p3nisista 25.07.09, 12:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rudy102 Re: Śmiertelny wypadek w Ciszkowie IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.09, 14:42 Jednego frajera ktory jutro moglby zabic mnie, mniej na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhh Re: Śmiertelny wypadek w Ciszkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 15:06 Sam jesteś frajer. Nie każdy, kto ma wypadek jest zabójcą. Nie każdy kto zginie w prowadzonym przez siebie samochodzie jest zabójcą. Sam miałem wypadek. Też uderzyłem w drzewo. To, że wciąć oddycham lekarze określili cudem, choć dochodzenie do zdrowia trwało miesiącami. Jechałem. Z naprzeciwka również ktoś jechał. Postanowił wyprzedzać. Na trzeciego. Na podwójnej ciągłej. Na zakręcie. Mogłem tylko zjechać na prawą stronę. Było mokro, wpadłem w poślizg. Uderzyłem w drzewo. Stroną kierowcy. Nie jechałem za szybko. Wg ekspertyzy dwóch biegłych jechałem grubo poniżej dozwolonej maksymalnej prędkości sprawnym technicznie samochodem. Zgodnie z opinią świadków to była jedyna rzecz którą mogłem zrobić. Albo drzewo, albo czołówka. Oczywiście, mogłem jechać wolniej. Nie było by wypadku. Mogłem w ogole stać - wypadku również by nie było. Wiec frajerzy (zwłaszcza Rudy102) - w przyszłości, zanim zaczniecie coś takiego pisać poczekajcie, aż będziecie mieli informacje o przyczynie tragedii. Mogła to być jego wina. Mógł za ostro ruszyć kierownicą. A mogła zwyczajnie pęknąć opona lub na drogę wyskoczyć jakiś zwierzak. Co z tego. Zginął za kierownicą, wiec wg was potencjalny zabójca. Rudy102, jeśli prowadzisz jesteś również potencjalnym zabójcą. Jeśli kiedyś stracisz kontrole nad samochodem nie z własnej winy i rozbijesz się - powiem Ci to samo. Mam tylko nadzieję, że przeżyjesz - abyś to usłyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Śmiertelny wypadek w Ciszkowie IP: 79.162.144.* 25.07.09, 16:16 zgadzam się z Tobą! znam osobę, która zginęła! nie była to jego wina! więc Rudy102 następnym razem się zastanów, zanim coś napiszesz! Ty mogłeś też być na Jego miejscu, więc przemyśl to! [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2x Re: Śmiertelny wypadek w Ciszkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 17:04 rudy dla mnie sam jest frajerem. tez znalam ta osobe. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :(:(:( Re: Śmiertelny wypadek w Ciszkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 21:08 Jesteś Pedałem!!!!! Ehh Ma racje!!!!! Módl się żebyś Ty takiej sytuacji nie miał..... Gdybym widział że umierasz to bym Cię dobił!!!!! To był Mój Kolega Frajerze!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuzyn20 Re: Śmiertelny wypadek w Ciszkowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.07.09, 22:38 p3nisista i Rudy102 jesteśćie poprostu bez jakichkolwiek uczuć i serca.Nie wam ani nie mnie przyszło oceniać i komentować to co się stało:( Stała sie ogromna tragedia, zginał młody chłopak, który miał przed sobą całe życie.Jak wam nie wstyd pisać tak straszne rzeczy o człowieku którego nie znacie...Nie życze Wam tego żeby wasze rodziny przeżyły tak ogromną tragedie właśnie jak moja rodzina:( Zastanówcie sie nad sobą i własnym zachowaniem ...Własnie pisząc takie rzeczy Odbieracie człowiekowi nadzieje i świadomość tego że nadejdą jeszcze dobre chwile a żąl w sercu sie ukoi.Osąd pozostawcie Bogu..Jest mi bardzo przykro z tego powodu że są tacy ludzie którzy nie potrafią współczuć drugiemy CZŁOWIEKOWI:( Pragnę podziękować wszystkim którzy jednoczą sie razem z moją rodziną w smutku.Na koniec proszę o to aby zamiast pisać takie rzeczy odmówić choc raz "Zdrowaśke" lub uczcić minutą ciszy wszystkich zmarłych poległych w wypadkach drogowych. POGRĄŻONY W SMUTKU I ROZPACZY KUZYN... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :(:(:( Re: Śmiertelny wypadek w Ciszkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 21:04 P3NISISTA mie wiesz co mówisz!!!! Jesteś frajerem co nic nie wie o życiu!!!!! Zanim coś napiszesz to przemyśl to!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [*] Re: Śmiertelny wypadek w Ciszkowie IP: 79.162.171.* 25.07.09, 21:42 Myślicie, że jeśli jest wypadek i umiera kierowca to zaraz jest jego wina!! jesteście żałośni i sami jesteście frajerami!!!! żal mi tylko was i współczuję waszym znajomym i takiego podejścia do życia!!!!!!!!!! [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [*] Re: Śmiertelny wypadek w Ciszkowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 15:14 Jak słysze takie gadanie to sobie mysle co taki człowiek jak rudy 102 czy p3nisista sobie by pomyslał jak ja bym mówił tak o jego najlepszym przyjacielu który nie żyje.... Poprostu piszą to jakieś porąbane gó...arze którzy pewnie nigdy nie jechali za kółkiem i się teraz wielce mądrzą. Żałosne!!! BÓG Z TOBĄ PRZYJACIELU....[*] ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb uwagi ogólne IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.09, 10:51 być może wypadku by nie było gdyby w Polsce obowiązywały przepisy regulujące jazdę młodych i nowych kierowców. U nas zakłada się, że po zdaniu egzaminu na prawko człowiek już jest gotowy do jazdy każdym samochodem w każdych warunkach. Są kraje, gdzie nowy kierowca jest ograniczany w swych poczynaniach- bądź to przez ograniczenie prędkości bądź przez wymóg jazdy w towarzystwie osoby z wieloletnią praktyką. Wiadomo, że mózg człowieka rozwija się wolniej niż ciało, na jego pełną dojrzałość potrzeba wielu lat, dużo więcej niż 18-cie. Stąd młodzi ludzie popełniają często czyny nieodpowiedzialne, gdy emocje biorą górę nad rozsądkiem. Nie tylko za kierownicą ale te za kierownicą często kończą się dramatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Śmiertelny wypadek w Ciszkowie IP: 79.162.137.* 26.07.09, 17:50 pisząc takie rzeczy widać, że jeszcze nikomu z waszych bliskich nie przytrafiła się taka tragednia (czego nikomu nie życzę) mnie już spotyka to kolejny raz... nie należy oceniać sytuacji na podstawie tej krótkiej informacji tak jak wspominano już wcześniej jest wiele spekulacji jak do tego doszło ale to nie zmieni faktu, że mojego kumpla juz nie ma wśród nas SPOCZYWAJ W POKOJU [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelaaa Re: Śmiertelny wypadek w Ciszkowie IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.09, 04:16 BIEDNE DRZEWO??? sam JESTEŚ BIEDNY I ŻAŁOSNY KOLEŚ... żaL W ch.... jak NIE masz o czymś pojęcia to sieć cicho i się nie udzielaj, a że próbujesz pokazać co to nie ty, no to sorry coś ci nie wyszło, wiec stul ryj i sieć cicho !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb bez komentarza IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.09, 12:32 wiadomosci.onet.pl/2015596,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
lenka000 Śmiertelny wypadek w Ciszkowie 28.07.09, 21:28 Jestescie wszyscy zalosni, zginol mlody chlopak a wy sie klucicie ... niektorzy nie maja czegos takiego jak uczucia dlatego wypisuja bzdury... i nie wazne jest czy mial prawo jazdy dlugo czy nie czy to jego wina czy nie widocznie tak mialo byc i kropka nie ma o co sie klucic. kondolencje dla rodziny i przyjaciol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Śmiertelny wypadek w Ciszkowie IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.09, 21:46 lenka000 napisała: > Jestescie wszyscy zalosni, zginol mlody chlopak a wy sie klucicie ... Nie chodzi o kłótnię ( btw- zwróć uwagę na pisownię). Chodzi o to, że wcale tak nie musiało być. Nie jesteśmy fatalistami, nie uważamy, że los człowieka jest od początku gdzieś zapisany a on sam nie na nic wpływu. Mamy wolną wole, możemy dokonywać wyborów i kierować naszym życiem. Staram się powiedzieć, że młodzi ludzie krótko po otrzymaniu prawa jazdy są groźni. Groźni dla siebie i groźni dla innych. Groźni, bo bardzo często zamiast kierować się rozsądkiem- kierują się emocjami. Szybka jazda upaja tak samo jak alkohol. I daje poczucie wyższości nad reszta świata poruszającą się pieszo czy na rowerkach. A jeśli wyprzedzi nas jakiś kolo to już prawdziwa obelga i tak tego zostawić nie można. Co z tego, że ma mocniejszy samochód- ja mu pokażę że i mój pociągnie co fabryka dała. Nieważne, że droga kręta, obsadzona drzewami i właśnie zaczyna padać. Muszę kolesiowi pokazać jak jeżdżą prawdziwi twardziele. No i bum. Jedna świeczka więcej na poboczu drogi. Możesz zapytać skąd o tym wszystkim wiem. Całkiem niedawno upajając się prędkością na pustej drodze walnąłem w drzewo. Na szczęście bokiem zderzaka i tylko uszkodziłem samochód. Ale przemyślałem parę spraw. I radze zrobić to samo innym młodym kierowcom. Oczywiście- to co napisałem powyżej nie rozstrzyga przyczyn wypadku w Ciszkowie- nie znam okoliczności i na ten konkretny temat nie mam podstaw do zabierania głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka000 Re: Śmiertelny wypadek w Ciszkowie 29.07.09, 12:09 Dzieki za poprawienie mojego błedu. Ale widze ze ty myslisz ze kazdy mlody kierowca jezdzi tak jak ty? nie znalam tego chlopaka nie wiem jak jechal szczegoly zna tylko on i nigdy nam o nich nie powie ale pisanie tu ze tylko mlodzi sie wyzywaja na drogach jest bledem widzialam duzo wypadkow spowodowanych przez kierowcow i wiesz co ci powiem wiekszosc z nich to osoby ktore mialy prawo jazdy dobrych pare lat...kazdy ma swoj rozum i wie co robi.... nie wzioles tez pod uwage tego ze to nie pretkosc i brak doswiadczenia mogly byc przyczyna wypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
sonia_210 Śmiertelny wypadek w Ciszkowie 30.07.09, 17:20 hmm. Piszecie tu takie rzeczy, że w głowie się przewraca. Zginął fajny chłopak miał całe życie przed sobą. pochowali go rodzice, a kiedyś jak mi mama powiedział "najgorsze dla rodzica jest pochować własne dziecko'. Nie ważne czy on miał winę czy nie... (ja znam prawdę i Ci co powinni też) ważne jest to że miał on TYLKO 18 lat... Jedni mówią , że jednego świra na drodze mniej... wcale nie jest taka prawda... takimi świrami są Ci co wyjeżdżają na ostatnią chwile i się śpieszą, świrami są Ci którzy myślą, że wiedzą jak zachowa się samochód na drodze, i świrami są Ci co nie znając sytuacji oceniają zdarzenie. Tyle mam do powiedzenia, jeśli naprawdę nie potraficie myśleć to poproście kogoś by to za was zrobił!! Z poważaniem... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
oliva2 Śmiertelny wypadek w Ciszkowie 30.07.09, 23:53 tycw...u.... nie znales mateusza... wiec nie osadzaj... zginal z nie swojej winy..... i masz szczescie ze nie wiem kim jestes bo napewno bys wyladowal na ojomie.... mateusz byl zajebistym kolesiem...[*] Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Śmiertelny wypadek w Ciszkowie 04.08.09, 20:30 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6894238,Codziennie_zabijaja_trzy_osoby___Uzyj_wyobrazni_.html?skad=rss Wielce pouczająca statystyka:"Z danych za 2008 r. wynika, że w tej kategorii wiekowej wskaźnik wypadków na 10 tys. osób wynosi aż 22,03, podczas gdy odpowiednio dla kierowców w wieku 25-39 lat -14,61, w wieku 40-59 lat - 8,92, a w wieku 60 lat i powyżej wynosi 4,86." Najmłodsi kierowcy powodują 5 razy więcej wypadków niż starzy, zniedołężniali, źle widzący kierowcy powyżej 60-tki. Ciekawy materiał podaje dzisiejsza Gazeta. Wg. badań psychologów kanadyjskich im więcej młodych osób w samochodzie tym bardziej agresywnie prowadzi młodociany kierowca, On musi się popisać. I drugie spostrzeżenie- im więcej osób w samochodzie tym bardzie samochód staje się nadsterowny i skłonny do wypadania z zakrętu. Połączenie tych dwóch zjawisk skutkuje co tydzień komunikatem prasowym: Dziś nad ranem w miejscowości ...... samochód osobowy z sześcioma młodymi osobami wracającymi z dyskoteki wypadł na łuku drogi i z dużą prędkością uderzył w drzewo. Trzy osoby zginęły na miejscu, pozostałe zostały ranne i w ciężkim stanie odwiezione do szpitala. Dziś jest wtorek więc jakimś trzem młodym osobom pozostało jeszcze pięć dni życia. A za tydzień następne trzy, może więcej. Bo młodzi kierowcy sami nie zmądrzeją. Musi ich pohamować zmiana przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzina . IP: 62.29.136.* 14.08.09, 09:11 Nie jechał zbyt szybko nie pił wcześniej alkoholu nie był naćpany nie zasnął jego błąd- nie zapiął pasów. Dlaczego zjechał z drogi i uderzył w drzewo? Nie wie nikt, tylko on. Nie piszcie takich bzdur,nie znając sytuacji bo czyta to może jego rodzina, jak ja. Nie każdy młody kierowca Odpowiedz Link Zgłoś
bkcp Śmiertelny wypadek w Ciszkowie 14.08.09, 17:34 Nie chce tu nikogo posądzać bo nie znam przyczyn tego wypadku, bardzo współczuje rodzinie i przyjaciołom tego młodego chłopaka ale wiem sama po sobie ze tak właśnie jest, młodzi ludzie czy to do szpanu czy dla samej satysfakcji jeżdżą bardzo szybko... brak im wyobraźni... nie miał doświadczenia w prowadzeniu auta... sama jestem ofiara takiego wypadku... zostałam potracona przez młodego pijanego kierowce i straciłam nogę wiec bardzo ale to bardzo współczuje bólu rodzinie i przyjaciołom zmarłego...a do wszystkich młodych ludzi apeluje aby jeździli z wyobraźnią... bo życie jest bardzo kruche... Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Klasyczny przypadek 16.08.09, 19:03 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6930596,Tragiczny_powrot_z_dyskoteki___w_wypadku_zginely_3.html Młodzi ludzie, powrót z dyskoteki, samochód przeładowany, łuk drogi, drzewo... Ile jeszcze takich tragedii musi się wydarzyć zanim dorośli coś z tym zrobią Odpowiedz Link Zgłoś
kiks4 Re: Klasyczny przypadek 17.08.09, 11:29 Okazuje się, że wreszcie ktoś pomyślał: www.infor.pl/temat-dnia-prawo/108253,Mlodzi-kierowcy-dostana-prawo-jazdy-na-probe.html Ale obserwując poczynania władzy w ostatnich latach wątpię, czy uda się przeprowadzić odpowiednie akta prawne. Nawet gdy Sejm uchwali to Pan Prezydent stwierdzi, że to rażące w stopniu porażającym pogwałcenie prawa do swobód obywatelskich i jest w sposób oczywisty oczywistym , że trzeba takie złe prawo zawetować. A dla obalenia weta potrzebne będzie poparcie SLD, które ostatnio je z dzióbka Kaczyńskiemu więc mu tego nie zrobią. I zostaniemy z tym, co mamy! Odpowiedz Link Zgłoś