Dodaj do ulubionych

Drodzy Poznaniacy

IP: 62.233.251.* 19.11.03, 05:48
Z przykroscia stwierdzam, ze wiekszosci z was brak jest podstawowych zasad
kultury na jezdni! Wlelokrotnie bywam w Poznaniu i niestety kazdy moj pobyt
to potwierdza. Jestescie zarozumiali i niegoscinni. Poziome oznakowanie
jezdni jest fatalne. Nie bede opisywal poszczegolnych zdarzen ale zapraszam
do Wroclawia - mojego miasta po nauke. We Wroclawiu dowiecie sie, jak nalezy
zachowywac sie na jezdni wobec obcych (i swoich tez zresztą).
Obserwuj wątek
    • yashoo Prowokator! n/txt 19.11.03, 07:14
    • Gość: wiktoriusz Re: Drodzy Poznaniacy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 09:35

Jak nie umiesz jeździć, to nie używaj samochodu. We Wrocku jeżdzi się najgorzej
      w kraju, bo większość ludzi po prostu nie czuje ruchu miejskiego - nie potrafią
      się włączyć dynamicznie, ruszają minutę po zapaleniu się zielonego światła itp

A z tym oznakowaniem - powiem jedno - nie kompromituj się, gdzie jak gdzie, ale
      we Wrocławiu to jest burdel, nic nie wiadomo. Przykładem jest stado zabłąkanych
      tirów, które korkują centrum miasta podczas niezliczonych remontów (które są
      nadzwyczaj nieskuteczne!)
      W Poznaniu jest generalnie ok, a z kulturą jazdy (i nie tylko jazdy), znacznie
      lepiej niż w Warszawie.

Wiktoriusz
      • Gość: eurofabrika_com Re: Drodzy Poznaniacy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.03, 09:47
        Wszedzie przepisy ruchu drodowego sa te same , ale nawyki inne.
        Juz dawno nie bylem we Wroclawiu, ale pamietam te " kocie łby na ulicach "
        chodzi oczywiscie o ulice wylozone kamieniami .
        • Gość: tadek Re: Drodzy Poznaniacy IP: 62.233.251.* 19.11.03, 18:03
          A w USA biją murzynów ! Nie zastosuje podobnej formy odpowiedzi i nie napisze,
          ze u was ruszaja minutę przed zielonym swiatłem. Kon jaki jest kazdy widzi za
          wyjatkiem właściciela. Wiekszosci poznaniakow brak podstawowych zasad kultury w
          tym rownież kultury na jezdni - a moze przede wszystkim. Nawet jesli we
          Wrocławiu sa kocie łby i fatalne oznakowanie, nie zmienia to faktu zlego
          oznakowania poziomego w Poznaniu. O tym byla mowa w moim poście.
          • Gość: Stefan Re: Drodzy Poznaniacy IP: 193.128.25.* 20.11.03, 08:09
            Cóż, oznakowanie idealne może nie jest... Mam jednak prośbę - jeżeli chcesz
            porównywać, nie odnoś go do miasta, które dobrze znasz. Po prostu po znajomych
            ulicach jeździ się na pamięć, a nie wg oznakowania. Wtedy wszystko wydaje się
            jasne i zrozumiałe:)
            Zaś w kwestii kultury - od paru lat jeżdżę po Poznaniu samochodem z blachami z
            innego województwa i nie mam większych problemów. Dużo zależy od tego, jak się
            jeździ.
            Poza tym, nie sądzę, by liczba ludzi kulturalnych była w Poznaniu niższa niż
            gdzie indziej...Ale zawsze można napluć na podłogę w czyimś domu i potem głośno
            narzekać na chamstwo gospodarza...To pod rozwagę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka