Dodaj do ulubionych

ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11?

IP: 80.48.251.* 05.12.03, 14:22
11 TO LINIA PIĄTKOWSKA-ZAWADY.NIE JEŹDZI NIĄ DUŻO LINII, ALE WIARA MÓWI ZE
JEST NIEPOTRZEBNA.CO WY NA TO?
Obserwuj wątek
    • Gość: lukaszbandi Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? IP: *.icpnet.pl 05.12.03, 14:33
      Zostawić 11, tylko żeby nie jeździła jako cień 9 na odcinkach M.Teatralny -
      Piątkowska - M.Teatralny.
      • Gość: RSaws Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? IP: *.physd.amu.edu.pl / *.physd.amu.edu.pl 05.12.03, 14:35
        Najlepiej sprywatyzować! Niech rynek zdecyduje, czy jest potrzebna... Może
        wystarczyłby np. tylko 1 wagon?

PS. Tulibacki won!
        • Gość: asd Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 19:00
          sadzilem, ze nexus wywala z pracowni takich matolow zanim do niej wejda
    • harry1969 Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? 05.12.03, 19:26
      Po pierwsze - "11" jest potrzebna i na trasie z Piątkowskiej do centrum, jak i z GTR do Zawad lub do Głogowskiej.
      Po drugie - likwidowanie pochopne to nie najlepszy pomysł.
      Po trzecie - jeżeli naprawdę likwidować jakąś linię to przede wszystkim "3".

Pozdrawiam
      HARRY
      • Gość: Donazu Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? IP: *.icpnet.pl 05.12.03, 21:51
        zostawić 11! jedzie do HCP! świetna linia!
    • Gość: Agnieszka Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 14:31
      Na pętlę Piątkowską jeżdżą tylko dwa tramwaje 9 i 11. Z rozkładu jazdy wynika,
      że w godzinach szczytu w ciągu godziny 9 kursuje 6 razy, a 11 3, jednak ilekroć
      stoję na przystanku na Moście Teatralnym (w kierunku pętli na Piątkowskiej) i
      czekam na któryś z ww tramwajów jedzie wszystko, tylko nie te dwa numery.
      "Pestka" za "pestką", 10, 4, a gdy w końcu przyjeżdża 9 lub 11 są tak napchane,
      że ledwo jest gdzie stanąć. Do tego, w ciągu ostatnich kilku lat były już chyba
      trzy akcje wymiany torów przy ul. Roosevelta (i raz na ul. Wołyńskiej), więc
      ruch tramwajowy w kierunku Piątkowa był wstrzymany.
      Nie wydaje mi się, aby likwidacja linii nr 11 to był dobry pomysł.
      Odnośnie linii nr 9 zastanawia mnie jedno. Dlaczego "dziewiątka" nie jeździ już
      przez ul. Gwarną? Na przejazd z Kaponiery do Alei Marcinkowskiego, przy
      niesprzyjających światłach traci się dużo czasu, podczas gdy trasa przez Gwarną
      była szybsza.
      • Gość: Kris Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? IP: *.man.poznan.pl 09.12.03, 08:30
        Zlikwidowac absolutnie nie!!! Jedynie przydałoby się skrócić "11" do os. Lecha,
        co oczywiście wiązałoby się z przebudową pętli tramwajowej na dwukierunkową.
        • Gość: semi Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? IP: 195.205.111.* 16.12.03, 15:12
          nie nie
          jest zbyt potrzebna
    • justyna_i Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? 09.12.03, 13:56
      Od urodzenia mieszkam na Sołaczu, pamiętam kiedyś jeździł tu tramwaj 24 (trasa
      do Kaponiery i tylko w godzinach szczytu czyli do godz 18). Racja trasa 11 jest
      stanowczo za długa i powiedzmy, że trochę bez sensu, ale moim zdaniem jest
      niezbędna przynajmniej do Kaponiery. Nie do pomyślenia jest fakt,żeby kursował
      tu tylko jeden tramwaj!!!! Może 9 też zlikwidują?? W końcu mamy jeszcze pestkę,
      która tyle kasy kosztowała nasze miasto więc może stwierdzą, że powinniśmy nią
      jeździć??? ZOSTAWIĆ 11!!!!
      Justyna
      • Gość: Janusz Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? IP: *.physd.amu.edu.pl / *.physd.amu.edu.pl 09.12.03, 14:38
        Tulibacki - won z Poznania!

Czy 11 jest potrzebna? Najważniejszy jest rachunek ekonomiczny! Trzeba by
        przeanalizować koszty i rozważyć różne warianty np. likwidacja, ale wzmocnienie
        9. Tego nie zrobi Tulibacki. MPK należy podzielić na mniejsze firmy i
        sprywatyzować, a rolę miasta ograniczyć np. do emisji wspólnych biletów.
        • Gość: winiary Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? IP: 62.244.138.* 12.12.03, 16:16
          9 na sobieskiego co 10 minut
          11 na piątkowska co 10 minut skrócona na starołękę lub do lecha
          16 na piątkowska co 10-20 minut w dni robocze
          3 zlikwidować
        • Gość: Kris Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? IP: *.icpnet.pl 13.12.03, 14:12
          Co za bzdurypleciesz człowieku!!!
          Na całym swiecie, w najwiekszych miastach, komunikacja miejska jest w jednych
          rekach, co pozwala jej sprawnie funkcjonowac. Rozbice MPK na mniejsze jednostki
          oznaczaloby upadek tego co zostalo wypracowane przez wiele lat.
          Najlepiej bedzie jak sam wyniesiesz sie z Poznania. Takich "uzdrowicieli" jak
          Ty nam tu nie potrzeba!
    • Gość: LC zostawić11 i 3 też IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.12.03, 21:50
      Przyglądałem się 3 i powiem, że ma nawet stałych pasażerów i nie jest to tylko
      motorniczy, ale również około 20 innych osób.
      • Gość: Janusz Re: IP: *.physd.amu.edu.pl / *.physd.amu.edu.pl 19.12.03, 13:53
        Kris - to ty się opanuj! Trochę kultury!
        W wielu krajach np. w Niemczech prywatni przewoźnicy odgrywają coraz większą
        rolę, bo są tańsi i lepsi niż państwowe/gminne molochy. Przykład: lokalne
        połączenia kolejowe. To samo dotyczy miast. Władze publiczne powinny zajmować
        się co najwyżej rozkładami jazdy czy emisją wspólnych biletów. Ale do tego nie
        jest potrzebny Tulibacki.
        Sam się wynoś z Poznania - lewaku!
        • Gość: Kris Re: IP: *.icpnet.pl 19.12.03, 22:47
          Co ma lokalne polaczenie kolejowe do komunikacji miejskiej??? Mowimy o dwoch
          roznych rzeczach. Wolalbys aby np. linie 69 jezdil "Jontek z Mosiny" a np.
          82 "Wiechu z Czerwonaka" (bez urazy dla mieszkancow tych miejscowosci, to tylko
          przyklad)??? I kazdy mial oddzielny bilet??? Zreszta co tu daleko szukac,
          podpoznanska komunikacja gminna - kazdy przewoznik ma swoje taryfy i zyje
          wlasnym ja. Jedyna przyszloscia dla komunikacji gminnej jest jej ponowna
          integracja, unfikacja numeracji, taryf itp.(o czym na szczescie zaczyna sie juz
          mowic).
          W Polsce jest wiele przykaldow rozbicia empekow na mniejsze spolki, np. Krakow,
          GOP, Czestochowa... i co??? Wiesz jaki jest efekt??? Po latach powraca sie do
          tego co bylo, powraca sie do integracji...
          Chyba nie ma sensu zebym Ci wiecej pisal, bo sadze, ze Ty i tak wiesz swoje...
          • Gość: fiołek Re: IP: 195.205.111.* 27.12.03, 13:00
            tu chodzi o 11 a nie o wiecha z czerwonaka
            aha jestem za zwiększeniem częstotliwości-wtedy będzie nia jeździć nią więcej
            ludzi
            • Gość: GOL11 NIE LIKWIDOWAĆ 11 IP: *.icpnet.pl 30.01.04, 13:41
              JAK JUŻ TO NALEŻY ZLIKWIDOWAĆ 3 BO SZKODA NA NIĄ PRĄDU! 11 JEST POTRZEBNA BO
              LINIE 1(NA ODCINKU R.ŚRÓDKA-GŁOGOWSKA) ORAZ 9(PIĄTKOWSKA-KAPONIERA) SĄ
              NIEPUNKTUALNE, TANDETNE, BRUDNE I CIĄGLE NOTORYCZNIE WYPADAJĄ!!!!!

A POZA TYM TO FORUM O 11 A NIE O CZERWONAKU!!
              • Gość: posener "trójka" IP: *.ae.poznan.pl 30.01.04, 15:18
                Jestem właśnie jednym ze stałych pasażerów (fanów) "trójki". I przyznam się,
                że lubię ją właśnie za to, że nie ma tam tłoku (to oczywiście egoisteczne),
                więc wolałbym, żeby została. Często na Teatralce przepuszczam 4 i 10, żeby
                wsiąść w 3 - zwykle mam gdzie usiąść. Nie wiem, czy ją likwidować -
                pamiętajcie o szkole łączności na Przełajowej.
                A teraz pobudźcie swoją wyobraźnię: "trójka" (czy jak jej tam) jedzie sobie
                ulicą Winogrady do końca, efektowną estakadą jedzie do ul. Głównej
                (skrzyżowanie z Zawadami i Nowymi Zawadami) i dalej Główną na dworzec Poznań
                Wschód (a może Cmentarz na Miłostowie?), albo skręca w prawo w Zawady (stare)
                i jedzie do... Zawad i Śródki (i tu dochodzimy do problemu "jedenastki")...
                • Gość: Mikołaj Wydra Re: "trójka" IP: *.icpnet.pl 30.01.04, 15:28
                  O stary... nie da rady... jak zrobią RST to bedzie dobrze :) A trójki rzeczywiście też nie warto likwidować! Jak przyjdą "dwukierunki" , to w związku z przebudową ul. Winogrady na Wilczak będzie prowadził jednotor (tak plotki mówią). Także jeden dwukierunkowy helmut ze spokojem zaspokoił by obsadę tejże linii. A co do tej szkoły na Przełajowej... to i tak mają 74 i 90-tkę także tutaj akurat argument nie przemawia "za"...
          • Gość: Mikołaj Wydra Re: IP: *.icpnet.pl 30.01.04, 15:20
            Ja bym 11-tki nie likiwdował... jedyną paranoją tej linii jest dla mnie to, iż jeżdżą na niej GT8(długi helmut) i 2x105Na(czyli nasze słynne dwu-wagonowe składy). Moim zdaniem przy zmniejszeniu ilości brygad o np. dwie, można by na niej planowo puszczać same wagony typu GT6 (krótki helmut) I wszystko na temat... trasa jest b. dobra, także z niewielką częstotliwością z powodzeniem służyła by komuś komu uciekł tramwaj na każdym z jej odcinków. Głogowska, Hetmańska, GTR, i Zamenhoffa :) Także mówimy stanowcze NIE! :)
            • Gość: K Re: IP: *.icpnet.pl 30.01.04, 18:56
              Mysle, ze nie masz racji do do GT6 na "11"... W ciągu GTR i Hetmańskiej
              przewijają się dość znaczne potoki ludzi i GT6 niespcjalnie sobie z tym radza.
              Tym bardziej gdy dłuższą chwilę nic nie jedzie (co paranoidalnej "jedynce"
              zdarza się często).
              Podobnie na Winiarach, w szczególności przy AR.
              Przy zwiększeniu częstotliwości do 10-minutowej raczej należałoby liczyć się ze
              wzrostem pasażerów na tej linii. Linia co 20 minut w dzień roboczy to mało i
              niewielu specjalnie na nią czeka. No chyba, że ktoś ma opanowany rozkład
              jazdy...

Poza tym podstawowym problemem 11 nie są braki taborowe... lecz przede
              wszystkim to, że po prostu miasto nie ma pieniędzy na zwiększanie ilości
              kursów. Nie wiem czy słyszeliście, ale na ten rok miasto ma okrojony budżet na
              komunikację miejską. Dlatego raczej należy liczyć się z cięciami...
              • Gość: lukaszbandi Re: IP: *.icpnet.pl 30.01.04, 19:49
                i ograniczona przepustowośc teatralki, potrzeba innego tramwajowego połączenia
                centrum z północnymi dzielnicami miasta
                • Gość: Mikołaj Wydra Re: IP: *.icpnet.pl 30.01.04, 20:55
                  Tak, wiem, że siano jest okrojone w tym roku... Dlatego piszę... ograniczyć
                  kursy o jeden, dwa i puścić GT6 ponieważ jest MAŁA FREKWENCJA. Jak napisałem
                  wcześniej 11-tka wtedy służyła by niejako, jak linia dodatkowa. I moim zdaniem
                  właśnie wagony GT6 są tuta jedynym słusznym rozwiązaniem. Oczywiście pojawiają
                  się one na 11-tce, ale zdarzają się także długie helmuty, które posłał bym
                  na "dziewiątkę"
                  • Gość: piker zminenic przebieg linii 3 i 11 nie likwidow IP: *.icpnet.pl 02.02.04, 12:50
                    Nie likwidowac , tylko tak wytyyczyc , by byla dochodowa , np na
                    osiedle lecha , albo na gorczyn Linia 3 to jest moim zdaniem za
                    krotka, czemu nie jezdzi ona dalej niz do centrum???
                    Jesli mpk chce by byla 3 dochodowa to moze by tak ja wydluzyc na
                    debiec??? Oczywiscie adekwatny tabor tam na tyc liniach wstawic
                    nawet jednowagonowe ale te niemieckie GT6 byly by chyba najlepsze .
                    MOja propozycja linii 3 to wilczak ul winogrady,ul pulaskiego,rooslvelta
                    rondo kaponiera skręt w towarowa poki co nie uzywane torowsiko nie
                    wiem czemu....towarowa wierzbięcice 28 czerwca 1956 roku i na
                    debiec.jesli chodzi o jedenastke to linia jest dla mnie ok ,jej
                    przebieg ,tylko moze za dlugie zestawy wagonowe jezdza , najlepiej
                    bylo by tam albo dac gt6 .
                    • mikolajwydra Re: zminenic przebieg linii 3 02.02.04, 19:47
                      Nie, nie, nie... tylko trójki mi na Dębiec nie kieruj... jest 10 i 9, a ja
                      jestem ciekawy, jaką trasę byś dla trójki rozplanował... bo jak dla mnie
                      przesiadki dalej na Dębiec z innych linii są b. dobrze rozplanowane :)

---
                      Pozdr. LoDooWA :)
                      • Gość: ja z piątkowskiej ratować 11 IP: 195.205.111.* 11.02.04, 16:14
                        Moim zdaniem należy ratowac linię 11 skracajac ja do z piątkowskiej do stomila
                        lub starołęki. 4 i 7 moze jechać prze Górnt taras rataj a 1 dolnym
                        tarasem.Czyli na os.piastowskim jest 1 12 13 a na orła białego 4 5 7 a
                        dodatkowo na lecha jest pętla 16. 11 mogłyby byc mniejsze i co 10 minut na
                        trasie Piątkowska-starołęka. w soboty i święta mogą jezdzic pojedyncze 105 n a
                        w dni robocze obsługiwałyby 3.
    • Gość: zgadnij kto to? Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? IP: *.icpnet.pl 11.02.04, 20:43
      Zostawcie 11. To bardzo dobre połączenie. Co najawyżej obniżyć jej
      częstotliwość. Czemu jeździ w sob co 15 minut, a w dni rob. i ndz co 20 minut?
      Proponuje wprowadzić na 11 codzienną częstlotliwość co 20-25 minut!
      Abslolutnie jej nie likwidować! Po otwarciu Mostu Św.Rocha zmieni się układ
      komunikacyjny i "11" będzie bardzo przydatna.
      Co do "3" to rzezywiście ją wydłużyć po jest za krótka.
      • Gość: jaz piatkowskiej Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? IP: 195.205.111.* 13.02.04, 16:06
        moze niech jezdzi co 2 godziny kretynie!!!
        co 20 minut to juz ostateczność
        • Gość: zgadnij kto to?2 Re: ZLIKWIDOWAĆ LINIĘ 11? IP: *.icpnet.pl 14.02.04, 19:39
          Co 2 godziny to za rzadko i tak ją wtedy zlikwidują.
          I nie kretynie kmiocie! Wypraszam sobie taki ton.
          Nic Ci nie zrobiłem i nie musisz mi dawać takich obelg.
          • Gość: PIĄTKOWSKA nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie IP: 195.205.111.* 20.02.04, 14:17
            dziękuje bardzo ja zostanie mi sama 9 na tych holenderskich puszkach!!!! ŻĄdam
            utrzymania 11
            • Gość: Kuba Re: nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.04, 18:20
              O ile sie orientuje to Gt8 z Frankfurtu jest ok 7 (amrs,levis,farby z
              jeżem,mustang,etc,677,678) co wystarczyło by na 9 żeby sama jeżdziła na
              piątkowską.
              • Gość: lukaszbandi Re: nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie IP: *.icpnet.pl 20.02.04, 23:13
                W dyskusje sie nie mieszam ale długich helmutów mamy około 40.
                • Gość: Kuba Re: nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.04, 20:33
                  Ale na Debiec mogą leździć tylko te z frankfurtu (2 światła z przodu) bo te z
                  duesseldorfu (1 światło) mają za szerokie osie które tarły by o wystające
                  kostki na odcinku Traugutaa-Wspólna
                  • Gość: lukaszbandi Re: nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie IP: *.icpnet.pl 22.02.04, 02:50
                    nie osie tylko obręcze.
                    • Gość: Kuba Re: nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 16:54
                      wiadomo chodzi o obręcze ale tak czy inaczej 9 mogła by kursować sama
                      • Gość: nie nie nie nie Re: nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie IP: *.icpnet.pl 27.02.04, 15:46
                        czy tak czy inaczej nie mogłaby sama 9 jechac na piątkowska. spróbuj sobie
                        wsiąść do niej nad wierzbakiem jak ok.12-16 jada wuchty studntów a poza tym
                        dlaczego pst ma mieć 4 linie, połabska 2 a piątkowska tylko jedną(jak podupadły
                        wilczak)? na te wagony których jest 9 z frankfurtu czyha jeszcze 10 którą
                        przeważnie obsługują a dla 9 zostają ochłapy (max.3). RESZTA TO HOLENDERSKIE
                        KONSERWY!!!!!!!!!!!!!CIEKAWE GDZIE TEN KUBA MIESZKA( PEWNIE PRZY
                        PST,GÓRCVZYN,OGRODY ALBO DĘBIEC) TO ZABIERZMY STAMTĄD 50% LINII!!! Będzie miał
                        przyjemnie.
                        • Gość: Kuba Re: nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.04, 18:57
                          Widze ze cie to interesuje,a wiec odpowiadam--->na Dębcu i nie mam nic
                          przeciwko likwidaji 1 linii moze to byc 9 lub 2. tylko wtedy na piatkowska
                          tramwaj jeżdzil by co 20 min :)
                          • Gość: DAVID Re: nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie IP: 195.205.111.* 28.02.04, 13:21
                            JEŚLI TO TEN KUBA TO WIE KTO PISZE? JAKI TRAMWAJ CO 20 MINUT?JAK ZLIKWIDOWALOBY
                            SIE 9 TO NA PIĄTKOWSKĄ 11 MUSIALABY JECHAC CZĘŚCIEJ ALE TO PRZECIEŻ NIEMOŻLIWE!
                            RACZEJ SPODZIEWALBYM SIĘ ZMIAN W UKLADZIE LINII NP.1,3,4,7,9,11,16.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka