msp04 28.04.09, 18:56 Drodzy Mieszkańcy, Sprawa naszego protestu wchodzi w decydującą fazę. Jako że wczoraj Trawiński i reszta zmanipulowali Radę, zwołujemy zebranie w środę 29 kwietnia o godz. 20 (przy płocie przedszkola). SPRAWA JEST PILNA. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pterek2 Re: PROTEST - SPOTKANIE, środa 29.04, godz. 20 28.04.09, 21:09 Witam. Czas już chyba nadszedł by zawiązać jakieś stowarzyszenie mieszkańców osiedla w celu reprezentowania naszych interesów w gminie - bo oni nas raczej nie lubią. Mam wrażenie, że radzie miejskiej już nie chodzi o to czy powstaną w tym miejscu bloki, lecz o pokazanie kto tu rządzi i że tak naprawdę nie mamy nic do gadania. Przyjdź na spotkanie przyprowadź sąsiada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekdp Re: PROTEST - SPOTKANIE, środa 29.04, godz. 20 29.04.09, 00:37 pterek2 napisał: > Witam. Czas już chyba nadszedł by zawiązać jakieś stowarzyszenie > mieszkańców osiedla w celu reprezentowania naszych interesów w > gminie - bo oni nas raczej nie lubią. Stowarzyszenie już jest, wniosek o jego rejestrację trafił do Starostwa. > Mam wrażenie, że radzie > miejskiej już nie chodzi o to czy powstaną w tym miejscu bloki, Tak, ale można odnieśc również wrażenie, że im w ogóle to wisi, ale głosują "zgodnie z dyscypliną", mniej lub bardziej bezmyślnie. Jedyna refleksja jaka im towarzyszy to taka że "bronię praw biednych ludzi i chcę żeby mieli lepiej", co oczywiście ma niewiele wspólnego z rzeczywistością, bo nie do końca jeszcze wiadomo, kto będzie miał tu "lepiej". > lecz o pokazanie kto tu rządzi i że tak naprawdę nie mamy nic do > gadania. A to z kolei wypisz wymaluj pan burmistrz Trawiński... > Przyjdź na spotkanie przyprowadź sąsiada!!! Odpowiedz Link Zgłoś