Gość: jasna IP: *.rtk.net.pl 06.12.03, 18:57 jakie sa mozliwosci zalozenia stalego lacza w Poznaniu???? oprócz neostrady??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
meenzer Re: stałe łącze w Poznaniu????? 06.12.03, 19:31 kablowka icpnet zalezy gdzie mieszkasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna Re: stałe łącze w Poznaniu????? IP: *.rtk.net.pl 06.12.03, 22:26 a radiowo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Tinet IP: *.wap / *.au.poznan.pl 07.12.03, 10:08 Znacznie tańszy (63 zł/m-c) i szybciej działa. Właśnie sobie założyłem i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna Re: Tinet IP: *.rtk.net.pl 07.12.03, 13:47 a co to jest Tinet? jak to ugryźć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna Re: Tinet IP: *.rtk.net.pl 07.12.03, 14:23 generalnie to jeszcze chodzi o to, zeby maksymalnie bylo to niezobowiązujące. Mieszkam na stancji i moja gospodyni nie chce sie zgodzic na stale lacze... dlatego myslalam o radiowym. mozecie m napisac cos wiecej niz same nazwy, bo sprawa jest nie cierpiaca zwłoki i w miare mozliwosci chce sie szybko zotientowac.... a jeste 'nowa' w Poznaniu i same nazwy to dla mnie za malo:( z gory dziex:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xoxox| Re: Tinet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 15:43 na ile sie orientuje to czesto lacze radiowe wymaga instalacji anteny na dachu budynku, wiec takie rozwiazanie jest nawet bardziej 'zobowiazujace'. wejdz na stronke www.tinet.pl badz www.izacom.pl, wynotuj telefony i zapytaj czy w twojej lokalizacji (tzn. biorac pod uwage odleglosc twojej stancji od ich nadajnika) da sie sie uniknac montowania anteny na dachu. obie te firmy oferuja lacza radiowe za ok. 60zl/mc. zasieg izacomu: osiedle PODOLANY osiedle STRZESZYN GRECKI PIĄTKOWO: osiedle Jana III Sobieskiego, Bolesława Chrobrego, Marysieńki, Władysława Jagiełły WINIARY: osiedle Zwycięstwa, Powstańców Warszawy, Przyjaźni, Winiary SOŁACZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Tinet IP: *.echostar.pl 07.12.03, 17:02 To nie takie proste, zależy gdzie mieszkasz. Wszystkie łącza radiowe wymagają małej anteny. I obie anteny (twoja oraz przekaźnika) muszą się widzieć - bo łącze jest na wysokich częstotliwościach. Jeśli masz szczęście i mieszkasz wysoko i masz z okna wolny horyzont, to może wystarczy antene na parapecie zamontować. Jeśli nie, to trzeba antene na dachu i do pokoju kablem ciągnąć. Po drugie może być problem formalny (i to w każdym przypadku kabla czy radiolini) z podpisaniem umowy - typu prawo do lokalu (najmu) oraz zgodą właściciela mieszkania na instalację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Tinet IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 07.12.03, 20:44 Gdybyś był tak mily i powiedział coś bliżej o tej firmie i na ile jest wiarygodna. Pisałem do nich 2 razy na podany adres internetowy z prosbą o podanie wzoru umowy jaka będzie nas obowiązywać i mimo upływu 3 tygodni milczą jak zaklęci. Jak długo czekałeś, jak długo jesteś ich klientem i jaka jest predkość przy ściąganiu np mp? Będę Ci bardzo wdzięczna za informacje. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Tinet IP: *.wap / *.au.poznan.pl 08.12.03, 08:43 Hmmm, trudno powiedzieć coś o firmie skoro przyjechali, założyli i działa. Będę mógł to zrobić pewnie za jakiś czas. Sam miałem na początku trochę wtpliwości, ale na razie jest OK. Pisanie niewiele chyba da bo są dość mocno obłożeni robotą, najlepiej telefonicznie na numer podany na ich stronie. Deklarują 512Kb ale jak jest w praktyce to trudno powiedzieć bo za krótko działam (parę dni). Ze strony Windowsa sciągał programy od 10 do 30 Kb/s. Napiszę za parę dni jak w będzie w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś