Dodaj do ulubionych

Magiczne schody odgrodzone dyktą

09.02.09, 08:41
jeśli miasto dołożyło 80 tys PLN to schody powinny być włączone do przestrzeni
publicznej
Obserwuj wątek
    • Gość: roCa Re: Magiczne schody odgrodzone dyktą IP: 195.94.212.* 09.02.09, 08:59
      Co ta dykta ma znaczyć w ogóle? Obciach
    • mankut400 Re: Magiczne schody odgrodzone dyktą 09.02.09, 11:30
      Teraz wiem, dlaczego w zeszłym tygodniu odbiłem się o tę paskudną
      dyktę.
      Polskie piekiełko....
    • der-rauber Re: Magiczne schody odgrodzone dyktą 09.02.09, 11:54
      Miasto dołożyło do renowacji zabytku, to jak właściciele udostępniają teren to
      ich sprawa. Szkoda że tamtędy przejść nie można, ale jak jakieś penery tam się
      załatwiały i wszystko zamazali jakimś pieprzonym grafiti to trzeba ten obiekt
      chronić.
    • sn00pka Magiczne schody odgrodzone dyktą 09.02.09, 19:22
      Chciałam tylko zwrócić uwagę, że schody wraz z kamienicą frontową i zabudową
      podwórzową rozciągającą się aż do ul. Koziej zostały wzniesione na początku XX
      w. i była to jedna kamienica (obecnie nieistniejąca) z oficynami, a nie dwie.
      Odsyłam Panią Redaktor do niedawno wydanego Atlasu Architektury Poznania.
      A jeśli chodzi o zamknięcie schodów to pewnie że lepiej by się prezentowały
      bez dykty, ale myślę, że niestety długo by "magiczne" nie były. Konieczne jest
      rozwiązanie, które pomoże ochronić je przed wandalami i grafficiarzami.
      • Gość: mm Re: Magiczne schody odgrodzone dyktą IP: *.icpnet.pl 09.02.09, 19:37
        ten "potok płynących nieczystości" wskazuje, że podwórko i schody
        służyły za ubikację. nie sądzę, bo pijaków skusił nawet rząd
        darmowych toitoiów..
        • sn00pka Re: Magiczne schody odgrodzone dyktą 09.02.09, 19:57
          Przenośne toalety nic pewnie nie dadzą, ale choćby wspomniane w artykule
          zamykanie podwórza na noc, albo monitoring, już tak.
          • krystian10 Re: Magiczne schody odgrodzone dyktą 09.02.09, 20:13
            A może tak patrole SM zamiast biegać z blokadami częściej by tam sobie patrolowali ?
            Same schody są zjawiskowe i mogą być perełką do zwiedzania, ale dykta skutecznie
            zepsuje obraz tych schodów.
            • Gość: szczur zależy od okoliczności :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 12:40
              Założę się, że gdyby interes w otwarciu schodów miała Graża Kulczyk, pani Strzałko znalazłaby na to sposób.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka