemy sam i nie potrzebuję obrońcow, a już tym
          bardziej nie szukam winy w innych. Niech sobie pan K ma nawet stację kosmiczną,
          dopóki nie staje mi na drodze, dopóty mnie nie obchodzi. Telewizora i samochodu
          nie mam nie dlatego, że mnie na to nie stać, tylko dlatego, że NIE SĄ MI
          POTRZEBNE (wiem, że to może byc trudno zrozumiałe w dzisiejszych czasach),
          mieszkanie może sobie kiedyś sprawię. Nie lubię jedynie prawd objawionych,
          NIEZALEŻNIE od tego, z której strony one pochodzą - mam swój rozum i swoje
          zdanie. Nie muszę tu mieszkać, ale mieszkam bo kocham to miasto i ten kraj -
          MÓJ kraj. I doprawdy, nie jest on ani lepszy ani gorszy od innych miejsc na
          ziemi. Nie lubię natomiast jak sobie ktoś MOIM krajem gębę wyciera. I tyle.
          Pozdrawiam.
        • Gość: xxx Re: Wydymani na maksa IP: 212.244.188.* 06.11.03, 17:22
          I jeszcze jedno - przypominam, że to Pan mnie wrzucił do kategorii idiotów, za
          to, że się ośmieliłem z Panem nie zgodzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka