Dodaj do ulubionych

Na Morasku policjant sika do doniczki

09.03.09, 21:41
Szkieł sikający do doniczki, dobre! zajebiste! Ale.. czy to nie będzie aby uznane za obraze funkcjonariusza państwowego?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 22:28
      Żenująca "sztuka"
      "artysta" się Popisał :(
      • Gość: gość Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 08:07
        No i jeszcze ten "nocny portier"-fachowiec w określaniu zadań dla
        policji!Jaka sztuka tacy odbiorcy!
        • Gość: zik Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.icpnet.pl 10.03.09, 10:26
          Jacy odbiorcy - taka sztuka.
        • Gość: Przem Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.icpnet.pl 10.03.09, 17:20
          Chyba przejdę się wieczorkiem załatwić w korytarzu domu Pana portiera.
          Ciekawe po kogo zadzwoni.
    • eazy_ryder Zanim przenieśli politologię był spokój 09.03.09, 22:30
      Teraz im się w d...ach przewraca - było świetnie, a teraz nagle wypisują "że
      pusto" itp. jak się nie podoba to wracajcie na szamarzewskiego ;P Trzeba było
      się zastanowić zanim przyszliście z buciorami to środowiska nauk ścisłych i
      przyrodniczych.
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: Zanim przenieśli politologię był spokój IP: *.icpnet.pl 10.03.09, 11:49
        Oczywiście! Fizyka i Geografia królowymi nauk! I potem jeden drugiego wspiera
        byle trzymać władzę na uczelni i nie podnosić wymagań co do poziomu naukowego.
        Jeszcze UAM jest w trójce najlepszych uczelni w Polsce. Jeszcze...
      • Gość: stud Re: Zanim przenieśli politologię był spokój IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 12:20
        o jaki mory komentarz , po prostu wyżej srasz niż dupę masz
    • Gość: ania Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.icpnet.pl 09.03.09, 23:50
      Gratulacje szczere, bardzo się cieszę na sztukę w tamtejszych okolicznościach. Bardzo dobry pomysł, trochę nas przybliża do Europy.. Małymi krokami ale jednak.
      • Gość: zik Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.icpnet.pl 10.03.09, 10:27
        Moja droga, w Europie to zawsze byliśmy i będziemy. Każdy naród jest inny i w tym cała rzecz. Nie należy wszystkiego unifikować.
    • zero85 To ten trzeciorzedny uniwersytet, ktorego rektor.. 10.03.09, 00:03
      boi sie tramwaju ? I odpowiada w stylu "bo UAM jest do studiowania, a studenci
      niech zap... na piechote" ? Zenada...
      • Gość: seroo1 Tak w tym trzeciorzędnym mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 11:58
        Poznań ma tyle wspólnego z poznaniem, co Niemcy z NRD z Niemcami.
        25 lat temu (mniej więcej) uniwerek zaczął się planować na Morasku.
        25 lat temu (mniej więcej) zaczął się planować PST (szybki tramwaj).
        Jakoś ...zapomniano zaplanować tramwaj do uniwerku. Dzisiaj 13 tysięcy studentów (którymi chwali się rektor) zap..itala na piechotę i nawet nie ma mozliwiości (i nigdy mieć nie będzie) zamieszkania na terenie tzw. campusu. Bo pomiędzy istniejącymi i planowanymi budynkami różnych wydziałów teren został rozparcelowany na nowobogackie działeczki strzeżone przed żulami i żakami przez wyspecjalizowane agencje ochrony. Więc nawet zeby przejść z wydziału do wydziału trzeba zapieprzać obłoconymi opłotkami zamiast środkiem pachnacego lasku.
        A tramwaju jak nie było tak nie będzie bo teraz wykupienie grunt pod jego budowę przekracza pewnie możliwości samego Kulczyka...
        Ale cóż, onanizujmy się dalej tzw. poznańską gospodarnością i organizacją...
        • Gość: paulina Re: Tak w tym trzeciorzędnym mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 13:36
          Super komentarz.
          Nikt z moich znajomych nie ma zajęć akurat tam, ale wiem że nawet
          załatwienie głupiego wpisu (bo wykładowaca akurat tam ma dyżur) to
          wyprawa nie z tej ziemi. Czy ci ludzie mają tam chociaż jakąś
          knajpkę, cokolwiek żeby chociaż jakieś fast-fooda zjeść między
          zajęciami?
          • kolodziejo Re: Tak w tym trzeciorzędnym mieście 10.03.09, 18:03
            Gość portalu: paulina napisał(a):

> Super komentarz.
            > Nikt z moich znajomych nie ma zajęć akurat tam, ale wiem że nawet
            > załatwienie głupiego wpisu (bo wykładowaca akurat tam ma dyżur) to
            > wyprawa nie z tej ziemi.

To gó... wiesz, droga koleżanko. Do Os. Sobieskiego dojedzie się PST w 10 minut
            ze ścisłego centrum, tramwaje linii 12, 14, 15, 16 i 26 jadą z każdego zakątka
            miasta co kilka minut. 10 minut spaceru do najbardziej oddalonego wydziału na
            Morasku nikomu korony z głowy nie zrzuci. W dodatku jest to spacer brukowaną,
            szeroką drogą dla pieszych i rowerów. Jeśli komuś się nie chce iść, na końcu PST
            ma bezpłatną dla studentów wypożyczalnię rowerów i autobus linii 98, wjeżdżający
            na kampus. Morasko jest zielone i ładne. Zabierałem tam na spacery znajomych
            studiujących w Gdańsku, Warszawie i każdy twierdził, że żaden uniwersytet w
            Polsce nie ma tak wygodnego i ładnego kampusu. Studenci z Moraska lokują się na
            bezpiecznych i czystych osiedlach wzdłuż "pestki" i mają połączenie z uczelnią,
            o którym studenci innych wydziałów mogą tylko pomarzyć.

> Czy ci ludzie mają tam chociaż jakąś
            > knajpkę, cokolwiek żeby chociaż jakieś fast-fooda zjeść między
            > zajęciami?

W każdym budynku jest bufet z bardzo porządnymi obiadami, daniami typu
            fast-food, słodyczami i napojami. Twoja wypowiedź nie jest nic warta, bo w ogóle
            nie wiesz, o czym mówisz. Nie marnuj więc powietrza (w tym przypadku klawiatury)
            i wypowiadaj się na tematy, o których masz pojecie.

Nie słyszałem narzekań ŻADNEGO studenta z Moraska na kampus i jego połączenie z
            miastem.

Sikający policjant do mnie, niestety, nie przemawia. Zgadzam się, że to obraza
            Policji i próba wybicia się przy pomocy tandetnego skandalu.

Zamiast palarni na kampusie, UAM powinien lepiej wprowadzić całkowity zakaz
            palenia. Wtedy wielce dorośli studenci-palacze tak "prestiżowych" kierunków jak
            politologia i socjologia dopiero by mieli powody do narzekania :P.
            • Gość: paulina Re: Tak w tym trzeciorzędnym mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 20:50
              Gó... to masz w kiblu drogi kolego. Obyło by się bez takich zwrotów.
            • Gość: paulina Re: Tak w tym trzeciorzędnym mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 21:00
              Dorgi kolego
              Wyraziłam tam swoją opinię, nie ukrywam jednak, że wyrobioną na
              podstawie rozmów ze znajomymi. Nie życzę sobie, aby zwracano się do
              mnie za pośrednictwe posta z "gównem" w treści tylko dlatego, że nie
              mam racji, mylę się albo Twoje poglądy różnią się od moich. Miałam
              prawo się pomylić i nie moja wina, że takie mam informacje, a nie
              inne. I zwyczajnym chamstwem dla mnie są Twoje słowa, że moja
              wypowiedź jest nic nie warta i marnuję powietrze (klawiaturę). Druga
              część to zwyła żenada.
              Racz więc kolego zastanowić się nad swymi słowami zanim puścisz je
              na forum.

Bardzo przepraszam, że raczyłam zabrać głos, że się pomyliłam i
              zdenerwowałam jaśnie pana.

• alt25 Na Morasku policjant sika do doniczki 10.03.09, 00:20
      Ale żeby zasłaniać? Nie, nie... Wyjaśniono mi: takie są prace pana Kuraka.
      Gościom wernisażu rozdaliśmy dwustronicową informację, z której wynika, skąd
      policjant wziął się na uczelni. No widzi pani: a jednak się dzieje!

Tylko w tym kraju półgłówek może zostać dziekanem
    • Gość: BAY Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.pools.arcor-ip.net 10.03.09, 00:48
      Niezle jak na narod, ktory wniosl tylko kapuste kiszona do europejskiego dorobku
      kulturowego.
      No i Sklodowska jeszcze. Dobra, dobra.
      • Gość: kaczoland atakuje Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: 71.55.12.* 10.03.09, 06:17
        "W przerwie między zajęciami można wypalić papierosa. A w półtoragodzinnym
        okienku? Można wypalić kilka papierosów - Paweł Ellerik, student I roku
        politologii, kuli się z zimna stojąc przed budynkiem wydziału nauk politycznych
        i dziennikarstwa UAM. - Jakaś palarnia by się przydała, jakiś klub... - wzdycha."

Musze Pawla rozczarowac, iz na uczelniach w takich krajach jak USA, czy Kanada w
        ZADNYM uczelnianym budynku palic nie wolno (wiec nie ma tam tez i zadnych
        "palarni")!
        • Gość: smiech na sali politologia,dziennikarstwo dzieci niedorozwiniete IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 06:45
          zal mi tych dzieci
          • e-skin Re: politologia,dziennikarstwo dzieci niedorozwin 10.03.09, 11:44
            dużych dzieci...
        • Gość: BAY Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.pools.arcor-ip.net 10.03.09, 07:12
          W cywilizowanych krajach, publiczne smrodzenie papierochami w restauracjach,
          przystankach, uczelniach itd, jest zabronione i oczywiscie przestrzegane.
          Palenie stalo sie w moim srodowisku, juz dawno wstydliwa czynnoscia.
          • Gość: zik Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.icpnet.pl 10.03.09, 10:29
            No i co w związku z tym?
          • Gość: kat Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: 95.108.49.* 10.03.09, 19:43
            BAY napisał:
            "W cywilizowanych krajach, publiczne smrodzenie papierochami w restauracjach,
            przystankach, uczelniach itd, jest zabronione i oczywiscie przestrzegane.
            Palenie stalo sie w moim srodowisku, juz dawno wstydliwa czynnoscia."

coż zabronili myśleć i oto efekt, bo nie liczy się absurdalność prawa, tylko
            jego przestrzeganie, smutne!!!
            a twojemu wstydliwemu środwisku, życzę również powrotu do zdrowia i używania
            szarych komórek! myślenia nie trzeba się wstydzić!!!!
      • Gość: Kuba Kapusta, Sklodowska a sprawa polska IP: 192.35.79.* 10.03.09, 15:29
        Kapuste dzielimy z sasiadami Niemcami (Sauerkraut) a Sklodowska, coz
        z kuzynami Francuzami jako, ze jako podwojna Noblistka i matka
        Noblistki (Ireny)znana jest jako Marie(!)Curie. Sprawdzcie w
        internecie.
    • Gość: esja Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.mlociny.waw.pl 10.03.09, 07:35
      Smutno mi się czyta takie rzeczy. 5 lat dojeżdżałem na Międzychodzką, 5 lat w
      dwóch, trzech salach upajającej rozmachem architektury byłej Fabryki Pomocy
      Naukowych. Jak ja im zazdrościłem tego Moraska, zieleni, dojazdu tramwajem
      prawie pod sam nos! A teraz Pan Paweł, który postanowił podbić Poznań, skarży
      się na brak rozrywek dla jego umęczonej studenckiej duszy. Aż ciśnie się na usta
      stary szmonces i rabinie i kozie. Panie Pawle, na Międzychodzką, tam rozrywek po
      pachy!
    • Gość: das spiel ist aus wszyscy szcz om w t om bardache IP: *.dynamic.mnet-online.de 10.03.09, 09:38
      bez zadnych wyjatkow
      od urzednikow panstwowych
      przez oszolomow watykanskich
      do oszczymurow pospolitych
      zmienia sie tylko publika w coloseum alma mater
      ktora patrzy na ten zaszczany proceder
      szczania wszedzie i oszczywania wszystkiego
    • zik.zik To nie policjant 10.03.09, 10:31
      To student, który czuje wię na uczelni jak pan władza (Policja) i mający olew na studia i uczelnie.
      • Gość: Włodek z Grunwaldu Re: To nie policjant IP: *.icpnet.pl 10.03.09, 11:46
        to też jakaś interpretacja
        • Gość: das spiel ist aus za gorami za lasami IP: *.dynamic.mnet-online.de 10.03.09, 12:27
          stala sobie mala chatka
          a w niej mieszkala stara matka
          z synami swymi trzema
          ktorym rownych w swiecie nie ma
    • Gość: Żorż Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.cs.put.poznan.pl 10.03.09, 10:42
      Jedyny na świecie kampus bez akademików. Wszystko tam jest, nawet basen i salę
      gimnastyczną ma profesorstwo pod nosem, tylko o studentach zapomniano...
      • Gość: vikka Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.kisiek.net 10.03.09, 11:59
        Kolejny beznadziejny pseudo artysta który brak talentu zastępuje chamstwem i
        próbuje na siłę zwrócić na siebie uwagę.

Żenada - dlaczego ludzie tacy jak Możdżer, czy zespół Raz, dwa, trzy nie musi
        sikać na scenie albo eksponować części ciała aby ludzie byli nimi zafascynowani?

Bo posiadają charyzmę, talenty, są prawdziwi...
        • Gość: kachullcia Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.man.poznan.pl 10.03.09, 12:02
          no raczej nie pseudo, bo dyplomowany:) Też bym chciała taki brak
          talentu, za który paszport polityki dają...
          Może lepiej pozwiedzieć: nie podoba mi się, nie rozumiem tej sztuki,
          zamiast bawić się w... "pseudo krytyka sztuki"?
          • lewmalina Re: Na Morasku policjant sika do doniczki 10.03.09, 12:26
            moje poparcie dla tej wypowiedzi!
          • lewmalina Re: Na Morasku policjant sika do doniczki 10.03.09, 12:27
            a dokładnie do tej poniższej!..

Gość portalu: kachullcia napisał(a):

> no raczej nie pseudo, bo dyplomowany:) Też bym chciała taki brak
            > talentu, za który paszport polityki dają...
            > Może lepiej pozwiedzieć: nie podoba mi się, nie rozumiem tej sztuki,
            > zamiast bawić się w... "pseudo krytyka sztuki"?
          • dobrusia_to_ja Re: Na Morasku policjant sika do doniczki 10.03.09, 18:05
            I cóż z tego, że dyplomowany?? Artystą człowiek się rodzi i żaden dyplom tego
            nie zastąpi. Sztuka jest albo dobra, albo zła. Podział na profesjonalistów i
            amatorów jest sztuczny i bezsensowny. Zobaczcie, ilu mamy dyplomowanych aktorów
            bez talentu, ilu ludzi po szkołach muzycznych tego talentu pozbawionych.
            • Gość: kachullcia Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.man.poznan.pl 11.03.09, 08:53
              a według mnie artystą się zostaje po latach ciężkiej pracy, bo
              talent można mieć i nic z nim nie robić, albo go rozwijać. A skoro
              gremium akademickie uznało, że Panu Kurakowi dyplom się należy,
              znaczy, że dyplomowany,a nie samouk a tym samym pseudo i o to mi
              chodziło.
              Nie dzieliłabym też sztuki na dobrą i złą - to chyba zależy od
              gustów odbiorców - co jeden uzna za dobre, drugi za złe. I o to
              chyba chodzi. Ale każdy może mieć swoje zdanie. Pozdrawiam:)
              • Gość: fix Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.klc.vectranet.pl 11.03.09, 09:12
                zdjęcie super,mężczyzna reklamuje się z okazji Dnia Mężczyzny,ma czym
              • dobrusia_to_ja Re: Na Morasku policjant sika do doniczki 11.03.09, 11:30
                Ten podział nie jest mój. To jest właśnie zdanie ludzi z dyplomami uczelni
                artystycznych, zarówno plastycznych, jak i teatralnych. Oczywiście talent trzeba
                rozwijać, ale to, że ktoś ma dyplom, nie znaczy jeszcze, że ma talent. Podam Ci
                dwa przykłady antytalentu z dyplomem: Tomasz Stockinger, Karol Strasburger. A
                teraz przykład jednego z najwybitniejszych artystów bez dyplomu: Pablo Picasso.
                • Gość: kachullcia Re: Na Morasku policjant sika do doniczki IP: *.man.poznan.pl 11.03.09, 11:41
                  tylko że ja nie powiedziałam, że w przpadku Pana Kuraka dyplom =
                  talent, tylko że nie jest pseudo artystą a dyplomowanym. O jego
                  talencie ani słowa. Chociaż, nie - napisałam, że też bym chciała
                  brak talenu za który dają paszport polityki. A Twoją listę
                  antytalentów to można rozwijać, oj rozwijać...
                  • dobrusia_to_ja Re: Na Morasku policjant sika do doniczki 11.03.09, 22:39
                    Gość portalu: kachullcia napisał(a):
                    > A Twoją listę antytalentów to można rozwijać, oj rozwijać...

Wiem, oj wiem;))) Napisałam tylko o tych osobach, które jako pierwsze przyszły
                    mi go głowy. Po prostu trudno tych panów znieść. Szczególnie wtedy, gdy prowadzą
                    jakąś imprezę. Na ekranie staram się ich nie oglądać.
    • Gość: W105N4 Sika do doniczki IP: 81.210.2.* 11.03.09, 18:09
      Maćku!
      Myślę, że nie doceniasz rozmiarów poznańskiej Policji:).

Życzę przyjemności

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka